Aktuálně: 3 558 inzerátů216 616 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Třetí víčko

Buggyra
Buggyra 18.12.2024, 14:31:50 xxx.xxx.198.226

Jo a moribundus mě schvátil jojo, mimo jiné z té Mikulášské :-) Už se z toho hrabu druhý týden, ještě nejsem stopro, dneska chci vylézt na koně a prubnout to, venku je teplo a snad by mohlo i zasvítit, tak uvidíme, jak to dopadne. Však mě čekají skorem tři týdny pohovu, takže si to můžu dovolit. O víkendu už jsme dávali do země nějaké sloupky na ohradu a přivezli piliny na podestýlku, tak už jsem něco popracovala a následky to nezanechalo.

Dneska jde druhé auto ze tří na technickou, tak držte všechny pěsti. To první mi na technické popravili, teď je nepojízdné a pochopitelně tu technickou neudělalo. Tohle by rozhodně neměl potkat stejný osud s motorem, rozvody jsou řetězem, to hned tak nerupne a neskočí, ale ještě nemusí udělat emise nebo technickou část kvůli nějakému nesmyslu, takže uvidíme. Brzdit by to mělo, jeden brzdič zůstává viset, takže přibržďuje i během jízdy :-D Jinak je na tom vidět spousta nových dílů, že se o to staráme, tak snad si toho chlapci na technické všimnou a ocení to razítkem... doufám.

Upekla jsem cukroví (smajlík bijící se v hruď). Rohlíčky a linecké, linecké jsem nedopekla, bála jsem se, aby se to nepřipálilo, tak jsem to tahala ven brzo, rohlíčkům to stačilo, úplně se rozplývají, jsou naprosto top - tam jsem dávala Heru a máslo půl na půl, pro jistotu. Linecké jsem dělala stopro z Hery, s těstem se pracovalo ukázkově, mám nějak pocit, že snad i líp než z másla, ale jak jsem se bála toho připálení, vytáhla jsem to o chlup dřív, než jsem měla, takže je to takové gumovější, no ale však to spasem :-) Nedošlo mi, že Hera se nebude pálit tak snadno jako máslo, takže další várku rohlíčků zkusím pěkně jenom z Hery, schválně co to udělá, a příští várku lineckých tam nechám déle, nebudu se tolik bát připalování. Tak jsem spokojená, nakonec je jedno, jestli ještě upeču várku, protože mám letos splněno, rodině jsem nadělila, radost veliká :-) No a chtěla bych ještě ty brabantské, čokoládová kolekce od zaměstnavatele mi leží v polici už od loňských vánoc, nikdo to nežere, tak je plán to rozpustit na ty brabantské, ale to je nejprve musím udělat, že... tak třeba se dokopu. Chlap pomáhá, takže se to nezdá tak otravné, to je hodně super. Válel se mnou rohlíčky a pochvaloval si, že u toho nenervuju jako jeho máti, no proč bych nervovala, že je každý rohlík jiný nebo že nějaký praskne při obalování v cukru, vždyť je to k jídlu a za dva týdny po tom nebudou ani drobky :-D Nechápu, jak to někoho může nervovat. Letos jsem opustila válení těsta mezi potravinovou folií a na konto místní diskuse jsem válela mezi pečícími papíry a je to boží, nic nebylo upatlané, nic se nemuselo nikde mýt, neměla jsem zaprášenou kuchyň od mouky, prostě bájo, z papíru šlo těsto dolů samo, ta folie se k tomu těstu lepí podstatně víc. Jsem z toho nadšená :-)

eva (neregistrovaný) 18.12.2024, 15:35:16 xxx.xxx.163.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.12.2024, 14:31:50

Někdy je lepší radši trochu cukroví připálené než nedopečené…jednou jsem taky nedopekla a nebylo to vůbec dobré😏…mě nejvíc štve, že uprostřed plechu se připaluje a na krajích je nedopečené…to připálené sním já, mně chutná😄

eva (neregistrovaný) 18.12.2024, 15:37:21 xxx.xxx.163.51
lesnizinka:

Jako…já vím, že při dospívání, když se s ,,dítětem" dá normálně bavit jako s člověkem, už je to dobré. Ale při představě péče o dítě, než bych se do tohohle stavu dostala, se mi svírá žaludek jako z toho porodu. V životě člověka to není až tolik let…pokud třeba neumře v 50ti, jako můj taťka. Já prostě chci žít jen svůj život, ne za nikoho jiného. Jsem sobecká? Asi ano a je mi to naprosto jedno. Je to můj život a mám jen jeden, tak si s ním hodlám naložit dle svého uvážení.

