Já na malé staré nokii tuším x1 taky měla BT. To mi zachránilo data ze starého Caterpillaru, protože tomu se ulomil jazýček v kontektoru USB připojení, a tak jediná možnost, jak z něj data dostat, bylo nějakým bezdrátem. BT mi přes tu nokii do kompu natahalo všechny fotky a na simku jsem si přes nokii mohla uložit všechny tel. kontakty z paměti telefonu. Ten Cat po rozbití toho konektoru šel zapnout ještě po půl roce ležení ve skříni, takový už neseženu…
Nenaučili. A můžu potvrdit, že to nenaučili ani moji o generaci starší známou, která díky školní jídelně není schopná dodnes pozřít sýr. Škola ji to učila tak pečlivě, že tam vyhodila jídlo několikrát zpátky. Když jsem slyšela zkazky jako že některé děti v některých školách musely to “vyhozené” jídlo jíst, tak to už mi přišlo skutečně zvrácené a úchylné, to se dnes na školách už neděje, protože to by je roznesli rodiče na kopytech, a tady v tom bodě jsem ráda, že to tak je.
My brali obědy ze školy. Já vydržela tejde, manžel o tejden dýl. No co bych mohla chtít za 60 kč. Byla jsem rada, ze jsme tuhle školu opustili, v druhé škole jim vařil mladej kluk, byl skvělej, s děckama blbnul a varil dobre, protože dítě snědlo každý oběd celý, ne jen brambory. U nás se dá objednat i rozvoz, závoz, a asi to není úplně špatný. Já sice vařit neumim, ale kdybych aspon nevařila, tak už nedělám vůbec nic.
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 07.11.2024, 12:12:56
to znám z Ol z paneláku..Holka přišla domů.."ta učitelka je taková p..a.."a co myslíte rodiče?žádná kritika děcka,že by se mělo víc připravovat..Naopak..Chuderka holka,chtějí po ní ,aby něco uměla..na druhém stupni..a na učňáku jakbysmet..
Já zažila tresty na škole,(teda mírné..kokos,hvězdička,pravítkem přes prsty…)a nikomu to neublížilo..a nikdo se neovážil žalovat doma.
Dříve, kdyz dítě udělalo průšvih ve škole, dostalo ještě doma. Dneska si běží rodič stěžovat a dostane učitel. Jenže ono se nesmí říkat “my jsme taky dostali vylágoš”, protože odpovědí moderních biomatek je “no taky to na vás nechalo následky a tohle já svému dítěti neudělám”. On šel prostě do kytek respekt no.
Bobi.. jako tak nějak vím, co je UHO, že je to nějaká omáčka, akorát stále nevím, co si pod tím představit a jak to má chutnat🙄 Omáčka? A není to spíš jak se u nás říká,,šťáva pod maso", prostě trochu zahuštěná? Ono se to jí s knedlíkem? To zase šťáva ani tak ne, spíš s bramborama, prostě s něčím, co tak nepije😉
Dříve, kdyz dítě udělalo průšvih ve škole, dostalo ještě doma. Dneska si běží rodič stěžovat a dostane učitel. Jenže ono se nesmí říkat “my jsme taky dostali vylágoš”, protože odpovědí moderních biomatek je “no taky to na vás nechalo následky a tohle já svému dítěti neudělám”. On šel prostě do kytek respekt no.
S tímto mě totálně s.re moje mamka. Malý synovec má 5. Ve všem je tak nějak opožděný. První bylo: kluci to tak mají. Blbě mluví ještě teď. Ona řekne zase: v dnešní době blbě mluví většina děcek. Já na to: a to má být nějaká omluva, teď se rodí nějaké jiné děti, než před 50 rokama? Jako, že se rovnou rodí jako blbečkové? Asi bude někde chyba, že se nenaučí normálně mluvit, ne? Ona na to: no tak není každý stejný, každé dítě neumí ve dvou letech perfektně říkat básničky, jako jsi uměla ty(tím mé dovednosti také skončily😜) Ale než se bráchovi narodila děcka, pro tebe to taky bylo měřítko. Teď, když je malý sysel, tak je to najednou v pořádku. A není to třeba tím, že čumí na pohádky, kde se nějaké cosi dorozumívá jen skřekama a nikdo tam normálně nemluví, že? A na to mají s bráchou oba obligátní odpověď: až vychováš sama nějaké děcko, tak můžeš být chytrá!😛 Pak každý říká: no jo, to je to vaše: to za nás…Ale tak mi to někdo vysvětlete. Při narození sme každý nepopsaný list, stejná startovní čára(teď neberu v úvahu postižené děti) Je tam nějaký vliv dědičnosti, ale zase: normálně inteligentní rodiče, brácha má maturitu, švagrová je vysokoškolačka, vlastně jsou celá její rodina. Takže kde je ten problém?
