Aktuálně: 3 427 inzerátů217 626 diskuzních příspěvků18 335 uživatelů

Třetí víčko

Kilian
Kilian 25.11.2024, 10:46:38 xxx:xxx.5d76:e9be
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 25.11.2024, 10:16:38

…u těch koček to maxsmysl pokud je osoba alergická na chlupy, pokud na sliny, tak ani nahatá kočka nepomůže…

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 10:49:10 xxx.xxx.85.7

Koukla jsem a viděla dve morčata, ale Stella psala potkan. Možná to byl fórek, jsem si říkala, že třeba je už i nahatý potkan. Reni netuším, jak se snáší potkan s morčetem. Ony se prý nesnáší ani kočky se psy, že áno😉

Tak ony Bobi ta morčata jsou už celkem profláklá, už to frčí hodně let, tak mě nenapadlo, že nevíš😏😉

Coudas
Coudas 25.11.2024, 10:55:40 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 25.11.2024, 10:46:38

Jo, to je možný, já k tomu nic víc nevím 🙂 Psa měli normálniho. Spolužacka byla alergická na koně, možná na zvířecí prach obecně, ale to koňský “něco” jí vadilo nejvíce. Seděla jsem v lavici před ní. Když jsem náhodou byla za koněm ráno a přijela hned do školy, musela jsem si odsednout. A to jsem z “věcí” od koně na sobě měla jen vlasy 🤷. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:01:24 xxx.xxx.85.7
Coudas:

Lesnizinko ja se v tomhle vůbec dohadovat nebudu. Co má kdo v hlavě a jaké můžou být odchylky je věc jedna. Druhá, pro mě osobně určující, kdo může splodit dítě a kdo ne. Když někdo potřebuje být dnes tramvaj, prosím, jeho věc. Ale ať mi to nevnucují, že MUSÍM uznat a už vůbec ne mýmu dítěti. Konec, tečka. Pardon.

Coudas, nechci se dohadovat, ani vás nějak přesvědčovat. Jde jen o to zamyšlení se. Vaše dítě mělo to štěstí, že je holka a cítí se být holka. O jeden stres míň😉 Ale ne každé dítě má to štěstí a rozhodně to není vina jeho jediný, kdo je v tomto případě na vině jsou rodičové, co ho zplodili a předali mu něco závadného. Když už. Píšete, že kdo může rodit. Jenže ve filmu chtěli kluka, tak rozhodnuli a vedli ho jako kluka. Nevím, jestli je to možné i opravdu, ale rostli mu i fousy. Jenže ejhle, porodil. A ano, v hlavě byl holka. Stejně jako hlavní hrdinku filmu, i mě tohle celkem zajímá. A hlavně je mi líto lidí, kteří se do toho narodili a musí s tím bojovat, musí bojovat s předsudky. O normální život. Rozhodně ne o to, jestli se na FB někomu líbí nové tričko nebo ne. 

hmn
hmn 25.11.2024, 11:05:01 xxx.xxx.13.19

“Ale ne každé dítě má to štěstí a rozhodně to není vina jeho jediný, kdo je v tomto případě na vině jsou rodičové, co ho zplodili a předali mu něco závadného.”

jako vina je na rodičích? jako fakt?😲

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:14:06 xxx.xxx.85.7
hmn:

“Ale ne každé dítě má to štěstí a rozhodně to není vina jeho jediný, kdo je v tomto případě na vině jsou rodičové, co ho zplodili a předali mu něco závadného.”

jako vina je na rodičích? jako fakt?😲

A na kom, po kom dítě je, po lamě? Nedávno jsme tu probíraly genovou nálož a pokud vím, geny po nikom jiném jak po předcích dítě zdědit nemůže, geny mu předávají jen jeho rodiče(případně soused😉) takže kdo za to jako jinak může, Bůh? Tak jestli si to myslíte, pak je všechno v pořádku, protože Bůh přece chtěl(chce, dopustí, naplánuje…prostě věřící si objasní) aby se takové dítě narodilo. 

