Ježíš Buggyry čočku jsem zazdila a nechtěla jsem😊 Chtěla jsem napsat, že se mi trefila do chuti, protože já už týden přemýšlím nad tím, že mám hroznou chuť na čočku. Jenže u nás se čočka jí jen s vajíčkem natvrdo a slepice pauzírujou, takže musíme před vánocema s vajíčkama šetřit a neplácat je na čočku. Tak, jak to Buggyra popisuje, jíme z klobásou a cibulkou fazole. S volským okem zase špenát😉 Na ten mám taky velkou chuť, asi neodolám a zítra si ho uklohním, s bramborem👍
Třetí víčko
Volský voka jsou nejlepší s klobásou!
Bobca:já myslím,že “děti se narodili”…hm?
pomůcka je prostá :
ty děti = narodily
ti kluci = narodili
a ano, když jsou podmětem ty i ti, pak vedou ti=narodili
hmn:pomůcka je prostá :
ty děti = narodily
ti kluci = narodilia ano, když jsou podmětem ty i ti, pak vedou ti=narodili
takže když jsou tam holky i kluci,tak by mělo být měkké,né?..takhle jsem si to zapamatovala…
ano
děkuji…takže nejsem až tak blbá😎🤗😇
Je to ty děti jedly, ti kluci jedli, ty dívky jedly, ta morčata jedla, když píšeme o ženách i mužích, je to jedli. Muži vyhráli.
Děti je vzor ženský, snad nejnezapamatovatelnější slovo co se týče rodů.
..…..Vzory:žena,nůše,píseň ,kost..takže- kosti-děti?byly?…no a co s těma chlapcema s nima?..Uvidíme ještě co Kometka?…
Ano, zaznamenala jsem, vztáhla jsem na sebe a svou lenost celotýdenní ☺️
Děti byly doma. Kluci byli doma. Holky byly doma. Kluci a holky byli doma.
Děti hledaly. Nevysvětlím proč, protože nevím. Beru to ty děti, tak tvrdé, nepíšu ti děti. Vycházím z ti muži, ty ženy. Kluci a holky hráli, tam je to s tím měkkým, protože dohromady podle mužů. Děti tohle nezohledňují, jakože holky a kluky dohromady.
Děti hledaly protože podle rodu ženského. Proč podle rodu ženského, nevím. Jinak by to bylo děti hledala, to zní hrozně.
Dítě je v čísle jednotném rodu středního, v množném čísle ženského, a v přísudku proto píšeme tvrdé ‑y: Děti seděly. Jako vždy jsou s dětmi problémy, nevím proč se nemůže psát třeba díťatama, ta by seděla a byl by klid.😀
Děti dle vzoru žena. Ženy šly, děti šly. Shoda přísudku s podmětem má holt i výjimky.
Stello rozhodně si z mého odborného a vysoce inovativního názoru neberte příklad.😀
J5:Stello rozhodně si z mého odborného a vysoce inovativního názoru neberte příklad.😀
Nejsem Stella, proto jsem si z toho vybrala jen to, že s dětma jsou vždycky problémy😜 Díťatama…jste od nás?😲 Tak se mluví u nás🙂 Vím, psal jste, že úplně odjinud🙂
Varaxi:Děti dle vzoru žena. Ženy šly, děti šly. Shoda přísudku s podmětem má holt i výjimky.
ta žena-bez ženy…ty děti-bez dětí?..(jedině kost-bez kostí?-bez dětí)a ještě jedna drobnost,že děti jsou směs kluků a holek,hm?..no je to zapeklité🤔nás to fakt tak učili..ti učitelé👌🤭Musím běžet,jedu do Olmika..Budil mě budík z nejhlubšího spánku-hrůza😲pak si počtu..
Taky přecházím na téma nemoce. A duševní síla - síla podvědomí.
Tak jsem se včera zasekla, že nemoc přestávám registrovat a jdu fungovat na sto procent, jeden promarněný víkend stačil, tak to holt přechodím. A šla jsem zase s poníkama na procházku, dokonce jsem běhala (!!!). A dneska - jako rybka! Normálně to nachlazení ustoupilo, už včera večer jsem neměla tlak na patře, ráno jsem se vzbudila úplně v cajku. To jsou zázraky přírody…
Ad recept na čočku (kuchařky, které umějí udělat svíčkovou a rajskou, NEČTOU, a nebo se pak nediví…):
* hnědá čočka se hodí do rýžovaru v poměru 1x objem čočky + 2,5x objem vody
* přidá se přiměřeně tuhého masoxu
* do pytlíku na koření se nacpe nové koření a nějaký ten list bobkového listu, příp. pepř
* pytlík s kořením vhodíme do rýžovaru, nemám kulatý pepř, tak jsem dala špetku mletého
* rýžovar se zapne a během varu se několikrát promíchne, aby se masox rozpustil
Rýžovar necháme vypnout dle jeho uvážení, případně vypneme dle svého uvážení.
V hrnci to tak neumím, čočka mi v hrnci nejde.
Tak 🙂 Kuchařky se proberou z omdlení.
Prostě si ze školy pamatuji děti - tvrdé, dál to neřeším Jako spoustu dalších pravidel ☺️