Aktuálně: 3 704 inzerátů210 192 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Třetí víčko

Orionka (neregistrovaný) 18.11.2024, 10:08:27 xxx:xxx.d608:2a35
Coudas:

děkuji

A je takové zlatíčko hodné, na jaké vypadá?

Coudas
Coudas 18.11.2024, 10:10:28 xxx.xxx.120.57

Lesnizinko to je úděl amerických plemen. Zadek jak štýrák, ale nožičky jak párátka. Žlabek maj naši "američani" všichni.

Coudas
Coudas 18.11.2024, 10:15:39 xxx.xxx.120.57
Orionka:

A je takové zlatíčko hodné, na jaké vypadá?

Je to pako. Ale je úžasný, druhý životní kůň. Mohu vložit odkaz na video, ale nechci zamořovat diskuzi.

Fikovnice
Fikovnice 18.11.2024, 10:18:56 xxx.xxx.32.246
lesnizinka:

Sem chtěla napsat, že ten má prdel jak štyrský valach…se říká u nás😜 Bodejď by mu tam voda nestála. Ale popravdě, jsem snad koně s takovým ,,žlábkem" ani neviděla😲 Nebo to nikdo tak dobře nenafotil. U nás je tak akorát zima, fučí, mělo pršet, jde to nad náma, takže opět nic, maximálně zmokne Bobča😏

Raduš, tady od rána pochcávalo (pardon za výrazivo), teď se oblačnost už skoro roztrhala. Ale je kosa…a bude hůř.😀

Jo a jakési větry😄 myslím hlásí, že přijdou. Zde zatím v tomto smyslu klid. Já jdu dnes s komplet ulomeným zubem k dr. Bohužel dolní 6, což je stěžejní zub.

Orionka (neregistrovaný) 18.11.2024, 10:19:06 xxx:xxx.d608:2a35
Doron:

Teď vyvíjejí takový nový jazyk, říkají tomu mezislovančtina. Jako,že by mu měly bez učení rozumět všechny slovanské národy. 

A opravdu, rozumím úplně všemu ! 

Asi se to neujme, ale je to úžasný. 

Mezislovanštinou už jsme mluvili kdysi dávno v Bulharsku. Znělo to asi takto : “zavalajtě paliciju akamžitno, vaša rabotnička akradla nas" - kamarád si myslel, že mluví bulharsky. Je fakt, že už tenkrát mezislovanštinu znali, a protože svou mluvu doprovodil řádnou ránou pěstí do stolu, porozuměli. Sice nezavolali paliciju, ale vyhověli našemu požadavku.

Fikovnice
Fikovnice 18.11.2024, 10:21:40 xxx.xxx.32.246
Daja:

No já vím a znám jak, co bylo a kdo co. 

Jasně, že Balu má pravdu . Příklad tady s okolí, Vítkovice museli jet na 130% ne na 100% a to proto, že se stavěly další Vítkovice v Košicích, no a co nám kdo vrátí, když my jsme do nich tolik cpaly? 

Mám tam zbytek celé rodiny, pak zbytek Maďarské hranice. Vím jak jsme jim cpaly vrchem , spodkem a vděk žáden, ale i tak si myslím, že jsme se neměly dělit. Prostě něco odešlo a mě to nebylo po vůli.

Dája

Takže vlastně potvrzujete, co psala Balu a pak i já…

Edit: Stále “canisterapujete”? I s Chulim?

Orionka (neregistrovaný) 18.11.2024, 10:22:09 xxx:xxx.d608:2a35
Coudas:

Je to pako. Ale je úžasný, druhý životní kůň. Mohu vložit odkaz na video, ale nechci zamořovat diskuzi.

