Coudas:Kde jsou v ČR husý lesy… nechám si poradit… nemám tucha. Všude, kam jezdíme, lezou lidi…
Zkuste severní svahy Jizerských hor. Ano, lidi lezou všude, musíte jít za hnusného počasí 🙂)
Coudas:Kde jsou v ČR husý lesy… nechám si poradit… nemám tucha. Všude, kam jezdíme, lezou lidi…
Zkuste severní svahy Jizerských hor. Ano, lidi lezou všude, musíte jít za hnusného počasí 🙂)
Takovou otázku lze klidně a s podobným výsledkem vztáhnout na celou Evropu. Samozřejmě až poté co si upřesníme pojem “hustý les”. Ona totiž zanedbaná tyčovina může nést stejně hrdý název.
orionka-2:Zkuste severní svahy Jizerských hor. Ano, lidi lezou všude, musíte jít za hnusného počasí 🙂)
tak zrovna Coudas posílat na severní stranu Jizerek… 😉 Ale má Orionka pravdu, že u nás je řada lesů v pořádku. I v Lužkách se něco najde - ale ty kůrovec vzal na řadě míst taky dost…
Jo to je dobrá otázka, co je hustý les 🤔 Já mam v paměti asi Šumavu pred dávnými lety. U nás se mi vcelku líbí na Andělský hoře, ale.to určitě husty les není. Severni svah Jizerek? To už je v Polsku, ne?
orionka-2:Zkuste severní svahy Jizerských hor. Ano, lidi lezou všude, musíte jít za hnusného počasí 🙂)
Když já mám ráda sluníčko… Ale byli jsme i za deště, když byla korona. To jsme zas komusi hledali jezevčíka😁 asi se vydal na vlastní lov. Tak je to asi jedno 😔
Něco v tomhle smyslu… jo, husty les to asi není, ale misto spravné . Z facebooku.
Stihli jsme toho za víkend jakože “hodně”, ale doma se neudělalo nic. Dali jsme ten balík (kujvatěžký), prohlásili, že koním musí stačit nejmíň do března, a pak padla tma. Den předtím jsme byli rovnou za tmy, to nemělo nic ani smysl. Včera jsem se chrchlající z víkendového ofouknutí vypravila na vyjížďku, dítě na poníkovi a já druhého poníka zapřaženého (co už, v pátek jsem šla s dětma na poníkách pěšky a zrovna už od pátku cítím, jak jsem nastydlá…) a samozřejmě přes zateplené holiny a rukavice a šátek kolem krku mi byla zima, prsty mi mrzly, takže jsem si ještě zaklepla hřebíček do rakvičky. Dneska zase přijde holka na ježdění, ale to už půjdu pěšky a půjdeme nějaký krátký okruh a nebo ji možná pošlu samotnou a já budu něco po stáji šukat… aspoň nevychladnu, hm.
Leithian: Exotika bývá o dost lepší… někdy doporučuji. Teď v neděli 16.11. to nebyla Živá exotika? Já myslela že jo. Nebo myslíte jinou exotiku? Chlap říkal, že by bylo lepší nechat se tam protáhnout nějakým prodejcem, protože bychom nemuseli stát tu frontu a nebylo by tam tolik lidí. On by to asi uměl přes ty svoje mravenčáře nějak posehnat. Ale taky říkal, že za rok až mu dorostou šneci, vzal by je tam taky prodat, spíš čistě aby umořil náklady na cestu než aby vydělal. Tak i místo u stolu by určitě využil 😀 Když si pak vzpomenu, ozvala bych se, děkuji.
Jo, v Lužických se dají najít husté lesy, to ano. V Jizerkách jsem teda ještě na žádný pořádný hustý les nenatrefila. Na severních svazích jen mlází je husté, jinak jsou to rozvolněné bučiny, ono to v těch bučinách ani moc jinak nejde, tam ten zápoj prostě nikdy nebude takový jako ve smíšeném. Ale v těch Lužkách, tam se dalo moc pěkně zamotat (po kůrovci jsem tam nebyla…). A jak řečeno, samozřejmě záleží na tom, co si kdo představuje jako hustý les, já takový, který je špatně prostupný pro podrost a větve… Na Šumavě se také taková místa dala najít, ale zase jsem tam nebyla po kůrovci.
Exotika byla v sobotu, v neděli Hradec Králové a Ostrava
Coudas:Něco v tomhle smyslu… jo, husty les to asi není, ale misto spravné . Z facebooku.
tam bych chtěla žít😇..jak v pohádce😊
Souhlasím. Nádhera!
Bobca:tam bych chtěla žít😇..jak v pohádce😊
já myslím, že by tahle pohádka lákala kdekoho, ale skoro každého by brzy přestala bavit. On ten hluboký sníh skoro půlroku na život snadný není… k tomu většinou rozumná cesta nezačíná u vchodu, obchod a doktor jsou z ruky… mnohokrát sníme o něčem takovém… a pak se jen usmějeme a jdeme dál… (takový bývalý Hojerův dům nad Velkou jizerskou loukou se nám jako místo moc líbí 😏)
husté lesy budou všude
stejně jako vyholená místa, u nás třeba a v podstatě celý Ondřejník
Skeeve:Exotika byla v sobotu, v neděli Hradec Králové a Ostrava
Aha, upsala jsem se o den. Ale datum sedí.
Ano, to máte pravdu. Proto jsem psala, že bych to brala.misto wellness, tam taky nežijete 🙂. Nicméně já bych se do drsných podmínek zas klidně vrátila. Poslední dobou si říkám, ze mi to chybí. Asi nostalgie, jak stárnu. Nebo právě ten komfort, který se postupem času vytvořil, je vykoupen jinýma věcma, který jsou pro mě nepohodlnějsí, než sníh po kokena a do civilizace daleko.
