Aktuálně: 3 858 inzerátů207 721 diskuzních příspěvků18 221 uživatelů

Třetí víčko

kometa
kometa 02.11.2024, 12:20:08 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 02.11.2024, 11:34:11

mít zdravé 50leté rodičky, které ty děti už opravdu chtějí a udělají si na ně čas😉

Ale ty 50leté rodičky musí ještě chodit do práce (teda po mateřské) a prarodiče už jsou opravdu staří.

Orionka (neregistrovaný) 02.11.2024, 14:55:26 xxx.xxx.186.126
lesnizinka:

Bobi, většina babiček v dnešní době ještě pracuje. Já to chápu, že je někdo z dětí ve 20, 30… uštvaný, bych to nechtěla ani omylem😉 Takže by ale asi měly mít až vnoučata?😜👍 Mělo by se to nějak vymyslet😉 Vlastně prd, ono už je to vymyšleno, některé maminky už si v podstatě, po 45, ta vnoučata rodí👍 Akorát doktorům se to nějak nelíbí😏Takže by se to mělo zlepšit tam, mít zdravé 50leté rodičky, které ty děti už opravdu chtějí a udělají si na ně čas😉

To bych chtěla vidět tu 50.letou rodičku, jak vychovává v 65. patnáctiletého puberťáka. 😃

kometa
kometa 02.11.2024, 15:56:53 xxx.xxx.147.163
Orionka:

To bych chtěla vidět tu 50.letou rodičku, jak vychovává v 65. patnáctiletého puberťáka. 😃

No, ona i ta 35letá matka. Pak se potká její klimakterium s pubertou dcery a to je pak teprve rachot.😉

Sardullah
Sardullah 02.11.2024, 15:57:39 xxx.xxx.221.216

Některé moje spolužačky začaly s plozením dětí o hodně později než já. Ty rozdíly jsou až takové, že zatímco mému synovi minula třicítka, tak oni se pořád ještě “trápí” na základní škole. A i vidím, že ten přístup k dětem je trochu jiný.

Já nevím jestli je to věkem nebo to je čistě moje nátura, ale když opomenu to dětské období, kdy je to tak max na paci paci… tak já jsem třeba zrovínka matka, co neměla problém s dětma zapařit hru na kompu nebo herní konzoli a klíďo jsme hráli celý odpolko. Děti jsem “ vychovala” na pořadech jako Červený trpaslík, Doctor who, Krajní meze, Příběhy ze záhrobí, Akta X..  v kombinaci se spidermanem, supermanem, Xenou, Buffy, Hvězdnou bránou. Vetřelec, predátor, terminátor…

Neměla jsem problém vlézt na jakoukoliv pouťovou atrakci, co jsme se vyblbli na autodromu.  Houpat se ns houpačce, klouzat na klouzačce, v zimě jezdit na bobech… a spoustu klidně i bláznivých věcí.

Samozřejmě v kombinaci s čtením klasických pohádek, zpíváním lidových písniček, chozením do přírody, kolo.. ale taky malování… no prostě taková ta klasika.

No a tak nějak jsme se prokousali do puberty.

Já byla ta matka, kterou mým dětem záviděli kamarádi a spolužáci… a ani pubertální dítě se za mě nestydělo naopak ostatní mě jako matku mým dětem záviděli. Jo tak jasně, nikdy jsme se neoblíkala usedle, do školy jsem přivezla holku ve žlutý alfičce GTV s hudebním doprovodem. No a povětšinou jsem sršela vtipnými hláškami… nedávno z holky vypadlo, že byla ráda, že má takovou cool matku.

Neumím si představit, že v době, kdy moje dcera chodila na střední by mi bylo 65 let… neumím si představit, že bych si v pětašedesáti tu pubertu mých dětí tak skvěle užila s že by si děti tak skvěle užili dětství s pubertu se svojí praštěnou matkou. A myslím, že i ten vztah s mými dětmi by byl jinej.

Děti fakt nemusím a naprosto chápu ženský, který děti nechtějí. Já děti vždycky chtěla, ne proto, že bych toužils po miminku a měla nějaký mateřský puzení, ale přesně s tou vizí, že jednou z toho mimina bude dospělej člověk a super parťák. Že to budou dospělí lidé, které oblivní moje osobnost… které di defakto vychovám k obrazu svému.

