Chalva je sladká slunečnicová pasta, kupovali jsme ji v Bulharsku. Může být i s čokoládovou příchutí. Když jsme ji nesnědli jen tak, šlo z ní udělat nádivku do buchet, nebo rohlíčků. Třeba ji někdo popíše líp.
Coudas:Asi nerozumím, jak to myslíte? Jak s ochranou? Jsem z Českého Těšína, a tam mi přijde, že je ochrana až přemrštěná, ale tak je to dohoda mezi stranama, co s tím nadělám, ani dělat nebudu, 22 let tam už nežiju. Veškeré cedule jsou dvojjazyčně - názvy obcí, názvy ulic… A co tak pozoruju, tak i takova nějaká kultura se přesouvá do Cieszyna. Hlavně co se kaváren a podobně týká. Mamka mě vždycky štvala, ale o mrtvývh jen dobrě, když všechno tahala z Polska. Polskou čokoládu nesnáším dodnes, naopak Krówki jsou dobré. Zeleninu maj takovou… hezčí, a samozřejmě levnější. A pořád k té polské výrobě mám takový negativní vztah, máme dost strojů z Polska, a já furt čekám, kdy se co rozpadne. Jako nábytek, že. Když si vzpomenu, jak v devadesátkách byl boom trhů, a jezdily k nám autobusy z celé republiky, pětistup člověka na člověku stál v kilometrové frontě a já nemohla skoro projít do školy…. tak mi ty Poláci fakt nechybí. Proto jsem se přestěhovala k polským hranicím zase že jo 😁 jen o 400 km jinde.
Vy jste měla Vánoční koncert v kostele? Jsem starší (:-)) ) a houby si pamatuju. Ten byl super ( přece jen nejsem tak stará, hned vím jaké slovo použít )