- Příspěvek #235450
- Nahlásit
Viděly, kam chtěly. Kšíry jim to dovolily.
Otočený kočárek, sporťák, tak, aby dítě sedělo po směru jízdy není nic proti ničemu. Mluvit s ním maminka může, když chce. A dítě lépe vidí okolí, než když sedí zády po směru a před sebou vidí maminku tlačící kočárek. Ta zas na dítě takto lépe vidí. Každé má své pro a proti. Jednoznačně je ale potřeba s dítětem komunikovat, mluvit, ukazovat, vysvětlovat, přiměřeně věku, což dnes dělají málokteří rodiče. Většinou v parku vidím matku zahledědnou do mobilu jak zombie a dítě nudící se v kočárku, nebo hrající si samo, nebo v nejhorším případě už též s mobilem. A pak děcka neumí ve třech letech při nástupu do školky pořádně mluvit, některé dítě dokonce neumí vůbec mluvit, a některé děti se ještě počurávají. Jo, prý ještě mají čas, říkala jedna maminka takového dítěte.
Jo, dítě vidí dopředu a nudli má až do pusy. Měla jsem to jednoduché, můj kočárek určitě otočit nešel, ale zas, když jsem chtěla vidět dopředu, klečela jsem (fotky), jestli kočárky mých dětí, to už si nepamatuju, asi ano, ale koukali chudáci na mě, ochuzené o krásy světa 🙂). Už chápu, proč jsou teď tak rpzlítaní a všechno chtějí vidět 🙂)
Viděly, kam chtěly. Kšíry jim to dovolily.
Dnes ještě bylo krásně, tak jsem se pustila do “nové zahrady”, teprve včera jsem měla na pile nařezané fošny, a chci zkusit zasadit česnek, tak ať už je to v novém. Jen mi ty čerstvé fošny tak trochu nehořely 🫣 a měla jsem málo plynu. Tak asi zas až v pondělí 😩, protože musím zajet naplnit bombu.
Jestli jste byla tak nevšímavá matka, že byste dítě nekontrolovala a nevšimla si, že má vaše dítě nudli u nosu, pak chápu, že jste musela mít dítě otočené na sebe.
Jedovatá … proč v sob. večer?
Copak? Jedna může a druhá ne?
Hele Gučajz😛 jo, jo, je to dáma, celá po mě😜
orionka-2:Jo, dítě vidí dopředu a nudli má až do pusy. Měla jsem to jednoduché, můj kočárek určitě otočit nešel, ale zas, když jsem chtěla vidět dopředu, klečela jsem (fotky), jestli kočárky mých dětí, to už si nepamatuju, asi ano, ale koukali chudáci na mě, ochuzené o krásy světa 🙂). Už chápu, proč jsou teď tak rpzlítaní a všechno chtějí vidět 🙂)
Balu..Tohle přece není o Orionce..Tenhle přiklad jsem taky kolikrát viděla právě u těch matek s mobilem ZA dítětem. .Orionka píše pak o sobě,že si sama klekla-jako dítě,a dívala se dopředu..Jinak byla otočená na matku..Hm?😇
Vrátím se k tomu. Takto to ještě některá matka dělá a takto by to mělo vypadat. Matka jde, klasický kočár otočený k sobě. Kouká na dítě, sleduje, co chce, mluví s ním, vypráví mu. Když má tendenci se dítě posadit, tak ho posadí a ukazuje mu vlevo, vpravo, co tam je. Když ví, že na to dítě neuvidí, otočí se s kočárkem do strany a ukáže mu třeba: podívej co tam jde po poli, jde tam kočička?!? Vidíš kočičku? A pokud čumí do mobilu, tak je jedno, kam je děcko otočené, protože je odkázané jen samo na sebe. Pak je rádo, že na něj promluví hodná paní sousedka(moje mamka, ne já😉) zatím co matka vyrušená ze své činnosti s otráveným ksichtem odkládá na chvíli mobil a rozhodně nemá zájem odpovídat na otázky typu: kolik mu je? Je hodný, spinká? A už umí i chodit? Nebude to vykládat, když to právě popsala na mimi stránky na NETu😏
Raduš,ta Gučajz je teda oplácaná🤭A vím,že se zase zhazuješ s těma svýma “špekama”👎žejo?😎
Včera jsme přijeli od tchánů skoro ve 20h a Viktěnu sme nenašli. Před barákem byla jen zmrzlá Gucci, kterou jsme ale viděli přicházet někde od branky. Nechala jsem svítit v pracovně, v garáži nebyl, takže snad to uvidí z domku. Byla fakt zima, v domku sice až tak ne, ale se tam netopí. Jenže nepřišel, ani když jsme o půlnoci rozsvítili barák. Pořád jsme chodili od okna k oknu, nakonec šli spát. Ráno vstanu v půl šesté, na terase nikdo, co by tam taky zmrzal bylo -6st (mimochodem hlášeny -3👎) V 7 jsem sešla dole, Gucci si sedla k oknu a vyhlížela, já obíhala barák…asi za 5 minut Viktík přišel. Teď se nahřívá na podlaze v kuchyni. Trdlo. Říkám si ,,normálka, žije jak normální kocour prostě" …ale nervy na to nemám🙄
ale nervy na to nemám🙄
Já taky ne. Proto mám kocoury bytové. A jsem ráda, že k venkovnímu životu nepřičichli. Ale někdy to holt nejde.
