Aktuálně: 3 715 inzerátů210 555 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Třetí víčko

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 21.11.2024, 11:12:24 xxx.xxx.250.214
Dublinbarzoj:

Strom buď někdo úmyslně otrávit nebo zasáhl kůrovec, je to ha..l zákeřná a v Ol kraji řádí jak černá ruka. A na první  fotce je náš Matýsek😻

Obrázek

Ad kůrovci - vyšla nádherná kniha, psaná tak, že si kůrovce obratem zamilujete, protože doteď jste vůbec netušila, jaký mají pestrý a fascinující osobní i společenský život🙂

https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/kurovci-538844

A mimo jiné se dozvíte i to, jak je to s těmi “kůrovcovými kalamitami” a kdo za ně doopravdy může….👍

lesnizinka
lesnizinka 21.11.2024, 11:16:07 xxx.xxx.85.7

V tomto mám vždycky rozporuplné pocity. A sobecké. Ať si žije, ale neleze mi na smrky(ty nemám, smrky nemusím)  Stejně tak to mám s bobrem. Vím, že je to fascinující zvíře a někde žít musí. Ale ať žije prosím tam, kde vyroste strom za tři roky, ne jak u nás za třicet👎

Coudas
Coudas 21.11.2024, 12:32:46 xxx.xxx.120.57

Alkohol mi nevadí, ale už ho tolik nepiju. Respektive téměř vůbec, kromě toho čaje, ale to je lék 🙂 a na oslavách povíně víno. A občas si udělám kolu s rumem, když si vzpomenu a nakoupím ingredience. Medař mě kdysi málem zabil. Že mi dá ochutnat víčkovici, že víčka z medu (omlouvám se včelařům) omývá slivovicí. Říkám no to by bylo super, kdybyste to mohl prodávat, měla bych to už rovnou namíchaný. Jeho porazilo.

Krb jsem vždycky chtěla. Nejdřív ho taťka nechal udělat na “ranči”, tedy na chalupě, kde jsem měla koňa a strávila tam mládí, a to tam byly Petry a takovej kachlovej “sporák”, kde se topilo dřevem v jednom okýnku, vedle byla trouba a nahoře pláty. Jenže to jsem byla už odstěhovaná, tak to jsem nestihla. Pak dlouho nic, až jsem pak po chvilce na farmě zjistila, kde se dá udělat komín, a já že bych si tam udělala krbovou komůrku. Manžel řek, že klíďo a ať netroškařím, tak jsem udělala krbovou komůrku o 60 m².  

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 21.11.2024, 13:01:32 xxx.xxx.250.214
kometa:

https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/kurovci-538844

Asi jsem úplně blbá, ale nedaří se mi obvyklým způsobem objednat.

Odkaz je na databázi knih - tam je objednání někdy nefunkční, doporučuji podívat se na Heureku třeba a vybrat si obchod, který chci:

https://knihy.heureka.cz/kurovci-pribeh-nejvetsiho-vyvrhele-rise-hmyzu-jiri-hulcr/#prehled/?sort-filter=lowest_price

hmn
hmn 21.11.2024, 13:27:30 xxx.xxx.13.19

Bobčo, na té druhé fotce je s Baruškou zrzečka Matýsková 🙂

Leithian
Leithian 21.11.2024, 13:52:42 xxx.xxx.96.108
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.11.2024, 08:25:22

My ho v bytě v plzni měli. S cihlovym pódiem. Na silvestra kytara a špekáčky 😁 byl to starší barák s 9 byty ale i tak unikát. Ani nevim co je s tim bytem teď.

