Aktuálně: 3 545 inzerátů216 838 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 19.09.2024, 16:51:28 xxx.xxx.89.34

A teď jsem si vzpomněla, co jsem se včera od sestřenky dozvěděla. Tak medvěd tu nebydlí, občas ale prochází. Kdo tu ovšem už bydlí, jsou vlci, asi jedna smečka. Na zlikvidované ovce si zatím nikdo nestěžoval, ale našli skoro sežraného muflona. Vzhledem k tomu, že to nikdo nechce lovit a regulovat (muflony, daňky…) tak tohle je taky řešení. Jsem zvědavá, co bude dál, jestli začnou problémy. Do lesů teď vůbec nechodím(měla bych začít, po tolika letech je to divné) takže se bát o psy nemusím. 

Bobca
Bobca 19.09.2024, 16:52:37 xxx.xxx.145.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 18.09.2024, 13:59:50

Ronjo, hledala jsem, nic nenašla.. Tak jsem tomu dala průběh, co to bude.. Prostě jen tak si mě někdo vyguglil, a zkusil poslat kravinu… Dojela jsem vpořádku chlupatý kocourek na mě koukal, ale nechal se pohladit. Dala jsem jim kapsičku, Fordik se nechal hned pochovat.. Bára někde litá.. Jo a zitra vyfotím kohouta.. Krasavec😊

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 19.09.2024, 17:52:38 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 19.09.2024, 16:52:37

Bobčo, hlavně, že jste si dobře poradila!👍 Mrkla jsem pak na to a je to jak psala Canka. 

Užijte si zvířátka🤗. 

Bobca
Bobca 19.09.2024, 18:23:44 xxx.xxx.145.169

Akorát kolem Litovle na polích byla ještě voda, ale cesta celá suchá, a zúžení jen kolem starého Jičína.. Je to pěkně pospravovane už i kolem Belotina, i bariéry kolem ozdobné, svodidla…

Bobca
Bobca 19.09.2024, 18:28:59 xxx.xxx.145.169

Tady, ani nikde cestou voda nebyla, akorát z kopce ze silnice to zabocilo k ní do zahrady sklepa. Ale už tu má sucho. Všechno to bylo bokem. 

lesnizinka
lesnizinka 19.09.2024, 22:16:10 xxx.xxx.89.34

Jeli sme do té Skalice včera a všude v polích mají ,,jezera". Začíná to kolem Strážnice a končí ve Skalici. Jen u nás nikde nic, všechno odteče😕 U nás se nikde voda nezadrží, nezadržuje, asi není potřeba👎

Fikovnice
Fikovnice 20.09.2024, 08:48:31 xxx.xxx.32.83
Buggyra:

Tak já jsem měla v sobotu rovnání od té dornovkářky. A hlásím jí, že jsem nějaká tak rozbitá, že ani spát v noci nemůžu, že kdykoli se pohnu v zádech, tělo se zakřečuje a probudí mě to, no a pak už jsem se budila i preventivně, když podvědomí pomyslelo, že by změnilo polohu. Tak jsem musela polohu měnit vědomě a pomalu a stejně jsem tam hekala, až jsem budila chlapa. Někdy to bolelo tak, že jsem si musela na pár minut sednout, aby se to urovnalo, a pak jsem hledala, jak bych si lehla. Je fakt, že ke konci prázdnin jsem asi pracovala fyzicky trochu víc (nějaké seno, dlaždice se skládaly, plachty se tahaly na stohy, nějaká voda se nosila…hm). Tak se to asi projevilo.

A dornovkářka povídá, no máte pravou kyčel výš, než levou, možná i o dva centimetry, a kupodivu teď máte i levou lopatku výš než pravou, taky o dost, to jste dřív neměla. Taky jsem si stěžovala na bolest pod lopatkou při spaní, tak mi hodila zpátky tři čtyři obratle, které byly posunuté. To teda bolelo při tom rovnání jako kráva. Rovnání lopatky a pánve tolik ne, to se rovná dynamicky při kývání končetinami, že se tomu vlastně jen jako pomůže, tak tam ty svaly asi tolik tu změnu necítily.

