na noru nezafouká a nezasněží, protože se se mnou ohřívá v kuchyni u krbu.
Třetí víčko
Tak Gina si dnes hrála na venkovního psa neboť bylo pro ní ideální počáso… zima, ale zároveň slunečno. Odpolko začalo sněžit, tak jsem rychle letěla na zahradu posbírat exkrementy, aby mi to nezapadalo sněhem… no nezapadalo by, nic se neudrželo.
Teď už Ginuška dávno hajá v obýváku na gauči, na polštáři… nefouká na ní, nesněží… i když na sněhu lehává ráda a zasněžit se nechá… a teda já s mojí náturou musím říct, že jsem ráda, že mám psy v teple a nemusím se nervovat, jestli si ti “pitomci” zalezou do boudy, jestli jim není ziminka.
tak nora má celý průjezd jako boudu a ve vratech do zahrady má udělaný psí dveře, takže nezafouká ani nezasněží. ale na noc chodí velice ráda úplně dovnitř
no a tady od pondělí do čtvrtka byla na hotelu v přerovským útulku a nevím, co jí tam řekli, ale je z toho pořád nějaká vydivočená a lísá se.
Jo jo, jsem ras 🙂
asi se bojí,aby tam náhodou nemusela zase😟asi se jí tam nelíbilo…Ti moji známí to právě řeší když jedou na dovču tak,že já jsem u nich “na hotelu”,mám veškerý komfort domácnosti(jídlo,pití,koupelnu,i ten krb)a já si užívala Čendu(nevím,jestli si pořídí dalšího pesana)..nejvíc do lesa-2x denně-je kousek za barákem..a pak se sušil u krbu,chodil se ke mě mazlit-měla jsem spaní v obýváku s krbem..I jsem tam jezdila třeba jen od pátku do neděle,když jeli někam na víkend..Nevěřila jsem,že existuje “samočistící”pes,když zahučel v lese do bahna,jsem ho konví osprchovala..,vypadal hrozně..A za pár hodin,jakoby se nic nestalo👌
jó,a u nás včera taky sněžilo..Než jsem obešla Lídl,tak se mi to i trochu přilepilo na přední sklo-né,že bych škrábala,ale poprašek byl po celém městě..Ráno jen na střeše domečku-jsem to blikla..a je 1,2 stupně
Bodlinka:na noru nezafouká a nezasněží, protože se se mnou ohřívá v kuchyni u krbu.
Vždycky si říkám, že to pěkné na konci civilizace by bylo, že bych si konečně v paneláku postavila ten krb! 😀 Než bych se přestěhovala někam, kde je voda…
Tak jsem se dočkala, bylo to jasné, celý den mě příšerně bolely snad všechny svaly na těle a mlela se mnou zima. Večer 38, což u mě znamená, že už jsem nemohla ani chodit, jen jsem ležela polomrtvá. Chtěla jsem teda, aby to vystoupalo alespoň nad 38.5, protože jsem doufala, že by to mohlo vylikvidovat ty potvory, co mi žijou v nosohltanu a na průduškách. Před spaním mi muž uvařil ten coldrex. Prokrista, to je tak hnusné, že jsem myslela, že to do sebe ani nedostanu😲 Chtělo se mi zvracet. Proč je to sakra mátové? Nesnáším větrovou chuť, už to, že jsou takové pasty na zuby je pro mě děs. Žvýkačky jsou tabu. Myslela jsem, že si za to utrpení zasloužím, abych byla teď ráno čupr…no není to tak😕Tělo bolí dál, ale zvládnula jsem dojít do domku pro zeleninu - to bych včera nedala, tak asi zlepšení tam bude. Večer volala mamka. Protože kašle říkám: ty si na tom jak? ,,Jo, dobrý, jen se mnou celý den nějak mele zima, musela jsem si dát i štamprlu" Aháá, tak tím to ale začíná.,,Né, mě jinak nic není" Máš teploměr? Změř si raděj teplotu. Za 10minut volá: 37.7 doprdele…Vzala si paralen, uvidíme, jak teď ráno.
něco jsem hledala a našla jsem něco jiného ..První už nevím..na druhé je Barunka s..nevím už..třetí je Pan Bečka s jedním z mopsů..a na čtvrtém je Mourek od Kouťáka..Kdepak je mu konec?🙏Pak Čenda-miláček z Kamenné,ten hlídací..a pak Arnošt od kamaráda..
Už vím,co jsem hledala..ten strom z dnešní fotky..To byl výstavní smrk,hodil by se normálně na náměstí..krásný,celý rok zelený-tohle je před 2 lety a na další je,co se z něj stalo..není samo sebou..😕
No jo, teď to lítá, celkem skokově se ochladilo a drží se to kolem nuly, to je nejhorší. Známí jsou taky zhoršení zdravotně, máti měla zamrzlé rameno (prýže je to diagnoza), rozehnala to nějakým mazáním, co jí dal doktor, tak už udrží vidle a obuje si boty. No a já zatím jen ta usazenina za nosem, snad to nevlítne moc do dutin, mám tucha, že už se to tam plíží. V neděli se budu kurýrovat. Musím na sobotu nějak vychytat oblečení. Nerada bych sobotu rušila, protože na mně závisí dítě, které bych připravila o zážitek, no…
Bobi, na tom suchém je dole u země takový stín, neožehli oni ho při nějaké grilovačce? Ale jinak stačí, že se postaví nějaký dům a změní se vodní poměry a strom už si nedosáhne pro vodu… Třeba vybetonovali nějakou plochu, kde se hodně vsakovalo, to může být klidně o čtyři baráky dál, a může to mít vliv.
