- Příspěvek #219596
- Nahlásit
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2001-449
Tuším paragraf 7.
Zas nás straší s počasím. Prý se na Česko ženou bouřky. Zasáhnou v poledne. Jak je u vás ? U nás příjemné polojasno.
Ráda bych jen pozdravia Canku 👋
Canka:Ahoj holky,
No asi už zůstane prostě u mě🙂Teda pokud opravdu přežije…zatím to vypadá moc slibně…nechala bych ho časem běhat po ohrazeném pozemku..neměl by se dostat ven..i když prcek je mrštný..takže nevím nevím😂Věřím,že pak třeba nebude mít úplně touhu utéct,když tu bude mít dostatek jídla a zázemí..aletak zase je to příroda..když bude chtít pryč,tak prostě zdrhne…nasilím ho pak držet nechci. A už vůbec ne v nějaké kleci…
No asi už zůstane prostě u mě
Jenže to nebude mít šanci se rozmnožit. Což by zrovna bylo potřeba.
Můj názor. Navíc - není to trestné? Čistě teoreticky. Mít doma divoké zvíře.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2001-449
Tuším paragraf 7.
No, nenapadlo by mě stavět tohle, když jsem v oblasti, kde vodu moc nečekám, a samozřejmě že bych si to musela platit ze svého. My teď nemáme vodu v potoce, protože nějaký debull přehradil potok; kousek si z něj přesměroval do svého jezera.
Já si letos stěžuju, že nemáme vodu skoro vůbec, no, to mám za to, a omlouvám se nebesům a všemu, že jsem si do letos stěžovala, že tu neustále prší nebo sněží, můžu si za to sama, měla jsem být ráda.
Podívejte se, jak řeší vodu v Izraeli např., nedávno i Češi vynalezli kolektory na sběr vody, nějakou cirkulaci bych řešila určitě, kdybych chtěla velkou zahradu.
Ale tak to nic, to jen že jdu okolo…
Nestíhám🙄 Megííí, já už jsem to kdysi dávno psala na Faunu, takže se trochu budu opakovat. Tady bývalo úplně normální počasí, normálně pršívalo, za celý můj život nikdo neřešil nějaké sucho, tady spíš povodně, když tál v horách sníh. Když jsme začali stavět, v roce 2007, vytopily nám deště všechny základy, tenisový kurt plaval, musel se celý projekt předělat a oddrenážovat. V roce 2012 přišlo první sucho, poprvé za můj život, i co mi říkala bezmála 90letá babča, nikdy to nezažila. A teď se to opakuje, každých pár let katastrofa, mezitím jen o málo lepší. Proč? Netuším, i když jsem se tomu snažila přijít na kloub. Osobně si myslím, že je to tím, že nám ,,drahé" Lesy ČR vykácely hory kolem. Ale nejsme u Prahy, takže tady to nikoho nezajímá, nikoho nezajímá že a proč tu už neprší👎 Nejsou tu žádné měřící stanice, takže ty profily sucha, horka a nevím čeho se měří 30km odtud, o poměrech u nás nemají tam nahoře šajn. Jediné, co se měří je vodnatost potoka, aby jim nepřetekla😉 Morava.
Bobca:Tak mám Jani rupturu menisku..zkráceně..6.9. pojedu do Olmiku si pro termín a papíry k operaci…Do levého mi pích nějaký “mogul”..odsál-prý tam byla tekutina..aniž by mi to řekl,sestra se něčemu smála,já zařvala bolesí a ona,že pan doktor odsává tekutinu a pak mi tam dá to mazání..No nečekala jsem takovou bolest..a v papírech mám napsané-v lokální anestezii 2ml meso pce 4ml ser.výpotku z levého kolena s instalací Hyaluru,obstřik pes ans maj gen.1.sin 20mg depo..
Boži, zkusím teda vyloženě laicky: V koleně máš “vodu”, kterou Ti odsáli (znám to od sebe, včetně obstřiků, někdy to zabolí). Záleží na dr., zda odsátou tekutinu pošle na mikračku na rozbor. U mě by to možná udělal, protože trpím na ty otravy krve a pátralo by se, zda ve výpotku není nějaká baktérie. Plus můj ortoped se vždy, než jde u mě do kloubu, pokřižuje!!🤣 U Tebe se asi mikra dělat nebude. Do kloubní štěrbiny instiloval (vpíchnul) za přísně aseptických podmínek lokální anestetikum (= Mesocain), ale hlavně kys. hyaluronovou (= dává se do artritického kloubu ke snížení bolesti a taky jako by “promazává” pohyb součástek v tom kloubu; koleno je mmch. extrémně složitý kloub). Ten konec jsem úplně nepochopila, nevím, zda tam něco nechybí, třeba Depo-Medrol (= kortikoid) - opět působí proti bolesti, zánětu a otoku. Ale spíš jste se asi domluvili jen na tom hylauronátu (???), a ten se, co vím, platí (???).