Já měla starší maminku… tedy na tu dobu… mamka mě měla v 32 letech, msminy v té době bývaly o deset let mladší. Màm tu nejhodnější, nejzlatější maminku na světě, ale byla úplně mimo moje zájmy…. respektive nikdy jsem jí nezažila, že by se zúčastňovala nějakého blbnutí. 

lesnizinka
lesnizinka 02.11.2024, 21:45:00 xxx.xxx.84.241

Sardullah, určitě v tom ten věk částečně bude, ale hlavně je to tedy ovlivněné povahou matky. U nás: mamka mě měla v 19(měla dva dny 19) takže byla velmi mladá mamka. Nic z toho, co popisuješ ty, se nekonalo. Protože makala směny jak šroubek, doma v hospodářství se starýma rodičema druhé kolo. Na blbnutí s dětma, i kdyby měla povahu, neměla prostě čas ani energii. No a je to i o té povaze. Teď je jí 70 pryč a praštěná a cool babka z ní je. Jezdí s vnoučaty na tobogánech, nechá se strhnout na kdejakovou kravinu. Vloni v září nám zavřeli nečekaně koupák, tak jsme šly do aqaparku, samy dvě, já 50, ona 70 a jezdily jsme spolu půl dne na pneumatice na tobogánech😛 Když vidím některé ty matky, co jdou s dětma, respektive jedno vedou za ruku, druhé vezou v kočárku a tváří se u toho jak krůty, čumí do mobilu…tak je vlastně  jedno, jestli je jim 20 nebo 40, protože to dítě s nima stejně nic nezažije, obchoďák je tak maximum. 

Orionka (neregistrovaný) 02.11.2024, 22:22:51 xxx:xxx.9c7e:2b00
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 02.11.2024, 21:45:00

Krásně jste popsala rozdíl mezi matkou a babičkou. A úžasné na tom je, že babička může dětičky večer (za týden) vrátit. 

Bobca
Bobca 03.11.2024, 09:54:13 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 02.11.2024, 21:45:00

Raduš-a vo tom to je…Já to blbě popsala,že mladé matky jsou strhané-nejsou,jen toho mají víc-jinak to dítě vnímají…spíš jsem chtěla říct,že -taďy to teď vidíš,že si užiješ s mamkou až na její stáří..Já skočila rovnou nohou i do hospodářství..pole a tak…Se  staršíma jsme hráli hry,to jo,jenže já měla tchýni  o 40let starší(v jedné kuchyni)..A tam se “nehrálo”na nějaké výlety..JÁ-čundračka-bych vzala děcka v sobotu ven,na celodenní výšlap-i s obědem na ohni...jenže se muselo vařit,péct buchty-odpolko n apole..atd atd..Až měl můj nemladší asi3-4roky,tak že půjdem se všema děckama na Sovinec,a na Rešovské vodopády-takový okruh..Neptejte se-bylo to poprvé a naposledy..Jak já byla blbá!!!pitomá!!ušlápnutá!!

Sardulah-smekám.👌--Já,až byli starší dospělejší,a vlastní dcera slavila 18tiny u nás v garáži..tak jsme potom “zahučeli” všichni na diskošce u nás ve vinárně-a pak i na Silvestra..a se starší a jejími kamarádkami párkrát taky…..Přesně jak popisujete..Já,se všema dětma(i bratranci mých dětí)všichni v kroužku-pak už i zeťák….Taky jsem se styděla napřed,že se mi budou jejich spolužáci smát..ale naopak..Byla jsem “za hvězdu”,že s dětma takhle pařím..Kámoška od nejstarší mi říkala “diskobába”😎Tohle jsem si s nima užila..tam nebyla babička..jinak se muselo pořád něco dělat.Nezapomenu její hlášku,když byla v telce spartakiáda(já byla mimochodem i na Strahově-taky celý příběh,než jsem tam jela).."než by radši šli kopat řepu"(všichni)..Pro mě to byl zážitek na celý život..

Canka
Canka 03.11.2024, 10:13:53 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Zapomněla jsem sem přidat fotky z Halloweena z práce,jak jsem byla děsně erotická😂Ať se taky pobavíte😂

Včera jsme byli s kamarádkou ve Winter wondarlandu v Praze…bylo to moooc hezké..nevím,jestli jste o tom slyšeli,otevírali to asi 14 dní dozadu…jsou to světelné instalace pohadkových postaviček spolu s osvícenými atrakcemi….no užili jsme si to a pak zašli ještě do kina..doma jsme byli až kolem 1 h ráno..ale stálo to za to..jen sem natáčela samý videa a nemám žádný fotky🙄

Co se týče těch příjmení..my máme v rodině 3 tatínky😂Takže jen já a brácha máme stejný příjmení..a obě ségry maji každá taky jiné😀Takže to máme taky veselý😂

Máme jsme byli včera ukázat byt,kam jsme ségru přestěhovali a snad to konečně definitivně uklidnilo vody..jen teda šílí z toho,co až zjistí tamta pinda,že je ségra vystěhovaná z toho jejího bytu..tak jí říkám,ať to neřeší,že i s vratnou kaucí a nájmem bude mít 30 000,- kč a že byt je vypulírovaný,takže si tam může hvězda hned někoho nastěhovat.. 