No já mám někdy pocit, že celej svůj život žiju život někoho jiného….otázka je, jestli bych byla šťastnější, kdybych žila jen ten svůj….🤔

lesnizinka
lesnizinka 18.12.2024, 15:41:26 xxx.xxx.87.248

Buggyro závidím vám klid při pečení, u nás je to rodeo už s těstem, o nějakých náplních a polevách ani nemluvím. Jak jsem psala, na pečení jsem kopyto, nebaví mě to, nedaří se mi to…jen to prostě nechci všechno nechat na mamkách a něco zmatlat i sama. A je z toho řev a nadávání a zapřísahaní se, že už nikdy víc. A na rok nanovo😜

eva (neregistrovaný) 18.12.2024, 15:42:40 xxx.xxx.163.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.12.2024, 12:11:35

Když se mělo narodit první vnouče, žila ještě moje nemocná maminka…a já neměla vůbec sílu a energii..jako těšila jsem se, ale po její smrti mě mladí chtěli rozveselovat a občas mi dali vnuka na hlídání…jak já chtěla být sama…momentálně mám čtyři vnoučata, dva lidi v blízké rodině paranoiky, takže taky docela slušně naloženo…letošní vánoce bych nejradši zrušila, ale právě kvůli vnoučatům nemůžu…

lesnizinka
lesnizinka 18.12.2024, 16:00:52 xxx.xxx.87.248

Evi, to je mi moc líto😢 A úplně nejvíc to, že to nemůžem změnit, ani kdyby jsme 100x chtěly. Už chápu, co jste myslela v příspěvku výše. Do některých sraček člověk spadne, aniž by se sám přičinil, prostě se to stane. A může se to klidně stát i mě, to prostě nijak neovlivním, takže ano: můžu si plánovat jak chci a najednou může být všechno jinak, vím. Jen se prostě nechci ještě sama přičinit, komplikovat si život víc, než je nutné(to jen vysvětlivka ke mně)

Můj muž nesnáší Vánoce už léta👎 První roky to bylo vždycky tak, že na Vánoce vygradovaly veškeré problémy v práci až tak, že byl s ochrankou ve firmě a bránili ji vlastním tělem. Pak nám před Vánocema umřel milovaný pes, za dalších pár let kocour a Woruška…ten už tedy v říjnu, ale Vánoce to šťastné a veselé nebyly, navíc jsme dostali covid. Tyto jsem se rozhodnula, že udělám snad hezké, nebudu nervit, začnu včas. Tak snad se podaří🙏

Varaxi
Varaxi 18.12.2024, 19:36:51 xxx.xxx.137.233

Moje Vánoce obnášejí tři druhy cukroví (čokoládové rohlíčky, malinové stromečky a pomeranč s čokoládou), umytou podlahu a načesat se. Vařím denně, tak štědrovečerní sváteční večeři nepočítám jako práci navíc. Jo, a ještě nazdobit stromeček. Máme živý, měří asi ke kolenům a nejpozději na Štěpána jde z domu, aby chudák nepošel. Takže s ním bude práce na půl hodiny, když u toho budu hlídat zvíře.

Takže já plánuju uvařit svařák a hodit nohy na stůl. 🙂

Stelle
Stelle 18.12.2024, 19:43:52 xxx:xxx.ba37:97ec
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 18.12.2024, 19:36:51

Malinové stromečky, jak to vypadá?

Bodlinka
Bodlinka 18.12.2024, 20:01:50 xxx.xxx.80.67

já vánoce můžu. teda nepeču, to ani náhodou, prostě zabalím noru, kočky, vejce, vánočná dárky a jedu k rodičům

letos už mám všechno koupený, odeslala jsem i dárky do kočičího přání, takže beze stresu a nazdar. líhneme až 30.12., takže děsně dlouhý volno (od zítra).

