Lesnížínko, asi bych zvolila slovo “příčina” 🙂 Nebo “důvod”.
To “vina” jaksi v lidech vzbuzuje přeci jen dojem, že výsledkem takového prohlášení je někdo, kdo buď porušuje nebo nezná pravidla, čímž “spáchá” prohřešek.
Lesnížínko, asi bych zvolila slovo “příčina” 🙂 Nebo “důvod”.
To “vina” jaksi v lidech vzbuzuje přeci jen dojem, že výsledkem takového prohlášení je někdo, kdo buď porušuje nebo nezná pravidla, čímž “spáchá” prohřešek.
Orionko, v tomto s váma samozřejmě souhlasím, ještě donedávna ten proces změny pohlaví byl velmi zdlouhavý a týkal se jen dospělých lidí. Popravdě nevím, jestli se v tomto ohledu něco už změnilo, tolik ten proces zase nesleduju. Mimochodem, dítě do určitého věku o sobě rozhodovat nemůže, takže i v tomto musí hrát roli jeho rodiče. A jsme zase u toho, kdo za to tedy může? 😉 Já vlastně vůbec nevím, jestli se někdy při pohledu na mé chování moji rodiče zamysleli, jestli není něco špatně? Taťky se už nezeptám, musím mamky. Chovala jsem se a oblékala jak kluk, nikdy jsem nenosila sukně a šaty(do puberty) Panenku jsem ani neměla, nenapadlo by mě chtít panenku. Dostala jsem tu velkou ,,chodící" ke křtu či čemu od kmotrů. I s kočárkem. Pannu když mi dali, tak skončila někde v humně na dešti, kde se po pár týdnech našla, v kočárku jsem pak vozila brášku. Neměla jsem vzor, byla jsem prvorozená. Prostě jsem chtěla být jako kluk. Mluvím jak kluk. Dokonce mám hlubší hlas. Doteď i hodně myslím jak kluk. Puberta to změnila, ale prostě tam asi nějaký ten přetlak mužských hormonů zapůsobil v době vývinu mozku. Nebo jak to popsat😛
Buggyra:Lesnížínko, asi bych zvolila slovo “příčina” 🙂 Nebo “důvod”.
Ale tak uznejte, že napsat: příčinou či důvodem toho jsou rodiče…zní poněkud divně😉 Ale v podstatě máte pravdu👍
hmn:svět se v zadel obrací……mě těší, že svět, tedy ten blízký, přestává odlišné tabuizovat, šikanovat, potlačovat, že se lidé přestali/přestávájí BÁT být tím, čím jsou.
A jistěže to přináší vlnu “módnosti”, na které se vezou ti, co chtějí být “jiní” aniž by skutečně byli, jen pro to zviditelnění
Takže v tomto se naprosto shodnem👍
Aby to nevyznělo zase nějak jinak: ženskou bych do postele nechtěla, nechci šahat na jinou ženskou, blééé😜 A vlastně jsem někde četla, že je to jen a pouze o tom(a podle toho se to bezpečně pozná) do koho se dotyčný zamilovává. Zamilovávala jsem se vždycky jen a pouze do chlapů. Těžce. Muži se to moc nelíbilo, asi by raděj bral ty baby😜
Ony se prý nesnáší ani kočky se psy, že áno
Jenže morče a potkan jsou fakt odlišní - viz výše. Kočka i pes aspoň žerou oba maso. Ale morče je vegetarián, který navíc potřebuje vitamín C, potkan je všežravec. Který to morče klidně načne.
kometa:Ony se prý nesnáší ani kočky se psy, že áno
Jenže morče a potkan jsou fakt odlišní - viz výše. Kočka i pes aspoň žerou oba maso. Ale morče je vegetarián, který navíc potřebuje vitamín C, potkan je všežravec. Který to morče klidně načne.
Ježíš fuj🙄 nestrašte😲
A na kom, po kom dítě je, po lamě?
Viz hmn. Je blbý, když zplodí dítě rodiče, kteří jsou si vědomí nedobrých genů (třeba dva psoriatici). Ale tady je to chyba v matrixu, o které dopředu nikdo neví.
lesnizinka:Ale tak uznejte, že napsat: příčinou či důvodem toho jsou rodiče…zní poněkud divně😉 Ale v podstatě máte pravdu👍
Tak trocha stylistiky a může to znít třeba “příčinu hledejme u rodičů” nebo “základ je v genetické výbavě rodičů” nebo “důvodem je chyba v genetické informaci předané rodiči”, ale jasně, všechno to má víc písmen 🙂
Transsexuální dítě si o sobě nemyslí, že by mohlo byt kluk, i když má pipinu. Ono ví, že je kluk. Ve dvou letech, kdy se učí mluvit, o sobě mluví v mužském rodě. Žárlí na tátu, na dotaz, koho si jednou vezme, odpovídá, že mámu. Prostě psychologicky vzato je kluk. I kdyby to byl gay, tak je kluk. Už od narození to je kluk.
To, že někdo začne v pubertě zvažovat, jakého je vlastně pohlaví, nemá význam.
A jinak abych jen nemoralizovala.
