Aktuálně: 3 503 inzerátů217 053 diskuzních příspěvků18 332 uživatelů

Třetí víčko

Orionka (neregistrovaný) 28.10.2024, 20:57:57 xxx:xxx.9c7e:2b00
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 28.10.2024, 20:29:10

…každopádně aspoň víme, jak to je….

Je to právě tak, jak to má být. Jste 3 dospělé ženské a poradily jste si rychle a dobře, aniž by se ta skoro 30. letá musela vracet mamce pod sukně. Jen tak trochu počítám - když je té nejmladší skoro 30…..tak mamince bude k 60. ? Nechci být mravokárce, ale v tomhle věku už bude ona brzy potřebovat vaši pomoc a ne naopak. Tak na ni buďte hodné. Už mlčím a mizím.

Saga
Saga 28.10.2024, 21:17:34 xxx.xxx.245.41

Žínko, jojo, přesně  tuhle šílenou stěnu mám na mysli, strašný todlecto 🙄!

Bobčo, dávejte na sebe pozor! Já než jsem to dočetla, tak jsem si taky myslela, že jsou z vás dvě Bobči! 

Gratulka k Čanky sestry stěhování 👍

lesnizinka
lesnizinka 28.10.2024, 21:48:12 xxx.xxx.87.100

Teda Nikýýý😎 Valím voka😲 jak jste to skvěle zvládly, fakt v rekordním čase najít byt, přestěhovat…Asi jsi to popisovala, ale doufám, že je hezký, na hezkém místě? Není to jen nějaká z nouze cnost, že ne? A teda doufám, že se tam hned nenapakuje blbeček, jako, že na lepší👎

Tak ještě aby to tak hezky vyšlo s autem i slámou👍 Teda ta tma, o hodinu dřív, to je pro mě blbý skok😕 Vždycky jsem šla po obědě ještě ven pracovat, no doobědváme v 16h, chvilku člověk musí odfouknout, jinak by se zeblil a…je tma🙄 Ráno je mi to šumafuk, protože já jdu ven prostě 8.30 a to už je světlo vždycky. 

Leithian
Leithian 28.10.2024, 22:39:57 xxx.xxx.50.155

Mely byste prestat rejt do mamy. Segra je dospela a svepravna a za svy prusery si muze sama. Ze za ni mama nechce resit jeji kraviny  se nedivim. A vy jste hloupy ze to za ni furt dokolecka resite. Samostatna nebude nikdy. Proc? Staci pak pobrecet a sestricky se pretrhnou s pomoci. Mely jste si dat nejaky ultimatum aspon.

Daja
Daja 29.10.2024, 04:41:50 xxx:xxx.a8df:3f94
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 28.10.2024, 22:39:57

Leithian pane bože a dost!!!!!

Přestaň furt rýt do někoho. 

Jak píšeš jsou dospělé, ty sněmy nežiješ, ony holky vědí co a jak😉.

Dája

Kilian
Kilian 29.10.2024, 09:02:14 xxx:xxx.ca62:47d3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 28.10.2024, 20:29:10

….Niky nezlobte se, ale jak jste psala, tak na mně dělá  dojem, že se vaše sestra jenom vezla, vše jste zařizovala vy, vaše kamarádka a druhá sestra…tahle se jenom vezla, nezaridila vůbec nic. .tak se opravdu vaší namince nedivte ..pokud se mýlím,  omlouvam se, ale tak to z vašich příspěvevku pro mně vyznělo….

Buggyra
Buggyra 29.10.2024, 10:42:16 xxx.xxx.198.226

V pátek jsme trochu zevlovali u koní a moc toho nepodělali, ale pak jsme maličko pomohli holkám stavět novou ohradu mimo základní výběhy, kde budou koně dopásat podzimní trávu.

V sobotu jsme ráno zajeli pro kamarády s koňmi, chtěli na výlet, tak jsem je posunula, někde vyložila a oni si pak domů dojeli po kopytě, měli hezky, tak to bylo fajn. Tím se mi vrátil druhý přívěs na koně, který měli půjčený na nácvik nastupování, a teď ho čeká rekonstrukce, aby byl příští rok v provozu jako záložní, když bude rozbitá dodávka. Předěláme ho tak, aby vepředu na oji mohl jet kočár a v přívěsu poníci, aby když není dodávka, nemusela máti hledat druhého řidiče (většinou mě…), který odveze kočár nebo poníky. Řidičák si na to dělala letos v létě, tak už bude snad samostatná 🙂 

Po obědě jsme vyrazili na kameny do základů stodoly, co chlap rekonstruuje, odvezli jsme tři vozíky kamenů, hádám tak tuna a půl toho mohla být, jsme šikovní. Byly tam kameny i takové velké, které bychom nenaložili, tak mě napadlo je na místě rozbít (nebo omlátit) palicí, aby se zmenšily, a světe div se, fungovalo, tak jsme odvezli všechno, majitelé pozemku, ze kterého jsme si je brali, byli nadšení.

