Šmarjá tady toho zase je 🙂
Měla jsem toho rozepsáno, ale nakonec nemusím hemzat ke všemu, takže jen že souhlasím s lesnizinkou a Cankou, mám to taky tak ohledně dětí, a všechny slušné matky, které ze svých dětí vychovají platné členy společnosti, blahopřeji a ráda je ze svých daní podpořím.
Co jsem to o víkendu dělala… Jo no tak v pátek jsem trápila dětičky na poníčkách, byly šikovné. V sobotu jsme jely reprezentovat při místní akci s koníky, jen tak se tam mihnout. Holky si na to půjčily koně od vedlejší stáje, protože já nemám dost jezdeckých, a myslely jsme, že máti pojede s vozem. Nakonec máti s vozem nejela, tak jsme jeli jen čtyři sedloví, ale i tak to bylo pěkné, hlavně vyšlo počasí. V neděli jsme chtěli s chlapem pohnout s nějakou prací, ale od rána lilo v neuvěřitelných provazcích, 7 stupňů, no vykašlali jsme se na to. K obědu hříbkové a bedlové řízky s opečenými brambory a válendo. Stihli jsme akorát zajet do Liberce pro matraci.
Chtěla jsem jít do prodejny ProSpánek, která se mi jevila recenzemi a prezentací na webu taková nejlepší, nějak se mi nechtělo do těch skandinávských obchodů a už vůbec ne do těch, které nejsou na spaní ani orientované, prý se matrace prodávají i v Lidlu, tak děkuji pěkně…. Nakonec baba v ProSpánku si vyprávěla něco s jednou zákaznicí, asi čtvrt hodiny jsme tam stáli jak zmoklé slepice uprostřed toho vstupního prostoru, od prodejkyně naprostý nezájem, normálně si před námi něco vyprávěly, pak jsme si ze zoufalství prošli prodejnu a podívali se, co nabízejí. Nejlevnější kousky za šestku. Vrátili jsme se před pokladnu a stále si tam holky něco vypisovaly a vyťukávaly, tak jsem se naprdla a že jdeme jinam. Tam v tom hnízdě obchodů je jich jak nasypáno, takže jsme přešli ulici do Jysku, tam začínaly low cost matrace na dvojce, tak tam mi to už dávalo smysl. Koupila jsem něco ve slevě, co mělo před slevou podle nich hodnotu asi pět a půl, tak jsem celkem spokojená. Je to sedmizónové s paměťovou pěnou, tak asi dobré, 16 cm výška - asi dvojnásobek toho, co mají moje nynější matrace 😀 Výhoda je, že zachovám výšku lůžka, protože ty současné matrace prostě hodím jednu na druhou a bude to vše stejně vysoké 😀
Nevím, co máti ke kulatým narozeninám, ona se brání, že nic nechce, těžko se s ní dohodnout. Tak jsem objednala dort, asi splaším i nějakou kytku, a teď mě právě napadlo, že bych jí taky takovouhle matraci mohla vyfiknout. Tak se musím vplížit k ní domů, přeměřit si její matraci a podívat se, zda je to pořád stejná matrace jako před 30 lety, a jestli jo, tak půjde 😂