Byla jsem dnes po ránu na tělocviku, pololetní klasifikace. Jako supr, ve 44 jestě vyšplhám o tyči až nahoru, ale byla nějaká dlouhá… Na žebřinách jsem přeručkovaní jen rukama moc nedala, ono unýst mejch 90 kilo… Trojskok snožmo dobrý. Basket jsem odmítla, to kvůli kolenu nemám šanci uběhat. Učitel mě tedy posadil na rotoped v posilovně na balkoně, tak jsem si dala nejlehčí převod a s rukama v bok jsem koukala, jak hrajou basket. Hodně dlouhá čtvrthodina…Jo a ještě “vybíjenou” jsme hráli 🤦 S takovým tím gumovým měkkým míčkem o průměru 20 cm. Hodit to nejde, ale ononby to asi chlapce volejbalovým tvrdým mohlo bolet….Tak mám v pololetí na vysvědčení za 1. Krom toho, že mě z těch žebřin bolí mezi lopatlama jak sviň, jsem utrpěla hlavně psychicky. Jako já to prostě nepochopím no. Z 15 lidí ve třídě přijde na tělocvik 6, z toho 4 necvičí. Tak měly cvičit dvě holky. Ty nechtěly dělat skoro nic, protože nebudou trapasit před třídou, oni je pak pomlouvaj. Tak jsem jim řekla, že je bude pořád někdo pomlouvat už po celej zbytek života, vytřeštily na mě voči, prej a jako za co, tak říkám ono se vždycky něco najde. Byly tam ještě dvě třídy, 8 holek necvičilo, a odhadem 10, možná více kluků taky ne. Seděli v rohu, čuměli do mobilu a měli akorát de… kecy. Cvičilo 8 kluků. Takže 10 děcek z cca 45. Jako nevím no, kam tohle spěje…
Třetí víčko
Tyjo, tak to potlesk, já mám obavu, že bych si o tyč tak maximálně vyrazila zuby, no žebřiny vůbec, málem se nezvednu ani z podřepu o stůl… Míče se bojím, vždycky mě někdo napálil do obličeje, takže tam bych byla jedině ráda, že je to ten měkkouš. Na tělák jsem chodila, ale v ničem jsem nevynikala, kromě vytrvalostního běhu, no. Tyhle nářaďový a míčový věci, to bylo naprosto mimo mě, kolektivní sporty vůbec špatně, tradičně při vybírání do družstev jsem zůstávala ve výběru jako předposlední před těmi, kteří už se jen kouleli. Já jsem byla hubená, ale neschopná… Při přehazované jsem nepřehodila pole soupeřů… A vždycky jsem tam zůstala sama, protože jsem měla takový strach, že se mi povedlo dlouho utíkat před míčem, ale nakonec mě stejně vždycky dostali a byla to šlupka, aby to stálo za to. Brrr, to je něco, co mi fakt od školy nechybí.
Zrovna jsem četla k tomu celkem vypovídající článek https://liberecka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/37725-telocvik-stresuje-60-procent-stredoskolaku-sestina-vubec-nesportuje.html
Oooch, chudáčci stresovaný….
Pro mě byl naopak tělocvik jediná hodina, na kterou jsem se ve škole těšila😛 Byla jsem dobrá takřka ve všem, asi krom toho vytrvalostního běhu právě😉 Ale jestli bych vylezla ještě dneska o tyči, v čemž jsem tehdy závodila…no nevím😏 Přístup dnešní generace k pohybu je pro mě nepředstavitelný😲
Zrovna jsem onehdá sledovala k tomuto reportáž ve zprávách, někdy v tomro týdnu to bylo. Myslela jsem, že mě klepne. Přesně ve stejném duchu, možná to bylo ze stejného místa? Nevím odkud. Ano, tělocvik je stresuje, že na ně spolužáci koukají, je stresuje…opravdu v nich kuva budem tohle pořád podporovat? A završil to ředitel nějaké střední školy…aby žáky, na ty dvě debilní hodiny tělocviku týdně nějak motivovali a frackové nechodili s omluvenkama, tak tam ukazoval, co všechno jim zařídili. Prý si můžou vybrat, co budou dělat: byla tam zařízená posilovna, pimpongové stoly, lezecká stěna, prostor na různé míčové hry, gymnastický sál(tam prý ale skoro nikdo nechodí) a nevím, na co jsem ještě zapomněla…
A na podobné téma jsem měli dneska řeč s mužem😜 Chystám oběd a slyším ho, jak mluví na Viktěnu: hele pupajz, nech ty šňůrky. ,,có, jakové šňůrky, co dělá?" Škube ti šňůrky na běžeckých(chodeckých😉) botech. Viktore, neškub to! Néé, on si na to musí vybrat ty nedražší boty, co doma máme. Pusť to! Říkám mu: ,,co se divíš, je to fracek z bohaté rodiny, co si ničeho neváží…přesně tak by to dopadlo, kdyby sme měli děcka!"😛 To jsou předsevzetí, že by to člověk tam nenechal dojít, že by všechno dělal jinak…a pak zjistí, že se mu nechce a sere na to😎
Coudas, proč vy vlastně ještě studujete střední, co z vás bude, tedy čím chcete pak být?
