Aktuálně: 3 858 inzerátů207 714 diskuzních příspěvků18 221 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 18:15:30 xxx.xxx.83.21

Bobi nechápu😲 jak jsi přišla na to, že já depresi mít nebudu? Přece všichni tvrdíte, že je to nemoc a může přijít na každého, stejně jako rakovina třeba. Takže když ji nechci, nevěřím na ni, tak ji mít nebudu? Tak super👍 se mi ulevilo. Roky jsem četla o tom, jak Klára Trojanová trpí na strašné deprese. Rozvedli se, zamilovala se a ejhle, deprese jsou pryč! Zázračné uzdravení asi. Takže není to o tom, že si tu špatnou náladu hýčká? 

Pořád slyším, jak je na děti strašný tlak. Hmm, nějak nevím odkud(o tom odstřihnout je od sítí, už jsem psala) že se musí učit? Ty jo, mám několik kamarádek učitelek a jejich ,,škola hrou" se s naší ,,školou hrůzy" nedá srovnat. Asi třikrát víc prázdnin. My sme žádné ,,školy v přírodě" místo učení neměli. Nikdo se nás neptal, jestli se chcem raděj učit to nebo támhleto. Doma? Rodiče na ně dlabou, nechají je čumět na ty sítě, jen aby sami měli od nich pokoj. Máte někdo děti školou povinné? Prosím vysvětlete mi ten tlak. 

Orionka (neregistrovaný) 06.11.2024, 18:18:53 xxx:xxx.c82a:3e4d
Zrzavci:

Teda vim, jak bychom se mohli bránit. Založíme spolek s názvem Pěstitelé a spotřebitelé spojme se a pošleme ty šmejdy, kam patřej. protože zemědělec jim to prodává - dotlačej ho - za úplně šílenou cenu třeba pět korun! A ty drbani, co to prodávaj a mají s tím minimum práce za to chtěji takovou pálku?? Kdybych byla bohatýr a miliardář spustila bych něco, aby se ty řetězce převálcovaly přímým prodejem, protože ten problém je tam.  Já tu možnost mám, takže radši si najdu dodavatele napřímo a zaplatím to přímo jemu, to co můžu takhle udělat. A hřeje mě u srdce vědomí, že jsem jim natrhla díru 😀 řetězcům šmejdskejm 😀

O tom, co vy jste tady nastínila, mluví ti chytřejší z nás, kteří vidí černý scénář v budoucnu, jako o komunitním životě s výměnným obchodem. A mluví o tom zcela vážně.

A na co jsme ještě nenarazili a co měl minulý režim vymakané, bylo učňovské školství. Teď pořád jednají, jak zvýšit počet gymnázií…..ale zkuste sehnat řemeslníka….však to víte. A až ti starší doslouží…..

Psala jsem to několikrát ( otec se znal osobně s M.H. a vlastně nikdy “jim” to neodpustil ), ale už jsem to psala - nebylo celých 40 let stejně. A kvůli tomu, že před tím komunisti, nemůžeme teď nad všechnou špinavostí mávnout rukou a říct “hlavně, že ne komunisti”. To nikdo nevidí, že je to úmysl ?

Když nebudete držet hubu a krok, jste pro komunisty. To chcete, aby se vrátili? Straší. Nevstoupíš 2x do stejné řeky. A zatím hranice zavírá Německo!

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 18:21:19 xxx.xxx.83.21

To je reakce na toho Babiše a covid. Otevřeně píšu, že Babiše nemůžu vystát. Nepamatuju si, co za covidu říkal, už ani to, co dělal či nedělal. Ale vždycky říkám, že o covidu nevěděl nikdo nic, nevěděl, jak se bude vyvíjet, respective už viděli, co způsobil za masakr v Itálii. Nikdo prostě nevěděl, co dělat či nedělat. Takže nikdy nebudu ani Babišovi vyčítat, co se dělo. 

