Já jsem si taky nevšimnula, jak to tak čtu, nějak intuitivně, už si ta slova domýšlím (někdy blbě😜)
Ty jo, ty máš novou skříňu? A kam ti ještě vlezla, měla jsi na ni místo? Holky psala jsem o ježkovi? Jdu slavnostně po druhé letos vyklidit špajzku, protože se mi tam někde vysral a já to nemůžu najít. Už jsem tam našla tři hovnajzy pod regály, jenže smrad je tam pořád, někde musí být další a já nemůžu najít kde, už jsem skoro všechno z toho spodu a prvních polic vytahala. Takže ne odhadem, ale musím prostě popořadě vyklidit všechno🙄
Takže: včera předpověď, že dnes má celý den pršet a napršet má 20mm. Mělo začít před pátou ranní. Vstanu v půl sedmé, neprší, jen zataženo, krve by se ve mně nedořezal😲 Kouknu na radar, mrak sice jde, ale přes Německo a Čechy😟 Takový ocásek se stáčí k nám. Kouknu na srážky, prý už jen 9mm. Tak to teda stačit nebude😟 I když pro část ryb už pozdě, náhon totálně vyschnul před týdnem nevím, jestli to přežijou alespoň raci. Potok vyschnul v několika částech, tam jsou ryby kaput. Jak byl před 70rokama zregulovaný, ona se voda umí v některých místech za totálního sucha ztratit, vrátit se do původního koryta a objeví se zase třeba po 100m zase v potoce. Malinko samozřejmě, už z hor teklo naprosté minimum. Takže těch 100m, mezi splavy vymře, protože přes splav se ryby nedostanou, nepovede se jim uniknout před tím vysycháním. Nikoho to nezajímá, Povodí naopak pobořené splavy opravilo a tím tu past zdokonalilo. No co, od Státu (rozuměj od daňových poplatníků) se vytáhnou další peníze na novou násadu ryb a hotovo. Týrání ryb…koho to zajímá, ryby se tady rybářema týrají běžně, je to přece jejich koníček👎 Už týden na mé ranní trase kolem potoka….horko a smrad se zdechlých ryb, je to hrůza😢Zatím napršelo 12mm a vyšlo slunko - utvořila se díra, u nás, jak jinak🙄
V sobotu horko jak sviň, ale vykopali sme zeleninu, mrkve od slimejšů prožrané, petržel jakž takž na to, že většina vůbec nevylezla. Běžně máme každého přepravku, teď tak 20 mrkví, které ještě budu muset povykrajovat k použitelnosti a 15 petrželí. Očistím a nakrájím to do mrazáku, nemůžu to nechat shnít(jako vloni🙄) v mrazáku už nemám.
Trochu jsem litovala toho, že jsme se nejely raděj koupat, tak Tom navrhnul, že ať jedem v neděli, když je to fakt naposled. Myslela jsem, že se mamka bude cukat, že má moc práce, ale kvitovala to s nadšením😀 Akorát, že zase fučelo jako kráva, vlny jak na oceánu, plavání bylo spíš sportovní výkon, než relax😏Mezitím lezlo slunko za mraky a to byla teprve zima. Nechápu jak to, protože v sobotu 31st, v noci 21st a v neděli voda chladná. Neměřily sme, ale určitě chladnější, tipla bych 25st. Jestli to tak dokázalo ochladit to vlnobití??😲 Odplavala jsem si těch 2,4km, takže z toho jsem měla dobrý pocit, jen sme si to až tak neužily, protože to počasí nebylo až tak příjemné…na koupání. Ani moc lidí nepřišlo, z tváří, co jsme se tam denně potkávali…jen dva pánové.
Buggyro, jestli u vás v tu sobotu bylo vedro jak u nás, tak to vám teda organizování závodů nezávidím. Já jsem z baráku na tu zeleninu vylezla až někdy v 18h a brblala, že je ještě vedro😏