To je moc hezké. Namalovat fixem by mi stačilo. A až to od vás obšlehne nějaká protivná a ošklivá babizna…..
To by bylo horší, než šaty do tanečních….jedna si je vybrala v Burdě, nechala ušít v salonu. Pět spolužaček to okouklo, namalovali a matinky (babičky, sousedky) to spíchly. Zděšení bylo veliké…..
Efe ano, móč loztomilé👍 Ale jak píše i Orionka, mě by stačilo namalovat fixkou. Dodám: kdybych se do toho ponořila, našla bych možná 20 obrázků, co by se mi líbily. Vybrat jeden by bylo těžké a 20 bych jich nikde mít nechtěla. Tak asi takhle🙂
Nestíhala jsem absolutně napsat..ale už jsem tuuuu…holky Řím naprostá nádhera..tedy hlavně v tom období Vánoc..vše krásné nasvětlené,úžasné..do toho slunečno a 15°C…prostě užili jsme si to se vším všudy..tedy hlavně to výborné jídlo a zmrzku😂A to Tiramisu..bože holky!!Byli jsme v Two sizes,je to nejstarší Tiramisu v Římě..my mysleli,že tam odpadneme😂Bylo to tak dobrý,že jsme se přecpali😂No za ty 2 dny jsme nachodili 59 500 kroků…večer v neděli jsme na letišti odpadli a prospali i celý let domů. Do postele jsem se dostala v jednu hodinu ráno…rovnou jsem psala do práce,že dorazím později,že to ráno nedám..musela jsem ještě za zvířátkama,abych se ujistila,že jsou v pořádku..no stačila chvíle mačkání a pusinkování a měli mě plný zuby😂
Každopádně jsem včera byla úplně vypnutá…a dneska to není o moc lepší,jak jsem do toho furt nemocná…ale upekla jsem aspoň konečně linecký a udělala vaječnák…a teď jsem odpadla do postele a jsem KO…
A koukám,že se tu rozebírá tetování a piercing😂No já jsem právě ta cílová skupina😂Strašně se mi to líbí..jak na mě,tak na chlapech…prostě zbožňuju potetovaný chlapy😂Někdo tu osal,že piercing ne..já mám v nose,bradě a jazyku..a uši skrz na skrz😂Miluju to..a tetování?Celá záda…ruka..obě nohy a podbřišek..a klidně bych šla na další..prostě se mi to líbí a dělám to pro sebe,protože se mi to prostě líbí..a pak tu měl někdo vtipný koment..tuším Orionka?Že rodit se bojím,ale propíchat záda si nechám😂To není o rození…to je o tom,že děti nesnáším😂
No skvělé Niki, že vám to všechno vyšlo, včetně počasí, včetně tiramisu, na které jsi se tak těšila😜 tak budeš mít na tyhle Vánoce hezké vzpomínky, za 20let to bude: to bylo, jak jsme byli v tom Římě…🙂
Mně odchází po pěti letech kolegyně….nabrala jsem novou, vydržela asi tři týdny a dala mi výpověď ve zkušební době…takže 3 týdny práce se zaučováním přišly vniveč. Takže teď budu vybírat další kandidátku, ale vzhledem k tomu, že se blíží vánoční svátky, mezi svátkama děláme inventury, tak jí do konce prosince zaučit nestihnu a od ledna už bude moje stávající kolegyně pryč, tak si to střihnu nonstop a budu doufat, že po dalším měsíci mi neuteče i ta další.
Teprve teď, když jsem zaučovala novou kolegyni jsme zjistila, kolik informací jí musím nacpat do hlavy…člověk to dělá už automaticky, ale když se mám podělit o svůj balíček vědomostí, tak je toho strašně moc…alespoň mě to tak přijde….takže potřebuju někoho chápavýho s mozkem….chjo chjo
Já mám celkem představu, co bych musela nacpat do hlavy někomu, kdo má udělat pro mě plnou zastupitelnost, a je to nemožné. Já najížděla na tenhle systém pět let a pořád se učím nové věci, pořád po nás chtějí novou legislativu atd., takže je to nekonečné, a kdybych to měla předávat (taky zjišťuji, že mentální kapacity současné učnice nejsou zdaleka tak široké, jak jsem doufala, rozhodně není tak zdatná jako ten kolega, co mi vypomáhal doteď a hodil se marod), tak to předávám nekonečně dlouho 😀 Učím ji zatím takové ty rutinní operace alá cvičená opice a i s tím jsou problémy (typu jako že neumí rozkopírovat vzorec v excelu nebo překopírovat tabulku z jednoho listu na druhý a nebo jednoduše postupovat krok po kroku podle nějakého návodu…). Bude to fuška. A od Nového roku mi právě přibudou povinnosti (jakože asi 30 % mé pracovní náplně plus, až se to zaběhne…) a vidím, že ta dívčina bude tou dobou prostě stále nesamostatná a budu jí muset neustále něco vysvětlovat… Snad se do té doby zautomatizuje aspoň v psaní dodáků a camráků (Sago, dělám tu takovou sekretářku pro všechno, od vývozů přes přípravy fakturace, hlídání termínů školení a revizí, odpadové hospodářství, chemie, přípravy zakázek do výroby, potvrzování zakázek, řešení reklamací, tramtadadá, jsme maličká pobočka velkého nadnárodního molochu), jinak sejdu na oubytě a budu mít klid.
