Byly sme na nákupech, takže to všechno čtu až teď. Ano holky, mastná pleť štve v pubertě, ale vrásky, ty nemusíte mít do konce života😉 Já, i když přiberu na tu horní polovinu těla spíš, než na boky, tak hubu mám jak vyschlá švestka, tam snad nemám gram tuku👎
Vlasy - myju 3-4 dny, myslím jak psala Buggyra. Vydržím i dýl, stejně mám culík, ale pak mě krom svědění hlavy, ty vlasy začnou normálně bolet, asi jak jsou právě obrácené do toho culíku. Od doby mytí moukou, jsem si k ní dělala domácí vosk na vlasy, protože jsem ani nepoužívala kondicionery, bo chemie. Vosk používám na konce doteď(cca 10cm odspodu) kondicionery už také. Vosk je z včelího vosku, kakaové máslo, jojobový olej, mandlový olej a pár kapek nějakého vonného dle preferencí. Akorát ty poměry už si nepamatuju. Ale budu to muset nějak dát dohromady, protože mažu poslední skleničku(ale rychle neubývá, dává se sotva oříšek)
Čepice na hlavu nesnesu. Koupila jsem si jednu kvůli módě, druhou mi koupil muž, aby mi nebyla zima, když jsem s pejsama chodila v chumelenici. Jenže já prostě tu čepici nedám. Proto všechny moje bundy a mikiny mají kapuce, když je fakt hnusně, tak si tu kapuci dám. Teď mi ráno taky málem umrzají uši, ale to ne, to nedám. Zkusila jsem, jenže mi v momentě začne být na hlavu vedro a to nesnesu. Čelenka by asi byla lepší, ale to nenosím, tu nosí mamka. Asi by mi to vadilo na tom čele.
Já kapuce nesnáším, jednak mi to vadí, že mám omezené periferní vidění a také když se potřebuji podívat do strany, tak otočím hlavu a… vidím bok kapuce zevnitř 😀 Teda pokud tu hlavu vůbec otočím, protože některé kapucy jsou tak těsné, že by mi spíš skalp strhly než bych hlavou pohnula. Takže jen v nejvyšší nouzi, když cítím, že bych fakt nastydla, a nebo nastydlá jsem a nemám po ruce čepici.
Navíc bezpečnostní hledisko u koní, nejednou jsem viděla kapucu se zachytit za kde co (třeba za zuby zvědavého koně, který si za ni odnesl dítě z náručí překvapeného tatínka).
Teď mi dala jedna slečna značkovou nike mikinu, která se mi materiálem moc moc líbí a nosím ji, ale právě má kapucu. Měla jsem vážné nutkání tu kapucu prostě ustřihnout, ale pak jsem se vzpamatovala, neb ten límec prostě není připravený na to, přiléhat nějak teplotěsně k dekoltu, neřku-li krku, když tu kapucu zruším ☹️ Takže až půjde milá mikina do praní, pojede z pračky rovnou ke švadleně, která to snad nějak šikovně skoulí, aby to bylo nositelné bez kapucy. No, já jí věčně nosím nějaké výzvy 😄
Helmu mám dost natěsno, dokonce jsem z ní vytahala i origo polstr, tak to moc na sucháče nevidím (asi bych měla do hlavy vytlačené čtverečky…).
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.11.2024, 15:46:03
Do svého slovníčku nejabsurdnějších slov a slovních spojení si píšu kapucy. To je něco, to jsem fakt ještě neviděla. Něco jako zásufka, jazikolami a krupoblytí.
Mluví jo. Taky říkám slova jako ulica, neděla, případně ulic, vesnic. Příklad: Támhle je ta vesnic, kde jsme v nedělu šli přes ulic. Případně přes ulicu.
Nikdy bych to za běžných okolností nenapsala. Ale to bych ještě brala, ať kdo chce, píše, jak mu zobák narost. Nebo spíš pařátky.
Ale psát tam Y, po C psát Y, to se píše jedině v mužském neživotném rodě: Stálo to dva tácy. Což znamená, že Buggyrka, holka jedna šikovná, má ty kapucy kluky. 🙂
Mmch. zásufky jsem napsala já, zbytek mé spolužačky. Všechny jsme pak daly gympl a dostaly se na VŠ.
Jsem to sice napsala s i, ale ani nevím proč, klidně bych použila i tvrdé, protože co si tak pamatuju s mikinama nebo mikynama asi píšu, jak mám zrovna náladu😜 Ani vlastně nevím, jak je to správně(tak nějak tuším, že s měkkým, ale proč vlastně nevím, cizí slovo? A do kdy bude?😛) Jo a někdy schválně píšu ,,po našem", nebo vedle po slovensky třeba proto, že čestina pro to nemá ten správný výraz.