V neděli jsme měli vyhrazeno na odpočinek, a taky že jsme se většinu dne pěkně flákořili. Mám rozdělané 3000ks puzzle Pána prstenů, tak jsem celé dopoledne pilně skládala. Odpoledne jsme jen zalili z pojízdné nádrže stromky (fakt je sucho už 14 dní a déšť v nedohlednu) a nádrž jsem si odvezla na zahrádku, kde jsme ji vydrhli zevnitř koštětem a až vyčerpáme jednu z podzemních nádrží s vodou u koní, tak v téhle navezeme nový kubík vody z vodovodního řádu a nebudeme se s tím muset tahat po sto litrech jako to bývávalo dříve… Takže bájo spousta práce ušetřeno.

Pondělí jsme zase pracovně využili a dopoledne jsme postavili novou branku (dva pražce zakopat, přivrutit panty od branky a vymyslet zavírání, aby ji vítr neotvíral) a je krásná. Kdysi jsme někde přišli ke 4 nebo 5 vratům, teď už zbývá jen jeden 1,5m dílec nevyužitý od těch vrat, na něm momentálně dlí smotané hadice u nádrží, takže slouží svému účelu 🙂 vše ostatní už je zdárně usazeno a používáno a člověk nemusí poponášet nějaké plotové dílce v ruce, to jsem nesnášela…

V pondělí odpoledne si chlap vzal domů moje staré už dlouho neobsazené akváro a vyrobil v něm bydlení pro stínky, šváby a žížaly. Pak ho přivezl zařízené, je přenádherné, někdy udělám foto. Mám v něm tři typy stínek, jednak z přírodnin tam zůstal divoký typ, pak tam mám bílé s černým mramorováním a pak oranžové. Žížaly si musím nasadit sama a madagaskarské šváby dostanu taky od chlapa. Zkusím tady v inzerátech nakoupit nějaké ty obří stínky, co se budou dobře slepicím chytat. Jinak jo, je to teráro určené pro množení příkrmu pro slepice 😀

Stálý stav slepic je 13 ks, včera 9 vajec, výběh je plný peří, tak jsem spokojená, že holky docela nesou, i když jsou dvouleté a den se krátí. Uvidím, co zvládnou další dva měsíce, pak už bude veseleji (až na krátká období mrazů).

Orionka (neregistrovaný) 29.10.2024, 11:45:42 xxx.xxx.188.4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 29.10.2024, 10:42:16

Tomu říkám využitý víkend. 👍

Bobca
Bobca 29.10.2024, 12:32:16 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 29.10.2024, 10:42:16

. Mám rozdělané 3000ks puzzle Pána prstenů, tak jsem celé dopoledne pilně skládala.

Teda,kdy na to bereš čas?..ale je fajn,že se takhle “donutíš” dělat i věci pro sebe…Já byla kdysi taky hodně akční…Ale bylo hospodářství,pole,dobytek…Teď nemusím-asi bych to ani nezvládala…Takže jsi ten prodloužený víkend využila domrtě👌💪Jsi dobrá..

Buggyra
Buggyra 29.10.2024, 12:54:35 xxx.xxx.198.226

No dík, puzzle jsou jen zástěrka pro flákoření, že ano 🙂 U toho puštěná telka, přizobávám něco křupavého… Já nežehlím, nemyju nádobí, neskládám prádlo, a podobné časově náročné aktivity, jídlo nevařím (jakože maso, omáčky, složité pečení a tak), pouze připravuji (tak říkám tomu, že uvařím brambory, rýži, k tomu na pánev hodím kuře nebo rybu nebo obalím nějaký řízek a pak ho hodím do fritýrky - teda tomu obalování vaření říkám, to je dost náročné a patlavé, aby si to zasloužilo, ale když už balím, tak obalím kilo či dvě materiálu, a pak už to jen tahám z mrazáku a strkám do fritézy, tak to už je zase příprava), na baráku dělat nemusím (dělat dříví, sekat trávu…), tak mám čas na takovýhle relax.