To vám byla taková úleva tu první noc po rovnání, já jsem spala i odpoledne po tom zákroku, úplně uvolněná, nic nebolelo, v noci jak když mě do vody hodí, naprosté blaho. No a v neděli odpoledne to začalo. A šup, pravý bok, pod žebry, a vytrvalá bolest furt, při pokusu o ležení ještě víc, celá bedra v každé pozici, no šílenství, nakonec jsem se odebrala na gauč, kde mám vyšší a měkčí matraci, že mi tu páteř trochu podepře. Totiž jak mám velkou zadnici (dozadu i do stran), tak v kterékoli poloze mi tělo dělá most mezi hrudí a zadkem, resp. bokem, a ty svaly toho korzetu musejí pořád něco dělat během ležení, a to je asi kámen úrazu, pokud je tam nějaká nesrovnalost. Takže kdykoli jsem si lehla a tělo muselo stabilizovat tu volně visící bederní, tak to všechno šlo po tom ošetření do křeče, já byla nepříčetná. Dost podobně jako před ošetřením. No nějak jsem to přetrpěla, nutno dodat, že na té vyšší a měkčí matraci lepší, protože tam se mi zadek i boky zaboří do hlubin matrace a bedra či břicho se mají šanci opřít o vršek matrace aspoň částečně. Tak jsem se trochu vyspala.

No v pondělí mě bolela celá pravá strana beder, v úterý se to začalo přesouvat bodově do oblasti mezi pánví a žebry vpravo, ve středu se to ohraničilo bodově přímo na horní hraně pánve. To už jsem si začala říkat, jestli to není třeba slepák, to bych ještě potřebovala. A docela jsem v úterý ani nemohla odpoledne ve výběhu stát na obou nohou, musela jsem pravé ulevovat, jak to bolelo. Meh. No a včera od rána konečně ústup a sláva sláva, dneska je tam cítit vzadu u páteře jen takový jako tlak, ale bolest už žádná! Už včera jsem zkusila cvičit a super, dokonce jsem po výběhu i popoběhla.

Takže přesně, jak dornovkářka hlásá, tři dny po ošetření absolutní klid, to se s tím tělo vyrovnává a sedá si to. Pak začít lehce, to jsem včera začala. Tak držte palce, dneska potřebuji dát už jezdecký trénink, ať jsme oba v cajku. Včera jsem na koně hodila jen třicetikilové dítě a trochu s ním pojezdilo lehce po jízdárně, dneska už do toho jdeme naplno, už to máme dovolené, tak snad to bude vše ok 🙂

Škovy voči! Myslíš, že by to pomohlo i na tu moji páteř??

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 20.09.2024, 09:32:51 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 19.09.2024, 16:51:28

Mně stačí prasata, ještě medvěd k tomu. Les prolítnu, pro jistotu prokašlu, aby se vědělo, že tam jsme.

lesnizinka
lesnizinka 20.09.2024, 10:11:05 xxx.xxx.89.34
Ronja s motejlem:

Mně stačí prasata, ještě medvěd k tomu. Les prolítnu, pro jistotu prokašlu, aby se vědělo, že tam jsme.

Já jsem to kdysi psala, medvěd je u nás pravděpodobný, jsme hranice se Slovenskem. Taky jsem se psy kdysi narazila na stopy medvěda ve sněhu. Tak rychle jsme dolů z hor nikdy neseběhli😛 A každou prochajdu, ani ne hluboko v horách, ale tady kolem nás jsem dumala, přemýšlela nad plánem, co bych sakra dělala?!? Před čuníkem člověk vyleze na strom, ale před medvědem?😲 Na strom vyleze, voda mu nevadí…Hodně jsem pak na prochajdách v lesích monitorovala😏

lesnizinka
lesnizinka 20.09.2024, 10:14:10 xxx.xxx.89.34

Jani, nevím jak dlouho u nás chodí běžný dopis, ale možná budeš (teda kočky) mít něco ve schránce. Jestli ne, tak se na Poště v pondělí udusí😛 mě smrdí celý domek, jak to tam mám u stropu zavěšené v papírové tašce.