Já jsem byla hubená, ale neschopná
Vítejte do klubu! Já měla z tělesné výchovy dvojku jenom proto, že mi nechtěli kazit vyznamenání.
lesnizinka:Coudas, proč vy vlastně ještě studujete střední, co z vás bude, tedy čím chcete pak být?
Mě taky tělocvik bavil, ja jsem celkově “sportovní” typ, bych řekla. Gymnastika mě bavila hodně, taková hrazda (pak z kolenotoče modřiny pod kolenama), přemet jsem se učila k přijímačkám na vysokou (tělocvik angličtina, 2x, ale nedostala jsem se, byla jsem sedmá, brali 3) pak jsem to trénovala na trávě, to zas dopadlo koleno, no a koleno mám od 12 zlomenou češku, takže jsem sice běhala, ale dlouhodobě to nešlo. Dneska už téměř vůbec. No a závodně jsem hrála softball (jsem i rozhodčí a trenér, dnes už samozřejmě bez licence) a jednou ročně si jezdím zahrát do Brna turnaj amatérů. Taky mám certifikát “instruktora” Hodiny pohybu navíc, takze můžu ve škole imitovat učitele tělocviku, a nebo vést sportovní kroužky. Takže mě přístup mládeže totálně irituje a dceru neomlouvám, spíše naopak, nutím ji. Dříve jí bavily aspoň procházky ve skalách (já do přírody chodím kdy můžu), dneska jí utáhnem aspoň na hrady a zámky, podmíněné procházkou aspoň do 5 km. Tak to zatím funguje. Ale jinak… sama od sebe ven nepůjde.
No a k Vaší otázce. "Studuji" dokonce odborné učiliště obor zemědělec-farmář, protože nemám zemědělské vzdělání. Mám jen gympl. Potřebuji si udělat kurz “ odborné veterinární úkony prováděné chovatelem zvířat” ke kterému je zemědělské (a nebo veterinárni střední nebo biologické) vzdělání s maturitou potřeba. Protože maturitu už mám, tak by mi stačil 300 hodinový kurz pro zemědělce (ktery je potřeba k tomu, aby vám dali živnosťák na zemědělství, když nemáte zemědělské vzdělání), jenže ten když už dělají, tak ho dělají strašně daleko a já nemám prostor až takhle někam vyjíždět. Takže mi tady u nás na učňáku, kde dělali i tento kurz, ale již dlodhodobě nedělají pro nezájem, nabídli, že mě vezmou do školy, což akceptovali k tomu kurzu. Takže mě na jaře od druhého pololetí šoupli do druháku, a příští rok v červnu mám dělat učňovskou zkoušku. Navíc mám 25 let po maturitě, školství uznává vzdělání jen 10 let zpět, takže musím právě i na ten tělocvik (nemusela bych, manžel mě taky posílal pro uvolnění z tělocviku, ale mě se nechtělo zas k doktorovi a dávat 250,- za to, ze mi dá razítko) a další nesmysly. Popravdě… to se nedá nazvat ani kocourkov. To už je masakr. Ale tak nebudu nudit. Už tak jsem to zase vzala moc ze široka, já prostě neumím psát krátce. Uplně zkráceně potřebuju papír pro papír, i když jsem už přes 15 let v oboru a praxi.
Ahááá, díky za osvětu. V těchto věcech se nepohybuju, neznám. Ale sportovkyně jste tedy velká, s poklonou👏 A cílevědomá👍 To je všechno to, co nemám😏 Na učňáku mě právě učitel tělocviku lámal, ať pokračuju k maturitě, udělám si aprobaci na tělocvik-zeměpis(v dnešní době už by to stejně myslím nestačilo) Chvíli mě ta myšlenka nadchnula, než mi došlo že za a) je to učení a za b) následně učení děcek😲 teda ten zeměpis, tělocvik bych zvládla😉
Učitelství v dnešní době nelze dělat bez dobrého pravníka. Můj názor. Jinak by mě to bavilo. Jenže s tím souvisí inta dnešní výchova a… dál netřeba rozebírat. Zavřeli by mě.
