Aktuálně: 3 775 inzerátů209 072 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Třetí víčko

Daja
Daja 13.11.2024, 08:38:16 xxx:xxx.ffff:fb4

Děkuji oběma, shrnuto česnek budu sadit v pátek , na jaře přidám mrkev, cibuli počkám až na jaro pokud mi něco doma, určitě jo , naklíčí zasadím 😉.

Jo a mám vyvýšené záhony.

Dája

kometa
kometa 13.11.2024, 09:15:37 xxx.xxx.224.101
Saga:

Kometo, i když to bylo směřované na Bobču, s dovolením odpovím za ní, protože to máme asi  tak stejně, ale na rychle se mastící vlasy nefunguje nic. Zhola nic. Jako vůbec👎! Nikdy nic. Bojuju s tímhle už přes 30 let a nic nepomohlo, od babských rad až po vysokou kadeřnickou. Vyzkoušela jsem (už jako dítě asi desetileté) nějaké chemické, děsně smradlavé cosi od kožní doktorky. Bylo to v devadesátkách, fakt nevím, co to bylo, pamatuji si jen to, že to děsně smrdělo a prý, když si vlasy umyju tímhle, týden to vydrží. HAHAHA! Vydrželo to s bídou dva dny a pak mastnota a svědění….

Dále vyzkoušeno: šampony levné ala Lídl i drahé ze salonu krásy, šampony se SLS i bez něj, šampony tekuté, tuhé (kostky) i suché, dále trvalá, vodová, do čista odbarvit na chemlon blond (jako že to kysličník vyžere - HAHAHA, no tak určitě), ostříhat na ježka a odbarvit, česat se, nečesat, kartáče umělé, dřevěné i kančáky, mýt si vlasy každý den, i se zatnout, dělat bezdomovkyni a nemýt je třeba týden, dále mouka, oplachy z kopřiv i heřmánku a já nevím kýho výra ještě. Napište naprosto cokoliv a já Vám na to odpovím, že “todle už jsem taky zkoušela”! A nic. Boj jsem vzdala. Vlasy myju obden, laciným šamponem z Kauflandu, co ho prodávají 0,5l za 20Kč (v akci) a hážu na to bobek, protože to prostě nemá smysl. A na místa, kde není tekoucí voda, nebo prostě nějaká voda, kde bych si mohla umýt vlasy, prostě nejezdím, tže sbohem kempy, prostě nestanuji, páč potřebuju koupelnu…

Kometo, i když to bylo směřované na Bobču, s dovolením odpovím za ní,

Tak tyhle zkušenosti nemám.

Bobca
Bobca 13.11.2024, 09:45:35 xxx.xxx.20.192
kometa:

.Strašně se mi mastí-i bráchovi

Změnit šampón? Nebo zkusit suchý? Jenom námět.

Reni…Saga to popsala za mě..přesně,slovo od slova👍 Trvalou jsem kvůli tomu taky absolvovala..možná i den dýl to vydrželo,ale  jinak nic nepomáhalo..Suchý šampon-tenkrát jako pudr-chvíli,někdy to bylo poznat,když to člověk přehnal,a tyhle ve spreji?škoda peněz..Obětovala jsem na první asi 140 korun..a nic..Teď mám z Lídlu tenhle,a není špatný..Když nemusím ven,jen tak na okruh dopol. a večer s berlema,tak to neřeším a vydržím i na 3.den,ale to už musím..Já prostě i zkrz tu masku to mám vzadu dost slehlé..Raduš,proč se neobjednáš teda někde v Praze,když tam jezdíš?já bych to zkusila..ať se ti na ty vlasy podívá..To tvoje popisování koudele a vzhled čarodějnice…proč?doma je to jiné,ale jezdíš teď s Tomem do světa…Já bych to obětovala ty peníze..🥰

Dájo.česnek jsme nikdy nijak nemořili ,a sázeli svůj..Ale možná právě proto se nám nedařil-nevím-brzo plesnivěl ještě na záhonu..Ale otec pěstoval ve velkém a jezdil ho prodávat na trh do Rýmařova a i vajíčka..Už tam na něho prý čekávali..Ale taky ho určitě nemořil..možná to bylo půdou..

Jinak jsem si tu teď poplakala nad filmem “Bella mia”..kdysi dávno jsem ho viděla,ale zapomněla jsem podrobně děj a hlavně-jak to dopadne😇..samozřejmě dobře..

