Bodlinka:jo, zasadím tam bez. ono sousedi tam hned za plotem mají ořešák a tím pádem je výběr hodně omezený.
Nám pod ořešákem neroste ani tráva. Když je teď holý, vypadá to, že je pod ním místo, až bude mít listí, bude pod ním “tma”.
divný, že uschly, bez je zrovna takový nesmrtelný kvítko.
ale řešetkák se hodí, žere ho žluťásek a taky člověk nikdy neví, kdy potřebuje počistit.
Vy fakt někdo vysazujete černý bez? U nás je to plevelný keř, který se špatně mýtí a který na zahradě fakt nikdo nechce.
No mě ty tabulky pomáhají, udělál si jídelák dle svého na týden dopředu… a vůbec mi neva, že něco omezím, neboť celej tejden vymýšlím, až bude volný den, co si dám dobrýho, sladkýho, tučnýho, mňamkózního.
Já mám s tou mojí “dietou” nej problém s tím, že do sebe musím během dne nacpat strašně moc jídla a tekutin, to je pro mě jako pro člověka, kterýmu defakto vyhovuje najíst se jednou denně večer a vypít tak půl litránku tekutin, strašně náročný.
Bodlinka:divný, že uschly, bez je zrovna takový nesmrtelný kvítko.
ale řešetkák se hodí, žere ho žluťásek a taky člověk nikdy neví, kdy potřebuje počistit.
On roste kolem potoka, tak proto nalétnul i k mám, je to 20m. Možná je i nějaký na tom pozemku před barákem, kde to nechávám přírodnímu výběru. Vlastně je to takový pokus, co se stane, když se to neudržuje. Už jsou tam různě velké stromy a keře. Chtěli sme po Obci, ať nám přijde sešrotovat hromadu klestí, abych udělala místo pro nový hnůj. A pověřený pracovník to prohlíží a že: tady by se to mělo trochu zkultivovat…Tak to rozhodně ne, tady se nic kultivovat nebude, to je přesně to, co já tam chci mít. Koukal jak vejr😏
jo, zasadím tam bez. ono sousedi tam hned za plotem mají ořešák a tím pádem je výběr hodně omezený.
balu:Vy fakt někdo vysazujete černý bez? U nás je to plevelný keř, který se špatně mýtí a který na zahradě fakt nikdo nechce.
U nás ho skoro vymýtili. Pak začala móda sirupů a všichni sháněli bez. Když jsem parádní keře našla👍 přišly další dotace na mulčování a zlikvidovali i ten zbytek (ano, za pár let budou zpátky, to jen bylo třeba utratit státní peníze) Stačilo, pár přeživších keřů v okolí a během pár let, už se objevují celkem hojně. Jen já jsem jich v zahradě teď na podzim likvidovala asi 10. Já měla cíleně vysazené ty šlechtěné, s vínovým a žlutým listím. Ale vyhynuly obojí.
Bodlinka:jo, zasadím tam bez. ono sousedi tam hned za plotem mají ořešák a tím pádem je výběr hodně omezený.
Nám pod ořešákem neroste ani tráva. Když je teď holý, vypadá to, že je pod ním místo, až bude mít listí, bude pod ním “tma”.
Vraňany znám až moc dobře, mám je až nebezpečně blízko. Necelých 10km. A maj tam teda i výborný dortíky, a to na sladký moc nejsem…
Elisaku já vím,koukala jsem mlsně na to…snědla bych ta skoro všechno..a pry mají i nějaká jídla..takže jsme se domluvili,že i když to máme z roky,tak tam nějaký volný víkend zajedeme ještě pořádně…teď jsme skrz koncert neměli moc čas..ajak pak má člověk vypadat dobře,když prostě musí furt žrát ty dobroty😂A kdybych bydlela jen 10 km od toho,tak jsem 200 kg zrzka s prázdnou peněženkou..
Taky je u vás taková hnusná mlha?Tady u nás mrzne a ještě fakt totálně hustá mlha..jela jsem odvézt něco ségře do nového bytu a neviděla jsem ani na krok..ale teda ségra je maximálně spokojená a furt dokola mi děkuje za hezký a teplý byt😂Tak jsem jí říkala,že ať už toho nechá a užívá si pohody a klidu…prý že už ani neví,jaký je to chodit po bytě jen v tričku😂
Jinak vám sem holky hodím podzimní fotky holek,co jsem fotila..