Sarah01
Sarah01 18.12.2024, 20:25:27 xxx.xxx.162.253

Já mám volno od včera a do práce půjdu až 6. ledna. Pro cukroví si pojedu v pátek, nepeču, ale denně vařím a věnuju se vnučkám a samozřejmě psům. Možná umyju okna, pokud nebude mrznout. Jinak mám v plánu všechny tři chlupáče vykoupat a ostříhat. A konečně bych si chtěla něco přečíst, když celý rok na to není čas. Včera jsem vstávala v půl desáté, to už se mně dlouho nestalo. 😊

lesnizinka
lesnizinka 18.12.2024, 21:11:02 xxx.xxx.87.248

Varaxi, já mít dítě, tak jsem dávno mrtvá, nepoužitelná a něco péct by mě nenapadlo ani náhodou. Taky jsem se chtěla zeptat, co jsou malinové stromečky? Já kráva si vymyslela letos vlastně samé novinky, takže to bude tóčo😛Zatím jsem jen zrobila dvě těsta, co se musí předem. Muž byl ve sklepě na pásu a když se vracel zakopnul o kocoura dobívajícího se na chodbu, tak hlásil: Viktín zdrhá, takže předpokládám, že už tu lítá samá kur.a😛 No ano zná mě dobře😊 Ale zatím to bylo v klidu, to bude až zítra, u výroby. A to mi to moje máti drahá ulehčila a vajíčka mi přinesla👍

Jo holky, nesou vám slepice?  Bodlinko drůbežárnu nepočítám😜 Tady nikomu!😲 Tento týden, ale už ani jedno! Sedum slepic👎 Tcháni mají 12 a sbírají dvě denně. Sousedka stará z ulice taky tak😕 Mamka bohužel ani neví, kolik mají slepice let, protože se na to vyprdnula a nezapsala…že si to jako bude pamatovat. Tak to určitě, ví prd samozřejmě😏

Bodlinka
Bodlinka 18.12.2024, 21:24:49 xxx.xxx.80.67
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.12.2024, 21:11:02

Drůbežárny docela jedou, dokonce i dekalby po infekční bronchitidě, kdy chudáci spadly na 80%, jedou graf ve tvaru nike.

Domácí hnědé z černých pořád dvě vejce od dvou, ty nedělaly ani pauzu. Staré černé dělaly pauzu, ale už občas nějaké vejce je, třeba dvě do týdne (od dvou). Zelená tak 50%.

Canka
Canka 18.12.2024, 22:26:13 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky..

Raduš mě slepice nesou,ale taky málo..potom,co mi umřela teď ta jedna slepička,už jich mám jen šest a mám jen 4 vajíčka denně…ale lepší,než drátem do oka…a máš pravdu..ten vánoční Řím mě úplně nadchnul a budu dlouho vzpomínat…každopádně jsme zjistili,že teď lednu a únoru je všeeeechno úplně za hubičku,co se týče letenek,takže si ještě dáme asi ještě víkend v lednu někde…už po tom s kámoškou pokukujeme😂

A teď ty děti😂U mě je to vysloveně o tom,že děti nesnáším..nechci,aby na mě mluvili nebo nedej bože sahali..nikdy jsem si dítě nepochovala a ani to nemám nikdy v plánu..a asi jako Bugyrra..já nechci svůj život trávit výměnou plín a podřizování se dítěti..všechny moje kamarádky mají děti kromě jedné..a vidím,co je to stálo..nulový osobní život,žvatlají jen o dětěch a v hlavě nic jinýho nemají a to,jak jsou zdrchaný a nevyspalý…tohle není život pro mě…a nechci to…každá ženská má právo se rozhodnout,jestli dítě chce nebo ne..a já se rozhodla že ne🙃

Mám ráda svůj život…život se zvířátkama..tu bezprostřednost a volnost v tom,co si budu dělat..a ano,jak psala Raduš..já žiju přítomností..je mi jedno,jak to tetování bude vypadat za 30 let🙃

Zítra konečně poslední den v práci a hurá volnooooooo

Buggyra
Buggyra 19.12.2024, 07:31:08 xxx.xxx.198.226
eva:

