Někdy je lepší radši trochu cukroví připálené než nedopečené…jednou jsem taky nedopekla a nebylo to vůbec dobré😏…mě nejvíc štve, že uprostřed plechu se připaluje a na krajích je nedopečené…to připálené sním já, mně chutná😄
Jo a moribundus mě schvátil jojo, mimo jiné z té Mikulášské :-) Už se z toho hrabu druhý týden, ještě nejsem stopro, dneska chci vylézt na koně a prubnout to, venku je teplo a snad by mohlo i zasvítit, tak uvidíme, jak to dopadne. Však mě čekají skorem tři týdny pohovu, takže si to můžu dovolit. O víkendu už jsme dávali do země nějaké sloupky na ohradu a přivezli piliny na podestýlku, tak už jsem něco popracovala a následky to nezanechalo.
Dneska jde druhé auto ze tří na technickou, tak držte všechny pěsti. To první mi na technické popravili, teď je nepojízdné a pochopitelně tu technickou neudělalo. Tohle by rozhodně neměl potkat stejný osud s motorem, rozvody jsou řetězem, to hned tak nerupne a neskočí, ale ještě nemusí udělat emise nebo technickou část kvůli nějakému nesmyslu, takže uvidíme. Brzdit by to mělo, jeden brzdič zůstává viset, takže přibržďuje i během jízdy :-D Jinak je na tom vidět spousta nových dílů, že se o to staráme, tak snad si toho chlapci na technické všimnou a ocení to razítkem... doufám.
Upekla jsem cukroví (smajlík bijící se v hruď). Rohlíčky a linecké, linecké jsem nedopekla, bála jsem se, aby se to nepřipálilo, tak jsem to tahala ven brzo, rohlíčkům to stačilo, úplně se rozplývají, jsou naprosto top - tam jsem dávala Heru a máslo půl na půl, pro jistotu. Linecké jsem dělala stopro z Hery, s těstem se pracovalo ukázkově, mám nějak pocit, že snad i líp než z másla, ale jak jsem se bála toho připálení, vytáhla jsem to o chlup dřív, než jsem měla, takže je to takové gumovější, no ale však to spasem :-) Nedošlo mi, že Hera se nebude pálit tak snadno jako máslo, takže další várku rohlíčků zkusím pěkně jenom z Hery, schválně co to udělá, a příští várku lineckých tam nechám déle, nebudu se tolik bát připalování. Tak jsem spokojená, nakonec je jedno, jestli ještě upeču várku, protože mám letos splněno, rodině jsem nadělila, radost veliká :-) No a chtěla bych ještě ty brabantské, čokoládová kolekce od zaměstnavatele mi leží v polici už od loňských vánoc, nikdo to nežere, tak je plán to rozpustit na ty brabantské, ale to je nejprve musím udělat, že... tak třeba se dokopu. Chlap pomáhá, takže se to nezdá tak otravné, to je hodně super. Válel se mnou rohlíčky a pochvaloval si, že u toho nenervuju jako jeho máti, no proč bych nervovala, že je každý rohlík jiný nebo že nějaký praskne při obalování v cukru, vždyť je to k jídlu a za dva týdny po tom nebudou ani drobky :-D Nechápu, jak to někoho může nervovat. Letos jsem opustila válení těsta mezi potravinovou folií a na konto místní diskuse jsem válela mezi pečícími papíry a je to boží, nic nebylo upatlané, nic se nemuselo nikde mýt, neměla jsem zaprášenou kuchyň od mouky, prostě bájo, z papíru šlo těsto dolů samo, ta folie se k tomu těstu lepí podstatně víc. Jsem z toho nadšená :-)