Mlha je u nás už týden, včera to bylo teda o něco lepší, ale dneska celý den viditelnost tak 50m. Už mě to nebaví, je to moc depresivní.
on to je takový přizdechlý ořešák, proschlá koruna, není ani moc velký, kdyby to pokáceli, udělali by lépe a stejně časem budou muset
navíc ho mám na severní straně, takže tma tam není, ale z kořenů ten hnus tam naprskanej určitě bude.
Čanko, ta třetí fotka, kde je koza Boženka s malou poničkou, tak ta nemá chybu! Boženka má výraz jako : “Jsem koza, děsně drsná koza, voe, dej si bacha!” A malá jí na to s úsměvem říká : “No tak určitě”😄!
Mlhy sou no, je podzim 🤷🙂
Niki, fotky super😀 si uvědomuju, že taky už jsi dlouho nefotila, či těda nedávala. Co slépky, jak jsou na tom, ještě pořád nesou jak divé? Mamka říkala, že jen co se zase roznesly, jak přišly ty mrazy, tak zase pauzírujou. Musím jim vymyslet nějakou mňamku(tak minimálně jim zanesu pečivo, co pro ně schraňuju😉) Včera byl skoro celodenní mráz a prý nehodlaly vůbec vylézt z kurníku. Teda pojedly v tom ,,předsálí" venku a zase zalezly.
Mlha u nás vůbec nebyla, dneska ráno je poprvé. Už pár dní se tlačila a končila někde na začátku vesnice. Sem ji viděla, ale sem se nedovalila, tady pořád sluníčko. Mě tohle pdzimní mlhavo nevadí, alespoň se nemusím pořád šklebit proti slunku, při obchůzce nebo práci venku je to protivné👎
Já byla poprvé v životě na blešáku o víkendu. V sobotu Liberec a klofla jsem tam takovou tu proutěnou kukaň pro slepice, co doporučoval honzapm, no tak má Kocour nový pelech, no. Slípkám kukaň přepustím, až jich budu mít víc, aspoň dvě. Mám blbě udělané vybírání vajec, musím mít kukaň přístupnou pro slípky zevnitř kurníku i pro vybírání vajec zvenčí kurníku, takže tyhle proutěné budu moci dát leda bokem, aby tam slípky zevnitř i moje ruka zvenčí měly přístup tou jednou dírou 🙂 Ničit se mi to proutí nechce.
V neděli pak Držkov (zapadlých pár domů uprostřed ničeho v Jizerkách, kam se sjíždějí zjevně trhovci ze široka daleka). Pak jsem si doplnila sbírku svých umělohmotných koníčků na hraní z dětství o takové čtyři nové kousky, byly ukryté v hromadách hraček, ve kterých se člověk musel hrabat, to bylo boží, asi si o mně mysleli, že jsem šáhlá bláznivka 😀
No, plechovou lopatku na vůz na sbírání bobků po koních, když vytrousí ve vesnici… kované kovové hrabičky, protože ty plechové stojí za zdrávas a už jsou tolikrát zohýbané a narovnané, že je jen otázka času než podlehnou - s těmihle starými bytelnými budu moci trhat drny 🙂 Čtvrtou formu na bábovku, musím ji někdy zajet - do trouby se mi vejdou akorát 4 formy, takže to už jsem na svém maximu a budu spokojená, že když už troubu zapnu, mohu ji řádně využít 😀
Jo a dva maltovníky (plastové černé vaničky), protože je chlapík prodával po 140 za kus, tak jako bych byla blbá. A ještě novou lištu na sekačku. No a určitě jsem na něco zapomněla.
