V pátek jsme trochu zevlovali u koní a moc toho nepodělali, ale pak jsme maličko pomohli holkám stavět novou ohradu mimo základní výběhy, kde budou koně dopásat podzimní trávu.
V sobotu jsme ráno zajeli pro kamarády s koňmi, chtěli na výlet, tak jsem je posunula, někde vyložila a oni si pak domů dojeli po kopytě, měli hezky, tak to bylo fajn. Tím se mi vrátil druhý přívěs na koně, který měli půjčený na nácvik nastupování, a teď ho čeká rekonstrukce, aby byl příští rok v provozu jako záložní, když bude rozbitá dodávka. Předěláme ho tak, aby vepředu na oji mohl jet kočár a v přívěsu poníci, aby když není dodávka, nemusela máti hledat druhého řidiče (většinou mě…), který odveze kočár nebo poníky. Řidičák si na to dělala letos v létě, tak už bude snad samostatná 🙂
Po obědě jsme vyrazili na kameny do základů stodoly, co chlap rekonstruuje, odvezli jsme tři vozíky kamenů, hádám tak tuna a půl toho mohla být, jsme šikovní. Byly tam kameny i takové velké, které bychom nenaložili, tak mě napadlo je na místě rozbít (nebo omlátit) palicí, aby se zmenšily, a světe div se, fungovalo, tak jsme odvezli všechno, majitelé pozemku, ze kterého jsme si je brali, byli nadšení.
V neděli jsme měli vyhrazeno na odpočinek, a taky že jsme se většinu dne pěkně flákořili. Mám rozdělané 3000ks puzzle Pána prstenů, tak jsem celé dopoledne pilně skládala. Odpoledne jsme jen zalili z pojízdné nádrže stromky (fakt je sucho už 14 dní a déšť v nedohlednu) a nádrž jsem si odvezla na zahrádku, kde jsme ji vydrhli zevnitř koštětem a až vyčerpáme jednu z podzemních nádrží s vodou u koní, tak v téhle navezeme nový kubík vody z vodovodního řádu a nebudeme se s tím muset tahat po sto litrech jako to bývávalo dříve… Takže bájo spousta práce ušetřeno.
Pondělí jsme zase pracovně využili a dopoledne jsme postavili novou branku (dva pražce zakopat, přivrutit panty od branky a vymyslet zavírání, aby ji vítr neotvíral) a je krásná. Kdysi jsme někde přišli ke 4 nebo 5 vratům, teď už zbývá jen jeden 1,5m dílec nevyužitý od těch vrat, na něm momentálně dlí smotané hadice u nádrží, takže slouží svému účelu 🙂 vše ostatní už je zdárně usazeno a používáno a člověk nemusí poponášet nějaké plotové dílce v ruce, to jsem nesnášela…
V pondělí odpoledne si chlap vzal domů moje staré už dlouho neobsazené akváro a vyrobil v něm bydlení pro stínky, šváby a žížaly. Pak ho přivezl zařízené, je přenádherné, někdy udělám foto. Mám v něm tři typy stínek, jednak z přírodnin tam zůstal divoký typ, pak tam mám bílé s černým mramorováním a pak oranžové. Žížaly si musím nasadit sama a madagaskarské šváby dostanu taky od chlapa. Zkusím tady v inzerátech nakoupit nějaké ty obří stínky, co se budou dobře slepicím chytat. Jinak jo, je to teráro určené pro množení příkrmu pro slepice 😀
Stálý stav slepic je 13 ks, včera 9 vajec, výběh je plný peří, tak jsem spokojená, že holky docela nesou, i když jsou dvouleté a den se krátí. Uvidím, co zvládnou další dva měsíce, pak už bude veseleji (až na krátká období mrazů).