Tam, kde si myslíte 🙂 v rodičích. Záleží spiše na přístupu, než na vzdělání. A za mě všeho moc škodí, prostě přiměřeně, laskavě, ale spravedlivě a jasně. Odchylky můžou být, to bezpochyby, ale ne v řádu let. Třeba učitelka ve škokce se strašně divila, ze naše dítě umí stříhat nůžkama, zatlouct hřebík a sama se obléknout. Jiné děti neuměly ani jíst lžičkou, a rodiče opravdu hloupí nejsou (rodina). A jako jasný, nevychovala jste, tak do toho nekecejte (nemyslím to ve zlém), názor můžete mít a říct ho, ale musej si to udělat a vyřešit ty rodiče. Nikde není psaný, že stejný přístup bude na každého platit stejně. Můzete opáčit “vychovala jsem psa” (příklad, ja to nevím 🙂) to je to samý 😁
A není to spíš jak se u nás říká,,šťáva pod maso", prostě trochu zahuštěná? Ono se to jí s knedlíkem? To zase šťáva ani tak ne, spíš s bramborama, prostě s něčím, co tak nepije😉
ano,něco takového.zahuštěná masová šťáva ke všemu..těstoviny,rýže,knedlík..k tomu maso..někdy v ní byl okurek,někdy paprika,někdy hrášek,vajíčko na tvrdo..atd..ale barva pořád stejně univerzálně hnědá..
Ano, vychovala jsem dva psy😉 I když Worka kvůli lovu(či spíš zdrhání, co se kde šustlo) musel být celý život na flexině, lidi tu naše psy milovali a obdivovali, jak jsou strašně hodní a vychovaní. A i mamka se s nima na každé prochajdě chválila😉 i když na tom neměla sebemenší podíl😛
Ano měli sme to i doma, stejný přístup, přesto se mnou si naši absolutně nevěděli rady, byla jsem nevychovatelná😜 Brácha udělal v klidu a s radostí, co se mu řeklo. Mě by mohli zabít a nic. To je ta genetika😉 To se pak hádali, po kom proboha jsem😛 Kdyby mě dokázali nějak donutit(motivovat, já nevím..) se učit, nebyla jsem blbá, ale prostě jsem se absolutně neučila. Ale vím, že to nešlo, prostě nešlo. Asi by mě nikdo k ničemu nedonutil, neukecal ani teď🙄 Jediná motivace byla v 7třídě: když se nebudeš učit, nikam tě nevemou, budeš blbá zahradnice, rýpat se celý život v hlíně! To motivace byla, nesnášela jsem, asi jako každé dítě😉 práce na poli. Takže jsem se začala teda učit a končila s 5 dvojkama. Třídní: nechcete, aby si podala přihlášku na gympl? Tak to mě málem amok, ta představa, že bych v tom učení měla pokračovat😛 No nakonec jsem co? Nakonec jsem ne z donucení, ale s radostí zahradnice, na svém😀
A není to spíš jak se u nás říká,,šťáva pod maso", prostě trochu zahuštěná? Ono se to jí s knedlíkem? To zase šťáva ani tak ne, spíš s bramborama, prostě s něčím, co tak nepije😉
ano,něco takového.zahuštěná masová šťáva ke všemu..těstoviny,rýže,knedlík..k tomu maso..někdy v ní byl okurek,někdy paprika,někdy hrášek,vajíčko na tvrdo..atd..ale barva pořád stejně univerzálně hnědá..
😀 právě to ,,hnědá" mě navedlo na tu šťávu, protože u nás se do většiny omáček dává smetana a to pak hnědé nejsou. Snad jen do trnkovky ne. A ta teda hnědá je, ale to jsem si myslela, že tu na mysli nemají😉
Jen pro info, o vlivu genetiky jsem psala. Ale jak tím pak vysvětlíte, dvě děti stejných rodičů, naprosto rozdílné chování, prostě všechno? Když ty geny jsou namíchané zase jen z těch dvou? Já vím, já vím, o taťkovi se strejdou, dvou cholericích po naprosto klidných rodičích jsem psala, prý po nějakém pradědovi. No jo, ale byli takoví právě-že oba😉
Tam, kde si myslíte 🙂 v rodičích. Záleží spiše na přístupu, než na vzdělání. A za mě všeho moc škodí, prostě přiměřeně, laskavě, ale spravedlivě a jasně. Odchylky můžou být, to bezpochyby, ale ne v řádu let. Třeba učitelka ve škokce se strašně divila, ze naše dítě umí stříhat nůžkama, zatlouct hřebík a sama se obléknout. Jiné děti neuměly ani jíst lžičkou, a rodiče opravdu hloupí nejsou (rodina). A jako jasný, nevychovala jste, tak do toho nekecejte (nemyslím to ve zlém), názor můžete mít a říct ho, ale musej si to udělat a vyřešit ty rodiče. Nikde není psaný, že stejný přístup bude na každého platit stejně. Můzete opáčit “vychovala jsem psa” (příklad, ja to nevím 🙂) to je to samý 😁
Stejný přístup nebude platit stejně. Ale nějaký přístup být musí. Znám čtyřletou holčičku od vedle, nikdy se nečeše, nechce. Reakce maminky : je to její hlava, ať si s ní dělá co chce. Musela jsem se kousnout, abych mladé paní neodvětila, já stará bába “Ale vaše ostuda” Rodiče dnes jdou cestou nejmenšího odporu. A nejmenší odpor je přece tablet.
