Snad se dá přijít třeba s obrázkem toho, co byste ráda měla na hlavě, a kadeřnice by mohla odhadnout, zda to jde nebo ne
Jo, s obrázkem jsem kdysi dávno přišla ke kadeřnici, do salonu, bylo to před svatbou…málem jsem se kvůli tomu nevdala😲
Snad se dá přijít třeba s obrázkem toho, co byste ráda měla na hlavě, a kadeřnice by mohla odhadnout, zda to jde nebo ne
Jo, s obrázkem jsem kdysi dávno přišla ke kadeřnici, do salonu, bylo to před svatbou…málem jsem se kvůli tomu nevdala😲
eva:Tak to si nejsem až tak jistá…jak bych se svépomocí sama ostříhala😲
Třeba Vám Buggyra poradí 🙂
Evi, sama se ostříháte tak, že přečešete dlouhé vlasy přes hlavu v předklonu dopředu…a opižláte to narovno, cca narovno😛 Jelikož mi vlasy prakticky nerostou, tak jednou za rok stačí.
S obrázkem…áno, jsem si říkala, že bych mohla, aby měla vůbec kadeřnice šajn, co mám asi na mysli. Ale zase: nebyla jsem stříhaná, neměla jsem na hlavě žádný střih od 6 třídy. Sama jsem si sem tak zastříhnula ofinu a vlasy kolem obličeje nějak odstupňovala. To ještě když jsem nějaké měla. Střih, který si myslím, že bych mohla mít, ale není jisté, jestli mi bude něco takového slušet a jestli to z těch 5ti chlupů vůbec jde stvořit, aby to nějak vypadalo. Takže jo, jak říkal Tom, asi před oslavou raděj neexperimentovat. Stejně mě naprostá většina lidí zná….takto😏
Raduš promine-doufám…si umývá vlasy celozrnou moukou.což já nějak moc nechápu..Znám jednu neteř od kamarádky,a a ta už moře let takhle opečovává svoje vlasy…..Má je jako koudel,nic s nima nejde udělat..Takže si myslím-že i Raduš je tak maximálně stáhne do culíku…hm? Raduš-omlouvám se,ale myslím si to a myslím to dobře..…To odmítání chemie,někdy není až tak….Když máš někam jít..přece se chceš líbit!!
Ano, několik let jsem to praktikovala, když jsem si vlasy zničila odbarvováním. Ale už asi dva roky si vlasy myju nějakým čínským zázvorovým šamponem na růst vlasů. Moukou to náhodou bylo super, vlasy krásně ozdravěly, mívala jsem je roztřepené a olámané…tak to už nemám vůbec(taky neodbarvuju, že) Teď potřebuju podpořit i ten růst trochu. A u cestování je to poněkud problém, vozit s sebou mouku a ocet na oplach😛
A Bobiš jdeš mi do rány…co to koleno? Už běháš?
Chtěla jsem napsat: ať to tu pořád není jen o mě🙄(sakra, to tu nemá nikdo žádné problémy?😛) Tak super👍
No zapomněla jsem ještě napsat😏 Dosazovala jsem náhrady za ty buxusy(jestli to bude za něco stát, se teprve uvidí😏) Venku mlha, sychravo. Lozila jsem po zemi a sadila, pak zalévala, nezitím jsem si ještě přes vysoké kopřivy musela proklestit cestu k hnojovici, boty, takové letní lehké tenisky jsem si promáčela. Ještě jsem nakonec lezla pod borovici k sousedovu plotu vyřezat ty nálety(bylo to mnohem horší, než jsem myslela, zdaleka to není hotovo, zítra zbytek vystříhá brigádník) Musím od bráchy (mamky) přivézt motorovou pilu a ořezat ty dolní suché větve na borovici. Už mi byla fakt zima, měla jsem mikinu a vestu, ale mrzly mi i ruce, uši, nohy v kalhotách, jak jsem pořád klečela na té vlhké studené zemi. Ještě udělám tohle a už jdu domů. Jé, ještě na toto jsem zapomněla..znáte to😏 Když jsem konečně přišla domů, nemohla jsem ani sundat ponožky, jak jsem byla zmrzlá. Palce na nohách jsem si necítila. Pak jsem ječela ve sprše, když jsem si na ně pouštěla teplou vodu. Ještě teď mám pořád studená stehna. Tomu bych normálně nevěřila, že můžu takto promrznout v nějakých dva stupně plus☹️
Dá se sehnat pěkná paruka. Neříkám koupit. Sehnat. Posledně jsem koupila v Liberci a to až ve třetí prodejně.
