Lesnizinko já se pokoušela nastínit situaci, proč. Tady v této konkrétní diskuzi nastínil jen jeden člověk, v koňské to napsal natvrdo. Ale to Vy nemůzete vědět 🙂 Prostě jen vysvětlení.
No však kyblík mě napadnul, i strejdu, jenže je to nahoře na pergole(na trámu) přímo nad vchodem, takže nějak to zamaskovat, aby to nebyla čirá hrůza na první pohled😛 to bude myslím složitější, než celé to upevnění světýlek😏
Tak jako první věc…Coudas nikam se nepakuj,nikam nepůjdeš!!!!😂Jsi správná ženská a přece tě nerozhodí,i kdyby měl někdo jiný názor..koňáci jsou navíc velmi specifická sorta lidí a běda jal vybočuješ z normálu😂Takže kliiid,my tě tady chceme!!!😂
A druhá věc…pamatujete si holky,jak jsem tu zmiňovala tu šílenou alergickou reakci na tu Puellu?Tak se mi povedl další kousek😂Jak jsem byla u toho moře v září,tak jsem se samozřejmě nemazala..no a že tam to sluníčko kurva žhnulo😂No a jak mám celý ty záda potetovaný,takže vlastně skoro celý černý,tak to to sluníčko přitahovalo ještě víc…no a udělali se mi pak na zádech malé bílé pigmentové skvrny…byla jsem s tím samozřejmě u doktorky a ta mi řekla,že je to reakce těla na podráždění a stres ze slunce..že jsem to doslova a do písmene přepálila😂No a že to časem většinou zmizí samo,ale že mám prostě citlivou kůži a nemám jí vystavovat žádným takovýmhle ,,stresovým,, vlivům…no jenže od září uplynuly přes 2 měsíce a skvrnky stále nic..dokonce mi přišlo,že jich je ještě víc😂A tak mi jedna moje známá,co dělá takovou nějakou tu prodejkyni kosmetiky doporučila krém na pigmentové skvrny..že za týden budou pryč..tak jsem se namazala včera a dneska ráno záda v jednom ohni,kopřivka šíleného rázu a já myslela,že umřu😂Hned ráno jsem frčela do lékárny,koupila prášky na alergii a lékarnice mi na to dala nějakou zklidňující mast…což naštěstí pomohlo..už nemám pocit,že hořím,jen mám rudý záda jak paviání prdel a kopřivku jak kdybych měla záda samý uher😂Že se na to nevyseru😂
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 27.11.2024, 19:23:28
Tak se dají koupit plastové chrániče přímo na spoje. Nevím, kolik to stojí, myslím do 200,- ten jednoduchý, já kupovala i vetší skříň k bazénu, to myslím na 800,-.
Canko a ja si půjdu kam chci a kdy chci 😛 Ale děkuju, myslím, že přes zimu pobudu. Právě že se tu řeší úplně jiné věci, tak “zatím dobry ” 😁
Reakci na slunce nezávidím. Poradit musí spíš doktor. Mě se před asi 10 lety stalo, když jsem stavěla chatu, že jsem se ba sluníčku “přetáhla”, a vyskočila mi vyrážka. Celý záda, celej předek, ruce z vrchní strany. Zarudlé pupínky. Celé roky jsem na slunci stále, najednou toto. V lékarně mi na to dali kortikoidovou mast. Mamka měla furt narazky, tak jsem šla k doktorovi, ten mi napsal jen to samé, akorát na lékarský předpis. A že nemám chodit na slunce, no to bylo něco na mě. A potřebovala jsem vědět hlavně jestli už to je nafurt, nebo jak. Jestě se to mírně vrátilo další rojy, ale jen po první jarním spálení a vůbec ne v takové míře. Prý to bylo taky ze stresu, jakože mýho stresu. No s tetovaním to musí být horší. Ať se Ti to brzy zahojí.
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 27.11.2024, 19:27:33
Udělaly se mi 3 stařecký skvrny, na obličeji. Už podruhý. Šla jsem na kožní, dr. namočila vatičku do tekutýho dusíku(?), “poťupkala” mi skvrny, za týden zmizely. Letos jsem byla u jiné dr. Ta použila taky ten dusík, ale ve spreji. Přesně sedmý den zmizely - žínka, sprcha.
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 27.11.2024, 19:48:50
Opravdu?Tak sakra😂Já budu muset k tomu doktorovi zajít sakra!!!Ale já ty doktory tak nerada!!Počkám,až přestanu vypadat jak kopřivková královna a pak půjdu..zeptám se na to…
No to je nadělení😲 Niki, jestli máš bílé skvrny, tak nemáš nemáš stařecké skvrny, neboli pigmentové skvrny, které jsou hnědé, ale naopak ztrátu pigmentu! A pozor, může se to rozjet až k vitiligu a s tím se nedá dělat ale vůbec nic! Ač ti dávám odkaz, tak nevěř tomu, že může. Máš světlou pleť, pihy předpokládám, tak se nemůžeš smažit na slunku a už vůbec ne x krát spálit! Nechci tě určitě stresovat ještě víc, než momentálně si, ale prosim tě, ať si neublížíš tak, že to bude nevratné😟
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 27.11.2024, 20:58:51
Když jsem měla tetování, taky mi říkal, že na slunce nesmím, a nebo hodně mazat. Teď když už zmizelo, tak po prvním slunci zas “vyjede”, červené čáry obrysu. Ne vždycky a ne celý, ale obcas jo. No snad se Ti to vyřeší 🤞
lesnížínko, vezměte na to zaizolování spoje světýlek klidně světlou petku a tím černým igelitem obalte tu - přece 🙂
Co se Puelly týče, dobírám poslední pytlíček - hádám mi vydrží do vánoc 😀 Je to ten s modrým vzorem, je to taková štiplavá vůně, mě to moc nenadchává, no. Ale když to oblečení z toho trochu vyčichne, tak je to docela příjemné 🙂
Teď jsem dočetla na ta záda, tak to je teda mazec, tak to bych na pláž lezla už jen oblečená tyjo. Abych žádné henty krémy na záda nepotřebovala. No, hlavně že to berete s humorem 🙂
Aha, tak po vašich zkušenostech si teď říkám, že ještě že nemám tetování. Asi se ve svém věku už na žádné nalákat nedám, ale aspoň vím, proč.