Orionka (neregistrovaný) 06.11.2024, 18:24:48 xxx:xxx.c82a:3e4d
Coudas:

Lesnížínko neznáe nikoho, kdo by nemohl jet na dovolenou, tak se Vám představuji. Ale v poho, to se nepočítá. Ale nejezdíme na dovolenou ne proto, že bychom na to neměli, ale protože nám svědomí nedovolí nechat hospodářství napospas. A tak výletujeme po ČR na den, dva…

Nikoho, kdo by nemohl jet na dovolenou? Třeba takoví, kteří o dovolené mají druhé zaměstnání…. Kdybyste nežila v kraji razovitem, tak byste věděla, že někteří i soboty a neděle, i svátky na melouchu.

Coudas
Coudas 06.11.2024, 18:29:34 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.11.2024, 18:15:30

Vy, jak jsem pochopila, děti nemáte? Takže máte jen zkušenost zprostředkovanou, a ještě od učitelek. Já mám dítě školou povinné, v 9. třídě, tedy kvartě na gymnáziu. Nemyslím si, ze by na ni byl vyvíjen tlak, snad jen takový klasický “ale ostatní to maj, proc já nemůžu, jak pak budu vypadat…” a to je si myslím dost velký psychický tlak. Teď to myslím všeobecně. Nezařadí se do spolecnosti, ostatní se jim budou vysmívat, nemluvim o šikaně. Škola není jen učení, je to dalekosáhlejší komplex. Můžu mluvit ze všech stran, jako rodič, jako žák i jako učitelka ( krátkodobě, Igora Hnízda nejen ve školství nechtějí ). A že sedí na mobilu nebo za počítačem… Jako rodič jsem svým způsobem ráda, než by se flákala s fakanama někde, kde ani nevím kde je a vymejšleli buh ví co, to ať raděj sedí doma. Všichni křičí, jak je potřebují dostat od počítačů, ale minimálně polovina věcí do školy je právě jen přes ten počítač, najděte si v prezentaci, vyhledejte na intetnetu… jako rodič musím mít chytrý telefon (mě osobně je k prdu, ale …) potažmo aplikaci, protože se jinak vúbec nic ze školy nedozvíte, dítě neomluvíte, neskontrolujete, jestli má či nemá oběd, nebo jej prostě neobjednáte. Do chytrýho telefonu vás stále někde tlačej, a když chcete mít klid, nebo to prostě potřebujete (bohužel se v práci bez intrnetu a aplikací neobejdu) tak se podvolíte. Jinak je vše tak strašně komplikovaný…. Omlouvám se za chyby a překlepy, ale píšu na tom pošahanym chytrým telefonu.

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 18:33:17 xxx.xxx.83.21

Orionko, tady vůbec nechápu, o čem mluvíte? Když nebudete držet hubu a krok, jste pro komunisty. To chcete, aby se vrátili? Straší. Nevstoupíš 2x do stejné řeky. A zatím hranice zavírá Německo! - znovu opakuju, jste svobodná, máme svobodné volby. Je to volba většiny, to je prostě demokracie. Vy se těžce smiřujete s touto vládou, já nechci v žádném případě vládu populistů. Co mi zbude? Buď můžu nadávat jako teď vy, nebo se můžu někam vystěhovat třeba. Uvidíme. Učňovské školství je hrůza od samotné revoluce a že tam bylo socanských vlád dost a dost. Neřešil nikdo. pokud zase budou jen štědré podpory nemakačenků, momentálně a vlastně pořád: no protože by nás jinak nevolili…tak učni prostě nebudou. Děcka jsou blbá, ale budou z nich vysokoškoláci, však to zaplatíme všichni.  

Orionka (neregistrovaný) 06.11.2024, 18:34:01 xxx:xxx.c82a:3e4d
lesnizinka:

Bobi nechápu😲 jak jsi přišla na to, že já depresi mít nebudu? Přece všichni tvrdíte, že je to nemoc a může přijít na každého, stejně jako rakovina třeba. Takže když ji nechci, nevěřím na ni, tak ji mít nebudu? Tak super👍 se mi ulevilo. Roky jsem četla o tom, jak Klára Trojanová trpí na strašné deprese. Rozvedli se, zamilovala se a ejhle, deprese jsou pryč! Zázračné uzdravení asi. Takže není to o tom, že si tu špatnou náladu hýčká? 