Líčení, kosmetika a hairstyl, jak to říct česky, kadeřnictví 🙂, jde naprosto mimo mě, stejně tak jako auta (ne ze by se mi nic nelíbilo, ale nežeru to ) Postavím stáj, postavím skleník, i chatu jsem postavila, ba si mě pozvali i na krov zahradniho domečku, trochu i s tou technikou současnou umím (bo musím), ale téma krása…. to mě fakt minulo. Takže si na vlasy patlám pánský šampon, dříve jsem mohla jen Head and Shoulders, po něčem jiným mě žrala hlava, sprcháč beru ten nejlevnějši, vanilková přívůně nejlépe, a u umyvadla mám jen kartáček s pastou a uchošťoury, tedy krom mýdla na ruce a hřebenu. Takže se zkrásním jen sotva těžko. A účes… no mám stříhací strojek, to vezmu boky a vzadu na 3 mm, a vršek tak nějak došudlám, aby mi to nelezlo do očí. Čau babi.
Růst si myslím podpoříte právě tím, že si necháte vlasy odborně zastřihnout, příp. prostříhat…no tak raději až po akci, aby to nedopadlo jako tenkrát u mě…🤔
Já mám právě vlasy rovné, delší a husté…takže toho ostříhání sama se trochu bojím…v době covidu už jsem měla svázaný culík ( taky nějaký návod na ostříhání ), že ho ušmiknu, ale neodvážila jsem se nakonec..Jo, moje mamka měla jemné vlasy, taky se potom stříhala sama, když nechtěla utrácet za kadeřnici…pěkně “sekáčkem”, jenže ona ty vlasy měla fakt jemňounký, u mně by to nešlo.
A Bobiš jdeš mi do rány…co to koleno? Už běháš?
ale jo…běhám..jen jsem se tu zasekla ohledně toho tvého vzhledu.Štve mě,že jsem to tu zase nakousla..Kilian má pravdu..nereagovat..Vidím tě pořád..a pak na těch fotkách,když jsi měla tu návštěvu…já prostě nepochopím baby,hubené jak lunt,a pořád si myslí,že jsou tlusté…Promiň mi to Raduš,ale je to tak..ta tvoje pneumatika..chtěla bych jí vidět🤔..Já,po 2 porodech v 50ti jsem byla plochá jak deska!!..a tys nerodila!!z čeho bys asi měla tu pneumatku…?..vesluješ,cvičíš..Už se nikdy nenechám zlákat k nějaké reakci..budu fakt raději mlčet..mrzí mě,že jsem vůbec reagovala..bylo to spíš ze srandy..nevěděla jsem,že to rozpoutá zase diskuzi o váze..😇🌷🌼Já mám 96-trošku jsem opadla..snažím se,ale jaksi mi to nejde,,Přitom nejím uzeniny,nic sladkého,vysadila jsem i pivo,víno..prostě alkohol…a stejně je to stejné…ale jsem celkem vpohodě..a to je důležité🌼🌻💛
Možná jsem dnes trošku v nepohodě-promiňte mi tu reakci😟…ale měla jsem potřebu to ze sebe dostat..zítra bude líp..☹️
Tak diskuze o váze se vždycky hodí ne? 😁 Aby řeč nestála… to je jistota.
Coudas:Nevím, třeba toto?
Tady vám to moc sluší.
No a navíc je to o hlavě momentálně a ne o váze😛 A Bobi co se divíš? Tak jo, sice se tak moc necítíme, ale sme baby, takže o čem by sme tak asi měly plkat a co řešit než to, jak vypadáme? To už je taková klasika😛
Coudas, noc z toho, co ste vyjmenovala, nenavštěvuju. Na kosmetice jsem byla někdy v těch 20 s akné. Tohle má v merku Niki, jenže ona je ta ,,vedoucí pracovníce", takže musí taky nějak reprezentovat😉 U ní jsem sondovala ty nehty onehdá jestli by mi pod těma nějakýma, nenarostly třeba normální moje. No jo, ono jak mi nějak nefungujou ta střeva, tak mám asi nějaké to blbé vstřebávání živin. Na ho.no vlasy, stejně tak…žádné nehty. A kůže taky není bůhví co😏 Prostě invalida normálně jsem😛
Bobi se ti divím, že se ještě divíš. Proč mám pneumatiku? Protože žeru furt sladké a do prdele se mi to nevrazí, protože geny👎 Mám prostě břicho. Mamka má už snad 50kg a co má? Pneumatiku. Zase o něco menší, ale pořád🙄 Ta mi teď volala: přepni si prostřeno, co tam vaří za hvězdu(to mi asi dává jako ostrašující příklad😛) ona to sleduje😏
Lesnížínko u kadeřnice, jakoze kadeřnice že mi udělala účes, ne že mě jen ošmikala, jsem byla jednou, v roce 2006 😁. U všeho ostatního nikdy. Nehty se mi lámou a záděry mám celý život. Tak asi i proto po mě nikdo nikdy nepokukoval, jakože chlapi, jakože hele koukej… Ale to už je dnes jedno, že 🙂 manžel je spokojenej, a to je důležitý.
