Aktuálně: 3 858 inzerátů207 713 diskuzních příspěvků18 221 uživatelů

Třetí víčko

balu
balu 06.11.2024, 15:24:21 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 06.11.2024, 14:49:07

Ten přímý prodej ale existuje - my jsme si třeba byli nasbírat brambory samosběrem na  farmě. Máme na celou zimu. Jenže my je máme kde uskladnit, máme skvělý sklep v pískovcovém masivu. Kdybych byla odkázaná jen na sklep v bytovém domě, tak bych to tak dělat nemohla. Stejně tak jablka jsme byli koupit v sadu za městem, protože se nám neurodila.

Zemědělec zase třeba nemá skladovací prostory. A tak nemůlže realizovat postupný prodej “ze dvora” po celou zimu, i když by si lidi rádi došli či dojeli pro kvalitní brambory a další zeleninu a ovoce, které vypěstoval. 

balu
balu 06.11.2024, 15:29:07 xxx.xxx.162.174

Nevím už kdo napsal, že si dnes můžeme koupit všechno, a mnozí oponovali že ne, protože na to nemají. Podle mě to bylo myšleno tak, že je dnes všechno k dostání. Bez front, bez úplatků. 

Z hlediska toho, jestli na to kdo má, tak si nemůže koupit všechno skoro nikdo. Protože čím víc peněz lidi mají, tím víc toho chtějí a vždycky bude něco, co je nad jejich možnosti. 

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 15:55:25 xxx.xxx.83.21

To jsem psala já.  A myslela jsem to realisticky. Ani já si nekoupím vrtulník, i kdybych ho chtěla. Ale je to nutné, mít každou kravinu? Všichni někde bydlí, všichni mají nějaké auto, všichni mají co jíst a nechodí nahatí. Já prostě neznám nikoho, kdo nemůže jet minimálně jednou ročně na dovolenou. Vy jich třeba zníte přehršel, já ne. Kdo se snaží, žije normáně, dobře. Jenže jim nějak není nic dobré. Když jsem v telce slyšela, jak jezdí do Polska na cigarety a měsíčně ušetří několik tisíc…takže kuřáci, můžete mi říct, kolik tedy měsíčně utratíte jen za cigarety? Jestli mi takový člověk řekne, že se mu nežije dobře…tak to se asi nemáme o čem bavit👎

Jo a k těm bramborám. Můžete si je koupit u soukromníků, jak někdo psal, v x řetězcích, i ti Vietnamci je mají. Chcete mi tvrdit, že za komančů jste si mohla vybírat, jestli takové nebo makové? V regálu byly jedny a když nebyly už hyper super, nikoho to nezajímalo, ber, nebo neber. Nejsem si jistá,, jestli u nás na dědině vůbec v sámošce brambory byly. Mohla bych se zeptat mamky, ale nebude si to pamatovat, protože je prostě nepotřebovala, tak neřešila jakové a jestli jsou. 

Nad řetězci by dozor měl být, taky ho platíme z daní, že se na to kašle…měl by někdo říct, kdo v tom má podíly a komu ta situace vyhovuje. Ale jinak, buďme za ně rádi, můžeme si koupit věci ,,od stvoření světa". Za komančů by ste si ani tu ,,čínu" neuvařily. Teda jo, takovou tu českou😉

Daja
Daja 06.11.2024, 16:19:28 xxx:xxx.be3a:71b1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 06.11.2024, 14:36:40

A vona ta současná doba taky není nejslavnější. Zeptejme se matek samoživitelek, osamělých starých lidí, kteří mají jen jeden důchod a tak chodí do práce i v sedmdesáti, aby měli na nájem. Nechtěla bych dneska začínat, protože bych věděla, že mám malý šance pořídit si samostatný bydlení, děti bych nemohla pustit ven, protože bych se o ně bála. A když nemám psa radikála, jako Sardullah, bojím se za tmy taky. Drbou nás ze všech stran a podvádějí, jak se dá. Takže……. ne nechtěla bych vrátit starý časy, protože byly hnusný, ale když jsem utíkakala po Václaváku před obuškama a zvonila klíčema, netušila jsem, že zvoním zase jen pro jiný prasata. Měla jsem ideály, jak teď bude všechno skvělý a jak všem ukážeme, protože jsme hrdý, šikovný a výborný Češi a já budu moct bejt na svůj národ hrdá. Prtky.

Pod tady ten odstavec se podepíšu.

Dája

Coudas
Coudas 06.11.2024, 17:25:01 xxx.xxx.120.57

Já myslím, že tady nikdo nikde nepsal, že by chtěl vrátit komunismus. Protoze režim jako takový je samozřejmě zavrženíhodný, stejně jako další totalitní režimy. Já, protože jsem v něm nežila, ho zavrhuji díky dostupným informacím. Ti, co v něm žili, mohou porovnávat a mít svůj pohled, a já určitě nemám právo je jakkoliv odsuzovat. Měla jsem strach v covidu, že Babiš řekne “nejsou prachy, vy, co máte, navalte…” a protože jsem měla našetřeno na halu, měla jsem obavu, že nebudu stavět nic. Skoro se stalo, protože před a po covidu byla cena výrazně někde jinde. Politice nerozumím. Jen vím, že konkrétně v mé moci není někteté věci měnit, i když máme demokracii a můžu jít svobodně volit.

balu
balu 06.11.2024, 17:31:33 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 06.11.2024, 17:25:01

Babiš, jo? Jak vás to napadlo?