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 03.11.2024, 10:49:58 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 03.11.2024, 09:54:13

Tak se spartakiádou jsem já prej už trapná. Jakmile je v televizi zmíňka, tak hned vytahuju, že jsem byla poupata… a syn řekne “ no jo, to víme, to říkáš vždycky”

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 11:29:50 xxx.xxx.84.241

Niki kočka tam si👍i jako mrtvola😜 A maloval tě kdo? Sama si se, nebo některá kámoška? Jste dobré, já bych to takto hezky, věrohodně namalovat neuměla, na malování jsem kopyto, stejně jako na zpěv😏

Co se zpěvu týče…já ráno nemůžu promluvit, natož tak, že bych mohla zpívat(i kdybych to zrovna uměla, neřkuli měla hlas) Jsem zvědavá, kdo z rodiny nevydrží a dá se konečně vyšetřit ať víme, co nám je. Odkašláváme. Šíleně a protivně si nemůžem odkašlat, je to fakt hrozné, i jít vůbec mezi lidi. Před 20rokama asi…začala babča. Pak já, už nějmíň 10 roků, pak Tom a teď už cca 5let i mamka. A největší sranda je, jak nám to všem leze na nervy. Jedu s ní v autě na nákupy a ona celou cestu odkašlává. ,,Boha už buď zticha!" Příště to samé v autě já. A řvu,,já už se z toho zblázním, to se tohle prostě nedá!"Já jsem si zprvu myslela, že mám něco s průduškama, protože dědova rodina je astma a CHOPN. Jenže jsem si to dala dohromady a musí to být asi něco nakažlivého. Odkašlávám jak tuberák(tubera? Ale to je spíš kašel, ne?) celou cestu jak ráno jdu. Jeden týden cca před měsícem jsem zaznamenala, že nic. Jenže jsem nepřišla na to, jestli se něco změnilo. Už jsem říkala Viktínovi: Vikťo, já jsem asi alergická na kočky!😜 No a tak to je i několikrát denně, půl hodiny chrchlání. Víc asi po námaze. Tom večer, když ten den hrál tenis…to je jistota. Já nepůjdu, tak ukecávám ty dva, ať jdou oni😏Nikdo nechce🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 11:32:25 xxx.xxx.84.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.11.2024, 10:49:58

Poupata…já ne, náš ročník to nějak minulo, asi byli o rok mladší. Ale mám to od mamky(tak jak tvoje děti😉) poslouchám zkazky o tom jak byli na Strahově😛

balu
balu 03.11.2024, 11:42:33 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.11.2024, 11:29:50

Tak vy jste všichni postupně nějak onemocněli, vy si myslíte že je to nakažlivé, ale k lékaři nejdete? Svatá prostoto! Váš odpor k lékařům vám může být osudný. Ale každý svého štěstí strůjcem, že…

orionka-2
orionka-2 03.11.2024, 12:27:50 xxx:xxx.3ee4:6031

Odkašlávám jak tuberák(tubera? Ale to je spíš kašel, ne?) celou cestu jak ráno jdu

Já jen přidám informaci, že loni zemřelo víc lidí na TBC než na covid. Nechtějte odkaz, nevím, kde jsem na to narazila. Ale na test by asi bylo dobré zajít. Ne na covid, ale na TBC. Plive se do skleničky, případně jde na rentgen. Takzvané “snímkování ze štítu” - chodívalo se.

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 12:52:40 xxx.xxx.84.241

Jo ještě poopravím: asi nakažlivé, při úzkém kontaktu. Brácha ani jeho rodina, či další naši příbuzní to nemají. Tuberu prodělal děda, jako mladý. Mám zvýšené markery, protože mám protilátky - to už se zjistilo při povinném očkování ve škole v těch, hmm, nevím už kolika letech? 

Asi nikdo nepřežívá s tuberou nějakých 15let, ne? A nekašleme, není to kašel. Jde o něco jiného, ale je to celkem záhada. 

balu
balu 03.11.2024, 12:55:13 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.11.2024, 12:52:40

Nebylo by dobré tu záhadu vyřešit tím, že se necháte vyšetřit? Budete vědět co to je a jestli a jak to léčit.

Vahine
Vahine 03.11.2024, 12:56:28 xxx.xxx.4.238
»

Reflux či počínající astma? Třeba…

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 13:05:50 xxx.xxx.84.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 03.11.2024, 12:56:28

Ale jo, to všechno už mě taky napadlo jenže: máme to všichni tři už😲

Balu, já určitě nejdu, mamka po nedávných zkušenostech na ortopedii taky prý ne🙄Ale: možná bude muset jít k obvoďákovi, ten je nový, mladý a strašně poctivý. Už minule jsem jí říkala, ať mu to řekne. No poslala mě nekam, ale třeba ji příště ukecám. Jen jestli to bude tak jednoduché, jak vy si představujete. znám x případů, kdy lidi chodí po doktorech a nepřijde se na nic. Viz děda (známý) od Bobči. Vlastně ani nevím, jestli nakonec diagnozu má, nebo umře s tím, že se neví, co mu je. 

balu
balu 03.11.2024, 13:15:17 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.11.2024, 13:05:50

Vy jste paranoidní rodina! Radši umřete, než byste se nechali vyšetřit. A to nemluvím o tom, jestli je to třeba fakt nakažlivé, že můžete někoho ohrozit. 

kometa
kometa 03.11.2024, 13:15:41 xxx.xxx.147.163
»

Asi nikdo nepřežívá s tuberou nějakých 15let, ne?

TBC je chronické onemocnění… Není to chřipka nebo ebola.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.