Někdy je lepší radši trochu cukroví připálené než nedopečené…jednou jsem taky nedopekla a nebylo to vůbec dobré😏…mě nejvíc štve, že uprostřed plechu se připaluje a na krajích je nedopečené…to připálené sním já, mně chutná😄

Je to moc dobré, ona do toho lineckého zevnitř nasákla marmeláda, takže se nejeví nedopečené, ale pěkně navoněné tou marmoškou 😊

Buggyra
Buggyra 19.12.2024, 07:34:20 xxx.xxx.198.226

Buggyro závidím vám klid při pečení

Mě to dřív dost otravovalo, hlavně všechno zamatlané a úklid potom, když je vše hotovo a já se ještě musím zmobilizovat na umývání, protože když to tam zaschne, tak je s tím dvojnásob práce… Ale to v posledních letech odpadlo, i s tou potravinovou folií to fungovalo celkem dobře. Takže jsem ochotná i péct, jinak bych se na to razdva 😀 Na mamce můžu nechat co chci, ta jestli v životě cukroví někdy pekla, tak bych se hodně divila, co já vím, pekla jen babička, máti má potíž uvařit i kolínka 😀

Buggyra
Buggyra 19.12.2024, 07:38:24 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 18.12.2024, 15:42:40

To mě za vás tedy také velmi mrzí, přála bych vám aspoň půlku svojí svobody a životního štěstí, protože toho mám až je mi stydno. Mám opravdu v životě štěstí, které si snad ani nezasloužím, je to úžasné. Trochu bych vám poskytla, kdyby to jen šlo… Držím pěsti, ať jste v pohodě a nikdo vás netrápí 🙂 Hodně zdraví a štěstí přeji!

Buggyra
Buggyra 19.12.2024, 08:11:58 xxx.xxx.198.226

Mám 13 slepic, stále ještě, a nějakých 5 vajec denně. Nutno podotknout, že slepicím je přes dva roky, některým už přes tři roky 🙂 Ta nejstarší, co jí pomalu táhne na čtvrtý, teď přepeřuje, tak jsem zvědavá, co vyplodí, až se zvetí. Jediná zbylá hnědá soudružka myslím ještě isa brown, jinak mám jen samé bílé lohman.

Bobca
Bobca 19.12.2024, 08:14:00 xxx.xxx.20.192

Já letos dostala prosbu od dcery,jestli jí upeču vánočky...Loni jsem nepekla,Letos mám dost akcí před,ale slíbila jsem teda..Nejhorší pro mě je zamíchat to tuhé těsto ze 2 kil sama..Dá se to ještě dát mísu na židli,přidržet kolenama…což právě teď nemůžu😟…těsto dělám tuhé,je to lepší…Včera vnuk dovezl materiál,takže si to teda nerozmyslela🤔😊Doma jsem měla troubu,kde jsem mohla péct všechny 4 zaranu,teď budou muset 2 čekat-doufám,že nepřekynou🙏..no.nějak to dopadne..Včera jsem byla v Lidlu ještě dokoupit zbytky..no myslíte,že jsem si koupila v televizi avízované kuřecí prsa?? no nekoupila..Já k masu nechodívám,na lístku jsem to neměla..Už se mi nikam nechce,asi vytáhnu z mrazáku filé a bude…

Dcera mi koupila na trhu u nich v dědině pár lineckých koleček a srdíček,zabalených v celofánových sáčcích..Uvařila jsem si kafe a….ony byly plněné asi malinovou marmeládou🤭..křupalo to pěkně..peciček nespočet..No,darovanému koňovi jsem na zuby nehleděla a skřoupala jsem to..Ale že to někdo doma nezkusil??Jinak u nás 1 stupeň,včera byo ráno 9..

Buggyra
Buggyra 19.12.2024, 08:22:59 xxx.xxx.198.226

Bobčo, zamíchej to v dřezu v kuchyňském koutu! Ten bude držet na místě a můžeš se do toho opřít zádama, pokud ti nestačí výška a bolela by tě ramena od zvednutých rukou, vem si štokrle 🙂 

Ať dcérka dovalí kuřecí prsa sama závdavkem za ty vánočky, hm 🙂 

Co je špatného na malinové zavařenině? 😊

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.