Každý má přece právo na názor 🙂
Třetí víčko
Milovníci koček ať posoudí samy.
Léčivá síla koček
Kočku prodlužují mužům délku života
Uskutečněný výzkum ve Velké Británii ukázal, že kočky mají konstruktivní vliv na zdraví člověka, přitom na muže mají mnohem silnější vliv, než na ženy. Vědci analyzovali zdravotní stav více než 10 000 lidí ve věku od 40 do 85 let. Jako výsledek výzkumu se zjistilo, že 70% mužů, kteří se dožili do 85 let, byli majitelé koček. Vědci také zjistili, že kočky žijící v domě, mohou výrazně snížit u mužů riziko vzniku infarktu a mozkové mrtvice. Pravděpodobnost tohoto snížení rizika byla minimálně o 20%. Skutečnost, že kočky mají konstruktivní vliv na délku života a zdraví, přímo souvisí s tím, že tato zvířata vzbuzují v podstatě pouze konstruktivní emoce. Komunikace s nimi zlepšuje náladu, zmírňuje stres a normalizuje krevní tlak. Unikátním léčivým prostředkem je předení kočky, které způsobuje tvorbu hormonů štěstí - endorfinů. Kočka je univerzální léčitel V případě, že se majiteli kočky podaří navázat s ní důvěrný vztah, je kočka schopná najít a léčit nemocná místa svému majiteli. Lehne si na nemocné místo, přede, ohřívá ho svým teplem a bolest ustupuje. Ve vážných případech může kočka několik hodin setrvat na nemocném místě. Podle statistiky se milovníci koček obracejí k lékařům 5 krát méně než ti, u nichž kočka není. Kardiovaskulární choroby Existuje mnoho příběhů o tom, jak kočky zachraňovaly lidi při infarktu a hypertenzní krizi. Kočka může dokonce varovat před možným infarktem. Majitelé koček vědí, že jejich mazlíčci se někdy začínají otírat a příst, když je jejich pán podrážděný, nebo napjatý. Kočka v domě zmenšuje riziko recidivy infarktu myokardu. U člověka, který překonal infarkt, se normalizuje krevní tlak a puls pár minut poté, co hladil svou kočku. Nemoci trávicího traktu Hladit kočky je dobré pro trávení. Krátkosrsté nebo bezsrsté kočky (sfinx, siamská, orientální, egyptské, ...) obvykle lépe než jiné druhy, léčí choroby trávicího traktu a urogenitálního systému. Stres a únava Kočky jsou schopné zmírnit únavu, stres, migrény, snížit tlak, normalizovat tep. Za vynikajících terapeuty a neurology jsou považovány dlouhosrsté kočky (sibiřské, angorské, barmské, ...). Pomáhají lidem, kteří trpí nespavostí, podrážděností, depresí. Černé kočky stahují z člověka dvakrát více destruktivní energie, než kočky jiných barev. Zrzavé kočky více dodávají konstruktivní energii. Kočky krémové barvy obnovují naši energii a šedomodré uklidňují. Posílení imunity Pokud každý den posloucháte předení kočky, které běží na frekvenci 4-16Hz, má to konstruktivní vliv na vaši imunitu. Vědci naznačují, že předení koček urychluje hojení ran, růst a posílení kostí. Perské kočky jsou schopny zmírnit bolesti kloubů a příznaky osteoporózy. Prodloužení délky života Vědci z Ústavu gerontologie zkoumali vliv koček na délku života jejich majitelů. Přišli k závěru, že lidé, kteří celý život měli ve svém domě kočku, žijí v průměru o 10,3 let déle než ti, kteří kočku neměli. U majitelů koček byly ukazatele krevního tlaku lépe a stav cholesterolu nižší. Akupunktura Kočky jsou schopné částečně nahrazovat akupunkturu, když lezou po majiteli a vystrkují drápky. Tím dráždí reflexní zóny jako při akupunktuře. Kočka jako bioenergetické zařízení Odborníci na bioenergetiku si myslí, že kočka je skutečný bioenergetický zářič. Podle nich, pokud si kočka často lehá na hlavu majitele, je pravděpodobné, že má problémy s hypertenzí nebo má sklon k bolestem hlavy. Pokud si lehne na levé rameno nebo lopatku, znamená to problém se srdcem. Kočka si lehne na záda, když cítí problémy s ledvinami. Na nohy v případě, pokud majitel trpí sníženým tlakem, nebo častým nachlazením. Felinoterapie - léčba kočkou se dnes už v mnoha vyspělých zemích intenzivně využívá jako terapeutická metoda. Termín felinoterapie pochází z latiny ze slova felis, tj kočka. Je to jedna z forem zooterapie Co se týče srovnání canisterapie a felinoterapie, canisterapie je použitelná a proveditelná plošněji. Kočky jsou svéhlavé, což znamená, že provádějí terapii pouze u pacientů, které si samy vyberou. Na druhé straně, jejich léčba je intenzivnější, a tím pádem časově méně náročná.
