.O spoustě zvířátek ani nevím,že existují.
Nikdo přece neví všechno. Já si pokaždé mnu ruce na kvízu, když je zvířátkové téma a kolikrát už jsem se “historicky” znemožnila.
.O spoustě zvířátek ani nevím,že existují.
Nikdo přece neví všechno. Já si pokaždé mnu ruce na kvízu, když je zvířátkové téma a kolikrát už jsem se “historicky” znemožnila.
Bobčo vezmu si Vaše slova k srdci.
Je blbost a “blbost”, a každej mame hranice jinde. Zapomínat by se někdy hodilo…
Včera jsem si koupila krabičku za tři stovky. Obsah je fajn, ale není trvanlivej 😁
Obsah není trvanlivej, protože se po něm zapráší? 😀
Vedle se řeší vánoční úklid, či spíše neúklid. No já teda uklízím před vánocema dost. Respective to, na co se.u celý rok. V koupelnách, které mám vykachlíkované celé, přešudlím a vyleštím i ty zdi, vystěhuju a povytírám skříňky, něco povyhazuju. Druhou koupelnu, kam chodím tak maximálně ráno a večer na WC prostě uklidím durch, protože tu přes rok umyju jen párkrát. Kuchyni taktéž, vystěhuju, povytírám skříňky a šuplata, vydrhnu tu ,,lepivou hmotu" nahoře ze skříněk a uvnitř digestoře, troubu a lednici s mrazákem. Pracovnu stěhovat nebudu, prdím na to, jen to pošudlím všechno z venku, co je zamatlané. Oken mám část umytou, no zbytek mě čeká, až bude lepší počasí a k tomu teda záclony v obyvču, jídelně a ložnicích. Dveře v celém baráku leštěnkou, to už sme kdysi řešily, mám jich asi 20. No a v ložnicích taky police kolem televizí, postírat a naleštit skříňky. Vysát všechny zdi a stropy od pavučin, což teda dělám x krát do roka, ale před Vánocema prostě taky musím. Zábradlí na schodišti přeleštit. No a pak už jen běžný úklid a nastrojit. Když to tak čtu, tak letím, protože samozřejmě s blbou nemocí jsem zase ve skluzu🙄
Existují i holé myši, rodi se chlupaté a během prvního měsíce života mrňata o srst přichází, vypadají jako ježečci - hlava si ochlupení podrží nejdéle.
A jsou i holí křečci syrští, ale ti se opravdu moc nevidí, ani na burzách nebývají běžně - když jsem poprvé viděl fotografii, ani jsem nevěděl, na co koukám, neuměl jsem to zvíře nikam zařadit.. 😉
No to mě, pravda, nikdy nenapadlo, ten umakart, co mám v koupelně, nějak leštit. Výhoda je, že na něm prostě není nic vidět, je to takový ten vzor “rozpraskaná kůra”, takže úplně v pohodě. Až budu někdy rekonstruovat, tak tam nechám dát zrovna takové kachličky s nějakým tímhle neviditelným vzorem, mám takovou i dlažbu a je to k nezaplacení!
Troubu jsem myla jednou, když se mi tam na dno něco vypeklo když přetekla nějaká nádoba 😀
Digestoř nemám, lepivou hmotu odrbávám ze skříněk v průběhu roku, letos splněno. Musím odmrazit jednu lednici, druhá má letos taky splněno. Okna myje zvenčí déšť a zevnitř Kocour. A už vím, proč nechci bydlet v baráku - dveře leštěnkou?! No potěš. A ještě dvacet kousků… Mám dvoje a zase, ty domovní mají ten neviditelný vzor, takže pohoda. Občas během roku vydrbu pouze nerezové kování, ať mi není ekl za to brát. A u dveří do pokoje bohužel sem tam musím umýt tu bílou plochu a místa kolem kliky, bílou spodní polovinu (taková ta slonová kost, panelákový standard z osmdesátek) zahumusí kočák, kolem kliky si to zase ohmatám já… Teď jsem ten humus zrovna nedávno oškrabávala z lednice…
Jedna dlooouhá pavučina mi vlaje v koupelně a vůbec mi to nevadí 😀 No a protože jsem potřebovala plochu na puzzle, tak jsem Kocourovi sebrala zástěnu od záchodu (trochu chrání stěnu před značkováním) a za zástěnou je učiněný pavoučí ráj, tak ten tam také nechávám jako memento 😀
Jiná by to viděla a švihlo by to s ní přímo ve dveřích, já trpím báječnou selektivní slepotou a prostě tyhle “hrůzy” vůbec nevnímám, ó jak jsem šťastna!
