Buggyro - jak jste zmínila tu helmu - mám lyžařskou , téměř novou, černou - by se asi pro účely koňské nehodila, že ne? Jsem si říkala, kdyby nějaké děcko z nebohaté rodiny - než ji pošlu do popelnice.
Já ji určitě neužiju, dostala jsem darem nedávno velkou ikea tašku helem, je tam i minihelma, takže mám helem asi desetkrát víc než dětí 😀
Ale šoupněte ji prostě na bazoš, že darujete. A vyřeší se rychle. Nebo doneste do nejbližšího školského zařízení, ať mají pro nemajetné na lyžáky.
Děkuji. No bylo to vtipné, koupila jsem nehořlavé dřevo 🙂 některé fošny nešly vůbec ohořet. No a na jaře musím sehnat hlínu do druhé bedny. To bude taky zajímavé.
Proč už nemáte vyvýšené záhony na zahradě? Nejsem zahradnice, jen ráda koukám na různá zahradnická videa i ze zahraničí, Austrálie, USA. Třeba tady mají v USA asi podobnou půdu jako vy. Raised beds ideální řešení. Jiný způsob zahradničení pro užitkovou zeleninu, ale líbí se mi to moc.
Zahradu mám do svahu. Takže i výroba by byla složitější. Nemám materiál ani nikoho, kdo by to vyrobil. A v neposlední řadě ta zemina. Čím to naplníte, když vaše zem je na chuja?🙄 To je hodně zeminy. Pole je poměrně velké. Pěstujem toho…no dost, jako na množství. Třeba brambory dáváme mamce, i brácha si bere do Prahy(letos si bude muset kupovat, sežrali je slimáci) Muselo by těch beden být hodně. To, co dávala Coudas, je tak akorát na ten česnek. A pak všechna ostatní zelenina? Prostě nemáme zeleninu jako hobby pěstování, ale proto, aby jsme se tím uživili s nemuseli ji kupovat. Ne z finančního, ale spíš bio hlediska. No a vařím každý den.
No jeden pražák tu zrovna byl 😁 Prostě ten svět holt vidí hodně jinak, a v některých partech jsem se jako vidlák ztrácela úplně. Tak jsem se jen přiblble usmívala a myslela si svý, a když došlo na koňáky, kdy mi vysvětloval… no to je jedno, tak jsem si jen opakovala “drž hubu, drž hubu….”. Takovému tématu se už vyhýbám naprosto, bo to prostě nevysvětlím. Tak jen jeden příklad zrovna česrtvej, proč maj Pražáci takovou pověst. No a pak mám skazku taky s pražákem, ale za to jsem dostala přes ústa od pražských kobáků na internetu, tak už to nebudu opakovat, protože i když jsem byla postižená já, tak jsem si za to mohla sama a pražák z toho vylez jako majster, i když udělal prasárnu jako kráva. Tak tím už k pražákům končím 🙂. Omlouvám se, ze jsem s tím vúbec začla.
Ale nářečí a čeština mě baví. Ale jak koukám, jiný ne 😁 Tak nic.
Nářečí mě baví už proto, že už asi dlouho nebude. Ráda vzpomínám, jakové výrazy používali prarodiče a snažím se je do slovníku zařadit. Fajn se ještě mluví vedle v obci, odkud pocházel děda a teta se sestřenkama tak ještě mluví. No u nás samozřejmě ne kucí, ale chuapci. Dobrý výraz a použitelný, narozdíl od ,,neser mě"😉 je ,,nejeduj ňa" - to sestřenka u dcery používá často. Ještě existuje jeden, ale na ten se snažím vzpomenout už asi měsíc🙄
Pravidla jsou měněna stále, a člověk, pokud nějak veřejně nepíše, aby nebyl za vola, tak si tak nějak vystačí se školou, jinak se musí stále zanímat, co je nového. Teda si myslím. Třeba vyjmenovaná slova jsou zase jiná. Brzy, jazyk, nazývati se, letistě Václava Havla (jasný, ja vím, že Ruzyně je část Prahy, ale s letištěm to mám prostě spojený nejvíce). O nůši místo růže jsem tady taky četla poprvé. No a nejvíc dělá angličtina, pak se musí zavádět i nová slova, a ty pak kolikrát vypadaj…. přinejmenším divně. Někomu to vadí, když češtinu przní, jiný se chvástá psaním odborných článků, ale když mu někdo vytkne příšerný pravopis, tak odvětí, že to přece není potřeba a není povinnost psát spisovně. Ono asi obecně záleži na tom, co akceptuje společnost. Asi jako vše ostatní.
Kurna. Holky. Jděte češtinu fakt rešit jinam. Donedávna se tu dalo číst kdo co zazil jakej mel den, co u něj nového a teď tuna fofen o češtině a fofnu. Bobča tu je výrazně míň. Niki skoro vůbec. Nedivim se jim. Koho by bavilo číst 3 strany o ničem? Fakt vam to neni vůbec blbý? Ani jedna jste sem nechodila. Nebo ne pravidelně a najednou celou diskuzi dojebete. Celá stránka spamem o prdu. Je to kecací vlákno? Je. Ale mohly byste mít kapku ucty k těm 3 co ho založily a rozjely. Založte si vlastní krafací a tam si řešte čj a pravidla do aleluja.