použité zdroje https://www.biosferaklub.info/preco-si-macka-lahne-na-chore-miesto-cloveka/ https://www.biosferaklub.info/macky-predlzuju-zivot-a-predchadzaju-infarktu-predovsetkym-u-muzov/ do češtiny: Alue
Ano, každý má právo názor. Já byla vyšťavená ze 4hodin. semináře a pro mě to byla totální ztráta času - ptž účelem setkání bylo chlastat. To v mém plánu nebylo…ale po vyslechnutí pár těchto názorů jsem naznala, že nakonec bude lepší, když si dám toho Zubra…
Plný souhlas!!!👍🥰
nežít dlouhodobě s kočkami tak bych tomu i věřila….😎
Komunikace s nimi zlepšuje náladu, zmírňuje stres a normalizuje krevní tlak.
………. já nevim. Jsem jen poloviční majitel kočoura. Ten je ovšem schopen mi jinak zcela znormalizovaný krevní tlak vytočit nahoru tak, že právě hrozí, že mě šlehne. Páč když jdu, a přizabiju se o něj cestou ze schodů…….. tak mi to min. náladu nezlepší 😀 😀 . Jemu možná jo, mohl by se pak chlubit svýmu rezatýmu kámošovi ze stodoly, jak velkýho tvora zabil, proti tomu ti potkani a lasičky jsou prt.
To zcela jistě.
Kočky nemám 🤷
acher:Milovníci koček ať posoudí samy.
Léčivá síla koček
Kočku prodlužují mužům délku života
Uskutečněný výzkum ve Velké Británii ukázal, že kočky mají konstruktivní vliv na zdraví člověka, přitom na muže mají mnohem silnější vliv, než na ženy. Vědci analyzovali zdravotní stav více než 10 000 lidí ve věku od 40 do 85 let. Jako výsledek výzkumu se zjistilo, že 70% mužů, kteří se dožili do 85 let, byli majitelé koček. Vědci také zjistili, že kočky žijící v domě, mohou výrazně snížit u mužů riziko vzniku infarktu a mozkové mrtvice. Pravděpodobnost tohoto snížení rizika byla minimálně o 20%. Skutečnost, že kočky mají konstruktivní vliv na délku života a zdraví, přímo souvisí s tím, že tato zvířata vzbuzují v podstatě pouze konstruktivní emoce. Komunikace s nimi zlepšuje náladu, zmírňuje stres a normalizuje krevní tlak. Unikátním léčivým prostředkem je předení kočky, které způsobuje tvorbu hormonů štěstí - endorfinů. Kočka je univerzální léčitel V případě, že se majiteli kočky podaří navázat s ní důvěrný vztah, je kočka schopná najít a léčit nemocná místa svému majiteli. Lehne si na nemocné místo, přede, ohřívá ho svým teplem a bolest ustupuje. Ve vážných případech může kočka několik hodin setrvat na nemocném místě. Podle statistiky se milovníci koček obracejí k lékařům 5 krát méně než ti, u nichž kočka není. Kardiovaskulární choroby Existuje mnoho příběhů o tom, jak kočky zachraňovaly lidi při infarktu a hypertenzní krizi. Kočka může dokonce varovat před možným infarktem. Majitelé koček vědí, že jejich mazlíčci se někdy začínají otírat a příst, když je jejich pán podrážděný, nebo napjatý. Kočka v domě zmenšuje riziko recidivy infarktu myokardu. U člověka, který překonal infarkt, se normalizuje krevní tlak a puls pár minut poté, co hladil svou kočku. Nemoci trávicího traktu Hladit kočky je dobré pro trávení. Krátkosrsté nebo bezsrsté kočky (sfinx, siamská, orientální, egyptské, ...) obvykle lépe než jiné druhy, léčí choroby trávicího traktu a urogenitálního systému. Stres a únava Kočky jsou schopné zmírnit únavu, stres, migrény, snížit tlak, normalizovat tep. Za vynikajících terapeuty a neurology jsou považovány