Obrázek
Bobca
Bobca 13.11.2024, 09:50:41 xxx.xxx.20.192

Ano,závidím sousedce,že  by si nemusela mýt vlasy třeba i měsíc..A víc ženských znám..Je to nespravedlivé..Někdo si tam musí dávat olej,mastit si je..Já si je ani nefénuju,myju vlažnou vodou.aby se prý neaktivovaly mazové žlázy..🤔Kupovala jsem si i březový,nebo kopřivový,levný v Penny..Tenhle taky nestál moc. a je ho 500ml.

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 10:30:46 xxx.xxx.198.226

Můžu si mýt vlasy čím chci (momentálně šampon bříza/kopřiva zn. Tip za 30 kč sedmička a kondicionér repair z penny cenu nevím), jestli vypadají dobře nebo ne, nějak neřeším, hlavně že už neelektrizují, to mě může vzít vždycky čert, to už se moc nestává. Čtvrtý den jsou už mastné v pramenech, takže myju co tři čtyři dny. Umím ale i s mastnými vlasy a svědivou hlavou vydržet klidně týden a kdyby přišla apokalypsa, vydržela bych nekonečně. Jen to musím mít spletené do copu, aby z toho nebyl po pěti dnech velký dred 🙂 Tak se považuji za šťastnou osobu, když to mám tak jednoduché. Sice toužím po vlasech do pasu, mít nebudu, ale zase za tyhle problémy by mi to nestálo…. A navíc když jsem koukala, co s tím pak holky mají problémů při rozčesávání atd. Já ty vlasy jednou za dva dny prohrábnu umělohmotným měkkým kartáčem, co jsem usebrala u koní, a asi nejsem za princeznu, ale jsem spokojená 🙂 

Varaxi
Varaxi 13.11.2024, 11:06:12 xxx.xxx.137.233

Mně se mastily vlasy taky dost. Pak jsem otěhotněla a problém se vyřešil. 🙂

Já měla typický problém dlouhých vlasů - presušené konce a mastné kořínky. Teď si udržuju dobrý stav vlasů tak, že je myju cca jednou za 5 - 7 dní. Po mytí si do konečků dávám olej na vlasy a v případě potřeby ho průběžně doplňuju. V den, kdy si myju vlasy, ten olej dám do celé délky vlasů. Někdo dává i na pokožku hlavy, to jsem zkusila a nevyhovuje mi to. Vlasy myju mycím olejem od Biodermy. Myju jen kořínky a dejme tomu prvních 10 cm vlasů, zbytek jen opláchnu tak, aby po vlasech sjel ten mycí olej dolů. Pak nanesu masku, vyčistím zuby, obrousím paty, namasíruju obličej, smyju masku. Vlasy nefénuju, vzhledem k tomu, že zvíře je kudlič škubavý, mi vlasy schnou v drdolu. Nechodím spát s mokrou hlavou. Vlasy jsou jemné, hebké, podstatně zdravější, ale vypadají velice řídké. Když jsem měla ty délky suché, dělalo to takovou tu koudel a vyvolávalo to dojem sice neupravených, ale hustých vlasů.

Přesušené vlasy se snaží tělo mastit. Ale nedokáže to jinak, než že začne mastit pokožku hlavy. Teoreticky se časem ta mastnota, která je vlastně výživou a ochranou vlasu, dostane až ke konečkům. K tomu ale reálně nedojde, protože si vlasy umyjeme. A to je princip olejování těch konců - zdravé konečky tělo nepotřebuje promašťovat, takže Vám vydrží déle krásné a čisté vlasy u hlavy. 

A pak taky je třeba občas umýt a vycistit i ty hřebeny, kartáče a sponky, to taky celkem dělá divy s mastnými vlasy.

Daja
Daja 13.11.2024, 11:38:14 xxx:xxx.1bad:a234

Ohledně vlasů, já mám dlouhé vlasy které umývám jednou za týden. Kondyš dávám sem tam Lidlovský, šampón používám jaký se mi a kurát líbí a nebo je doma. Barvení nedělám jen používám barevný šampón jednou  za 6 týdnu. Jednou za rok nechám ostřihat konečky. Toť vše, vlasy mám pevné, husté a málo šedivé. Jojo geny maďarské😉.