Ideální to má sousedovic kocour - pořád venku nebo v bytovce na chodbě. Krmíme ho dvě. Je na sebe opatrný, silnici nepřechází. Ale až se dostaví zdravotní problémy (cukrovka, ledviny), tak si jich nevšimneme.
lesnížínko : věř, že zcela stejně se dá s dítětem komunikovat i kdy sedí otočeno po směru jízdy. Navíc s bonusem rozhledu po krajině a ne na břicho svého rodiče či jiného voziče kočárku.
a to je násobná praxe ne pouhá teorie.
Bobi, že vy se necháte pokaždé nachytat, pokud krásná štíhlá a šmrncovní ženská o sobě prohlašuje to co tady pořád dokola prohlašuje a pořád se zde nechává přesvědčovat o opaku, znamená to buď, že ji doma její přítel nikdy nepochvali ani nevysekne poklonu anebo je tam psychický problém…nejlépe je na to nereagovat neb ji v tom podporujete a ona pořad o sobě bude tvrdit opak… například, že je jako prasnice a jiné podobné nesmysly…
A tu krásnou štíhlou ženskou vidíš přes obrazovku?😉 Já teda vidím babu v přechodu, které se mění tělo, která se v podstatě mění celá a bude asi dlouho trvat, než se s tím smíří. A netvrďte mi, co jste si s tím prošly, že vám to bylo fuk. To si myslím, že je jen ženské, která na sebe dlabe celý život. Takže už mi zbývá, jen k tomu přistupovat s humorem😛 A to s Gucci ste srovna nepochopila ani jedna😉 To nebylo o špekách, ale právě jen o tom posedu. Že sedí jak starý chlap, ne jak ,,slečna kočka" jak já jí říkám😏
hmn:lesnížínko : věř, že zcela stejně se dá s dítětem komunikovat i kdy sedí otočeno po směru jízdy. Navíc s bonusem rozhledu po krajině a ne na břicho svého rodiče či jiného voziče kočárku.
a to je násobná praxe ne pouhá teorie.
Na tvář, ne na břicho. To jak na něj mamka mluví, jaké její tvář vyzařuje emoce, jak na něj dělá obličeje…
lesnizinka:Na tvář, ne na břicho. To jak na něj mamka mluví, jaké její tvář vyzařuje emoce, jak na něj dělá obličeje…
A oční kontakt, se tomu říká ne ? Stejně důležitý u dětí, jako u psů. A právě ta vycházka s kočárkem je jedinečná příležitost.
A nedejte si vyčítat, že nemáte zkušenost, ten kdo se dívá kolem sebe….. vidí. A bohužel, dnes je podívaná na rodiče s dětmi dost tristní.
Ano, nechtěla jsem to zjednodušit jen na ten oční kontakt, je to prostě složitější, si myslím. Já se i pitvořím, takže ksichtem toho dokážu vyjádřit hodně. Prostě si myslím, že pro dítě, do určitého věku je mamka a její tvář středobod vesmíru. Pak to, jak na něj mluví, emoce v hlase no a pozděj přímo co mu říká, co mu ukazuje. Nevím do kterého věku ale: posledně si v metru vedle mě sedla mamka s chlapečkem, on proti mě, ale věk já prostě neodhadnu, přišlo mi 2-3 roky. On mě sledoval, prohlížel si se zasmušilým výraze, jak se ta baba tváří, tak jsem na něj mrkla, usmála se. Kouknul na maminku, co ona na to. Mamka se na něj usmála, něco mu řekla. Já hluchá jsem nerozumněla, ale malý už se začal usmívat a házet obličeje, tu na mě, tu na mamku. Prostě vidím, že když na dítě promluví mamka, tak ji sleduje, nehledí někam dopryč. Teda pokud ona s ním normálně komunikuje.
Není mi to fuk, ale bude ještě hůř…jak říká můj taťka, když mi přeje k narozeninám 😏..buďme rády, jaké to je…asi se moc prožíváte…já mám spoustu jiných starostí, tak nemám asi tolik času se zabývat jen sama sebou….