Klidně zamořujte, já zamořuji soustavně, jako nakonec kdekdo tady 😃

Fikovnice
Fikovnice 18.11.2024, 10:24:03 xxx.xxx.32.246
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.11.2024, 10:19:06

Tomu je dobře rozumět…

Moje babička měla známou a ta všude cpala “a”. Takže třeba řekla:"A valala jste tam?"😄

Orionka (neregistrovaný) 18.11.2024, 10:30:55 xxx:xxx.d608:2a35
Fikovnice:

Takže vlastně potvrzujete, co psala Balu a pak i já…

Je hezké, že tak vidíte do tvorby státních rozpočtů v minulých letech. Zapomněly jste na Slovnaft, a víc toho bylo. Jen vás upozorním na malý rozpor ve vašich vyjádřeních : vždyť za toho minulého režimu se nic nepostavilo, nevybudovalo…..nikdo nedělal……A najednou, celé Slovensko se vybudovalo, změnilo z chudé zanedbané a zapomenuté krajiny v průmyslový prosperující stát.

Nemusíte mi odpovídat, jen si to trochu srovnejte. Budu se snažit nepokračovat a nereagovat.

Coudas
Coudas 18.11.2024, 10:31:21 xxx.xxx.120.57

Já jsem v bývalé práci nafasovala první kurz  Lotyšů, protože jsem měla jazyk, jako jediná ve středisku, jenže špatnej. Anglicky uměli 2 lidi z 8. Takže se patlala ruština, já ruštinu už neměla, takže jsem byla mimo úplně, a ti starší mluvili rusky taky spíše česky. Tak to pak vypadalo nějak - sabaka idiet damoi s igruškou v tlamoi.

Fikovnice
Fikovnice 18.11.2024, 10:36:20 xxx.xxx.32.246
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.11.2024, 10:30:55

Ale tak já se s Vámi nemíním přít. Podle mě je to zbytečné. Máme prostě jiné politické názory a to se vztahuje i k historii někdejší ČSSR.

O tom, že Slovensko bylo taženo Českem hospodářsky nahoru, jsem přesvědčená. Ne nějakým svým pocitem, ale tím, co jsem za život přečetla o tom různých článků, pojednání, zhodnocení, novinových sloupků. A neumím si představit, že by všechny byly jednostranně zaměřeny. Na druhou stranu třeba nepopírám, že zrovna příjmy z cestovního ruchu mělo větší Slovensko, právě kvůli Tatrám.

Kilian
Kilian 18.11.2024, 10:39:11 xxx:xxx.ab85:f9d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 18.11.2024, 09:55:57

….já mám pro tyhle koně slabost….

orionka-2
orionka-2 18.11.2024, 11:03:12 xxx:xxx.3895:a624
Fikovnice:

Ale tak já se s Vámi nemíním přít. Podle mě je to zbytečné. Máme prostě jiné politické názory a to se vztahuje i k historii někdejší ČSSR.

O tom, že Slovensko bylo taženo Českem hospodářsky nahoru, jsem přesvědčená. Ne nějakým svým pocitem, ale tím, co jsem za život přečetla o tom různých článků, pojednání, zhodnocení, novinových sloupků. A neumím si představit, že by všechny byly jednostranně zaměřeny. Na druhou stranu třeba nepopírám, že zrovna příjmy z cestovního ruchu mělo větší Slovensko, právě kvůli Tatrám.

Jak taženo Českem ( co je to vůbec Česko ? ) ? Byli jsme jeden stát, a měli jsme svou důležitost. A budovalo se tam i tady, jak bylo potřeba, aby celý stát byl prosperující. Byli jsme i tak poměrně malý stát a teď jsme dva poloviční, které nemají váhu ani jeden, nemáme průmysl, nemáme funkční zemědělství, nemáme potravinovou soběstačnost….ani tam, ani tady  a jen si s námi vytírá celá EU……a bude hůř. A to mám dojem, že s průmyslem je na tom Slovensko o trochu líp, ale nevím to.

orionka-2
orionka-2 18.11.2024, 11:08:58 xxx:xxx.3895:a624
Fikovnice:

Raduš, tady od rána pochcávalo (pardon za výrazivo), teď se oblačnost už skoro roztrhala. Ale je kosa…a bude hůř.😀

Jo a jakési větry😄 myslím hlásí, že přijdou. Zde zatím v tomto smyslu klid. Já jdu dnes s komplet ulomeným zubem k dr. Bohužel dolní 6, což je stěžejní zub.