dlouhosrsté kočky (sibiřské, angorské, barmské, ...). Pomáhají lidem, kteří trpí nespavostí, podrážděností, depresí. Černé kočky stahují z člověka dvakrát více destruktivní energie, než kočky jiných barev. Zrzavé kočky více dodávají konstruktivní energii. Kočky krémové barvy obnovují naši energii a šedomodré uklidňují. Posílení imunity Pokud každý den posloucháte předení kočky, které běží na frekvenci 4-16Hz, má to konstruktivní vliv na vaši imunitu. Vědci naznačují, že předení koček urychluje hojení ran, růst a posílení kostí. Perské kočky jsou schopny zmírnit bolesti kloubů a příznaky osteoporózy. Prodloužení délky života Vědci z Ústavu gerontologie zkoumali vliv koček na délku života jejich majitelů. Přišli k závěru, že lidé, kteří celý život měli ve svém domě kočku, žijí v průměru o 10,3 let déle než ti, kteří kočku neměli. U majitelů koček byly ukazatele krevního tlaku lépe a stav cholesterolu nižší. Akupunktura Kočky jsou schopné částečně nahrazovat akupunkturu, když lezou po majiteli a vystrkují drápky. Tím dráždí reflexní zóny jako při akupunktuře. Kočka jako bioenergetické zařízení Odborníci na bioenergetiku si myslí, že kočka je skutečný bioenergetický zářič. Podle nich, pokud si kočka často lehá na hlavu majitele, je pravděpodobné, že má problémy s hypertenzí nebo má sklon k bolestem hlavy. Pokud si lehne na levé rameno nebo lopatku, znamená to problém se srdcem. Kočka si lehne na záda, když cítí problémy s ledvinami. Na nohy v případě, pokud majitel trpí sníženým tlakem, nebo častým nachlazením. Felinoterapie - léčba kočkou se dnes už v mnoha vyspělých zemích intenzivně využívá jako terapeutická metoda. Termín felinoterapie pochází z latiny ze slova felis, tj kočka. Je to jedna z forem zooterapie Co se týče srovnání canisterapie a felinoterapie, canisterapie je použitelná a proveditelná plošněji. Kočky jsou svéhlavé, což znamená, že provádějí terapii pouze u pacientů, které si samy vyberou. Na druhé straně, jejich léčba je intenzivnější, a tím pádem časově méně náročná.
použité zdroje https://www.biosferaklub.info/preco-si-macka-lahne-na-chore-miesto-cloveka/ https://www.biosferaklub.info/macky-predlzuju-zivot-a-predchadzaju-infarktu-predovsetkym-u-muzov/ do češtiny: Alue
Lehne si na nemocné místo, přede, ohřívá ho svým teplem a bolest ustupuje. Ve vážných případech může kočka několik hodin setrvat na nemocném místě.
Opakovaně vyzkoušeno. Bolavá záda, bronchitida.
Zrzavci:Komunikace s nimi zlepšuje náladu, zmírňuje stres a normalizuje krevní tlak.
………. já nevim. Jsem jen poloviční majitel kočoura. Ten je ovšem schopen mi jinak zcela znormalizovaný krevní tlak vytočit nahoru tak, že právě hrozí, že mě šlehne. Páč když jdu, a přizabiju se o něj cestou ze schodů…….. tak mi to min. náladu nezlepší 😀 😀 . Jemu možná jo, mohl by se pak chlubit svýmu rezatýmu kámošovi ze stodoly, jak velkýho tvora zabil, proti tomu ti potkani a lasičky jsou prt.
Přesně, jsem to teď četla muži a taky k tomu přistupoval takto. Jo, prý stačí Viktora v hale zaslechnout, jak skočl drápama na koženou sedačku a skrááááb…a jde ho šlak trefit😛 A ještě konstatoval, že naše kočky jsou pokažené, protože nepředou. Jediný, kdo občas a malinko předl byl Leonek.