ano,platí,1280.-kč..ale to lokální anestetikum mi tam jaksi chybí..Vrazil mi jehlu do kolene,ani nic neřekl,až sestra(nevím,proč se smála-jestli jsem neměla zrovna vzorově oholené nohy😲-jsem zapomněla),když jsem zařvala,mi teprve řekla,že doktor vytahuje vodu..Posledně mě ten opich tak nebolel..Jo,domluvení jsme byli už v nemocnici,že to po operaci pak budem řešit nějakým promazáváním..a tu vodu musel teda vidět,mohl mi to říct..Docela to koleno naboku bolí-ten vpich..mám ledovat..
a posílat to určitě nebude..Jen se trochu hrozím,když půjdu brzo po té první operaci,tak abych to zvládla na té operované noze-tu zátěž..Zapomněla jsem se zeptat,jestli můžu už do dřepu..opatrně zkouším,klekám na posteli-na měkkém(měkém)?
Bobca:ano,platí,1280.-kč..ale to lokální anestetikum mi tam jaksi chybí..Vrazil mi jehlu do kolene,ani nic neřekl,až sestra(nevím,proč se smála-jestli jsem neměla zrovna vzorově oholené nohy😲-jsem zapomněla),když jsem zařvala,mi teprve řekla,že doktor vytahuje vodu..Posledně mě ten opich tak nebolel..Jo,domluvení jsme byli už v nemocnici,že to po operaci pak budem řešit nějakým promazáváním..a tu vodu musel teda vidět,mohl mi to říct..Docela to koleno naboku bolí-ten vpich..mám ledovat..
a posílat to určitě nebude..Jen se trochu hrozím,když půjdu brzo po té první operaci,tak abych to zvládla na té operované noze-tu zátěž..Zapomněla jsem se zeptat,jestli můžu už do dřepu..opatrně zkouším,klekám na posteli-na měkkém(měkém)?
Tahání vody z kolene je moje noční můra…to už mi přijde jako mučení…chce mi chce říct, buď mě na to uspíte a nebo jdu dom….
Staří lidi asi už tak bolest nevnímají. Tím boha nemyslím Bobču😛 chci napsat, že když byla mamka s babčou na tahání vody z kolene, babči bylo nějakých 88. Babča v pohodě, vysmátá, děkuju pane doktore, určitě to pomůže, mamka říkala, že když to jen viděla, měla co dělat, aby neomdlela a to ona narozdíl ode mě vydrží všechno😏
Tak já se stará necítím, a obstřiků kloubů mám za sebou něurékom. Vždy celkem pohoda. Ale u mě to bude asi tím, že je to kategorie těch mírných zákroků oproti tomu, co vše jsem si prožila. No a taky si myslím, že celkem i záleží na šikovnosti dr., mám úžasného ortopeda!😍
Fikovnice:Tak já se stará necítím, a obstřiků kloubů mám za sebou něurékom. Vždy celkem pohoda. Ale u mě to bude asi tím, že je to kategorie těch mírných zákroků oproti tomu, co vše jsem si prožila. No a taky si myslím, že celkem i záleží na šikovnosti dr., mám úžasného ortopeda!😍
Záleží na ortopedovi, jaký má cit v rukou, jak to umí a jak si dá záležet, jak moc spěchá….
Jeeeee Coudas taky zdravím😂Kde se tady berete????🙂A jak se máme?Co koňuchové?