Ještě doplním: samozřejmě vím, že se prostě může něco potento, v těhotenství, kvůli nemoci atd a třeba se narodí nějak postižené dítě, anebo…třeba se narodí dítě, které vypadá jak holčička, ale cítí se jak chlapeček, např. Pak nechápu rozdílný pohled. Kvůli postiženému dítěti se tu dělají kotrmelce a ty ostatní? Ti si vymýšlejí kraviny a neví co by a mělo by se jim to vymlátit z palice. Ano, taky se mi nelíbí kam se to zvrhnulo, ale to, co se prezentuje na sítích, ten bizár to, že můj příbuzný chce být králík s prsama🙄 to s podstatou problému nemá nic společného, tam už jde jen o prachy. 

hmn
hmn 25.11.2024, 11:25:30 xxx.xxx.13.19

lesnížínko:

můžeš mi prosím hodit odkaz na nějaký odborný výplod, který popisuje ty DEFEKTNÍ geny, které za to mohou? nebo jak ono to vlastně je?

předávání genů - to patří ke způsobu rozmnožování se
rodiče jsou tedy VINNI? Za to, že předávají genetickou výbavu potomkům?
Jó, pokud by oba věděli, že jsou přenašeči a vědomě zplodili postižené dítě, tak by se o slově vina i dalo uvažovat….

J5
J5 25.11.2024, 11:35:43 xxx:xxx.6b19:9eb2

Vím, že se to nedozvím ale stejně by mne zajímalo zda opravdu netušíte jak to v přírodě od nepaměti funguje a nebo si jen tak pinkáte se slovy. To mám asi smolíka, že ano? Na druhou stranu musím uznat že je to legrační počtení, to je teda fakt🙂.

eva (neregistrovaný) 25.11.2024, 11:39:58 xxx.xxx.162.187

Film Úsvit…koukali jsme na tenis, na chvíli jsem přepnula a musela jsem opět přepnout zpátky, nedělalo mi to dobře   😢

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:40:16 xxx.xxx.85.7

Teď nevím, jestli jsme nepsaly současně. Já píšu to, co si myslím, nepíšu nic o žádné studii ani odkazu. S dovolením mám na věc svůj názor😉 který jistě není opět většinový, ale o nic takového ani nestojím. 

Občas se v telce objeví lidé, kteří ze své sobeckosti, ačkoliv ví, že nesou vadné geny a dítě je z 50-100% zdědí, stejně řeknou, že to dítě chtějí. Hluché děti, slepé děti, dokonce i děti s nemocí motýlích křídel. O takových se raděj ani nevyjadřuju👎 

Buggyra
Buggyra 25.11.2024, 11:41:45 xxx.xxx.198.226

Genetické poruchy jako příčina intersexuality zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Intersexualita

Defektní může být třeba umístění určitých pohlaví kodujících úseků na chybném chromozomu, to bych pak s klidem označila za defektní geny. Případně ten pohlaví kodující úsek může zcela chybět. Ale možností, jak dojde k nesouladu vnějších pohlavních znaků s většinovým fenotypem, je celá škála.

Jinak u lesnížínky to považuji pouze za nešťastně vybrané slovo, protože pokud už bychom vinu skutečně hledali, tak krom jiného může být na vině genetická výbava, kterou rodiče potomku předali. Ale vina ve filosofickém slova smyslu to být nemůže, protože jak nevědomí rodiče, tak jejich nevědomá genetická výbava, nemohou být uznáni vinnými. Na druhou stranu pokud se opřeme pouze o běžný význam slova, tak obrat jako “vinou studené fronty ze severozápadu se sníží teploty” můžeme běžně zaregistrovat. 

Sardullah
Sardullah 25.11.2024, 11:43:17 xxx.xxx.221.216

Kdo za to může? Mě přijde, že doba ve které žijeme. Jako ano jsou lidi, kteří se narodí do špatného těla resp. s jiným pohlaví než na jaké mají v hlavě. Ale teď mi to přijde jako epidemie … všude samá krize identity, bambilion pohlaví a já nevím čeho ještě… nevěřím, že by se za jednu generaci byly děti tak geneticky rozbité, takže to je spíš psychika…. a můj dojem je, že velká část těchto osob je taky nějaké pozérství…. být biologická hetero žena už je dneska nuda, je lepší se identifikovat jako letadlo.

Nechci to zlehčovat, ale určitě je velká skupina osob, která se identifikuje jinak než jak se narodily proto, aby byly pro svůj svět, pro svojí sociální bublinu zajímavé.

Za našich mladých let se to asi dělo taky, jen se to rozdělivalo na metalusty, depešáky, čundráky std atd… teď už je to díky sociálním sítím, nebo spíše díky internetu obecně více propojené, tak se dá vymyslet více bejkáren, kterých se zmatené děcko popř pubertální děcko chytne, aby se cítilo v tomto světě lépe. Aby ho někdo respektoval, aby někam zapadl, aby byl něčím vyjímečný. 