Jo no to je pravda, taky už jsem si říkala, že vlastně posledně už psala i přihlášená, tak že už je asi v pohodě? Teď nevím, co a jak. Fikovnice, kde jsi, kde jsiiii, celou nooc 🎵 ? 🙂
Jý teprv rozlepila oko a tady už to žije! Super👍 Tak i u nás prská, takže na obchůzku půjdu na pás do sklepa🙄 Kočky se večer poškorpily, tak Gucci šla ven a spala asi v garáži. Teď šel ven Viktěna, nevím co tam v tomto počasí míní dělat. Ano Buggyro, máme stejné myšlenkové pochody, asi to tak s petkou skončí. Večer jsem to do modré od magneski hodila jen provizorně a to je teda jak pěst na oko. Spíš je to zkouška, jestli do toho nenaprší. Musím tam dostat tu roztrojku, takže vlastně takový kříž, což je na obalení proti vodě blbé🙄
Jana bývá na těch svých welnesech…a pak se objeví😉
Ta petka se dá rozříznout a na tu roztrojku nacvaknout 🙂 Ten řez pak nechat na spodní straně (nakonec bude pod tím igelitem…). Když si na té petce po stranách necháte na vhodném místě vystřižené “uši”, tak za ně ji můžete k pergole přivrutovat. A nebo za prostředek připáskovat.
Opravdu?Tak sakra😂Já budu muset k tomu doktorovi zajít sakra!!!Ale já ty doktory tak nerada!!Počkám,až přestanu vypadat jak kopřivková královna a pak půjdu..zeptám se na to…
Niki,kdybych bydlela blíž,přijela bych ti naplácat na holou!!zadel😠(asi si udělám výlet🤭)..Hlavně bych si nechala namazat toho koníka!!Víš,že slunko u moře je daleko agresivnější..I když se nikdy nemažeš-já teda taky né,ale u moře jsem se kdysi mázla…Myslím,že to máš od minulého podzimu,né??ještě jsi s tím na slunku nebyla,žejo🙄
Stelli,ty jsi psala,že jsi něco konzultovala s Fíkovnicí na SZ..víš něco??co je s ní?😟
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 27.11.2024, 18:48:27
jo,a dík Coudas za vysvětlení…já jen krátce-co beru Citalec,asi už sakriš 8 let😲je mi spousta věcí jedno-ale musela jsem se k tomu taky prokousat..navíc zapomínám,tak jsem víceméně v pohodě…
Dělejte,jak musíte,ale byla by škoda,kdybyste se stáhla jen kvůli nějaké blbosti..Já bych se taky mohla naštvat,že jsem naletěla Raduš,ale kdyby Stellča napsala hned,mám 2 nahá morčata,tak to nemusela Raduš ani napsat..to,že jsem naletěla?no a co? je mi to úplně jedno..už to vím..a to mi stačí..O spoustě zvířátek ani nevím,že existují..Takže klídek😇🙏
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 27.11.2024, 19:27:33
dneska ráno záda v jednom ohni,
A proto se má každý nový krém nejdřív vyzkoušet na malém kousku kůže. Já vím, rada s křížkem po funuse.
Navíc, u vás to nejsou pigmentové skvrny, ale naopak depigmentace (vitiligo). Viz žínka. A dávat na to krém proti pigmentovým skvrnám je stejné, jako člověku, který bere warfarin, doporučit aspirin.
Já čekám, jestli nám Nikča dovysvětlí, co si to teda na těch zádech vyrobila🙄
Bobeš ty si koza, že ,,naletěla"😏 Copak já to psala, abych někoho nachytala? Nenapadlo mě, že nahatá morčata někdo nezná. A co, že neznáš? Kdybych já měla řešit, co všechno neznám...Všechno co vím jsem získala, načetla atd. v průběhu života, protože ze školy mám znalosti doslova nulové. Takže nemusím dumat, co všechno jsem ze školy zapomněla…protože jsem odtud ani nic neuměla. Vlastně jo, literatura mi celkem utkvěla, protože jsem jen četla a četla. Ale i to už je dávno😏
Teď se hezky rozpršelo, snad bude dál, zatím to bylo nula nula nic, jen takové prskání. Když už má pršet, ať alespoň zaleje. Včera mi odpoledne volá mamka: ,,bude pršet?" Proč? ,,No pověsila jsem prádlo" Bože ty jsi tele, však ti už několik dní hlásí, že má pršet, sněžit…Podívám se ti, jestli i u nás. No, tak jo, už v noci. Počkej, podívám se hodinově. Aha, tak má začít vlastně až v 7h ráno. ,,Tak to mi nepomůže, když vstávám v 8. Tak ho nechám trochu proschnout, seberu ho a pověsím doma"(v tom vyplaveném, ještě ne úplně vyschlém sklepě má sušárnu) Před hodinou mi volá,,ještě bude pršet, do kdy?" Proč zase? ,,Já jsem to prádlo nakonec nechala venku, bylo ještě úplně mokré" Pršet má celý den a ještě víc v pátek, takže jestli ti uschne, tak možná v neděli😛🙄