Ahoj holky,
Mrňouskovi se daří moc dobře,no škoda,že sem nekdou přidat ty videa..už opravdu hezky baští a já z toho mám radost..jinak s tím držením divokého zvířete v zajetí…nedramatizujte🙂Člověk se snaží zachránit prcka na umření a ještě se to proti němu otočí🙄Až bude v plné síle a maličko povyroste(teď by ho Bert bral jako hračku asi),tak ho vypustím tady u mě na zahradě…a už bude na něm,jestli tu bude chtít zůstat nebo někam odhopká…prostor je tu dostatečný,schovek taky spousta..a když bude chtít zůstat u zdroje jídla,nikam nepůjde…když bude chtít do přírody,odhupká si..bude to jen a jen na něm…
U nás hnusný vedro dneska..jsem v tom sekala křoviňákem a zamotala se mi šiška..samozřejmě od rána nepiju..takže jsem toho musela nechat a plácla jsem sebou do stínu asi na půl hoďky..úplně jsem cítila,jak mi buší srdce snad celým tělem..teď už snad dobrý,tak jdu raději dom a pořádně se něčeho napiju…musím si zajet koupit nějaký balení vod,protože já jsem s tím pití u zvířat hrozná🙄
Buggyra:https://liberecka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/36730-za-zastreleneho-divocaka-nad-80-kilo-dostanou-lovci-nove-odmenu-10-tisic-korun.html
No snad to bude motivace, pašíci se po vsích procházejí jak kdyby jim to tam patřilo…
Pro vás o divočácích a myslivcích…..Měla jsem na návštěvě myslivečka…ve 20,30 odešel do lesa, přišel v jednu po půlnoci…. střelils? Jo, leží nahoře (rozuměj nad vsí) na strništi. Naštěstí sucho, tak se dalo cestou necestou, loukou neloukou, polem nepolem. Rodinným osobákem, žádný terénní vůz. Vyvrhnout (nevrhnout u toho ), zvednout prase do kufru, hnus do pytle a odvézt na myslivnu. Odebrat vzorky, prase do chlaďáku…umýt chodbu na myslivně, kufr u auta… ve tři jsme byli hotovi, dojet se vzorky na veterinu a ráno jde do práce. Kolikrát do týdne to asi může dělat? A to je ve sdružení z těch mladších.
No ale tak, orionko, dostanou 10 litrů a nechají si maso, brigáda-koníček.
Tolik za jeden den fakt nevydělám. I kdyby dva dny to opaloval a porcoval. Kdo jo? Zloději?
(Prase se zvedá na šibenici na řetězu, venku, u myslivce, co nás zásoboval masem. A mít auto s navijákem taky není úplně blbý, ale tak… )
Škoda, že nic neumim, 3 prasátka a mám nový kamna s pecí na chleba.
zástřelné není všeobecné, týká se jen jasně vymezených pásem a slouží k tomu, aby v ideálním případě v těch pásmech byla divoká prasata zcela vyhubena
taky mám známého myslivce. kolikrát jde taky na prase, sedí někde celou noc a nic nepřijde. není to jednoduché.
Canka:Jeeeee Coudas taky zdravím😂Kde se tady berete????🙂A jak se máme?Co koňuchové?
Aaale, zastesklo se mi po rejpaní 😁. Koňové furt žijou, něco dělám blbě 🙂 Ať se Vám daří! 👋
Fikovnice:Boži, zkusím teda vyloženě laicky: V koleně máš “vodu”, kterou Ti odsáli (znám to od sebe, včetně obstřiků, někdy to zabolí). Záleží na dr., zda odsátou tekutinu pošle na mikračku na rozbor. U mě by to možná udělal, protože trpím na ty otravy krve a pátralo by se, zda ve výpotku není nějaká baktérie. Plus můj ortoped se vždy, než jde u mě do kloubu, pokřižuje!!🤣 U Tebe se asi mikra dělat nebude. Do kloubní štěrbiny instiloval (vpíchnul) za přísně aseptických podmínek lokální anestetikum (= Mesocain), ale hlavně kys. hyaluronovou (= dává se do artritického kloubu ke snížení bolesti a taky jako by “promazává” pohyb součástek v tom kloubu; koleno je mmch. extrémně složitý kloub). Ten konec jsem úplně nepochopila, nevím, zda tam něco nechybí, třeba Depo-Medrol (= kortikoid) - opět působí proti bolesti, zánětu a otoku. Ale spíš jste se asi domluvili jen na tom hylauronátu (???), a ten se, co vím, platí (???).
koleno je mmch. extrémně složitý kloub).
Na chirurgii to říkal pan profesor - koleno je po mozku ten nejsložitější orgán. U některých jedinců je dokonce na prvním místě.🙂
Fikovnice:Tak já se stará necítím, a obstřiků kloubů mám za sebou něurékom. Vždy celkem pohoda. Ale u mě to bude asi tím, že je to kategorie těch mírných zákroků oproti tomu, co vše jsem si prožila. No a taky si myslím, že celkem i záleží na šikovnosti dr., mám úžasného ortopeda!😍
Nejspíš ano. Mám za sebou, pravda, jenom tři aplikace do kloubu (loket, kyčel, koleno), ale čekala jsem to mnohem horší. Strach měl v těchto případech velké oči.