Žínko, obdivuju a nechápu zároveň😄! Myšleno v dobrém! Já uklízím co týden, v tom slova smyslu, že prostě vyluxuju všechno, nevytírám, není proč. V ložnicích mi pravidelně jezdí robot, tže tam beru ruční vysavač jen, když převlékám komplet postele, z toho se sype, to je fakt, luxuju i matrace, máme tam střešní okna, tedy žádné záclony, závěsy ani zatemnění, umyju 1x do roka, kdy mě se chce, bez ohledu na jakékoliv svátky. Zařízeno v minimalistickém skandinávském stylu, tže minimum všeho i úklidu. V přízemí se pohybujeme logicky více, tže luxuju podlahy i nábytek, všeho je opět minimum (jako nábytku), nesnáším pičičmundy na poličkách, tže nemám pro jistotu ani poličky 😄, aby nebylo kam svinit bordel😄. Zaleju kytky a mám uklizeno, každý týden mi to zabere cca 2 hoďky, což není moc, nevadí mi to, a mám prostě pořád uklizeno, tak jako permanentně😉. Okna mi letos poprvé v životě umyla máti (se prý na ty cákance od vlaštovek už nezvládla dívat, já je zvysoka ignorovala😄), tže to už je vyřešený. Závěsy zásadně nevedu, stejně tako jako ubrusy a jiné ehm “dekorace”. Záclony stačí vyprat 1x za dva roky. Tže to do jara počká😄. Koupelnu po sobe uklízíme každý sám, WC taky, tže tohle mě vůbec nebere.
Když bych to porovnala, jako tu formu úklidu kdysi před rekonstrukcí, kdy jsme měli doma všechno staré a omlácené, se současným stavem, kdy je vše nové, tak je to jak nebe a dudy. Dřív jsem se s tím hrozně nadřela, protože všude blbý koberce, visací lustry, pokryté prachem, přehršel socanskýho nábytku, kdy jedna věc nepasovala k té druhé, všude nastrkaný krámy🙄, no co Vám budu povídat, stará barabizna😏. No stará je sice furt, ale dostala nový kabát a styl, a mým cílem už před tím vším bylo, hlavně se nenadřít, tže jsem všechno zařídila minimalisticky a je to herdek znát!
Úklid… co to je? A vánočni navrch 😱
Nó, vlastně ještě svítidla ste mi Sago připomněla. No ,,lustry" to zrovna nejsou, ale prostě posrané od much to všechno je😏 Už 5let kupuju centrální lustr do obýváku, vím i jakový. Od postavení baráku tam trčí kabel a vybírala jsem, co na něj. Jelikož má strop 6m, i když jsem si lustr už vybrala(takový ten hodně visící dolů, bambule skleněné) usoudila jsem, že setřít z něj prach bude takřka nemožné. Nákup pořád odkládám že: až vymalujeme, protože to tam bude lešení, ze kterého se zvládne smontovat i ten lustr(montáž provádí firma na místě) To se také posunuje rok co rok, ale letos už je ten bordel na zdích řekla bych kritický👎 Teď koukám, jak v těch 6m vlajou pavučiny ještě s mumiema much a dumám, čím to sundám, když se mi potento teleskopická tyč, kterou jsem tam alespoň do většiny míst dosáhnula🙄 Takže tohle šudlení stropu mě ještě čeká. S balancováním na vysokém žebříku to fááákt miluju🙄
No záclony měním dvakrát ročně, minimálně. A ty dveře? Nejsou většinou špinavé, spíš taky jen omotané pavučinama. V zárubních, kolem pantů…Ale muži se potí ruce a už cca měsíc koukám na dveře do ložnice, jak jsou kolem kliky příšerně zapatlané, jak kdyby sme měli malé děcko. Fakt nevím, proč to tlápe mimo kliku. Už jsem několikrát držela hadr, že to jdu vydrhnout, ale pak jsem se háknula: vydrž, za chvíli budeš všechny dveře šudlit k vánocům, to už vydrží…😉
To já mám v kuchyni taky kabel ze stropu, už deset let, ve skříni i lustr, ale nějak mě zatím nic nenutilo to instalovat 😀 Tak to tam vypadá trochu jako po stěhování.