Bobca
Bobca 21.11.2024, 13:55:28 xxx.xxx.20.192
lesnizinka:

Je na těch smrkách vidět kůrovec i nějak postupně? Přece nemůže být z vitálního stromu během pár měsíců kaput, aniž by si toho někdo všimnul. To vypadá spíš na nějakou partyzánštinu, někomu vadil, buďto mu zatopil(ten flek) nebo mu k patě nalili herbicid😠

přesně tak..partyzánština☹️..jsme to řešily se sousedkama..jenže,kam to chcete nahlásit? Jsem tu 1.12. už 4 roky..3 roky krásný, zelený strom,a najednou suchá metla..ořezávají zespodu šáší,tím roztápí pod grilem,když grilují prase…naboku vidíte hromady dřeva.futra,dveře,dřevotříska..+starý nábytek..tím topí i doma..večer prostě nevyvětrám..najdu lepší pohled..

lesnizinka
lesnizinka 21.11.2024, 14:00:27 xxx.xxx.85.7
Bobca:

přesně tak..partyzánština☹️..jsme to řešily se sousedkama..jenže,kam to chcete nahlásit? Jsem tu 1.12. už 4 roky..3 roky krásný, zelený strom,a najednou suchá metla..ořezávají zespodu šáší,tím roztápí pod grilem,když grilují prase…naboku vidíte hromady dřeva.futra,dveře,dřevotříska..+starý nábytek..tím topí i doma..večer prostě nevyvětrám..najdu lepší pohled..

Kdo je vlastník pozemku, tedy i stromu? Obec či soukromý majitel? Pokud Obec, tak tam. Ovšem jestli funguje jako naše Obec, která zeleň ve vsi likviduje sama a ráda, tak pak na ,,lampárnu"🙄

Bobca
Bobca 21.11.2024, 14:37:38 xxx.xxx.20.192

asi město..ale na naše “sousedy” nikdo nemá..veškerá stížnost třeba na štěkot psa,nebo kravál při nočních oslavách-ty jsme už zregulovali..ale na psy prostě nikdo nemá.

orionka-2
orionka-2 21.11.2024, 17:10:17 xxx:xxx.632c:f596
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 21.11.2024, 10:22:08

K zachraňovanému koni dodám :

Obrázek Obrázek
Bodlinka
Bodlinka 21.11.2024, 17:19:34 xxx.xxx.92.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 21.11.2024, 08:15:47

no asi nelíbílo. když byla na jaře v jiným hotelu, tak vypadala spokojeně, měla tam nějakýho kámoše a tak. teď tam byl akorát někdo, kdo na ní štěkal, bydlení venku v kotci a vycházky jen pustit.

ale ten druhý už bychom nestihli, tak si holt vyzkoušela ten útulek.

no a metoda někdo k nám, to já prostě  fakt nevím. dobře, rodiče by pustila, ale i bydlí 300 km daleko. tady lidi co zná, když jsem doma, tak naprosto v pohodě, ale opravdu nevím, jestli by to takhle fungovalo i když bych nebyla doma a vlastně chybí i figurant pro vyzkoušení, jako hele, zkus přijít, když tady nejsu.

lesnizinka
lesnizinka 21.11.2024, 18:56:57 xxx.xxx.85.7

To sme kdysi řešili s pyrenejkou Ari. Sousedi chtěli odjet na dovolenou, ale Arinku neměl kdo krmit a trochu venčit. Maminka stará, bratr s rodinou se Ari báli. My sme se znali venku, potkávali se občas, ona kluky znala od štěňátka a milovala je. Berušek ale už v té době nebyl. Říkám: no jo, ale já jsem u vás nikdy nebyla, co když mě tam Arinka ani nepustí? Určitě ano, vždyť tě zná. Přišla jsem, než vyjeli, aby mi ukázali kde je jídlo, voda atd. První návštěva, no měla jsem staženou prdel, už taky protože…co by sme dělali, kdyby mě tam nepustila? Ale snažila jsem se být velmi žoviální, hned jsem se na ni vrhnula: ahoj Arinko koukej, i Woruška za tebou přišel, dáme papinkůůůů. Vzala to v pohodě, nadšená, že s náma může i ven, další dny už to byl zajetý režim. Ráno za ní jdeme s Workou, vezmem ji na okruh, večer jsem šla sama jen dolít vodu a trochu granulí, pusinku na dobrou noc😀 Ari umřela ještě před Workou, rakovina v nose😢

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.