Dája

Saga
Saga 13.11.2024, 12:30:54 xxx.xxx.167.183

Holky neštvěte mě s těma genama😄! Co já bych dala za to, kdybych si mohla mýt vlasy třebas jen 2x do týdne😢. I když nevím, jak to má Bobča, ale krom vlasů se mi pochopitelně mastí i pleť v obličeji, a pokožka na zbytku těla je normální. Tže já prakticky nepotřebuji žádnou kosmetiku, jako na hydrataci bo tak. Tímto dost ušetřím a faktem je, že nemám žádné vrásky a celkově vypadám o 10 let mladší (což neříkám já, ale moje okolí). Tak to je tak jediná věc, k čemu je todlecto dobrý🙄…

P.S. Kometo, buďte ráda, že tohle neznáte, je to fakt opruz, furt se takhle máčet, mě to nebaví, spolkne to spoustu času, víc než jen rychlá sprcha a pokrývky hlavy jsou mi zapovězeny úplně, protože, když bych si vzala teď v zimě třebas čepici, můžu si vlasy umývat ráno i večer (to jako bez pr*ele😏).

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 12:50:01 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.11.2024, 11:06:12

Také jsem jednu dobu používala nějakou olejovou věc na vlasy, patlala jsem ji právě na ten kartáč, kterým jsem pak ty vlhké vlasy česala 🙂 Přišlo mi, že jim to prospívá, ale musela jsem na to myslet a tak, no tak to už dělám jen občas.

Kdysi známá používala na konečky vlasů jakýsi vosk, to mi přišlo, že jí pomáhalo hodně, byla to určitě olejová emulze, ale jak to vysychalo, zřejmě ten vosk na těch konečkách udělal mikrofilm a bránilo to třepení. To by třeba někomu pomohlo.

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 12:57:54 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 13.11.2024, 12:30:54

A to já zase bez čepice ani ránu, bych ofoukla a umřela 😀 Mé tři chlupy mou hlavu bohužel před nepřízní počasí neochrání. Teď už se vyskytuji u koní bohužel do tmy, ale mám takovou tu čepici s integrovanou čelovkou, a to je tedy i praktické. Vlastně ani nevím, zda se mi vlasy mastí víc s čepicí, já totiž nosím helmu jak je rok dlouhý, teď už teda ne denně, ale třeba dvakrát týdně ji na hlavu dostanu, a ta teda zevnitř vypadá… nemám vyndavací vložku, která by šla prát, takže jednou za rok tu helmu zevnitř vydrbu rejžákem s vodou a práškem na praní 😀

Takže praní a čištění katráče a hřebenu na vlasy je u mě ten nejmenší problém.

Jak si to tu tak píšu a jedou mi hlavou myšlenky, možná by stálo za to do té helmy vrazit nějaké plátýnko, které bych tam měla na oboustrance přilepené (do prvního zapocení lebezny), že by se to dalo prát… Ale spíš se na to opět vykašlu, evidentně s tím takové potíže nemám.

Zrzavci
Zrzavci 13.11.2024, 13:01:43 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.11.2024, 12:57:54

Buggyro - já jen………….technická…………k tomu plátýnku…… víte, kdyby bylo hodně teplo jako a pláténko by se Vám pod helmou přicuclo k lebce…….. Vy pak sundala helmu……. 

https://dam.production.vlm.nmheagle.sk/api/image/1366x910/65e/65eccf5d-67c9-4a2a-823c-b4b96a10cdf5.webp

nevim, no.

😀

Saga
Saga 13.11.2024, 13:04:56 xxx.xxx.167.183

Buggyro, čepice nenosím asi od těch cca mých deseti let, kdy mi tohle začlo. Vůbec žádnou doma nemám, nikdy v životě jsem si žádnou nekoupila, ani žádnou nedostala (ještě to tak🙄). Mám jednu takovou hodně širokou čelenku z Kamíru, koupila jsem jí asi před pěti lety a když už fakt mrzne a není zbytí, vezmu si jí. Jinak nosím kapuci, pokud ji bunda má, protože ta je volnější a nepřiléhá těsně na hlavu, tak tam to není tak hrozné. O helmě mi ani nemluvte! Když jsem měla ještě starou kobylu, tak ty poslední roky jsem jezdila výhradně bez helmy. Kvůli vlasům, jo, fakt. A hlavně kobyla byla naprosto 100% a věřila jsem jí a k stáru už vážně nikam neprchala, byla ráda, že jde. Teď, co mám mladou, tak šla helma zase do akce. Nenávidím jí! Tu helmu🙄. Snažím se jezdit ve dny, kdy vím, že mám “velký mytí” a když mi to nevyjde, což se prostě stává, musím mýt nad plán a to bývám prudná, hodně prudná…😄

kometa
kometa 13.11.2024, 13:08:37 xxx.xxx.224.101
Saga:

Holky neštvěte mě s těma genama😄! Co já bych dala za to, kdybych si mohla mýt vlasy třebas jen 2x do týdne😢. I když nevím, jak to má Bobča, ale krom vlasů se mi pochopitelně mastí i pleť v obličeji, a pokožka na zbytku těla je normální. Tže já prakticky nepotřebuji žádnou kosmetiku, jako na hydrataci bo tak. Tímto dost ušetřím a faktem je, že nemám žádné vrásky a celkově vypadám o 10 let mladší (což neříkám já, ale moje okolí). Tak to je tak jediná věc, k čemu je todlecto dobrý🙄…

P.S. Kometo, buďte ráda, že tohle neznáte, je to fakt opruz, furt se takhle máčet, mě to nebaví, spolkne to spoustu času, víc než jen rychlá sprcha a pokrývky hlavy jsou mi zapovězeny úplně, protože, když bych si vzala teď v zimě třebas čepici, můžu si vlasy umývat ráno i večer (to jako bez pr*ele😏).

P.S. Kometo, buďte ráda, že tohle neznáte

Jsem. Ad vrásky jsem chtěla napsat totéž - že se na mastné pleti tolik nedělají. A čepici nenosím už léta - jenom čelenku. Protože pod čepicí jsem měla vlasy připláclé a slehlé (mám jich málo a jemné)  a vypadala jsem ještě hůř než obvykle.

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 13:31:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.11.2024, 13:01:43

Jako že by se mi to plátýnko samo připomnělo, jak by byl čas ho vyprat? Tak taková vychytávka mě teda nenapadla! 

Tomu se teprv říká “chytrá domácnost”! 

Což mi připomíná, že jsem na blešáku prohlížela malilinkatou ruční pračku na kliku, jsem škrťa, tak jsem si ji nekoupila, ale jestli tam na ni ještě narazím, tak asi neodolám, ta byla naprosto pecková. Bych si plátýnko mohla vyprat rovnou u koní na louce!

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 13:38:09 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 13.11.2024, 13:04:56

Jejej, Sago, tak tohle vám teda nezávidím, pro mě je helma jako druhá hlava, i s tím hnusoškraloupem zevnitř, vůbec to nemusím řešit, díkyosudu!

Viděla jsem už i takové   helmy, co byly víc děravé než plné, jakože hodně s větráním a tak. Nepomohlo by? Ale tam jde spíš o to, že ta helma naplácne ty vlasy k té pokožce, že… No, nenapadá mě žádné snadné a úderné řešení (teda… úderné jo, ale… právě… 😄).

Saga
Saga 13.11.2024, 13:55:09 xxx.xxx.167.183

Přesně, jde o to, že mi to kštici připlácne k hlavě👎. Když jí mám třeba tu hodinu na hlavě a pak jí sundám, tak hned jde vidět, jak se ty vlasy “omastily”. Normálnímu člověku by se hlava jen zpotila, byl by třeba trochu ulízlý z toho, ale když si vlasy projede rukou nebo hřebenem, jsou zas normální. U mě ne. Každý máme něco daného do vínku a já mám holt tohle. Vzít si v létě kšiltovku? Fuj🤮. Sluníčko je to jediné, co s tím dokáže trochu zatočit, proto obracím seno výhradně za pravého poledne, v plavkách bez pokrývky hlavy a opalovacího krému😄. Soused při pohledu na mě, umírá😄, mě je sice taky šouflo, ale aspoň jsem jednou do roka trochu vysušená🤣. A roztřepené konečky? Co to je? To jsem v životě neviděla…

Zrzavci
Zrzavci 13.11.2024, 14:07:30 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.11.2024, 13:31:37

Tomu se teprv říká “chytrá domácnost”!

😀 já z Vás jednou cípnu. 

otázka je, jak to ta ruční pračka vypere -záleží na Vás, jak to roztočíte, drahoušku.

Bobca
Bobca 13.11.2024, 15:29:24 xxx.xxx.20.192

čepku jsem si pořídila až tak před 2 lety..měla jsem bundu bez kapuce a zebala mě hlavička..ale to jen,když víc mrzlo..Po sundání jsem měla vlasy přilepené k hlavě,takže jen,když jsem ji pak sundala doma..

Do té helmy bych dala plátýnko na suché zipy-přilepené tavnou pistolí..(stačí čtverečky..)pořídila bych si jich víc-ze 3,a pak prala současně-stačí přečváchnout v umyvadle..hm? Napadla mě i čepička z ustřihnutého rukávu z trika,ale to neřeší připlácnuté vlasy..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.