Aktuálně: 3 424 inzerátů217 526 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Třetí víčko

Kilian
Kilian 26.11.2024, 15:01:52 xxx:xxx.5d76:e9be
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 26.11.2024, 12:04:48

…tak to jsme možná sousedi…

J5
J5 26.11.2024, 15:03:58 xxx:xxx.9202:1609
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 26.11.2024, 15:01:52

Jo jo, do Vysočan mám jen kousíček🙂.

Coudas
Coudas 26.11.2024, 15:30:14 xxx.xxx.120.57

Tak jednu aktuálnější tedy no… Z léta. Nové Město nad Metují. Ale i ten medvěd na nás kouká blbě…

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 26.11.2024, 15:53:30 xxx.xxx.88.216
Coudas:

Aha, já nevěděla, že se nesmí davat archivní foto… pardon…

Coudas, vy ste děsně vztahovačná😉 to byl za jedno vtípek na sebe a za druhé vůbec ne narážka na vás, ale na některé celebrity na NETu😀

Coudas
Coudas 26.11.2024, 16:01:35 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.11.2024, 15:53:30

Jo jsem 🙂 nejen vztahovačná, také asociální, útočná, nechápavá a taky jsem bacha stalker. Proto mě odevšad vyhazují. Ale nebojte, já půjdu sama 😁

lesnizinka
lesnizinka 26.11.2024, 16:04:23 xxx.xxx.88.216
Kilian:

…tak to jsme možná sousedi…

A ještě s mým bráchou, že áno. Ti jsou náplavy oba😉

Buggyra
Buggyra 26.11.2024, 16:18:53 xxx.xxx.198.226

Náhodou, co jsou tu nové tváře, se nám diskuse krásně živě rozjela, mně se to líbí 🙂

Kilian
Kilian 26.11.2024, 16:23:12 xxx:xxx.5d76:e9be
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.11.2024, 16:04:23

….ano

Bobca
Bobca 26.11.2024, 17:19:29 xxx.xxx.20.192
balu:

Bobčo, vás ve škole učili, že v příčestí minulém u podstatného jména děti píšeme měkké i? Tomu nelze věřit.

už se na to vykašlu-nechám to být…to už je na mě vyšší dívčí-příčestí minulé🤗myslela jsem jen na podmět a přísudek-děti chodili a sklonění podle vzoru....Já chodila do školy v 60tkách…a měla jsem z češtiny za 1..neva,ono se toho změnilo dost..já to pořád píšu s měkkým..ale mi to neva..😇

eva (neregistrovaný) 26.11.2024, 18:06:11 xxx.xxx.163.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.11.2024, 17:19:29

Děti chodily……odjakživa….chlapci chodili, dívky chodily, děvčata chodila….všichni chodili….nepletete si to s tím všichni? Už to tady bylo mockrát - 

Pozn.: Podstatné jméno dítě je v čísle jednotném rodu středního, v množném čísle však ženského, a v přísudku proto píšeme tvrdé ‑y: Děti seděly v koutě a ani nedutaly.

Nemohla jste se to učit jinak ani v šedesátkách…🙂

balu
balu 26.11.2024, 18:31:03 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.11.2024, 17:19:29

Bobčo, jak píše Eva, vždycky, i v šedesátých letech, se psalo “děti chodily”. Nemohli vás to učit jinak. V tomto se pravidla neměnila.  A jestli jste měla jedničku z češtiny, tak jste to musela znát. Možná jste jen zapomněla…

lesnizinka
lesnizinka 26.11.2024, 19:20:21 xxx.xxx.88.216

J5 - díťata tu pro mě (i pro ně😉) naštěstí nemám😜Takže je mi i celkem jedno, jestli díťata chodila, nebo děti chodily😛

Ale něco pro ně mám😉 pro ty okolojdoucí🙂 Dneska jsem instalovala první půlku světělných řetězů na barák a zjistila, páč baba blbá, že netuším, kam je zapojím. Vymyslela jsem si totiž dva dlouhé spojit, takže spoj nakonec vyšel tam, kde mám instalaci k zásuvce. Teda ještě vlastně ani nevím, jestli je spojím, já si myslím, že tam ta spojka je, prodejce mi tvrdil, že je nespojím. Tak raděj první nainstaluju i ten zbytek (jak to přidělat k baráku jsem celkem vykoumala) zjistím, jestli půjde spojit a pak budu řešit, co s tím přívodem. Kdyby to bylo doma, jednodušší by asi byla rozdvojka a zastrčit tam každý řetěz zvlášť na místě, kde přívod je. Ale nevím, jestli to zvládnu venku, aby mi to nevyzkratoval první sníh, dokonale to zabalit🙄 Nevím teda, nad čím jsem uvažovala, jak to zapojím, když řetěz jsem koupila přes celý předek a část boků baráku a přívod mám uprostřed, tele😏

Trochu smoklilo a nebylo mi tak úplně teplo, mrzly mi ruce, takže jsem tu druhou půlku ráda vzdala, stejně jsem musela odvézt vrátit nádobí do restaurace.  Doufám, že zítra nebude pršet a dodělám to.