Pořád slyším, jak je na děti strašný tlak. Hmm, nějak nevím odkud(o tom odstřihnout je od sítí, už jsem psala) že se musí učit? Ty jo, mám několik kamarádek učitelek a jejich ,,škola hrou" se s naší ,,školou hrůzy" nedá srovnat. Asi třikrát víc prázdnin. My sme žádné ,,školy v přírodě" místo učení neměli. Nikdo se nás neptal, jestli se chcem raděj učit to nebo támhleto. Doma? Rodiče na ně dlabou, nechají je čumět na ty sítě, jen aby sami měli od nich pokoj. Máte někdo děti školou povinné? Prosím vysvětlete mi ten tlak. 

Někde zděšená učitelka četla z osnov pro sex. vzdělávání : Teď se seznámíme s menstruací, děvčata, která už menstruují si přesednou na židle u okna, ty které menstruují dnes si přesednou ke dveřím…..ano, i chlapci budou přítomni této šaškárně. Přesně vím, kteří spolužáci by si přesedali v naší třídě 😀

Coudas
Coudas 06.11.2024, 18:34:58 xxx.xxx.120.57
lesnizinka:

To je reakce na toho Babiše a covid. Otevřeně píšu, že Babiše nemůžu vystát. Nepamatuju si, co za covidu říkal, už ani to, co dělal či nedělal. Ale vždycky říkám, že o covidu nevěděl nikdo nic, nevěděl, jak se bude vyvíjet, respective už viděli, co způsobil za masakr v Itálii. Nikdo prostě nevěděl, co dělat či nedělat. Takže nikdy nebudu ani Babišovi vyčítat, co se dělo. 

Já zas reagovala na to, že “nám to seberou komunisti". Právě že za covidu a nouzoveho stavu nevěděl nikdo nic. Ani to, jestli budem moct druhej den vůbec vylízt z baráku a dýchat. Prostě pokus omyl, a obyvatelstco pokusný kralíci. 

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 18:42:40 xxx.xxx.83.21

Coudas, pochopila jste správně, nemám. Mám jen neteře a synovce. A děti od sestřenek. Ten tlak okolí, co popisujete, ale ten byl i za nás. Jak já machrovala před spolužáky s riflema od tetky z USA😛 Nosila jsem se jak pávice. Samozřejmě mi jako děcku nedošlo, jaková muka to třeba byla pro ostatní spolužáky, co se k něčemu takovému neměli šanci dostat. Ale tlak jsme tomu fakt neříkali.

O chytrém mobilu mi neříkejte, my si spolu nerozumíme už rok. Občas se na něm pokusím něco najít a třískla bych s ním o zeď. Takže já ho mám jen k telefonování a SMSkám😉 Jo, tlak na mě byl😉ale nehroutím se z toho😜 já ho musím mít kvůli autu, protože to přes něj komunikuje taky😏 Asi si spolu taky víc rozumí😛mě dneska zase vybrzdilo v zatáčce🙄

Orionka (neregistrovaný) 06.11.2024, 18:45:55 xxx:xxx.c82a:3e4d
lesnizinka:

Orionko, tady vůbec nechápu, o čem mluvíte? Když nebudete držet hubu a krok, jste pro komunisty. To chcete, aby se vrátili? Straší. Nevstoupíš 2x do stejné řeky. A zatím hranice zavírá Německo! - znovu opakuju, jste svobodná, máme svobodné volby. Je to volba většiny, to je prostě demokracie. Vy se těžce smiřujete s touto vládou, já nechci v žádném případě vládu populistů. Co mi zbude? Buď můžu nadávat jako teď vy, nebo se můžu někam vystěhovat třeba. Uvidíme. Učňovské školství je hrůza od samotné revoluce a že tam bylo socanských vlád dost a dost. Neřešil nikdo. pokud zase budou jen štědré podpory nemakačenků, momentálně a vlastně pořád: no protože by nás jinak nevolili…tak učni prostě nebudou. Děcka jsou blbá, ale budou z nich vysokoškoláci, však to zaplatíme všichni.  

