lesnizinka: Moje babča umřela před 13rokama, jako 90letá. Ona byla posledních 10let fakt šťastná a spokojená, jak se má dobře. Neměla žádné vážné nemoci, které by ji omezovaly, přišla z nákupu, byla nadšená, co všechno si může koupit, jaký je výběr zboží, možnosti u doktora, léky atd. zažila válku, žila na vesnici kde je jen dřina, žádné vysedávání po kavárnách, návštěvy divadel, jak mají důchodci ve městech(a frflou, že na to chudáci nemají peníze) Také napíšu o sousedech, není to ve zlém, jen konstatování, pohled na to, jak se věci mají. Mladí lidé, 35let, dvě malé děti, teď pracuje jen muž. Barák na hypotéku. Letos byly nejmíň na 6 dovolených či prodloužených víkendech. Vím o týdenních horách a několiketero kratších dovolených, naposled minulý víkend asi na 4 dny. Neslyšela jsem, že by stonali o peníze, prostě si s dětma všude zajedou, užívají. Pak otevřu NET a čtu, jak zle je na tom střední třída😲 Může mi probůh někdo vysvětlit, co by ještě chtěli? Kdo tyto tragické info šíří? To je vyloženě záměr, jinak si to nedovedu vysvětlit. No kdo, že se vůbec ptám🙄 Stejně jako vy holky, jsem si to o válce myslela také. Ale lidi jsou až neskutečně rozežraní, pálí je dobré bydlo. Mladí si nic zlého ani neumí představit, pro ně je nějvětší újma, když jim někdo pohaní model na FB. To mají pak ta traumata a plní psychologické poradny a jejich matky je tu ještě litují. V mojí generaci by jim nakopaly do zadku. U nás se vždycky říkalo ,,velký bič a malý dvůr na ně". Naprosto nechápu tyhle řeči u 70letých, tam bych nějaké životní prozření už čekala. Jediné, co se k tomu dá říct, že některým bych tu válku přála, aby se jim konečně rozsvítilo.
Vy mi připomínáte mého dědu, když jsem nechtěla dojíst jídlo…říkával “ hlad a bídu na vás” “potřebovali byste zažít válku” a podobné výroky..
Nemyslím si, že všichni lidé jsou rozežraní a že je pálí dobré bydlo. Vy máte kolem sebe nějaký vzorek lidí, podle kterého posuzujete celou společnost, ale tak to není.
Ano, jsou velké rozdíly mezi lidmi….nikdy jsme se neměli nijak zle, nikdy jsme neměli nedostatek peněz, ale tahle drahota už je příliš..také uvedu příklad: syn, dům na hypotéku, tři děti, snacha na mateřské….dostavuje podkroví, nebýt naší finanční pomoci, nikdy by to nedostavěl…dům koupil před 7mi lety, dnes při těch cenách by na něj neměl…žije v podstatě od výplaty k výplatě, a to ještě pracuje v rodinné firmě a má nejvyšší výplatu z nás všech, na úkor nás, aby vyžili…a to je to, co mě štve, že v téhle zemi není život pro normální slušné lidi…mně nezajímá, kde si váš soused vydělal na 6 dovolených, ale většina lidí si vydělá v téhle zemi stěží na jednu..