“Vydrž, za chvíli bude úklid k Vánocům…” to neznám 😂 U mě je to “vydrž, za chvíli si toho ani nevšimneš”
Dítě mělo kdysi úkol z matematiky do školy. Spočítejte, kolik máte doma oken a zeptejte se maminky, jak dlouho jí trvá umýt jedno okno. Vypočítejte, za jak dlouho maminka umyje všechny okna. Výpocet : maminka okna nemeje…
..prostě každý uklízí a ma zařizeno jak mu to vyhovuje a jak se v tom cítí….moje teta se strejdou měli velký statek, tam se jelo okolo hospodářství od rána do večera, strejda navic pracoval v Madetě a teta byla invalidní s bércovým vředem…. citlivější povahy by měly trochu problém co se týče uklizenosti a zařizenosti uvnitř domu, jenomže když tam člověk vykročil, bylo to jako by přišel domů, bylo tam úžasně napečeno a navařeno, milo a teplo, jiskřilo to tam láskou a humorem…všichni byli vítáni a všem bylo vždy pomoženo ač už radou nebo fyzickou pomocí….když pak teta odešla, strýc se trápil a o moc dlouho nepřežil…a o tom to celé je….
Killian, je to tak, každý musí po svém. Já mám pořádek ráda, cítím se v něm dobře, ale vocaď pocaď, nehodlám být sluha svého domu. A proto jde vánoční gruntování úplně mimo mě, protože já to chci mít doma hezké (pro mě) pořád, nejen 3 dny v roce. A to “hezké” má pro každého úplně jiný význam.
A faktem je, že už jako dítě, když jsem viděla ten gruntovací a pečící maraton, jsem věděla, že tohle nikdy dělat nebudu. A nedělám. K čemu je stůl plný žrádla a umytá okna, když na sebe lidi vrčí? Tož tak!
No jo, to se vám řekne…když my sme hrozní bordeláři. Nikdo si nic po sobě neuklidí, až kolem toho chodím měsíc tak se naštvu a zanesu to na místo. Muž je na tohle teprve expert. Když v hale pod stolkem leží už půl roku projektová dokumentace, protože s elektrikářem něco hledali, zeptám se: nemohlo by se to už uklidit? Samozřejmě kdo? Já😏 Protože jsem jim ji přinesla, já přece vím, kam patří. Odpověď: néé, ještě nevím, jestli to nebudem potřebovat a co ti to tam vadí, ještě to tam nech. Za dalšího půl roku se to opakuje…A tak je to u nás se vším🙄 Jako jo, setřu prach, vysaju, setřu podlahy, vygruntuju koupelny…ale všude se něco povaluje…na potom🙄 No a moc místností a se to nasčítá😏
Tak jsem vydrhnula sakum prdum kuchyni, lednici s mrazákem jen trochu, to jsem čistila dva měsíce zpátky, takže teď jsem to jen tak pošudlila s octem. Vzala jsem to i s pracovnou skříňky zvenčí. Tam se stejně ještě do vánoc nasviní, když přes ni chodíme ven a spí tam kočky. Jen tam musím sundat záclonu ještě a umýt okno. Na záclonu nedosáhnu a schůdky jsem si nechala venku skrz to osvětlení.
Evi, ty to píšeš, jako by sme se hádali a řvali ne sebe a hlavně, že naklidím a nachystám na Vánoce😏 Bobča s náma párkrát byla a myslím, že mi potvrdí, že se k sobě chováme hezky….si myslím. Jo, že tady píšu, že mě Tom občas naštve a já vyletím…no jsem cholerik, to já bohužel na všechny v rodině. Jak se vzteknu, nevidím si do huby, to ano.
já trpím báječnou selektivní slepotou
Jediná výhoda tohoto ročního období - odcházím za tmy, vracím se za tmy. A nepořádek nevidím.😉
Když on ten úklid je tak blbá práce… furt dokola a nic není vidět… Umeju nádobí, teda pardon, myčka umeje nádobí, a než ho domeje, je zpátky, to nádobí. Možná by pomohlo mít nádobí půlku, by se nevracelo tak rychle… 🤔
…pokud he to na mně, tak.to ale vůbec nebylo o tobě a tvém přítelovi ..na druhouvstranu, preci pred Bobiniu na sebe nebudete řvát a mlatit se, že🙂…pouze jsem reagovala vseobecně na to, jak tady všichni popisují svůj vztah k úklidu/neúklidu….
…no já kvůli kočkám, psovi a osmákům uklizim vlastně pořád, ale na ty vánoce, velikonoce a v letě to vezmu hloubkově (obsah skřini a tak)…nějak tak to nám v sobě z domova a cítím se v tom dobře, (ale tušim, že člověk prostý zvířat u mně stejně bordel vidět bude)….ale neřeším, jak to nmají doma ostatní, pro mně je důležité jak moc se u nich cítím dobře a to fakt s vyčištěnou domácnosti do vysokého lesku fakt nesouvisí viz.co jsem psala výše….