Ono to takhle zní hrozně honostně, jako co jsem všechno udělala. Ale zalít stromky byla půlhodina, vymýt nádrž druhá. Udělat novou branku trvalo tři hodiny. Tři točky pro kameny vyšly asi na pět hodin dohromady, nakládali jsme to po kusech, ale z vozejku jsme to jen skopli. No a pondělní odpoledne pracoval jen chlap, já jsem jela na táčky ke svojí vozíkové důchodkyni, všechno jsme probraly odshora dolů a zase zpátky, na nikom jsme nit suchou nenechaly, naštěstí nedošla řeč na politiku, páč o tom já se bavit neumím, mě to rozčiluje, a ona si potřebuje zanadávat tu na toho a tu na onoho, a já zpravidla ani nevím, který ten či onen vlastně je… Kámoška říkala, že končí se slepicemi, bojí se o dědka, slepičí ubikace je pod domem (dům ve svahu), takže když tam děda jde, může klouznout nebo zakopnout, v zimě to za to nestojí. Tak že bude kupovat vejce ode mě a hned si nechala něco přivézt a pětikorunu za vejce, zadarmo si to vnutit nenechala, no, co vám budu povídat, bohatá důchodkyně 😀 

Buggyra
Buggyra 29.10.2024, 13:00:04 xxx.xxx.198.226

Dneska jsem byla u toho ortopedického lékaře, tak se mi rovnou nevysmál, což potěšilo, pravil, že teda je vidět, že záda přetížená, svaly břicha ochablé a tak, tak že bych měla něco cvičit, a to jsem řekla “ha, přesně proto jdu k vám, poraďte co, a jak”, a on, že tady od toho není, ať si zajdu za nějakým fyzioterapeutem nebo rehabilitačním pracovníkem, no tak jsem tam, kde jsem byla, díky moc.

Ale sestra mi dala doporučení na prý super rehabilitační babu, která by mi měla to cvíko udělat na míru, okopčím si zprávu od dochtora a dojdu tam s tím. A uvidíme. Mezitím doktor říkal, že dornovka úplně super, ať v ní pokračuji. No a pak prostě denně pocvičit pět minut nějakou tu kompenzaci a dobře bude. Takže musím si nechat tu pětiminutovku od někoho sestavit.

No a když jsem mu říkala, že jsem podle letáku cvičila zpevňovací cviky na trup a bedra, což mi nepomohlo, a stejně po půl roce poctivého cvičení se mi ta záda rozbila, tak říkal, že může být, že když mě u toho cvičení podle letáku nikdo nevidí, můžu si ta záda klidně i rozbít sama tím, že cvičím nesprávně, tak to mám potvrzené z úst povolaných, že si to nevymýšlím, že jsem se na to cvičení vyprdla.

Buggyra
Buggyra 29.10.2024, 13:00:55 xxx.xxx.198.226

Jo, mimochodem, o matraci se doktor ani nezmínil. Ptal se na vložky do bot, nosím ortopedické, jinak ho v podstatě nic kromě zaměstnání nezajímalo.

Bobca
Bobca 29.10.2024, 13:21:57 xxx.xxx.20.192
Buggyra:

Jo, mimochodem, o matraci se doktor ani nezmínil. Ptal se na vložky do bot, nosím ortopedické, jinak ho v podstatě nic kromě zaměstnání nezajímalo.

Matraci ti doktor nemusí doporučovat,to je myslím na každém,jak si ustele,tak si lehne..🤭😇..aby ho nebolela záda..Vidíš sama,jak ti to pomohlo..Jen se bojíš přiznat,že ti pomohla…Tohle řekni doktorovi,že už je ti líp po nové matraci..a cvičení bude doplněk..Ale má pravdu,abys necvičila blbě,nech si ty cviky ukázat..Nemáš nárok na rehabky??

Orionka (neregistrovaný) 29.10.2024, 13:35:59 xxx:xxx.9c7e:2b00
Buggyra:

Doufám, že jste od něj odešla se žádankou na rehabilitaci. Ne, že si budete shánět fyzioterapeuta “pokoutně”. Nevím, kde jste byla u ortopeda….v liberecké nemocnici je poměrně rozsáhlé rehab. oddělení ( i ambulantní)- jsem teď chytrá, chodím tam už 3. týden. Nebo zkusit Libverdu - tam odešel primář liberecké ortop. Ale to už je 20 let. Bůhví, kde je mu konec.

Canka
Canka 29.10.2024, 21:02:16 xxx.xxx.212.25

Ahojte děvčata,

Sama jsem na nás pyšná,v jakém rekordním čase jsme to stihli a že jsme to zvládli vše svépomocí.Co se týče mladší ségry…ta hákovala v pondělí na přesčase..byl svátek a u nás jsou přesčasy moc hezky zaplacené a nejdi do prace za 175%….chodila září i říjen a bude chodit i listopad…chci,aby peníze mě i starší ségře vrátila…nechci,aby jí to všechno spadlo do klína zadarmo..bude makat až do Vánoc..taková je domluva..ušetří teď 5000,- kč na nájmu + peníze navíc za přesčasy + v prosinci máme 13.plat…takže nemá to zadarmo..do prosince by měla vše vrátit a po Novém roce se postavit plně na své nohy…a žít normálně a ne z ruky do huby…

