Doktorečka - jako rodilá Brňačka, která žije v Brně skoro celý život, jsem tento výraz, zdrobnělinu, neslyšela, a čtu ji poprvé až dnes tady.
Třetí víčko
Balu, když si pořídíte kočku-holku, tak to řešit nemusíte. Tohle je potíž jen u samců 🙂 Taky uvažuju do budoucna spíš o dvou ženskejch. No, nemám ženské ráda, ony mě taky ne, tak to ještě zvážím.. Navíc vytrhnout z přírody dva kocoury je pro přírodu přínosnější než vytáhnout dvě kočky. Na druhou stranu, kocouři jsou levnější na kastraci a domácí čičiny bych kastrovat nemusela. Tak to pak ještě budu muset promyslet.
Nicméně svému Kocourovi jsem značkování rozmluvila.
Protože mi teď o nic nešlo. To víte, že kdyby šlo, tak bych si ji vyžádala.
balu:Když to tady čtu, jsem moc ráda, že jsem si kočku do bytu nepořídila. I když nejsem “kočičí” člověk, tak i taková myšlenka mi bleskla hlavou po smrti mého posledního psa. Sestra totiž kočku měla, jen domácí, a takové problémy s močením a značkováním nikdy neměla, a to se její kočka dožila cca 18 let.
To močení a značkování bych nerozdýchala, u kočky stejně jako u psa. Naštěstí žádný z našich psů to nedělal a nedělá.
No, on mě dnes fest vytočil - Kuky! Ale tak třeba jsem potřebovala přesměrování emocí trochu jinam…😀😉
Jinak i pro Dublinbarzoj: “Doktorečka” určitě není žádnej brněnskej hantec, je to jakási s prominutím připitomělá zdrobnělina…😄
Jak jsi mu to rozmluvila???😄
Jak je zde známo, Kuky tento prohřešek neudělal poprvé…😟
Je mi jasné, že značkování je doménou samců.
Ale močení do postele (nebo jinam) z pomsty nebo za trest, ne. Vím, že někdo napíše, že něčeho takového zvířata nejsou schopna, ale já vím, že jsou.
Já také věřím, že značkování může být i projevem msty, naštvání atp.
Možná si teď zvykl mě mít víc pro sebe, a já mu třeba včera nečekaně na půl dne zmizela… Dnes jsem sice už byla vzhůru, ale povalovala jsem se. Vím, že tu mňaučel, ale zas “ocaď pocaď”. Úplně jeho služkou být nechci. Takže jsem na mňaučení nereagovala…no a poté to provedl.
Čanko, co máš s autem? Čeká mě to taky (plno oprav), děsím se ceny…
Jak jsi mu to rozmluvila???😄
No, to asi nemůžu napsat veřejně. Někdo by to mohl považovat za týrání. Teda tady asi všichni 😀
Ale jinak kromě averzivních metod jsem taky ten botník zabezpečila, aby to něj prostě nemohl lézt. Což je celkem snadné. Kdyby začal och*t botník zvenčí, tak nevím. Asi bych doma zavedla neviditelný elektrický plot…
lesnizinka:Ano, je to fakt, s autem je to velká svoboda. Ve městě kde je několik druhů dopravy je to skoro jedno(i když velký nákup stejně autem) ale na vesnici, kde nic není a všude musíte dojet alespoň těch 15km je to prostě nutnost.
Když jsem přečetla Eliščin maraton…no mě to prostě hlava nebere, já fakt snad ani těch 100m. Vím, není to normání, ale řešit to nebudu, však ono to se mnou sekne.
Niki, ale tobě běhání šlo! Že tě to nebavilo, to je jiná, taky chápu😉ale uběhnula jsi hodně. Jo, právě na ty drenáže a jestli tam vidíš už nějaké zlepšení jsem se chtěla zeptat. A vlastně na tu kavitaci máš chodit jak často?
Včera jsem koukala, že vyrazilo zřejmě posledních pár klouzků, takže udělám ještě smaženici a taky ukončuju houbovou sezonu🙂
Ha, ha, proto je asi obezita ženského rodu, pořád je u nás co řešit😛
Raduuuuš, já nějako doufám, že by ještě mohly růst suchohřiby!!! To se jako pletu? Nebo aspoň babky…🙏
domácí čičiny bych kastrovat nemusela.
Musela. Jinak se vám umrouskají k smrti + říjící se kočka taky značkuje.
Jako upřímně jsem netušila, že i kastráti by měli problém se značkováním. Já třeba zvažuju i možnost pořídit si na důchod kočku mainskou a když to tak čtu, tak asi kočičí slečnu.