Ad svobodné volby - kolik zákonů si ještě během roku stačí ohnout. Jen co byli zvoleni, začali se chovat v rozporu se zákony, Ústavní jim to posvětil. 

Ad komunisté - jak nahlížíte na pana presidenta. Takový hezký člověk, skoro jako by Masarykovi z oka vypadl. Až na tu motorku a koně.

Sardullah
Sardullah 06.11.2024, 18:46:30 xxx.xxx.221.216

Raduš… ty nikoho neznáš? Kdo nemůže jet na dovolenou, protože na to nemá… taky teď už někoho znáš… mě. Já bych teda na dovolenou nejela, ale kdybych chtěla tak na to nemám. Nikdy jsme nebyli ani prûměrně příjmová rodina, ale teď stačily 4 roky, kdy se pokakalo úplně všechno, co se pokakat mohlo a žiju z mého pohledu na hranici pro mě existenčního minima… reálně opravdu musím utrhnout od huby nám lidem, ušetřit hodně na našem lidském jídle, abych psy mohla krmit masem.

Ale dobrý… máme kde bydlet, netrpíme hlady a ji mám dvě terénní auta … jedno 18 let staré a druhé 19 let.  Zaplať pánbůh jsem zdravá a tak se můžu starat o méně šťastné členy domácnosti.

Ne nepláču tady… já jsem dice momentálně příjmově socia, ale mám nemovitosti za několik miliónů a až nebude Gina, tak prostě prodáme barák a odstěhujeme se do mýho bytu. Ale jeou na tom lidi i podstatně hůř.

Nevím asi nežiju v nějaký sociální bublině, kde jsou všichni finančně v poho.

Orionka (neregistrovaný) 06.11.2024, 18:52:01 xxx:xxx.c82a:3e4d

Populi, populus = lidé 

Možná jsou lepší králíci.

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 18:52:12 xxx.xxx.83.21
Orionka:

Nikoho, kdo by nemohl jet na dovolenou? Třeba takoví, kteří o dovolené mají druhé zaměstnání…. Kdybyste nežila v kraji razovitem, tak byste věděla, že někteří i soboty a neděle, i svátky na melouchu.

Orionko, mám bratránka malíře pokojů. Dělá celé dny do večera, někdy i ty večery. No vyrobil si 4děti, já mu u toho nesvítila. Takže se musí ohánět. Ano, dělá i víkendy, hodně často. Ale jezdí na dovolené, i třeba 2x na hory v zimě. Každý svého štěstí strůjcem. Lidi nějak nechápou, že fakt nikdo, nikdo není povinen se o vás postarat. Je to váš život a jak si ho zařídíte, tak ho máte. A máme tu štědré podpory, když už. Pokud chcete garantovanou péči až za hrob, stačí být křesťan, o ty se přece postará pánbů…  

Orionka (neregistrovaný) 06.11.2024, 19:01:23 xxx:xxx.c82a:3e4d

Já nepotřebuju, aby se o mě někdo staral, ale nejsem na světě sama.

Vyspělost společnosti se odráží v tom, jak se dokáže postarat o své nejslabší.

Coudas
Coudas 06.11.2024, 19:04:25 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.11.2024, 18:42:40