V Držkově byly i stánky s jídlem a přišla jsem si jak Canka ve Vraňanech! Takže jsem si musela stanovit rozpočet a letělo 300 za dobroty, no abych nepohubla, to je jasné, když už jsem vážila takovou cestu. Já si hlídám jen váhu kvůlivá koňovi, aby se nemusel tahat s nějakou nepohyblivou machnou, to bych se pak musela uchýlit k pohybu v kočáru za koněm, a to já tuze nerada, takže se trochu krotím, jinak bych vás přežrala všechny 😜 A na vzhled svůj nedbám vůbec, teda jako učešu se v pondělí než jdu do práce (do středy musí účes vydržet), ale jinak ať se mě klidně bojej 😂
Mi doprovod na blešáku nabízel koupit březové koště, že kdybych chtěla domů využít alternativní dopravu…
pro slipky je kukaň škoda😇..Já někde dostala poškozenou,tak jsem ji opletla tkalounem,nechala kousek na hraní…
přišla jsem si jak Canka ve Vraňanech!
To je pěkné rčení..to by se mohlo ujmout🤭,"najedla jsem se,jak Canka ve Vraňanech"🥰..Buggyro-na blešácích se dá fakt nakoupit dost užitečných věcí..a tu metlu jste si měla vzít..Né jako na odlet🙏,ale..Není lepší metly na zametání ve stáji-aspoň podle mě..Ty rýžové nejsou nic moc..i když..nevím teď..já dlouho nezametala😎U nás chodila babička z vesničky na kopci,dělala ty metly a nosila je po dědině prodávat..Vždycky jsme si aspoň 4 vzali..Tenkrát 25 korun za jednu..Dávali jsme jí 30..byly fakt poctivé..
My stáj nemáme, v boxech se nezametá, a když, tak je tam hrubá podlaha, teď je tam nějaká podestýlka, asi pro slípky, aby měly co prohrabovat a pro myši, aby měly kde se schovávat…
No a ty zpevněné plochy kolem stáje, ty zametá vítr 😀 Případně je vezmeme takovým tím umělohmotným rovným kartáčem na podlahy, jak hrnete ten kartáč před sebou. Rýžové koště máme, ale plánuji ho ustřihat (taky nesnáším, jak se zametáním zkroutí na jednu stranu, ale to se děje i těm březovým…) a strčit si ho do přívěsu na úklid, protože ve stáji je celkem k ničemu… (ono je to asi proso a ne rýže, co jsem posledně koukala na ta zrnka na novém koštěti)
aháá..tak to máš dobře zařízené..i s tím větrem😊..My teda měli i kůlnu,dvůr.tenkrát ještě nedlážděný..a i u nás doma-u našich,tam taky dvůr ja blázen..Každou sobotu se zametalo..
Na reprezentativní vzhled nne upozornila paní při konzultaci hubnutí. Údajně jsem se měla ráno nalíčit, abych “vypadala”. Jedinou odpověd jsem měla, že nevim, kdo by to ocenil, krávy při ranním krmení určitě ne. (v životě jsem byla nalíčená slovy 4x) Pak mi dala jestě pár užitečných rad, jako že si mám najít milence, aby mě vychvaloval do nebe, jaká jsem úžasná, protože od manžela to asi neplatí, že musím aspon 3x týdně hodinu cvičit, prorože to, že dělám v zemědělství a většinu rukama se nepočítá, také na “slepičí kvok” jsem měla chodit, oponovala jsem, že s babama si vůbec nerozumím a finále hodinového rozboru mé osobnosti dle numerologie bylo i závěrem celé konzultace hubnutí - až se přestanu chovat jak chlap a začnu se chovat jako ženská, tak pak zhubnu. No a po všech pokusech hubnout, kdy mi i In Body přístroj ukázal nadváhu, akorát že pan doktor řek, že mám nadváhu svalovou, a tu asi hubnout nemám, jsem si nyní s dalšími 5 kg navíc řekla, že selka byla v historii vždy tlustá, tak že to jako selka musím přijmout jako fakt a užívat si život. Že nezapadám do fitness tabulek, kde člověk, máli nad 60 kg, nemůže mít názor ohledně těla, a do koňackých tabulek už vůbec, protože s váhou nad 80 si ani neškrtnu, no tak co, tak holt na koni nejezdim a radši se dobře najím, když už to celý je jak to je…
Promiň, Coudas, že na tebe reaguji, vím, že to nemáš ráda, ale neodpustím si - psycholožka měla přesně poznámku “až se přestanete chovat jako chlap”…. 😀 Tak aspoň že nejsem sama!