Já obecně jsem ráda, že už jsem tak stará, nechtěla bych teď vyrůstat, neboť mi přijde, že svět se v zadel obrací a nevidím žádnou zářnou budoucnost… a to jsem ženská, která kurňa něco vydrží a kurňa něco zažila a fakticky si z nikoho nesedne na zadel… a když si představím nějaké citlivější povahy, které buď nemají oporu v rodině, tedy rodinu, kde je svět v pořádku…. nebo naopak rodina, která vychovává dítě jako neutrální pohlaví, ať se rozhodne samo… tak to mi přijde zvrácený.

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:47:14 xxx.xxx.85.7
eva:

Film Úsvit…koukali jsme na tenis, na chvíli jsem přepnula a musela jsem opět přepnout zpátky, nedělalo mi to dobře   😢

Ha, koukáte na tenis? 👍 A já myslela, že jen my😉 

Orionka (neregistrovaný) 25.11.2024, 11:53:30 xxx:xxx.ac99:dd8d

Společnost nemá nic proti změně pohlaví, když k tomu rozhodnutí dospěje dospělý člověk po zralé úvaze. Nikdo ho nešikanuje, neomezuje, nesmějte se mu…..má všechna práva ( znám jednu takovou osobu, skvělou T. Spencerovou. Její historie je dostatečně známá, ale připomenu: byla otcem syna, než dospěla k rozhodnutí, že je žena) Rozumná společnost se staví proti tomu, aby tato možnost byla nabízena už od MŠ, aby k takovému rozhodnutí nechali dojít 17. letého kluka - psychicky nemocného a jak dovrší 18. tak ho přeoperovali a ještě mu nakecali, že bude chlap ! Že přeoperovaný nikdy chlap nebude - by měli zdůraznit několikrát za den ! 

A speciálně pro L.ž. : podle toho, co o sobě píšete, byste mohla být….kdyby vám to nabídli ve 14. Jsem na tom podobně, 13., 14…..rozhodně jsem nechtěla být holčička. Být to dneska, asi by se mnou měli rodičové problémy. Mám staršího bráchu a chtěla jsem být kluk jako on. Nevím proč by mělo být dnes % těchto odchylek tak výrazně vyšší. A přežili jsme. Rozhodně seznamování se s takovou možností nepatří na veřejnost, do škol….měla by to být záležitost rodiny, ve které dítě znají, ale ukazatelem není, jestli si hraje ve školce s autíčkem nebo kočárkem !! 

Hlavně by měli mladého člověka dostat nejdříve psychicky do pohody. Pubertální kluk, bez špetky sebevědomí, s podstatnou obezitou je si vědom toho, že do chlapa má hodně daleko. A tak si začne myslet, že jako holka bude mít život snažší. A neštěstí je na světě!

Brrr, hrozně kecám.

eva (neregistrovaný) 25.11.2024, 11:54:01 xxx.xxx.162.187
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 25.11.2024, 11:47:14

Noo, já tak nedobrovolně, to spíš manžel…ale pletu u toho, tak je mi to celkem jedno, co běží…

eva (neregistrovaný) 25.11.2024, 11:54:58 xxx.xxx.162.187
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 25.11.2024, 11:43:17

Úplně přesně jste to vystihla…

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:55:26 xxx.xxx.85.7

Ano Buggyro díky, nevím jak jinak to říct, než vina? Je to takové jednoduché a shrnující slovo. Nehodlám nad tím nijak filozofovat😉 

Sardullah přesně, v tom prvním odstavci jsi to trefila, o tom to celé je. Až se ta vlna šílenství přežene, protože se toho všichni přežerou a budou vymýšlet další ptákoviny, čím šokovat, zůstanou tady jen lidé, kterých se to bytostně týká, dotýká a musí to dnes a denně řešit. Třeba to, že jejich partner není jejich obchodní partner, ale člověk, se kerým žijí. 

hmn
hmn 25.11.2024, 11:56:48 xxx.xxx.13.19

svět se v zadel obrací……mě těší, že svět, tedy ten blízký, přestává odlišné tabuizovat, šikanovat, potlačovat, že se lidé přestali/přestávájí BÁT být tím, čím jsou.

A jistěže to přináší vlnu “módnosti”, na které se vezou ti, co chtějí být “jiní” aniž by skutečně byli, jen pro to zviditelnění

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.