Fikovnice:Ano, každý má právo názor. Já byla vyšťavená ze 4hodin. semináře a pro mě to byla totální ztráta času - ptž účelem setkání bylo chlastat. To v mém plánu nebylo…ale po vyslechnutí pár těchto názorů jsem naznala, že nakonec bude lepší, když si dám toho Zubra…
Na to, cos popsala je Zubr, ale slabý odvar. Tohle bylo právě na to chlastání, to bych střízlivá nedala😏 Takovou ,,přednášku" poslouchat…tos teda hrdinka😛
Hlásím, že u nás se nakonec udělalo na práci super počasí, vyšlo sluníčko, hned se oteplilo, že mi ve vestě bylo i vedro. Vysadila jsem si ty azalky, 4 jsem si musela nechat na zítra, protože měly totálně vyschlé baly. Sice jsem je do zítra hodila do vody, ale ani tak si nejsem jistá, že to rozdýchají. Ale jinak jsem byla z objednávky příjemně překvapená, byly velmi levné, čekala jsem sotva nějakou pidi větvičku, ale přišly sice malé, ale hezké keříky. Bráchovou pilou jsem uřezala hromadu větví tu a táhle(kde bylo třeba) a ani jsem ji nezku….😜 Pitomý brigádník(jednou ho asi zabiju hlavně, že mě SMSkou budí v 5h😠) nedolezl, prý zítra(to už tvrdí týden - zítra) Potřebuju, aby to všechno poodvážel na skládku větví.
Zrzavci, tak protože jsem zapomněla, ve kterém tématu se řešila prasata ve výběhu, hodím ti to sem. Neptej se mě, co to má za druh, bílé už vyvraždil, zůstávají tam teď tady ta tmavá. Míval na jiném místě divočáky, chov, ale to mu ochranáři zatrhnuli, tak si zbudoval chov těchto.
K tomu ještě hodím obrázek hlíny, jakou máme u nás, jílovici hnusnou👎 Tohle vykopal krtek vedle políčka. To černé nahoře je trocha kompostu, který jsem na to hodila pro porovnání. Moje hlína na poli je o malinko lepší jen proto, že už tam bezmála 20let vozím hnůj, kompost, všechny rostlinné zbytky se zaorávají se zeleným hnojivem. Ale žádná hitparáda to není a myslím, že asi ani nikdy nebude. Jak se u nás říká: z ho.na bič neupleteš. Prostě tohle zúrodnit, je spíše na generace. Rašeliník se taky nevytvořil za 20let😏
Dnes jen dopřipravení jednoho “záhonu”, na česnek 😁, slohová práce, jen jedna, a třídní schůzky dítěte. A teď jedna pizza s manżelem napůl. Jestě pak nakrmit zvěř a v telce jako vždy nic…
Coudas:Já osobně velmi rozlišuji výraz “pražák” a “pražan”. Ano, proto se pražáci strašně rozčilují, protože “pražák” je v určitých kruzích nadávka. A každému pražanovi to vždy vysvětluji, když chce 🙂
Rodilí Pražáci výraz Pražan vůbec nepoužívají, mluví se tady nespisovně přece..;)
Jinak vůbec nechápu, proč jsme tak nepopulární🙂)).
Když vidím ten krásný záhon a představím si, do čeho, jak a kdy budu sadit česnek já…je mi blivno😏 Za tu práci s přípravou ,,bedny" si hezký česnek zasloužíte👍
Proč už nemáte vyvýšené záhony na zahradě? Nejsem zahradnice, jen ráda koukám na různá zahradnická videa i ze zahraničí, Austrálie, USA. Třeba tady mají v USA asi podobnou půdu jako vy. Raised beds ideální řešení. Jiný způsob zahradničení pro užitkovou zeleninu, ale líbí se mi to moc.
Doron:Rodilí Pražáci výraz Pražan vůbec nepoužívají, mluví se tady nespisovně přece..;)
Jinak vůbec nechápu, proč jsme tak nepopulární🙂)).
To se chce asi zeptat těch, co vám v jinych koutech republiky dělají to dobré jméno 🤫
Chápu, on ten výraz Pražan je holt zastaralej 🙂
Děkuji. No bylo to vtipné, koupila jsem nehořlavé dřevo 🙂 některé fošny nešly vůbec ohořet. No a na jaře musím sehnat hlínu do druhé bedny. To bude taky zajímavé.
lesnizinka:Na to, cos popsala je Zubr, ale slabý odvar. Tohle bylo právě na to chlastání, to bych střízlivá nedala😏 Takovou ,,přednášku" poslouchat…tos teda hrdinka😛
To máš pravdu!!! Měla jsem si dát přinejmenším vodku, rum nebo vizoura. Příště už budu vědět…😂