Já teda měla dva kastráty a žádnej to nedělal.
Jj, i kastráti, Jani, značkují. Z mých dvou kluků teda jen jeden, Fido ani náhodou a ani nesmrdí. A Elsa (samozřejmě taky kastrovaná), tak také neznačkuje.
Ale pozor: Značkovat můžou i holky.
Ha, ha, tak znovu uvádím na pravou míru. U nás v baráku! výhradně značkuje kočičí kastrovaná slečna Gucci👎 Asi smrdí míň, než by smrděla nekastrovaná, ale cítit to je dost. Zatím značkuje jen v pracovně, kde ,,bydlí" oba, mají tam jídlo, záchod, přespávají tam v noci, když už je venku zima. Druhé místo pobytu a které značkuje je garáž. Včera jsem tam postavila novou krabici, co přišly granule a ráno už je přeznačkovaná👎 Zatím jsem vždycky nachytala jen Gučinu, i na kameře jsem ji potvoru viděla značkovat. Kdyby mi hodila značku někde po baráku, tak letí😈 Oba značkují v zahradě, protože nejspíš, že je tam velká koncentrace cizích nekastrovaných koček. Doma kočky značkují většinou ze žárlivost, nebo zdravotní indispozice. Takže u jedné kočky jakéhokoliv pohlaví většinou tento problém odpadá.
Ještě upřesním: předchozí generace koček přišla jako dvě stejně stará koťata, taky kočka a kocour, ale žádnou rivalitu jsem mezi nima nikdy nezaznamenala, takže ani značkování.
kometa:domácí čičiny bych kastrovat nemusela.
Musela. Jinak se vám umrouskají k smrti + říjící se kočka taky značkuje.
Tak je volba jasná, nebudu platit kastraci kočkám.
Buggyra:No, buď v klidu, ani obvoďák přesně neví, co s tou páteří mám. Nejspíš nic, že ano. Nejspíš je to všechno svalová bolest od přetížení a kompenzací. Na páteři zatím žádná bolest indikující degenerace není. Respektive nebyla před dvěma lety.
Tak jasné, že nebudu držet hladinu opiátů. Moje vozíčková důchodkyně mi to říkala obecně na analgetika, zdůraznila jsem jí, že ten D. není opiát. Ale tak to dá rozum, že když mě něco bolí, tak si vezmu prášek na bolest, a když už to nebolí, tak už si ho neberu. To mi velí moje logika… Nakonec já se držím toho, že čím méně léků, tím lépe.
Děkuji za vyjádření.
Když teď písáváš o těch bolavých zádech a zmínila jsi diklofenak vs. kombinaci tramadol/paracetamol (Medracet).
Tak fakt jen takové upozornění, které u Tebe asi nehrozí, ale přesto: Tramadol je na “pěkném” 3. - 4. místě závislostního žebříčku v ČR. A dostat se z jeho spárů je velký oříšek.
Ty ses zhrozila NÚ diklofenaku a ono v tom je ta ošidnost. Diklofenak patří mezi tzv. NSAIDs a ty jsou opravdu poměrně organotoxické (ostatně třeba gastrotoxicita všem známého Brufenu je toho příkladem). Opioidy oproti tomu téměř nemají orgánovou toxicitu…ale na druhou stranu ta potence vyvolat závislost je vysoká!
Paracetamol je opět kapitola sama o sobě: Nejvíc hepatotoxicit (vč. jaterních selhání) bývá meziročně právě po předávkování jím. Má metabolit, který je naštěstí minoritní, přesto opravdu fest hepatotoxický.
Já dostala jedno balení toho opiátu před dvěma lety a ještě ho mám 😀 Vyzobala jsem z toho asi 4 kusy. Nechám si to jako investici do budoucna. Jestli se dostanu do úzkých, výhodně ho prodám!
O skryté sviňáckosti paracetamolu vím. Proto když mám rýmičku, radši si vezmu acylpyrin. Paralen až když umírám.
Vy si z toho kua děláte srandu, ale já vařím vejce spolu s bramborama!!!
Buggyra:Vy si z toho kua děláte srandu, ale já vařím vejce spolu s bramborama!!!
Já to taky tak dělám…
🤗 doufala jsem, že nejsem sama! 😀
Mám starý sporák Mora ještě předmileniální (kdo ví, jestli ne předrevoluční), žere to děti u cesty, tak šetřím jak můžu. Teď začal chlap vyvářet, tak příští rok bude vratka za elektriku asi chuďoučká 😀