Bobca
Bobca 20.09.2024, 10:24:43 xxx.xxx.145.169

Tak jsem ráno něco blikla.. Odpolko bude na řadě kohout bude tam slunko.. Jinak někdo v noci chodil pod oknem.. Videla jsem i baterku na boku okna.. Jenže, jak vypnu chobota, on se rozsvítí.. Prošla jsem barák, cucela z oken.. No do 2 jsem nespala. Rano jsem se bála jit na dvorek, co se tam bude dit.. No jeden králík venku, dvířka otevřená.. Alevidela jsem díru v pletivu.. Musim to nejak zabezpečit.. Ale karla jsem nechytla.. Koťata mi asistovala, ten malý si s nim chtel hrát.. Malý je pěkně chlupatý, se miho  nepodařilo líp vyfotit 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 20.09.2024, 11:35:08 xxx.xxx.89.34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.09.2024, 10:24:43

Bobi a nehonil tam některý ze sousedů třeba lišku?  Ty jsi posera😜 Měla jsi rozsvítit a z okna zavolat, co se děje. Tam se krade? Jako, že někdo ukradnul králíka?😲 Mě by třeba vůbec nenapadlo, že sem půjde někdo krást. Jasně, kdyby mi chodil rovnou po zahradě to je jiná. Ale často vidím sousedy chodit po pozemcích(neoplocených) s baterkama, jeden kontroluje nevím co, druhý ovečky, třetí šlape dozadu k mladým…

To mi připomnělo, zapomněla jsem od povodně napsat: nejsou tam psi z Pálenice. Nevím kde jsou, s nikým jsem odtud, ani sousedy kolem nemluvila😟 Vím, že tam někde tekla voda, jak jsem lítala autem domů pro čerpadlo, přejížděla jsem ji. Snad je jen vytopilo a neutopili se, jak sousedce ty slepice😲😢 To bych snad ani psychicky nezvládla, tohle se dozvědět😢 Týden jim nosím v tašce šunku, už smrdí a psiska nikde😟

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 20.09.2024, 11:47:32 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 20.09.2024, 10:11:05

Brokovnice a modlitba?

Bobca
Bobca 20.09.2024, 16:59:19 xxx.xxx.145.169

Posera.. Bylo to od fary, ze zahrady.. Vedle je školka, kterou rekonstruuji, naproti kostel a hrbitov.. Vedle prilepeni sousedi tama nemůžou projít.. Ale kralika neukradli, ten běhá pod boudama.. Ukradl mi z misky suchý chleba a odhopkal.. Doufám, že nevypadne v noci další.. Ale háček jsem zavřela nafest.. No není to krasavec 🐓blíž se nenechal.. 

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 21.09.2024, 10:52:05 xxx.xxx.89.34

Fara, kostel, hřbitov…jedinou jistotu máš, že duchové nechodí s baterkou, takže tímto směrem zase dobrý, ne?!?😜

A Bobi, zapomněla jsem, co že jsi tam jela, domácí jsou na dovče? Vím, že jak jsi řešila kolena tak jsi vzpomínala, že ještě, že máš hlídání až v září…

Já jsem včera řešila jahodoviště. Chtěla jsem ho zrušit a založit nové jinde. To se dělá v srpnu. No u nás je tohle nemožné, to jsou u nás totální sucha a vedra, bylo by po sazenicích. Tak jsem se rozhodnula, že místa máme dost, takže stávající trochu zregeneruju a v klidu založím jiné jinde, které ještě na jaře rodit nebude. Jala jsem se ho plet. Ty voe, totálně zarostlé svlačcem a dalšíma plevelama(na folii!) cca metrovýma. Zatím mám polovinu, naplněné dvakrát velkoobjemové kolečko. Taky jsem zjistila, že jahod je tam polovina po smrti, to dosadím mláďatama. Dneska asi ne, ale zítra to musím dodělat. Honem jsem psala do jahodárny, jestli ještě prodávají přísady…no ticho, neozval se zatím nikdo. 

Ráno u nás 7st. Hlášeno bylo 9☹️ Koukám na meteo, bylo těch sedum, na předpovědi tvrdili, že je u nás 11st. To je tak, když se ,,u nás" měří teplota ve 30, či 40km vzdálených stanicích, které jsou navíc na rovině a v jiné nadmořské výšce. To pak je klidně rozdíl 4st, protože my jsme už pod horama. Už ve vedlejší (dolní) vesnici jsou to rozdíl už 2st.