Je zajímavé, že generace kolem 50. let neleží s depresemi v blázinci, když většina z nich byla na půldruhém roce bez plín, ale za to s obrovským stresem z nočníku.
Včera jsem z práce přilítla pozdě,testovali jsme nový systém,tak jsem se zdržela..no převlíkla jsem se a rovnou metelila na zahradu a tam na mě čekal spused s protějšího pozemku,který má včely a smutně kouká..říkám copak sousede?Prý tady jsem vám něco přinesl a podává mi 2 medy..tak se směju s ptám se,copak by potřeboval😂Tak se smál a že by rád hnůj,jestli by si pro něj mohl příští víkend přijet..tak jsem mu říkala,že hoven mám na rozdávání😂 Že kdybych měla peněz jako hoven,tak jsem milionář😂
Dneska jsem přilítla po práci taky na zahradu a koukám do výběhu a místo tří(2 kobylky a koza) postaviček tam vidím čtyři!!!Říkám sakra co to je…přicházím blíž a normálně mezi oběma kobylkama(a dost blízko u sebe) se pásl mladý srneček..byla jsem už docela blízko,když nakonec utekl…a myslíte,že mě napadlo udělat fotku?Ne samozřejmě…ale teda koukala jsem,že se tam spolu takhle klidně pásli…že to bylo jedno jak kobylkám,tak tomu srncovi🤔
Dneska jsem přilítla po práci taky na zahradu a koukám do výběhu a místo tří(2 kobylky a koza) postaviček tam vidím čtyři!!!Říkám sakra co to je…přicházím blíž a normálně mezi oběma kobylkama(a dost blízko u sebe) se pásl mladý srneček..byla jsem už docela blízko,když nakonec utekl…a myslíte,že mě napadlo udělat fotku?Ne samozřejmě…ale teda koukala jsem,že se tam spolu takhle klidně pásli…že to bylo jedno jak kobylkám,tak tomu srncovi🤔
Dobré ránko😉,
no teda to je tak hezké. Škoda té fotky, bych se rozplývala kdybych to vydělá tak jak vy.
Stejný přístup nebude platit stejně. Ale nějaký přístup být musí. Znám čtyřletou holčičku od vedle, nikdy se nečeše, nechce. Reakce maminky : je to její hlava, ať si s ní dělá co chce. Musela jsem se kousnout, abych mladé paní neodvětila, já stará bába “Ale vaše ostuda” Rodiče dnes jdou cestou nejmenšího odporu. A nejmenší odpor je přece tablet.
Je zajímavé, že generace kolem 50. let neleží s depresemi v blázinci, když většina z nich byla na půldruhém roce bez plín, ale za to s obrovským stresem z nočníku.
Chtěla jsem tím říct, že když bude jeden reagovat na nějaký přístup “pozitivně”, že ten druhý, třeba sourozenec, bude reagovat jinak, třeba "negativně". Jen pro vysvětleni, myslim, ze jsme měly na mysli totéž. Rozvedla bych to, ale nema to cenu. Ono když se matka omlouvá dítěti za to, že je mu potřeba utřít nos, tak na to už není co říct.
Nám tu běhá vesele lišák, asi bydlí v jednom ze stohů. Vídám ho na pastvině. Tuhle tam běhal taky, a protoże mě obestoupili koně, a já stala nehybně, přišel az za koně, a stál asi 3 metry ode mě. I když na mě koukal, zmátli ho koně, tak chvíli čučel, a pak utek. To člověk fotit ani nemůže 🙂
No a telefon mám jakýsi Pocket, je tedy dotykový, ale malý. Mám to jen na volání a sms, ale těm se vyhýbám, protoże se na tom dost blbě píše. Větší chytrolín je Poco, a musím si koupit jestě jeden, protoże v tomhle jsou všechny banky, školy a další, a já ho používám na výlety kvůli mapě a na focení, a když by mi ho zase rozkousal kůň, nebo bych ho zase rozsedla, tak se mi nechce obrážet teď už 3 banky kvůli těm jejich smartům a klíčům a podobně. Čím víc sýra tím míň sýra. Ach jo.