U nás konečně krásně !

Obrázek
Doron
Doron 18.11.2024, 11:39:55 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 18.11.2024, 10:40:52

To je úžasnej koník, ja ho chci🥰!

Coudas
Coudas 18.11.2024, 11:46:21 xxx.xxx.120.57
orionka-2:

To jsem se s chutí zasmála, nejvíc nasedání. Není pako, je hračička, krásné 🙂)

Jen počkejte, až přilítne nějakej ochranář a vynadá Vám, že se smějete týrání nebohého koníčka. To už jsme tu měli 😁

Doron - pardon 🤭 takovej kůň se nepropouští 😉

U nás jen na horách, a posněhává s deštěm, takže taje 😔

Obrázek
Buggyra
Buggyra 18.11.2024, 11:51:41 xxx.xxx.198.226

Ještě jsem to nedočetla všechno a kdo ví, jestli dočtu dnes, je to bezva, že je to ho tu tolik 🙂 Ale co jsem si přichystala, přidávám:

Leithian: s češtinou nemám problém na tomhle kecacím vlákně, tak nemůžu dát palec, ale náramně se mi líbí Vaše zjemnění "o fofně"! Chceš fofolu? :-D Boží! Bez dovolení si to třeba někdy vypůjčím.

Canka: zrovna jsme byli o víkendu u příbuzenstva a známstva u Benešova a přes odbočku u hotelu Sen jsme se vraceli na épadesátpětku, jsem ho chlapovi ukazovala, jakou zhůvěřilost taky dovede developer vyvinout :-D To jste tam zrovna možná v tu dobu rozvalovala své přednosti v bublinkách! Chichi, svět je malý! :-) Jen teda Senohraby naštěstí už nejsou Praha, Senohraby už jsou obyčejná vesnice, zaplaťpánbůh.

Jinak jsme o víkendu v sobotu byli dopoledne na teratistické burze (terabazar?) - jo, už u Leithian dole čtu "exotika" a vzpomněla jsem si, že se to jmenovalo "Živá exotika" - zrovna v té Prahé, souhlasím, že Praha je ďábelská. Naštěstí ten hotel, ve kterém je terabazar, je jen ždibec od sjezdu z Jižní spojky, takže jsme nemuseli vůbec do centra. Bylo tam narváno a množství různé zvířeny, jen teda kalifornské žížaly jsme nenatrefili, škoda. Já mám nové stínky do stínkária, takové krásně řvavě žlutozeleně tečkované, a máme nové šváby a chlap nové pavouky (snad tentokrát ne smrtelně jedovaté) a ještě se mu zalíbily lupenitky (takové ty potvory, co vypadají jako zelené listí), tak má i je. Moc jsem si chtěla pořídit nějakou strakatou myšku, které se tam také prodávaly, ale nemám kam ji dát... Ale jednou si zařídím prostory na morčata a udělám si tu záchrannou stanici na morčata a budu zachraňovat ta rozdávaná zadarmo na bazoši :-) Paní, co tam měla v bedýnkách morčátka, říkala, že je má její tatínek na vypásání zahrady. Tak já je přes léto budu asi letnit u koní a budou vypásat kruhovku :-D (lišky už se těší!)

Po terabazaru jsme vyrazili směr Benešov a po cestě jsme se stavili na oběd na Babišově Pumpě. Dali jsme si celé grilované kuře s hranolkami a nějaké pití, pro dva za 550 zhruba, to není vůbec tak zlé. Kuře bylo skvěle udělané, ochucené do hloubky a maso šlo dobře od kosti, to jsem si pošušňala, nesnáším to nedopečené. Nějaké dámy tam měly též nějakého buldočka, takže bylo žádoucí si ho poňuňat, čímž byl oběd završen k plné spokojenosti.

Po návštěvě u příbuzných a známých a poňuňání tisíce koček a dvou psů jsme frčeli dom, kde jsme se rozdělili, chlap šel ubytovat zvířátka (ehm.. členovce...) a já jsem se šla postarat o chlupatce a pernatce (skutečná zvířátka!) do stáje :-)

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.