Bobca
Bobca 26.11.2024, 21:49:42 xxx.xxx.20.192
balu:

Bobčo, jak píše Eva, vždycky, i v šedesátých letech, se psalo “děti chodily”. Nemohli vás to učit jinak. V tomto se pravidla neměnila.  A jestli jste měla jedničku z češtiny, tak jste to musela znát. Možná jste jen zapomněla…

asi jo-beru to-vzdávám se🤗…já mám vícero výpadků,takže to tak i mohlo být🤔…ale nevím proč teda píšu pořád to měkké…jaksi automaticky…dám si pozor😇..

Bobca
Bobca 27.11.2024, 08:42:59 xxx.xxx.20.192
Coudas:

Jo jsem 🙂 nejen vztahovačná, také asociální, útočná, nechápavá a taky jsem bacha stalker. Proto mě odevšad vyhazují. Ale nebojte, já půjdu sama 😁

beru jako fór-hm☝️🙏..už toho bylo dost…hawk. se na to vyprdněte🙄.Raduš má taky zvláštní styl humoru..písemně to vyzní jinak-ona moc fota nedává-nedejbože svoje z dob své slávy největší,že Raduš…..taky jsem jí spolkla toho hrošíka…vím já,jestli není něco nového vykříženého??..Nebylo u toho napsáno,co to je,tak co…

a Coudas-ta svatební je nádherná!!..samože i ta z “Metuje”😇

kometa
kometa 27.11.2024, 09:25:03 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 27.11.2024, 08:42:59

taky jsem jí spolkla toho hrošíka…vím já,jestli není něco nového vykříženého

To byla nadsázka.. Ona ta plešatá morčata opravdu miniaturního hrocha připomínají - pupek, krátké nožičky, žádná srst a vlastně taky býložravci.

lesnizinka
lesnizinka 27.11.2024, 09:59:08 xxx.xxx.88.216
kometa:

taky jsem jí spolkla toho hrošíka…vím já,jestli není něco nového vykříženého

To byla nadsázka.. Ona ta plešatá morčata opravdu miniaturního hrocha připomínají - pupek, krátké nožičky, žádná srst a vlastně taky býložravci.

😜

Kdysi ještě na CZPsa chodila holka, která je chovala, tehdy ještě celkem jako novinku. A ona jim hrošíci říkala, tak se to tam ujalo. Od té doby jsou to ,,hrošíci"😉

Raduš píše často ironicky, s černým humorem a chápu, že v psaném textu to může blbě vyznít. Kdo mě zná ví, že tak mluvím běžně, tady se to ale asi nepozná. Jenže já se ani jinak vyjadřovat neumím. Takže se omlouvám, jestli se to někoho dotkne, nikdy to není myšleno zle. Horší je, když to použiju v běžném životě a nějaký chlap čumí jak péro z divana a nechápe. To si pak říkám,,ty jo, tak tebe suchare, bych teda chtěla mít doma"😏 Protože chlap bez humoru, to je pro mě úplně nepředstavitelný parťák🙄

Coudas
Coudas 27.11.2024, 13:32:59 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 27.11.2024, 08:42:59

