Některé moje spolužačky začaly s plozením dětí o hodně později než já. Ty rozdíly jsou až takové, že zatímco mému synovi minula třicítka, tak oni se pořád ještě “trápí” na základní škole. A i vidím, že ten přístup k dětem je trochu jiný.
Já nevím jestli je to věkem nebo to je čistě moje nátura, ale když opomenu to dětské období, kdy je to tak max na paci paci… tak já jsem třeba zrovínka matka, co neměla problém s dětma zapařit hru na kompu nebo herní konzoli a klíďo jsme hráli celý odpolko. Děti jsem “ vychovala” na pořadech jako Červený trpaslík, Doctor who, Krajní meze, Příběhy ze záhrobí, Akta X.. v kombinaci se spidermanem, supermanem, Xenou, Buffy, Hvězdnou bránou. Vetřelec, predátor, terminátor…
Neměla jsem problém vlézt na jakoukoliv pouťovou atrakci, co jsme se vyblbli na autodromu. Houpat se ns houpačce, klouzat na klouzačce, v zimě jezdit na bobech… a spoustu klidně i bláznivých věcí.
Samozřejmě v kombinaci s čtením klasických pohádek, zpíváním lidových písniček, chozením do přírody, kolo.. ale taky malování… no prostě taková ta klasika.
No a tak nějak jsme se prokousali do puberty.
Já byla ta matka, kterou mým dětem záviděli kamarádi a spolužáci… a ani pubertální dítě se za mě nestydělo naopak ostatní mě jako matku mým dětem záviděli. Jo tak jasně, nikdy jsme se neoblíkala usedle, do školy jsem přivezla holku ve žlutý alfičce GTV s hudebním doprovodem. No a povětšinou jsem sršela vtipnými hláškami… nedávno z holky vypadlo, že byla ráda, že má takovou cool matku.
Neumím si představit, že v době, kdy moje dcera chodila na střední by mi bylo 65 let… neumím si představit, že bych si v pětašedesáti tu pubertu mých dětí tak skvěle užila s že by si děti tak skvěle užili dětství s pubertu se svojí praštěnou matkou. A myslím, že i ten vztah s mými dětmi by byl jinej.
Děti fakt nemusím a naprosto chápu ženský, který děti nechtějí. Já děti vždycky chtěla, ne proto, že bych toužils po miminku a měla nějaký mateřský puzení, ale přesně s tou vizí, že jednou z toho mimina bude dospělej člověk a super parťák. Že to budou dospělí lidé, které oblivní moje osobnost… které di defakto vychovám k obrazu svému.
Já měla starší maminku… tedy na tu dobu… mamka mě měla v 32 letech, msminy v té době bývaly o deset let mladší. Màm tu nejhodnější, nejzlatější maminku na světě, ale byla úplně mimo moje zájmy…. respektive nikdy jsem jí nezažila, že by se zúčastňovala nějakého blbnutí.