Moc děkuji.
🌻
Mně to tady připadá, jako by to, že se nechodí do kadeřnictví, na kosmetiku apod., bylo nějaké hrdinství, nebo nějaké plus. Taky na kosmetiku nechodím, ale ke kadeřnici jednou za 7 - 8 týdnů vždycky. Střih mi udělá jenom ona, obecně prostě odborník, nedovedu si představit, že bych se nějak okudlala sama. Nechodím na nehty, protože se mi líbí a jsou mi příjemné co nejkratší nehty, ale do práce a do společnosti se maluji. Kvalitními přípravky.
Nikomu to nevnucuji, ale tady tohle je další specifikum místní komunity, po tom, jaká je zde koncentrace žen, které nemají a nechtějí děti. Že by to nějak souviselo?
Já dítě mám 🙂 ke kadeřnici nechodím, prorože to pro mě jsou zbytečně vyhozený prachy a ztráta času, že se nelíčím je celoživotní postoj, třeba i kvůli tomu mi v mým věku hádaj o 15 let méně, kdo ví. Jsou mi příjemnější maximálně možné krátké vlasy, a to jsem měla i vlasy do půl zad, a pánská móda, v sukni se cítím hrozně nepříjemně, proto jsem jí také nosila jen na tancování, a teď už nemusím vůbec, můj vycházkový společenský oblek jsou monterky, protože Pštros je dělá strašně hezký a můžu být různobarevně vystajlovaná. Jestli to je něčeho známka… možná. Neřekla bych, že mám vyhraněný styl. Možná jen to “country”. Možná proto jsem divná. Taky to nikomu nenutím, protoze to je každého věc. Jsem jen upřímná 🙂
balu:Mně to tady připadá, jako by to, že se nechodí do kadeřnictví, na kosmetiku apod., bylo nějaké hrdinství, nebo nějaké plus. Taky na kosmetiku nechodím, ale ke kadeřnici jednou za 7 - 8 týdnů vždycky. Střih mi udělá jenom ona, obecně prostě odborník, nedovedu si představit, že bych se nějak okudlala sama. Nechodím na nehty, protože se mi líbí a jsou mi příjemné co nejkratší nehty, ale do práce a do společnosti se maluji. Kvalitními přípravky.
Nikomu to nevnucuji, ale tady tohle je další specifikum místní komunity, po tom, jaká je zde koncentrace žen, které nemají a nechtějí děti. Že by to nějak souviselo?
Ha, ha, ha nesouvisí. Teda s dětma. Spíš s tím, že na zvířecích fórech je vyšší koncentrace lidí, v tomto případě ženských, co se starají spíš o blaho svých zvířat, než o sebe. Já jsem třeba psala, že bez makeupu nevylezu z baráku. Vlasy…to je jiná kapitola. Není to hrdinství, je to z části lenost, z části zbytečnost, protože při práci na zahradě je ten drdol pod klobouk nejlepší ůčes. V létě takřka nutný, na plavání praktický(plavu taktéž s kloboukem) Z části s tím nejde asi ani nic moc vykouzlit, tak si říkám na co? A pro mě ještě vlastně jeden faktor, ten podstatný: kámoška, co mi dávala kontakt na svou kadeřnici mi říkala: no jo, to už máme obě barvení kvůli šedinám, takže celkově se připrav, že měsíčně dáš tři tisíce cca. Cože?!? Jen tak vyhodit tři tisíce?😲 Já? To si za to můžu koupit nějaký drahý stromek nebo keř, kočkám krmítko, teď světýlka vánoční na barák…😏 Takže tak🙂
Hele já se třeba žensky oblékám. Na ples se nějak upravím i když jen překrytí nedostatků sťiny obyč rtěnka a řasy. Normálně klidně šaty nebo podprdy co dělaj supr výstřihy a pěkný vršek na to. Ale ke kadeřnici jdu jednou ročně. Na kosmetiku nechodím. Za mne vyhazování peněz stejně jak za nehty (to je navíc nepraktický). A kadeřnice… na ples nebo jiný akce se načešu v jakýkoli dýlce a běžně to mam buď v culíku nebo tak krátky že jsou rozpuštěný a max strčený za ucho. Chlapy nelovim. Mýmu to nevadí. A co si myslí zbytek světa je mi víceméně buřt. A tu dvojku co vždycky vysolim za kadeřníka radši nacpu do veteriny pro havěť. Pytle s podestýlkou nebo zrnim. Případně dávku potkanů a myší. Nebo nové knížky, hry na ps5. Nebo do dalšího zvířete. To mi přijde užitečnější.
Ale já nikdy nebyla na věci pomíjivé… což účes apod je.
Tipla bych že minimálně některé zde to budou mít dost podobné. A s dětmi atd to souvislost nemá.