Bobčo to jsou zkušenosti. Jestli mohu, pokusím se Vám (a dalším čtenářům) to v krátkosti vysvětlit, ale to mi taky nejde, ta krátkost, předem se omlouvám. Za posledních cca 6 let na diskuzích různého typu (myšleno ifauna, equichannel, facebookové skupiny) jsem si vyslechla už mnoho označení, z nichž vztahovačná bylo nejčastější. Když mě někdo označí či uvede (všeobecně, nemám na mysli konkrétně Lesnizinku!) a něco k tomu napíše, nebo se nedej bože zeptá, beru to, že to myslí na mě, tak jak to mám brát jinak než vztahovačně, a nebo tedy asi nemám odpovídat, i když je položená otázka. Když někdo napíše “zemědělci jsou…atd”, také to beru vztahovačně, protoże jsem zemědělec. Z jedné diskuze (míněno diskuzního fóra) jsem se vyhodila díky tomu sama, protože mi paní přimo napsala, že nemám být vztahovačná, a když jsem oponovala, že můžu být jaká chci, tak mě poslala si psát svůj blog, že takové lidi tam nechtějí (stejná diskuze, ze které jsem musela rok před tím odejít kvůli mého názoru na vánoce). Nebo jsem ufňukaná, pořád si stěžuji. Také napsáno takto napřímo. No a stalker, tím jsem byla označena přímo jedním člověkem, on ví, o koho jde, protože se celoplošně řešila jedna slečna, a jen já jsem měla “odvahu” do toho jít napřímo. Ostatní jen naťukávali a posílali mi různé odkazy, kde a co je na netu zveřejněno, a pak  většinou jen přihlíželi, jak do mě ostatní kopou. Ale v pohodě, já jsem do určité míry splachovací.  A protože jsem bohužel zařazena ve skupině koňák, tak to vše probíhalo na koňských diskuzích. Takže i na zdejším fóru ve skupině koňské být nemohu, protoże v tomhle směru kolem sebe kopu. Dlouhou dobu se snažím pomáhat koním a radikálně zastavám názory přesně  opačné, než jsou koňáky uznávané a předkládané jako “jediná pravda”. Takže jsem kupříkladu podporovatel dvorečkového chovu jednoho koně. Chápu, bez kontextu a vysvětlení to mnoho lidí nepochopí, ale to není důležitý, prostě koňáky svými názory těžce se… a proto nemůžu být v žádné koňské diskuzi. Paní šéfredaktorka časopisu Koně a lidé po přečtení mé knihy do recenze v časopise napsala, že jsem “brutálně upřímná”, a nakladatelství koňských knih knihu odmítlo, protože “některé (velká spousta, má poznámka) pasáže by našly své odpůrce". V jedné skupině mě pak vyhodili, protože ”jak si můžete dovolit nepracovat a mít hodně volného času když máte 12 koní…" a v další “z čeho ty koně jako živíte, když je máte na nic a nechcete peníze, no tak to je daváte do Polska na jatka”. Dokážu hodně vecí zkousnout a neřešit. Ale mě se to po čase začne dotýkat hlouběji, protože podle všech chytrých z diskuzí dělám vše úplně špatně a chudáci týraný koně, se musí mít úpně nejhůř ve střední Evropě. Když se to pokouším vysvětlit, pochopení nepřichází, ba naopak. Prostě proti proudu. Bobčo a proto pak z diskuzí odcházím. Míra je překročena a já nemám sílu dále číst nesmysly a být z toho akorát smutná.  Proto jsem i dlouhou dobu na žádné diskuze nechodila, a i připojit se sem jsem zvažovala hodně dlouho, z mnoha důvodů. Riskla jsem to, ale asi jsem už zacyklená v tom předešlým dění, a nedokážu přepnout. Lesnizinku chápu, protože jsem pravděpodobně taky taková, a nebylo to nic proti ní. Nás když v reálu někdo poslouchá, když mluvíme s manželem, tak mu padá brada a nechápe a musí si myslet, že jsme na sebe naštvaný a nemáme se rádi. Jenže nás ten vnější svět tak….štve, že to je asi prostě způsob obrany. Ta ironie a černý humor. Popravdě někdy i já dost vahám, jestli jsme nezašli daleko, ale my mezi sebou pravdu známe. Uf. Ještě jednou se omlouvám za délku,  a také se omlouvám těm, co jsem je opět popudila. A asi i za to, že neumím vysvětlovat.

lesnizinka
lesnizinka 27.11.2024, 16:05:34 xxx.xxx.88.216

Coudas, já jsem ale z reakcí tady vůbec nepochopila, že by ste někoho popudila, koně tu moc neřešíme, ani žádná závažná témata, prostě jen si plkáme o tom, co nám zrovna přijde na mysl, nebo na čem doma děláme😉

Takže…já jsem dodělala světýlka na baráku, dořešila připojovací kabel celkem jednoduše, jen to ještě musím realizovat. Čím zaizolovat rozdvojku proti vlhkosti. Strejda říká nebalit, udělat na to nějaké pouzro jen..tak musím prolézt barák, do čeho to strčím. Myslela jsem do černého sáčku, aby to bylo na pergole co nejmíň vidět, ale to prý právě ne. Tmavá petka je od piva, ale to nekupujem😏 Musela jsem ještě sjet za ním, jestli mi trafo od jedněch světýlek utáhne i k tomu připnuté druhé. Prý se bude přehřívat. No nerada bych, aby až to složitě napletu na borovici, mi to po pár dnech kiksnulo. Měla jsem na původní světýlka od něj vyrobené trafo, tak jsem právě chtěla vědět, jestli to tedy nemůžu strčit do něj. To že bude lepší.  A taky jsem mu přivezla kabel ze starého čerpadla, jestli mi z něj může vyrobit prodlužku. A že ať si sjedu do elektra pro koncovky a udělá mi to hned…tak mě to na víc než hodinu zdrželo, dva dny má pršet, takže na borovici to namotám tak nejdřív v sobotu😕

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.