To Piráti koketovali s myšlenkou lidem zabírat volné byty a ubytovávat tam potřebné, třeba migranty. 

Orionka (neregistrovaný) 06.11.2024, 17:31:42 xxx:xxx.c82a:3e4d
lesnizinka:

To samozřejmě nevím a ptát se jich nebudu, je to jejich věc. Já jen popisuju, co vidím a co si o tom myslím. Jednoduché. Orionka musí chuděra ,,žrát" béčkové brambory…já jsem nikdy nic takového nezažila, my jsme si brambory vždycky pěstovali sami. A pěstujem si je i jako ,,lidé za vodou", kteří by si mohli jakékoliv koupit. Jo, je to práce. Ale i radost. A i ona píše, že práce je lidem třeba😉 Takže tak😉

Ne, nemusím žrat brambory z Lidlu, mám brambory ve sklepě od soukromnika- české. Ale uráží mě, že něco takového .uze obchod nabízet. Po slevě ze 34,-- ne 24,90. Vím, že je hodně těch, kteří prostě soukromníky objíždět nemůžou. A kdo to je? Přesně ti, o kterých se mluví - starodůchodci a matky od malých dětí. Protože na mám štěstí a jsem na tom dobře, jsou na tom dobře i mé děti, tak mi není jedno….

Taky mi není jedno, že budeme mít generaci obézních a přitom podvyživených dětí - na rohlikách. Dnes paní kuchařky ze školky : my nemůžeme dávat 6,-- za vajíčko…..to se nevejdeme. 

Nemůžete mluvit jen o nedostatcích minulého režimu a nesrovnávat.

Coudas
Coudas 06.11.2024, 17:41:20 xxx.xxx.120.57

Lesnížínko neznáe nikoho, kdo by nemohl jet na dovolenou, tak se Vám představuji. Ale v poho, to se nepočítá. Ale nejezdíme na dovolenou ne proto, že bychom na to neměli, ale protože nám svědomí nedovolí nechat hospodářství napospas. A tak výletujeme po ČR na den, dva…

Coudas
Coudas 06.11.2024, 17:42:26 xxx.xxx.120.57
balu:

Babiš, jo? Jak vás to napadlo?

To Piráti koketovali s myšlenkou lidem zabírat volné byty a ubytovávat tam potřebné, třeba migranty. 

Ano, Babiš, prorože byl u moci a “vše vzal na sebe”, alespon to prohlašoval v televizi, a byl stav nouze. To s Piráty - to je taky pěknej hnus.

balu
balu 06.11.2024, 17:43:12 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 06.11.2024, 17:31:42

Z jednoho rohlíku ve školce děti fakt obézní a podvyživené nebudou. Asi nevíte, že spotřební koš v dětských zařízeních se neustále mění směrem ke zdravější stravě. Bohužel až tak, že to, co budou moci ve školských zařízeních vařit, jak to budou moci ochutit (především nebudou moci solit ani tak, jak solili dosud, tedy málo), nebudou děti chtít jíst, protože to bude bez chuti a neatraktivní. Samé luštěniny, ryby a málo masa. Žádné omáčky a knedlíky. Z toho se děti nenají, zejména kluci v pubertě. Jídlem se ale bude plýtvat, protože děti budou jídlo, které jim nechutná, vracet. A půjdou si koupit něco nezdravého. Povede to k tomu, že do školní jídelny bude chodit méně dětí a když to tak půjde dál, tak se dočkáme toho, že budou školní jídelny časem zrušeny.

balu
balu 06.11.2024, 17:45:04 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 06.11.2024, 17:41:20

Ale vy nemůžete kvůli hospodářství, ne že byste na to neměli, jak sama píšete. A to je přece něco jiného, než oč tu jde. 

balu
balu 06.11.2024, 17:45:36 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 06.11.2024, 17:42:26

Co “vzal vše na sebe”?

Orionka (neregistrovaný) 06.11.2024, 17:48:18 xxx:xxx.c82a:3e4d
Buggyra:

Jo, inflace je protivná… Ale zase nemusím mít tolik strach si vzít půjčku, protože během splácení ta půjčka ztratí půl hodnoty a splátky se mi v průběhu času pořád “zmenšují” 🙂 Pro lidi, co mají naspořené peníze, je to ale skutečná rána. Já strkám peníze do nemovitostí, což se zpětně ukazuje jako velmi rozumné. Doufám, že nepřijde nějaký komunismus, v kterém mi ty nemovitosti poberou… Třeba kvůli tomu, že do nich potřebují nastrkat přistěhovalce nebo důchodce.

