Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 27.12.2024, 00:45:16
Já jsem si čepici nasadila jen tak ze slušnosti, ale pak jsem se podívala do zrcadla a… bomba ;)!
Dečka je po babičce, praprabičce mých vnoučat, háčkovaná v hospodyňské škole ;) a kolotoč z Hornbachu, taková blbůstka pro děti, točí se a hraje koledy nebo se jen točí;).
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.12.2024, 23:26:58
Tyto vánoce hmmm…. spíš před vánocemi týden jsem byla nachlazená já, já která se nenachladí ani u covidu. Někdo to na mě prskl na vánočních trzích. No a od té doby moje ho se stále něco pokouší, jednou jo a pak zase nic.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.12.2024, 00:59:57
….dečka je krásná, pár jich doma mám po kolegově prababičce…ale neumím je napínat a sháním, kdo by to uměl a za peníz provedl….já je henom vyperu, naškrobim a vyběhlim, ale není to pravé ořechové…také bych se chtěla naucit háčkovat, kdysi jsem moc ráda vyšivala, je to úžasnej relax, ale co už jsem skoro slepá, rak to háčkování by bylo fajn .kolotoč vypadá jako starobylý…já tyhle čepice nosila cele dětství a dospívání, oak už jen s holou hlavou….pletla nebo háčkovala je moje teta….
já jsem bydlela v Kapucínské ulici v Olomouci,což je za rohem od Horního náměstí,kde se pořádaly vánoční koncerty..2 roky po sobě jsem tam chytla takový morybundus,že jsem další roky už nechodila..Dělala jsem na nočních-expedice tisku a to si nikdo nedovolí o svátkách marodit..tak to byla hrůza chodit do práce..V roce 2011-2013,to ještě nebyl covid..Jinak-kolotoč jsme měli se svíčkama kdysi..to jsme se s děckama sešli kolem stolu u babičky..a pozorovali,jak to cinká..Já mám takový malý,s jednou svíčkou…A stahovala jsem foťák…tak jsem blikla tu druhou půlku vánočky..(zadělávala jsem teda nadvakrát)První jsem dělala 2,a holce pak jednu velkou..A první slunko je na štědrý den a ta druhá fotka je včera..Teď je -3 stupně..
ale neumím je napínat a sháním, kdo by to uměl a za peníz provedl….já je henom vyperu, naškrobim a vyběhlim, ale není to pravé ořechové
Evi,musí se asi dát i hoodně škrobu..Babička škrobila mám dojem bramborovým škrobem-nebývaly tenkrát škroby tekuté..Napínala na otomaně-je tvrdší jak postel..špendlíky doprotisměru,tak dlouho,až byla dečka pěkně kulatá..a žehlila ji vlhkou..bývala jak plech-dala by se postavit ke zdi🤭I plátěné dečky na stolek,vyšívané "kuchařky"na zeď..Závěsy,aby prý lépe držely tvar..švagrová škrobila i záclony..měla i jedny ručně háčkované..Zástěry..Utěrky,aby se brzo nešpinily..ty teda míň,ale já jsem to neměla ráda..
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 27.12.2024, 08:25:45
….jj to vím, ale musí mi to přesně někdo ukázat, ha jsem v tomhle motovidlo…a raději někomu zaplatím, kdo sI s tím vyhraje….moje mamca kdysi tím škrobem, co se vařil škrobila taky jde co…ručníky, to byla tedy masáž…
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 27.12.2024, 08:12:02
..kolotoč jsme měli se svíčkama také, byl asi v každé rodině včetně Pelíšku…pak se dali sehnat jenom ty co máte vy, ale před cca třemi roky jsem viděla v TV reportáž o české firmě, která skoupila stroje na výrobu těch původních z našeho dětství, až kdesi na Slovensku a rozjeli výrobu, kupovali jsme si ho tehdy s kolegou za cca 1 000 korun…ta vánočka je nádherná…mně se nechce plést, tak mám od kamaráda krásnou velkou kameninovou formu….
já jsem bydlela v Kapucínské ulici v Olomouci,což je za rohem od Horního náměstí,kde se pořádaly vánoční koncerty..2 roky po sobě jsem tam chytla takový morybundus,že jsem další roky už nechodila..Dělala jsem na nočních-expedice tisku a to si nikdo nedovolí o svátkách marodit..tak to byla hrůza chodit do práce..V roce 2011-2013,to ještě nebyl covid..Jinak-kolotoč jsme měli se svíčkama kdysi..to jsme se s děckama sešli kolem stolu u babičky..a pozorovali,jak to cinká..Já mám takový malý,s jednou svíčkou…A stahovala jsem foťák…tak jsem blikla tu druhou půlku vánočky..(zadělávala jsem teda nadvakrát)První jsem dělala 2,a holce pak jednu velkou..A první slunko je na štědrý den a ta druhá fotka je včera..Teď je -3 stupně..
Jste úžasně šikovná, na všechno. To tedy klobouk dolů.
Umím šít, vyšívat, plést, drhat…háčkovat ne, jen řetízek. Ale nebaví mě to a pokud možno, to nedělám😉 Už mám ty ruce ztuhlé. A nevím, kdy bych měla čas, to dělat. Když už nějaký mám, vlezu sem a je v perdeli…ten čas😜
Niki, tu svítí sluníčko každý den. Už jsem neviděla předpověď ani nepamatuju, ale asi budou zase rozdíly Čechy a Morava🙄 U nás jak psala Bobča dost mrzne a svítí slunko. Už je skoro nula, odpolko bude asi nad. Teď jsem mrkla…nad nulu mají vyskočit i noční příští čtvrtek…asi na tři dny.
Tedy Bobčo, ta vánočka je jak z reklamy na Vánoce ;)!
Kilian, Ty jsi dáma každým coulem, ten Tvůj smysl pro detail obdivuju a sama toho nikdy nedocílím ;(. Mám sousedku, takovou mladou holčinu z jižní Moravy, ta by určitě určitě dečky naškrobit a napnout dokázala, šila s mamikou i kroje.., taky umí všechno, něco jako Bobča ;).
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.12.2024, 11:13:59
..děkuju, ale to přehániš….určitě moc ráda, byla bych ti opravdu moc vděčná, ony jsou ty dečky krásné a věkovité a určitě si nezaslouží moji macešskou péči/nepéči….
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.12.2024, 11:13:59
..děkuju, ale to přehániš….určitě moc ráda, byla bych ti opravdu moc vděčná, ony jsou ty dečky krásné a věkovité a určitě si nezaslouží moji macešskou péči/nepéči….