Jen malá poznámka k tomu “nesnáším děti” - z těch dětí vyrostou dospělí lidé a trvá to jen dvacet let. Pak už jste s potomky parťáci, přátelé, i když jste rodiče a děti. A to dětství strašně rychle uteče a je to jen malý časový úsek v kontextu celého života.
Buggyro, tak to je děs🙄! A to píšu proto, že jsem po škole dělala něco podobného. Jak já z tama prchala…Tenkrát se ta pozice honosně nazývala “asistentka”, tže jsem si představila jakože vaření kafíčka, kupování chlebíčků a papíru do tiskárny, njn😄, těžká naivita studentky, co trávila brigády manuální prací na statku a pak se měla přeorientovat na “tohle”😄. Byla to malá firma o dvaceti lidech a já měla velmi podobnou náplň práce. Bohužel, nebo Bohudík? jsem si nesedla s majitelem firmy, tak to tam nemělo dlouhýho trvání. Tže jsem se časem přeorientovala ouplně jinam a teď mi z toho vašeho výčtu zbyla jen ta chemie👍. Na současnou pozici jsem se učila 6 měsíců a pak v podstatě ještě rok a půl po školeních. I teď po osmi letech mě leccos překvapí a když za mnou přijede na návštěvu delegace z VŠCHT, tak jim jako absolvent VŠE někdy vážně nerozumim😄. Ale to se vsákne😄, do důchodu daleko😄!
Jen malá poznámka k tomu “nesnáším děti” - z těch dětí vyrostou dospělí lidé a trvá to jen dvacet let. Pak už jste s potomky parťáci, přátelé, i když jste rodiče a děti. A to dětství strašně rychle uteče a je to jen malý časový úsek v kontextu celého života.
Balu…já bych řekla,že Niki žije přítomností,zvířátkama,prací ….O dětech se tu diskutovalo-ještě na iFauně…Má v tom jasno..Hučely jsme do ní zleva-zprava…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.12.2024, 08:11:56
(Oubytě jsou snad gangréna, ne? Neví někdo?)
Oubytě alias souchotě - to je tuberkulóza. Kdy člověk celkově ubývá a schází.
Gangréna je sněť - kdy nám odpadají okrajové části těla. Může být suchá - u prasat to třeba dělá červenka, u lidí lepra. Nebo vlhká - to jsou např. omrzliny, kdy hrozí šíření infekce dál a řeší se včasnou amputací., než dojde k sepsi.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.12.2024, 08:45:05
Nechci do nikoho hučet a přesvědčovat ho k rození dětí. Respektuji, že je někdo nechce. Jen jsem podotkla, že děti nebudou pořád ti malí otravní lidé, ale že se z nich stanou dospělí, a že to netrvá moc dlouho z hlediska délky života.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.12.2024, 09:05:35
Teda, kůň, který ustojí ta andělská křídla 👍
Vzpomínám, jak kamarádka na své velmi dobře přiježděné kobyle měla problém, když si na první vyšší drezurní závody oblékla frak. A když se ty šosy začaly ve cvalu plácat, měla co dělat, aby předčasně neopustila drezúrní obdélník.🙂
Joooo, fotky z Mikulášské dlužím 🙂 No, byly nahrány asi na konci minulého týdne teprve, takže stejně by mi trvalo sem něco nastrkat… Něco se najde 🙂
Jééé, mě se strašně líbí ti poníčci s vozíkem. To je tak roztomijoučké, takoví caparti🥰 Když to vidím(nebo Nikčina) nějak si prostě pořád neumím představit, že je to dospělý kůň a koukám na ně jak na mimiňa s vozíčkem😛 Pro Balu: mimina s vozíčkem ve mě žádné tyhle libé pocity a šišlání nevyvolávají😏
Andělská křídla, ty jo, ten i odletí😲 Jste vyráběli nebo koupili někde? Já mám ty malé, jako ostatní andílci z Aliexpresu a vím, že velká už byla i dost drahá.