Prosím, neotírejte se o důchodce. Důchodci bydlí a vaše nemovitosti nepotřebují. A když si ti, co budou mít zálusk na vaše nemovitosti, budou říkat Piráti, nebudou to komunisti - budete v pohodě?

To piráti chtěli sdílené kdeco. Byty, auta, kola, koloběžky…..

A když budete trochu sledovat, zjistíte, že ani svoboda není pro každého.

Novotný může říct, baráky zkur….Čechům zapálit….atd., Čermak řekne podobné o naházení vládní věrchůžky do Vltavy a sedí natvrdo na 5 let. Hřebejk řekne vybombardovat Hlubokou …a ani ty,ty, na něj neudělají. To byla jen taková legrace. Atd, atd…. lepší je nesledovat …..a opakovat. 

Přeju vám, abyste nebyla překvapená.

Orionka (neregistrovaný) 06.11.2024, 17:54:10 xxx:xxx.c82a:3e4d
balu:

Z jednoho rohlíku ve školce děti fakt obézní a podvyživené nebudou. Asi nevíte, že spotřební koš v dětských zařízeních se neustále mění směrem ke zdravější stravě. Bohužel až tak, že to, co budou moci ve školských zařízeních vařit, jak to budou moci ochutit (především nebudou moci solit ani tak, jak solili dosud, tedy málo), nebudou děti chtít jíst, protože to bude bez chuti a neatraktivní. Samé luštěniny, ryby a málo masa. Žádné omáčky a knedlíky. Z toho se děti nenají, zejména kluci v pubertě. Jídlem se ale bude plýtvat, protože děti budou jídlo, které jim nechutná, vracet. A půjdou si koupit něco nezdravého. Povede to k tomu, že do školní jídelny bude chodit méně dětí a když to tak půjde dál, tak se dočkáme toho, že budou školní jídelny časem zrušeny.

Neslyšela jste nic o tom, že už dnes jsou děti, které na obědy ve šk.jidelně nemají. Vždyť už na to existuje i neziskovka, aby jim ty obědy platila.

Ne z jednoho rohlíku ve školce dítě obézní nebude, ale co dostane doma? Rohlík a ani nebude s máslem, ale s margarínem. 

Coudas
Coudas 06.11.2024, 17:55:43 xxx.xxx.120.57
balu:

Ale vy nemůžete kvůli hospodářství, ne že byste na to neměli, jak sama píšete. A to je přece něco jiného, než oč tu jde. 

Reagovala jsem pouze na to, že paní nezná nikoho, kdo by nejezdil na dovolenou. 

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 17:56:07 xxx.xxx.83.21
Coudas:

Lesnížínko neznáe nikoho, kdo by nemohl jet na dovolenou, tak se Vám představuji. Ale v poho, to se nepočítá. Ale nejezdíme na dovolenou ne proto, že bychom na to neměli, ale protože nám svědomí nedovolí nechat hospodářství napospas. A tak výletujeme po ČR na den, dva…

Ale to je přece úplně o něčem jiném. Já bych mohla jet kamkoliv po světě, ale nejela jsem. 15let jsme nebyli na dovolené kvůli psům, protože jsme od nich nedokázali odjet. Letos jsme měli už zaplacené letenky na první naši dovolenou po těch letech - jen týden v Řecku, třetina z toho ještě pracovně. Onemocněl kocour, letenky propadnuly, opět nic. Nějak už ani nedoufám, protože teď začnou nemoce zase nám. Muži vypadlo tento týden koleno, já jsem na řadě - nejsme už nejmladší, no🙄 Alespoň nám nemusí nikdo závidět😛 

Jen dopisuju, už vidím, že mě předběhla Balu. 

Coudas
Coudas 06.11.2024, 17:56:51 xxx.xxx.120.57
balu:

Co “vzal vše na sebe”?

V televizi říkal, že veškerou zodpovědnost za koronavirus a co to způsobí bere na sebe. Proto mu pak nadávali ohledně tolika zmařených životů.

balu
balu 06.11.2024, 17:56:52 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 06.11.2024, 17:54:10

Já o voze, vy o koze.

balu
balu 06.11.2024, 17:59:14 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 06.11.2024, 17:56:51

Fakt to takhle přesně řekl? Vy máte pamatováka..  😄

Coudas
Coudas 06.11.2024, 18:00:50 xxx.xxx.120.57
lesnizinka:

Ale to je přece úplně o něčem jiném. Já bych mohla jet kamkoliv po světě, ale nejela jsem. 15let jsme nebyli na dovolené kvůli psům, protože jsme od nich nedokázali odjet. Letos jsme měli už zaplacené letenky na první naši dovolenou po těch letech - jen týden v Řecku, třetina z toho ještě pracovně. Onemocněl kocour, letenky propadnuly, opět nic. Nějak už ani nedoufám, protože teď začnou nemoce zase nám. Muži vypadlo tento týden koleno, já jsem na řadě - nejsme už nejmladší, no🙄 Alespoň nám nemusí nikdo závidět😛 

Zopakuji, psala jste, že neznáte… atd. Nepsala jste o důvodech.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.