Děkuji za poklonu.
Na střední škole to tak dramatické není. Zatím jsem se bez právníka obešla.
Ahoj holky,
Teda zima ještě pořádně nezačala a já jsem z ní nešťastná😂Přijde mi,že prostě nic nestíhám a hned je tma a já už prostě funguju jen s čelovkou..do toho to hnus počasí…fouká,prší nebo pršosněží,mrzne…já už chci jarooooooo😂Jediný,kdo má radost z toho,že jsem brzo doma a nelítám po venku u zvířátek,jsou doma kočičáci😂Mám je furt za zadelí a jak si sednu,jsou u mě všichni napytlíkovaný😂
Včera a dneska jsem poprvé zaregistrovala úbytek snášky vajec od slepiček…místo 7 vajíček už jen 5….minulý rok holky jeli i v zimě jal vzteklý a teď už brzda…ale je to v pohodě,však rok a půl snášelo všech 7 slepiček nonstop každý den po 7 vajíčkách.Zajedu jim koupit příští týden kukuřici a slunečnici,třeba to bude lepší..i jsem jim nastlala už mnohem víc slámy,aby se holky zavrtali…
Zítra mám v plánu vyrazit na vyjížďku,tak snad nezmrznu..protože období chladové alergie je tady😂
Ještě s dovolením dodám, že jsem loni dělala přijímačky na střední veterinu, tu maj taky tady u nás, ale náš MVDr si to nepřál 😁 takze jsem neprošla. Ne kvůli Dr., ale matiku jsem neměla šanci, přesto jsem měla 11 bodů!!! z 50, pro mě úspěch, čeština bych řekla v poho, 36 z 50, to jsem pohořela na textech, protože tam bylo jakési sajfaj avatar a já absolutně nepochopila, o co jde. A taky na bodech za známky, protože započítávají dnes konec osmičky a pololetí devítky, pro mě sedmicka a osmička, a já byla na sedmiletém gymplu, a tam je ta “základka” drobet jinde, že, takže průměr někde ke 3. No a na podzim jsem se dala jeden semestr VOŠ veterinární v Ostravě, a tam to ztroskotalo na vzdálenosti ve zkouškovém období, kdy jsem prostě nebyla schopná dojízdět kazdou chvíli 400 km. Tak jsem takový věčný študent 🙂. No a tělocvik se začíná projevovat, natažený trapez z opičáren na žebřinách, chytly mě bedra, koleno normal, to za 2 dny přejde, a nemůžu si dát ani léčebný čaj, protože jsme byli na “obědě” až v 17, (přes poledne jsem očekavala veterinářku na průplach slzných kanálků u kobyly) a tak jsem si dala když už tak už, a litr čaje se do mě nevejde 🫣. Stejně asi brzo odpadnu…
kometa:Na střední škole to tak dramatické není. Zatím jsem se bez právníka obešla.
Ano, na maturitních oborech to takové drama není.
Stav u nás: Tom už taky celek dobrý, já dobrá, už něco málo uklízím. Bohužel jsem ztratila chuť, takže vaří se dost blbě👎 Na oběd jet v tomto stavu nemůžeme. Mamka zatím pořád blbé, ale myslím, že po dnešku už se to zlomí. V noci sněžilo, takže ještě pořád sníh máme. Ale teda jsou dva stupně + a svítí slunko, takže mu brzy uděláme pá, pá😏
tady taky sníh zatím dobrý, je kolem nuly. Odpoledne snad stihnem sněhovou procházku…
Tady v Praze úplně na prd. Sněžilo jenom včera, pak přestalo, jediná stopa zimy je zamrzlý jezírko, který naopak nechci aby bylo zamrzlý.
Skoro jsem si rozbila tlamu na uježděným sněhu, ale už to taje. Nehlásili na zítra 15 stupňů? Prochazka se nekoná, kolega přijel pro seno, tak budou dělat agroturistiku 🙂
V Praze hlásej 12 stupňů. No škoda, sněhuláci počkaj.
Stále doufám, že bude ještě příležitost 🤨 Loňská zima se nepovedla vůbec. Ale bohužel moc nevěřím, že budou zimy jako za mlada. Po těch se mi hodně stýzká.
Já nikdy nezažila velkou zimu. Bohužel jenom když mi byly 2-3, ale to si moc nepamatuju😕.