Bobca
Bobca 21.09.2024, 14:28:45 xxx.xxx.145.169

To jsem řešila hlídání po první noze, že se to zahojí.. Jenže to bylo hlídání Cendy.. Ten je už v psím nebíčku, ale nečekaně před asi týdnem Zdenka, že jestli bych nemohla od čtvrtka do neděle.. Nebudu rozepisovat.. Proč ne, má nové kotě, tak jsem kývla.. Netušila jsem, že to koleno zas bude tak špatné.. Ve středu opichy.. A zas porušuju klidový režim.. Ale včera zlobil kotel, jsem ho vypla a dnes byl Henry Ford jak mrtvola… Slintal už trochu vcera odpolko ale večer ještě jedl, a ráno nic, byl celý oslintany a úplně gumový . No, zkratim to. Vetka mu pichlaATB, pak další cosi 2 male a na to 1 injekci mega, asi velkeho panáka čehosi.. Mel 40,7 teplotu.. Nechala jsem ho doma, po obědě jsem ho vzala ven na chvíli, je tu nádherně, a teploučko. Už i jedl kapsicku lososovou.. Telecí ani Punta nežere.. Ani Barca.. Ta se objevila večer, s kotatama na sebe syci… Už jsem ho radši zavřela i Míšou kuličkou 🐈‍⬛

lesnizinka
lesnizinka 22.09.2024, 11:10:00 xxx.xxx.89.34

Aspoň máš Bobi změnu, to je určitě fajn, u Zdenky to znáš a se zvířátkama si užiješ. Micáka už jsi odchytila?  A noc co, klidná, nic se nedělo? 

My jak jsme byli s Viktíkem před 14 dny na kontrole u vetky, tak jsem jí říkala, že se pořád škrábe. Mohl by mít blechy? Tak to určitě mohl, partí mimo jiné s ježkem. Aha, tak mu dáme kapičky za krk. Super, to bude nejlepší👍 Asi týden se mi zdálo, že je to lepší, už se skoro neškrábal, ale tento týden už se drhne v jednom kuse. Zapomněla jsem napsat holky, že jsem v týdnu koupila tu křemelinu(měli ji v naší hobby prodejně👍) včera jsem ji vezla mamce. A trochou jsem přepudrovala Viktíka, jen tak, že to třeba pomůže na to jeho škrábání. Už jsem právě i vetce říkala, že mi to připadne, že to má snad psychické, najednou skočí a začne se škrábat. Dneska po snídaní vyskočí na stůl, dostal trochu zakysanky a ležel a jak jsem ho tak hladila, jak má kolem krku a náprsenku bílou, běží mu něco za krkem. Skočim po tom prstama, hodím to na prostírání a rozmáčknu. Vikti, ty jsi tam měl blechu!😲 No prd vidím, neskákalo to(nestihnulo) takže jsem si to jen myslela. No za chvíli další dvě cosi. Tom: no to je výborné, já tady hledám komáry a místo toho nám kocour do sedačky natrousil blechy!😠 Ale houby, zdá se mi, že to má křídla. Ráno se motal v kytkách, asi na sebe sklepal nějaké mšice či co. To už jsem si šla pro lupu. Studuju to…hm, tak to nejsou křídla, ale dlouhé nohy😲 Než jsem to prostudovala, hodím okem, běží mu v chlupech další. Hmátnu, potvora mi z prstů(málo jsem ji zmáčknula) vyskočila na stůl a hop, hop(už jasná blecha!) naštěstí nesekočila do koberce na zem, ale jsem ji konečně zaťápnula a rozmáčkla. 4 blechy během cca půl hodiny 😲 Napadlo mě, jestli tomu nepomohla ta křemelina, že se jim v těch chlupech nelíbí? Volala jsem hned mamce, ať mi trošku nechá, ještě ho přepudruju. Pak koupím něco přímo na blechy, až se dostanu do lékárny či zveráče. Napudrujem i Mandynu(to jsem měla v úmyslu už předtím) ta často leží na slepici. 

lesnizinka
lesnizinka 22.09.2024, 11:16:46 xxx.xxx.89.34

A hlava děravá, dotaz: holky, nesou vám slepice? Po těch deštích jako když utne, mamka od 6 slepic jedno vajíčko, další den žádné. Ptám se tchýně totéž: od 13 slepic dvě vajíčka🙄

Leithian
Leithian 22.09.2024, 11:47:15 xxx.xxx.116.244
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.09.2024, 11:16:46

My máme z našch zakrslých ne nejmladších běžně 3-6 denně. Teď je to tak 2. Ale každej den je aspoň to jedno. Takže mírný pokles ano. Ale tak holky maj dle plemen snášku pod 100 ročně takže 😆 maj nárok ve svym věku 3 roky a víc.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.