Však taky píšu, ze to je tak jediný tlak, který já můžu registrovat. My jsme “nepojmenovávali” spoustu věcí, které jsou dnes pojmenovany, třeba ADHD, jak říkal myslím zpěvák z Kabátů “my jsme byli zas…. fakani”. “Deprese” jsme měli z úplně jiných věcí, třeba že mě nemá rád, dnes protoze nemá dost lajků (z toho mám taky deprese, protoze… no nebudu vysvětlovat). Jenže my v ty kůži dětí nejsme, vnimáme to z pohledu dospělého a často říkáme “ale za nás…” A kdyby za nás ty mobily a internety byly, nemyslim si, ze bychom byli jiní… Telefon na telefonování a sms bych měla nejlépe důchodcovskej, protoże ty jediný jsou zatím ještě k dostání malý, já v létě tohle pádlo nemůžu zastrčit za plavky, a chytrej malej stojí 20 a více, a to jako fakt abych to zas rozsedla, nebo mi zo sežral kůň, na to nemám. Jenže dúchodcovský zas neuměj MP3 a nemaj bluetooth na sluchátka, a to já zas potrebuju kvůli práci s křoviňákem. Těžké najít uspokojení ve všech směrech 😁

Orionka (neregistrovaný) 06.11.2024, 19:08:19 xxx:xxx.c82a:3e4d

Měla jsem dnes moc hezky den, mám rozecteneho nového Francise a takhle tady blbnu, chtěla jsem napsat “ Házím …rozumy”

Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 19:08:20 xxx.xxx.83.21

Orinko, tuším, kam míříte narážkou na prezidenta. Ano, jsem poprvé od Havla, kterého nám svět záviděl, hrdá na svého prezidenta. A nezvedá se mi kufr ve chvíli, kdy otevře hubu. Krom toho, že je to opravdu pohledný chlap, je světaznalý, umí se pohybovat mezi státníky, léta působil v centrále NATO atd. Jo, byl v KSČ, protože kdo chtěl funkci, být musel. My sme rodina policajtů, takže o tom taky hodně vím. A už jsem psala, že taťka taky do strany vstoupil, aby mu dali pokoj a přestali ho šikanovat. Takže důvody jsem znala a nenapadlo by mě, mu to vyčítat.  A ono je rozdíl, být přesvědčený komunista a ten, co toho jen využíval, aby se měl líp. Není to chválihodné, ale ne každý zvládnul být disident. Některým byla prostě ochrana blízkých důležitější. 

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 19:11:58 xxx.xxx.83.21

Coudas - na křoviňák jsou klasické špunty do uší. Jsem hluchá, už teda fakt dost, takže hudbu do sluchátek si fakt pouštět nemůžu…stačí, že si je musím dát, abych slyšela telku. 

Zlatá malinkatá Nokia…stále vzpomínám s nostalgií. Mobily, čím dál větší a větší, už se zase přenášejí jak taška🙄 A opět na to narážku mám: víte proč? Protože nikdo normálně nepracuje. Ano, ať si s tím zkusí pracovat u dobytka, v zahradě apod👎 Já mám sklapovací samsung, je to kostka, malá taky není, sice napůl složená, ale stejně těžká jak cihla a vleze do málokteré kapsy…bych si ji urvala😏 Takže pleju, vyřezávám, okopávám…a mobil, špinavý jak prase(v obalu) hážu před sebou. Pak najednou zjistím, že ho nemám a nevím už, kde ho mám, kde sem ho nechala🙄 Prozvonit nepomůže, páč neslyším. Takže musí vylézt muž od compu a mobil mi najít😛

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 19:26:06 xxx.xxx.83.21

No nic, jdu si pustit zprávy, ať mě zase šlak trefí😛 Aha a to mi připomnělo. Viděla jsem na NETu poslední fotku paní Simonové…má teda věk👍 ale už je na ní vidět, že je to seschlá babička, bez popisku bych ji ani nepoznala asi. Říkám to mamce a ta na to: ,,to je stejně hrozné, když se nad tím člověk zamyslí, že sice je starý, i přesto v pohodě ale…už prostě jen čeká na tu smrt, k čemu je to dobré už?" Já na to, že bych asi byla raděj, kdyby mě ještě v nějak normálním stavu, skolil infarkt. Jak si většina asi i přeje…ráno se neprobudit a hotovo.  

Orionka (neregistrovaný) 06.11.2024, 19:27:10 xxx:xxx.c82a:3e4d

Mířím do postele s knížkou 😀. Přestávám házet….rozumy.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.