V pátek jsem šla na procházku (pěšky…) s poníky, chlapečci byli moc hodní, holčičky (jezdkyně) též. V sobotu jsem nedělala nic, slovy NIC. Zrušila jsem vyjížďku z důvodu sněhu a svého zdravotního stavu a kurýrovala jsem se. Válela jsem se doma, pospávala jsem, uvařila jsem fantastickou čočku, k ní vídeňské minipárky a volské oko a zlatou cibulku a kysané zelí koupené někde ze dvora. Zbytek jsem měla dnes k obědu a jen se oblizuju. Večer jsem jen zašla koním a slepicím hodit do krmítek a šup zase do peří.
V neděli jsem též většinu dne proflákala, dokopala jsem se tedy vyprat a vytřít na chodbě a v bytě (ty tři metry čtvereční), zato jsem ale k obědu jen ohřála hermelín v horkovzdušce a k němu rohlík. Odpoledne jsem se vypravila ke koním a už jsem měla špatné svědomí, že jsem zase kulový udělala, tak jsem aspoň dovršila a přesypala hlínu mezi dvěma zvýšenými záhony a jeden jsem naplnila odspodu, a zasadila jsem do nich česnek a cibuli. A někdy se musím dohrabat naplnit ještě ten čtvrtý a do něj už zbyla jen cibule. Tak snad bude příští rok ouroda! Možná se donutím založit ještě jeden zvýšený a nebo naopak zasadit zbytek cibulí do země. Možná spíš do země, ať vidím, zda to na podzim udělá nějakou změnu proti sázení na jaře 🙂
No, a to bylo všechno, přátelé. Tento víkend jsem se jen kurýrovala, prolívala čajem, cpala se jablky a hruškami a venkoncem dělala vše pro to, aby se mě pustilo to nachlazení. A?
A prd, vážení. Furt stejné jako když jsem v pátek lezla z práce! Takže končím s kurýrováním a hodlám fungovat jako by mi nic nebylo (ono taky dohromady není…) a prostě to přechodím a nebo rozjedu, ale hlavně už kolem toho nebudu cupitat po špičkách.
No… a to je přesný. Zas se musím zamýšlet já. Tak jo, tak já se jdu zamýšlet, proč se nás snaží příroda zdegenerovat.
Buggyra:Tak trocha stylistiky a může to znít třeba “příčinu hledejme u rodičů” nebo “základ je v genetické výbavě rodičů” nebo “důvodem je chyba v genetické informaci předané rodiči”, ale jasně, všechno to má víc písmen 🙂
👏. Dovolím si dodat že nejen přímých rodičů ale i celé řady předků minimálně až do doby pověstného hrdla lahve a pokud by člověk chtěl být extra urputný tak samozřejmě by mohl pokračovat stále dál. Což by šlo pouze teoreticky a v hrubých rysech páč chybí podklady. K nezodpovědnému množení jedinců s prokazatelně vadnou, lépe snad abnormální genetickou informací bych rád řekl následující. V okamžiku početí nikdo ze zúčastněných ani těch co takové početí odsuzují si nemůže být jist zda zrovna ta “vada” která v současnosti představuje problém není v měnících se podmínkách ta jediná podmiňující přežití druhu nebo alespoň opatřující výhody oproti běžnému dosavadnímu standartu. Proto je velice riskantní do této oblasti zasahovat až tedy na případy kdy dochází ke kombinaci která prokazatelně způsobí kruté utrpení postiženého jedince, to vážně není o tom co kdo nosí v kalhotách a v hlavě. To vše nic nemění na tom že odsuzuji metodu “co přebývá uřízni, co chybí vymodeluj” nebo jak to nazvat. U dětí zejména.
Objasňuju, že jsou to 2 morčata. Jenom 1 vypadá trochu myšovsky.
Tak já mám za to, že “genetická výbava rodičů” je celkem přesný výraz, protože to, co není v genetické výbavě rodičů, se z předchozích generací nepropasírovalo 🙂 Pokud bychom mluvili třeba o vlohách, tak to už je něco jiného, to je ovšem fenotyp. U toho genotypu je dáno, co není v genotypu rodičů a nevznikne mutací, to se tam prostě neobjeví.
Ano to je fakt. Zejména vezmeme-li v úvahu že se tyto dvě veličiny mohou v dlouhodobém horizontu ovlivňovat, zejména ze strany fenotypu.
🙂 A nejsou to čirou náhodou všechno problémy po té, co začalo být “normální” pořídit si dítě “ze zkumavky”… ? Ať si lékařská věda tvrdí, že zmrazení genomu “žádný vliv nemá” , ví to 100% ?
😀 jen námět …😉
👍Mám moc ráda, poustím často.
Buggyra:Tak trocha stylistiky a může to znít třeba “příčinu hledejme u rodičů” nebo “základ je v genetické výbavě rodičů” nebo “důvodem je chyba v genetické informaci předané rodiči”, ale jasně, všechno to má víc písmen 🙂
👍 Tak takhle to možná napíšete vy😀 Já jsem lopata, mě takto jazyk nenarost, já to řeknu jak to je, neřeším jak by to chtěl někdo slyšet, aby to neurazilo jeho city😉
K tomu ostatnímu, co píše i jeden muž, co se sem odváží😉👍 vlastně není co dodat.
“já to řeknu jak to je”
ale ono to tak není
a v této souvislosti označit rodiče jako viníky je …..chucpe