Já bych byl opatrný. Bůhví co je v té chaloupce ukryté. Nějak mně připadá že pod tím sněhem není vidět klasická kuří noha. Znáte to, “čelem ke mně k lesu zády”. Do konzumu asi helikoptérou? Ale jinak fakt krása.
Tuhle reklamu nesnáším, tak jsem na holčičku musela za odměnu čučet 10 minut v bance 🫣
Xerxova:já myslím, že by tahle pohádka lákala kdekoho, ale skoro každého by brzy přestala bavit. On ten hluboký sníh skoro půlroku na život snadný není… k tomu většinou rozumná cesta nezačíná u vchodu, obchod a doktor jsou z ruky… mnohokrát sníme o něčem takovém… a pak se jen usmějeme a jdeme dál… (takový bývalý Hojerův dům nad Velkou jizerskou loukou se nám jako místo moc líbí 😏)
Ha, ha, ha, to jsem jim chtěla napsat taky. Stačí žít na vesnici. Ještě před pár lety nám nikdo neuhrnul ani hlavní cestu sem k nám, protože jsme tu byli jediný barák. Já mám od cesty po dveře do baráku 75m příjezdové cesty. Naposled jsem to uhazovala někdy za ,,ladovskou zimu". To mě z uhazování cesty vyléčilo a za druhé…stejně je sníh pár dní a roztaje, na co se s tím uhazovat. V zimě chodíme ve vysokých botách a auto si to ujede. Jediné co uhazuju je prostor kolem brány, aby fungovala a cestičku od garáže ke dveřím. Všechny ostatní cestičky, co jsem se psy chodila do vesnice naší či vedlejší, buďto zadem,,za humny", nebo kolem potoka, nikdo neuhazuje, takže pokud napadne 30cm sněhu, je to poněkud náročné pěšky někam dojít.
Chaloupka tedy malebná, ale tak na to sedět tam u krbu a číst si. Nevyjdete z domu, protože ráno neotevřete zasypané dveře. Všechny cesty na dvorku si musíte odházet, aby ste se dostali ke zvířectvu. Protože tyhle věci, se dělají ,,samy" jen ve městech, na svém hospodářství si to odedřete sami(i když si nejspíš pořídíte tu frézu😉)
Jo a hlásím, že víkend už si vybral svoje. Tom je chcíplý hodně, bolí ho v krku, ucpaný nos. Já ještě včera dobrý, jenže byla zima a jak jsem se zase plazila s motorovkou po zemi, ořezávala větve, co rostly až od země a už byly moc, tak mi byla celkem zima, měla jsem mokrá kolena. Oba jsme o víkendu různě v tom vichru a zimě jen v saku nosili věci do aut a mě teda jektaly zuby fest…v silonkách. Jenže dnes musíme ještě vracet nádobí a tchány Tom slíbil odvézt pro auto do Hradiště, takže on ne, odvolal i poradu v práci a musím to já, protože jsem zdechlá míň😉
Coudas:Tuhle reklamu nesnáším, tak jsem na holčičku musela za odměnu čučet 10 minut v bance 🫣
Proč ne? Je milá - tedy reklama i holčička. Já zase nesnáším ty reklamy s veselýma přebalujícíma se miminkama, nad nima šťastní rodičové, spořádané děti a veselí pejsci. To je tak daleko od pravdy😏 Mamka nevyspalá s strhaná, děcko u každého přebalování řve jak tur, manžel raděj uteče na golf, děcka mezitím pomalují zdi v obýváku a pes se vytento na chodbě, protože s ním nemá kdo jít ven😜
Vždycky musí dělat ten, kdo je zdechlej míň 🙂. Právě že teď, když naaaaahodou něco napadne, manžel, případně tchán, okamžitě berou traktor se lžící a vše začnou poklízet a dělat hromadu. Jo, dávalo se na ni aspoň bobovat. Ale tolik sněhu už nenapadlo hodně dlouho. Naopak já si to “brodění” užívám, můžu vytáhnout zimní boty, když už jsem si je za těžký prachy koupila, a když by bylo nejhůře, dojdu na nákup do města těch 5 km pěškom. Jenže jezdíme nakupovat na 14 dní, tak mám smůlu, tak dlouho sníh nevydrží. A koulet balíky… by taky šlo, zas tak daleko to není. Prostě se omlouvám, pro mě jsou stížený podmínky zábavnější, jak mám všechno teď už “na pohodu”, tak jsem titálně zlenivěla. Jo, loni když v lednu byly ten týden mrazy -16, a člověk s tím nepočítal, tak nám uprostřed haly zamrz nakladač s uchopeným balíkem, protože v něm byla letní nafta. Máme na nafru 9000 litrový tank, tak se to nestihlo vyjezdit, a nějak nám nedošlo nalít aditivum. Zamrzlo samozrejmě i auto tak jsem vzala druhý a mazala n la pumpu koupit litry aditiva. Měli jen 2 plechovky. No a holky praktikantky ze zemědělky jsem poslala domů, protože přišly v teniskách, bez čepice a rukavic. Jelita. Jenže to jsou chvilkový záležitosti. Já bych v pohádkové chaloupce, jak píše Lesnizinka, koukala do krbu a hrala si na kytaru. Možná bych napsala zas další knížku. A k večeru bych vyrazila do lesa a těšila se, až zas k tomu krbu zalezu. Uf. Asi se rozrečím.