Teda holky, já jsem asi děsná držgrešle😄! Po tom, co jsem si tu přečetla, zjišťuji, že žiju vážně jinak, úplně jinak. Nemyslím to nijak negativně proti nikomu. Co ale teda vážně nechápu, že Nikči sestra nemá žádné úspory? Co proboha dělala celý (pracovní) život? Chápu, že jsou situace, kdy se škudlí blbě - dlouhodobá nemoc a pracovní neschopnost, úmrtí blízkého člověka/zvířete, kdy je člověk na dně a nepřemejšlí, péče o nezletilou/postiženou osobu nebo o seniora v rodině, kdy je zase člověk v situaci, kdy třeba nemůže vydělávat, tak jak by chtěl, tohle všecko se dá pochopit. Ale pokud je člověk mladý, což ještě ani ne třicátník prostě je, relativně zdravý, živí jen sám sebe, tak jako WTF😈?? Hanba by mě fackovala, chovat se takhle nezodpovědně! Napřed by měla vypoklonkovat frajera, což nechápu, že už dávno neudělala, a pak by jí mamka nebo ségry měly nařezat na holou, aby se jí trochu rozsvítilo😠! Já se o sebe starám od 17ti let, půjčila jsem si jen jednou v životě v rámci rodiny (ano na koně, na tu děsně zbytečnou věc😏) a mám pocit dle výše napsaného, že i v těch 17ti jsem měla více rozumu než tato slečna na prahu třicítky! Některým lidem se prostě vážně rozsvítí, až když si naflákaji tlamu…A nájem pochopitelně co nejdřív vyměnit, všechno ofiko, na smlouvu, časem dodělat papíry a koupit ojetinu. Jako pokud někdo má na hadříky, na mobil, či dovču, není chudák, ale finanční negramot.
Já jsem během uplynulých let zjistila, jak málo toho potřebuju. Dřív jsem taky hodně peněz nastrkala do koní a zvířat všeobecně, a dnes vidím, kolik věcí bylo zbytečných, myslím tím různé doplňky, vybavení, pro mě i pro ně. Něco jiného je zdravotní stránka zvířat, to pak prachy lítaji, ale dřív jsem si třeba sestavovala vlastní müsli z XY komponent, protože jsem si myslela, že jenom tak je to správně, protože výživářka řekla, bla bla bla…🙄 Heh, nakonec jsem došla k závěru, že jedny starý rajtky, perka, holínky a mikča mi bohatě stačeji, stejně tak jako kobyle stačí jedna ohlávka, jedno vodítko a jedno sedlo (kvalitní) + uzdečka. Dostatek kvalitního sena a něco málo na zamíchání minerálky. Koně žijou a jsou tlustý jak bečky a mě překvapivě tímto zbývají peníze, protože už nenakupuju zbytečnosti, což neustálá obměna šatníku a nablblejch pamlsků beze sporu je. Bambilion ušetřím na jídle, co nemusím, nekoupím, vaříme, pečeme, pěstujeme, žádné restaurace, mekáče🤮. Mnoha věcí a zvířat jsem se v letošním roce dobrovolně vzdala, taková očista dočista. Ulevilo se mi a žije se mi lépe, jde to, jen se musí chtít.