Buggyro,mě pomůže na dutiny ta proplachovací konvička..a voda s mořskou solí..Nic to není..nahneš se nad umyvadlo do jedné dírky to pouštíš,a druhou to vytéká🤭
Jj, viděla jsem to v Teorii velkého třesku 😀 Myslím, že raději budu činit všemožná opatření, aby k napadení dutin nedošlo 😂
Strom buď někdo úmyslně otrávit nebo zasáhl kůrovec, je to ha..l zákeřná a v Ol kraji řádí jak černá ruka. A na první fotce je náš Matýsek😻
Vzala si paralen,
Proč? Ten horečku akorát sníží a to je kontraproduktivní. Sama píšete, jak je horečka užitečná.
Přeji všem nemocným brzké uzdravení. Ja piju už delší dobu večer čaj s medem a slivovicí, pro mě je to lék, ale teď apíše tak trisku na psychiku. Vím, že ke to kočičí sekce, tak se omlouvám, ale mě ráno zas pobavil kůň. Manžel zamrz u okna, tak se ptám, co je. Ptej tam leží kůň kopytama hore, ale hejbe hlavou. Říkám se válí ne? Dojdu se taky podívat a fakt, kůň na zádech, kopyta vzhůru a nic, tuhej. Koukali jsme na něj asi 5 minut a on se z tý pplozice ani nepohnul. Vyšla jsem na terasu, jestli uvidím více, kůň stále na zádech a nehnul se. Říkám no přece takhle nezmrznul…. byl na volném prostranství, nikde nic. Tak jsem se šla oblíknout, že se tam jdu podívat. Jestě když jsem scházela schody byl ve stejné pozici. Ale asi jsem ho v rozjímáni vyrušila, a lehnul si do normalní pozice. Tak jsem se ho akorát došla zeptat, jestli to jako bylo nějaké znamení, nebo co tím myslel, a než jsem zas vyšla schody, tak už stál. Je to radost. Kdysi mi pani sousedka volala do práce, rychle přijeď, kůň leží. Říkám paní Karlíková, v pohodě, to je normální. Stará škola, kůň lehne, je zle. Že tady kazdou chvíli někdo zvoní, v ohradě vám leží mrtvej kůň (já to totiž nevidím, když mám okna na pastvinu), jsem si za ty roky tak nějak zvykla. Ale když už letos na jaře někdo zavolal i policajty, aby nám to přijeli říct, tak jsem na ohradu udělala cedulky s vysvětlením. Nebo mi volá nájemkyně, že jako samozrejmě ví, ze o tom vím, ale že je v Raspenavě u zákaznice a ta jí donutila mi zavolat, že už nám leží kůň na pastvině 3 hodiny. To už jsem si fakt klepala na čelo, jak může někdo zpoza kopce vedět, že mi tu 3 hodiny leží kůň na pastvině. No ale vždy podékuji, jedou už všímavá paní kobylu zachránila. Jen je vtipný, když přilítne šílená koňařka - takhle hříbě neleží, já jsem sppustu let u koní.. Jsem ho na její žádost musela jít vzbudit. No, já taky nikdy neviděla koně ležet takovou dobu na zádech….
kometa:Vzala si paralen,
Proč? Ten horečku akorát sníží a to je kontraproduktivní. Sama píšete, jak je horečka užitečná.
Tak v dnešní době s nevypočitatelným covidem…to mamce odkývu, ať si ho veme, je jí 72. A já už si na noc taky vzala ten hnusácký coldrex.
Aspoň na chvíli.
Coudas díky, snad z toho postupně vylezem. On by to chtěl člověk hned, hned, ale ono to prostě trvá nějakou dobu. No…je to protivné, o tom žádná. Tcháni mi večer říkali, že onemocněla třetina hostů. Ráno volali vedoucí Kolíňáků, co vystupovala děcka, že odpadnuli taky🙄 Když já alkohol nesnáším🙄 Jednou, dvakrát za zimu jsem si vařívala grog, když jsem vymrznula s pejsama. Ale já tam toho rumu dám tak malou lžičku, jen aby to trošku ovonělo. A mě to stačí, mě to málem porazí😏
Jo koně…mám to stejně. Taky jsem zvonila u koňáků, že jim tam leží poník a nehýbe se. Přesně, taky jsem měla za to, že kůň leží, až je zle😊
Když jsem ráno byla v domku pro zeleninu, která je ve vedlejší zavřené místnosti, vyšel za mnou z baráku Viktínek, ale u domku jsem ho neviděla. Ještě jsem šla pak do garáže dosypat granule, přijdu domů, Vikťa nikde. Kolem baráku taky není. Kde může šmatlat, když je tam taková zima? Čekám skoro hodinu, nikde. Tak mi blesklo hlavou, jestli se mi neprotáhnul pod nohama někam pod stůl a já ho v té vedlejší místnosti nezavřela. Tak hlavně, že jsem tak už dávno uklidila bednu z provázky po tom, co se na jednom málem oběsil😲 Tak s hrůzou letím nahoru(no…ploužím se) vletím do domku a Viktín si sedí v kočičí krabici s dekou. Maci, není ti tu náhodou zima?? Prý bude raděj tam, než by od nás chytil zas nějakou hnusnou chorobu😏 Že by zapracoval pud sebezáchovy? Teď najednou vyšlo sluníčko, i teplota v baráku hned vyskočila o stupeň(velká okna) tak se mu to ohřeje i tam.
Je na těch smrkách vidět kůrovec i nějak postupně? Přece nemůže být z vitálního stromu během pár měsíců kaput, aniž by si toho někdo všimnul. To vypadá spíš na nějakou partyzánštinu, někomu vadil, buďto mu zatopil(ten flek) nebo mu k patě nalili herbicid😠