Co se týče mamky…asi je mi jedno,co si o tom děvčata myslíte..nevíte,jak se o mámu staráme a co se u nás v rodině děje a z jakých průserů jsme mamku tahali a co všechno jsme platili…ale neřekli jsme ani hovno..je to naše máma..ano,zanadávali jsme si mezi sebou jako sourozenci,ale je to naše máma…a ona po tom všem není schopna na 2 měsíce ségru ubytovat?I když by jí ségra za ty 2 měsíce dala celkem 20 000,- kč za nájem?Ona to nechtěla zadarmo…s tím,že si myslela jak mladší ségra,tak i my ségry s brácha,že je to hotová věc,protože je to přeci máma i my její děti…tak je to samozřejmost..očvidně ne..a nám to teď všem aspoň otevřelo oči ..mámu sem od tý doby viděla jen 2x..já to prostě zatím nedokážu zkousnout…nějakou dobu mi to potrvá..a ano,každý máme něco třeba v rodině,ale na druhou stranu od toho rodina je…aby ses měl na koho spolehnout ..já jsem hodně samostatná jednotka..ze všech problémů jsem se vyhrabala sama..a o pomoc si řeknu minimálně..a nikdy jsem od mamky nic nechtěla…jen tohle..aby tu ségru vzala..no to už je jedno..strašně se změnila,co je v důchodu..je z ní úplně jiný člověk žijící televizí a novinama Blesk a Aha🤨Chápu,je v nějakém věku,ale…..je to složité…

Dneska jsem měla frmol day😂V práci po dovče to bylo moooooc výborné..Po práci jsem pospíchala domů zaparkovat skútr,kolega z práce pro mě přijel a odvezl mě do servisu pro auto…nakonec na to,kolik tam toho udělali,tak cena dobrá,platila jsem ,,jen,, 7500,- kč..jela jsem rovnou natankovat plnou nádrž..do toho mi volá týpek,že mi veze slámu…takže fofry domů,převlíknout(kočičáci nechápali,kam zase letím,když jsem před vteřinou přišla) a letěla ke zvířátkům..naštěstí to byli jen 4 balíky,ale když to ženská kutálí sama,tak nic moc…takže jsem si zanadávala,že během chvilky z peněženky vylítlo 10 500,- kč(oprava auta,plná nádrž,sláma),vyvztekala se,postarala se o zvěrstvo,letěla se postarat o zvěrstvo domů,nakrmit pak i toulavky na zahradě a pak jela pro něco do města k jídlu,protože kouknu na hodinky a ono už 19 hodin a já naposledy jedla ráno..v restauračce jsem potkala kámošku,a že má rozbité auto,tak jsem jí ješté vezla domů…cestou mi volá moje pojišťovačka,že nemám zaplacenou pojistku na auto,že splatnost byla na začátku měsíce a že to mám přeci v aplikaci..no na to já samozřejmě nekoukám..takže další 4000,- v řiti…to mě dneska teda totálně demotivovalo a teď se válím ve vaně a jsem fakt KO…

lesnizinka
lesnizinka 29.10.2024, 21:17:40 xxx.xxx.84.241

Buggyro ste vtipná😛 Že: já jsem toho ani moc nedělala, to tak jen vypadá😏 Mě by z toho výčtu bohatě stačila ta převezená hromada kamení…těch milion dalších věcí, bych dělala tak měsíc. Dneska jsem zase několik hodin strávila vystříháváním a mazáním herbicidem náletů, dneska to byly převážně ostružiny, které totálně prorostly několik part keřů, dostávat je z širokých nízkých rododendronů bylo něco. Jestli na jaře znova ,,hezky" obrazí, tak mě trefí asi. Zítra musím na cesty, pozítří se snad konečně dostanu k vystříhání malin🙄

Mamka nebyla doma, takže jsem večer s Mandy obešla potok, zkontrolovala, jestli se zavřela přenastavená dvířka od kurníku(přenastavoval brácha) A jelikož jsem fakt degen sklerotický, jela jsem tam na otočku ještě jednou, protože jsem bráchovi zapomněla hodit kompresor, aby dofoukal tlakovku u čerpadla, než odjede. 

Anonymní (neregistrovaný) 30.10.2024, 07:11:50 xxx.xxx.108.52
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 30.10.2024, 05:19:12

To asi ne, má tam přeci zimu. Třeba už  je v práci a má toho moc. 

vahine (neregistrovaný) 30.10.2024, 07:13:36 xxx.xxx.108.52

Teď jsem si dala pozor, jméno jsem napsala, ale než jsem vyplnila captchu, tak zmizelo ☝️

lesnizinka
lesnizinka 30.10.2024, 07:31:27 xxx.xxx.84.241

Dobré ráno🙂 Jana se občas ,,zakecá" na jiných tématech a já na jiná nakouknu jen zběžně, na většinu vůbec, takže nevím, jestli není zrovinka jinde. Není? 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.