V neděli jsme opět měli napilno, jeli jsme na blešák do Mladé Boleslavi. Tam jsem si doplnila opět sbírku plastových koníčků na hraní a koupila vánoční světýlka na baterky, která použijeme na vánoční ozdobení u koní. A koupila jsem si čelovku za pár korun, která umí i červené světlo, což je pro mě důležité, když ji potřebuji použít třeba na zadní část kočáru. Taky bodovou ledkovou svítilnu, kterou si můžu svítit do terárka při pozorování obyvatel hrabanky. Včera jsem objevila asi mnohonožku, která vypadá při pohledu svrchu jako krátká žížala. Fakt, jsem myslela, že se tam po mechu plží krátká žížala, jen ten pohyb posunem aniž by se protahovaly a smršťovaly články, mě zmátl. Tak jsem vytáhla lupu, kterou mám taky z minulého týdne z blešáku, a koukám, ono to má mnoho a mnoho nožiček a jede to po tom mechu na těch nožičkách! Co já se ještě z kousku mechu ve skleněné vitrínce nedozvím!
Po blešáku jsme pokračovali k opraváři přívěsů na koně, kde máme přívěs, podívat se, co a jak. Bude to stát hodně peněz, no ale naštěstí ne z mojí kapsy, takže snad to vše zvládneme a bude přívěs jako nový. Opravář je v Ralsku - a protože jsme měli přes Mimoň cestu ještě pro nějaká teraria, co si chlap někde vyzvedával, zaběhli jsme do místní zmrzlinárny, která přesídlila před pár lety ze Stráže pod Ralskem. A mimo sezonu nemají tedy takové ty čabajkové a šunkové a různé divoké zmrzliny, ale dali jsme si ochutnávku všeho, co měli v nabídce, a měli tam třeba křenovou (nesnáším křen, ale když jsem to nekousala, nebyl tolik cítit), mátovou (a to tak, že už jsme si nemuseli čistit zuby), borůvkovou, mangovou, po citronové se mi srolovala chodidla :-D a další, už usedlejší příchutě :-)
Domů jsme přilítli tak hodinu před setměním, ještě že tak, protože bylo potřeba nakulit ze stohu seno. Máti letos nechala dovézt balíky metr padesát, je šílená, nevím, kdo si myslí, že je bude manipulovat - no dali jsme to ve třech dospělých jen tak tak teda... Doufám, že Canku někdy nenapadne si takhle velký balík koupit, protože by ho musela rozmotat na cestě a kobylám dokulit jen půlku. A zbytek asi na kolečku. Skoro jsem se bála, že to tak budeme muset udělat i teď, fakt masakr. Netuším, kolik ten balík mohl vážit, umím si představit, že takových 400 kilo klidně. Ale seno nádherné, jemné, plné klásků, koně hned vyvalili bulvy, nechali ty staré klacky klackama a jali se sápat přes přepážku dovnitř seníku na nový balík :-D Bílej dokonce pohrdnul vojtěškou a loutal nové seno!
Canko, to máte krásné stříšky, takové já bych nesvedla. Teda svedla, ale nechtělo by se mi s tím patlat, v mém podání by to byly malé palety pokryté linem :-D My teď zase hojně vyměňujeme sloupky v ohradách. V létě jsem navozila mnoho a mnoho pražců od hodných železničářů, které teď zahrabáváme do země, aby si dehtovou nálož užila i příroda :-D Ale doufám nás tyhle ohrady už přežijí. Nyní uhnilé smrkové sloupky poslouží jako kavalety a další cvičební prvky. Smrk nám vydrží v zemi max deset let, no. A že nemládneme, rádi bychom se dalším výměnám už vyhnuli. Tak snad pražce poslouží.
Co je "kefka"? :-D
Elisak: jste byla na stejné burze jako my, že? Já měla za to, že tam jedovatí nebyli, ale pak mě opravil chlap (u nás je to on, kdo nás tahá na taková místa), že na té burze nemusejí být ti hadi ani ti jedovatí pavouci nějak extra zabezpečení, že můžou být klidně v těch krabkách od jídla jen převázaní gumičkou, že všichni vědí, jak se k tomu chovat. No od té chvíle jsem teda na ty hadýsky koukala z uctivé vzdálenosti a vůbec jsem se s nimi nepotřebovala cicmat... meh. Ale těch barev... to jo. Stejně mám za to, že jsem tam jedovaté nezahlédla (ale já tomu houby rozumím).
Leithian: já se určitě u Vás mihla, ale samozřejmě Vás neznám osobně, takže jsem netušila, že jste to Vy. Ale hadíky jsem si obešla všechny, protože z barev až oči přecházely a bylo to zajímavé. A spousta jich byla velmi aktivních, zřejmě se cítili nekomfortně v té záplavě lidí, takže se hodně hýbali a někteří se dobývali z těch krabiček, jeden veliký se opíral o víko, až ten plast dělal zvuky, tak to bylo strašidelné :-D Když si prohlížím hada u někoho doma nebo na prodejně, tak se tam jen tak válí, ale ti tady na té burze, ti se jen hemžili, tak jsem měla co pozorovat :-)