Jak píše Megíí. Já jsem spíš pro modernější věci, ale vy si barák zařizujete postaru, aby to neznělo tak blbě, tak v rustikálním stylu😉 tam by se nějaké to dřevěné obložení nazeleno asi hodilo👍
Niki, bouřku těžce závidím😟 Vím, že kalorické tabulky teďka frčí, já si říkám, že nějaké počítání kalorií není nic pro mě, tak jsem se zatím ani nekouknula, jak to má jako fungovat. Asi už se nic složitě počítat nemusí, ale nějak mě to neláká, protože bych musela přemýšlet, co můžu sníst a ne na co mám zrovna chuť - jak funguju teď😏Nebo je to úplně jinak??
Mám to fakt Niki stejně. A to: musíte prostě překopat své myšlení a úplně změnit způsob stravování, životní styl…to prostě ale nechci🙄 V podstatě žiju asketicky v hodně věcech, nepiju, nekouřím, sedím doma většinu roku, začala jsem pravidelně cvičit, už nemám psy… a to by kurňa mohlo stačit, rozhodně nehodlám svůj život změnit do ,,poslední molekuly"👎
když si člověk musí upéct/uvařit, tak toho prostě sní míň
Bodlinko-to je jen relativní..Já sladké nekupuju vůbec..Ale-mám malý pekáček,asi 20x25..Takže,když mě honí mlsná,upeču si-třeba jablečnou buchtu..Nejrychlejší je sypaná(je tam ale dosti másla nahoru)..Já mám ten problém,že ji pak sním celou..Nedokážu sníst jen kousek..Pořád chodím ukrajovat,až ji sním(málokdy se seknu a nechám si třeba na snídani..Jednou za asi půl roku si uvařím pudink..z půllitru..Dám do 2 misek,jednu sním ještě za horka a druhá nestačí vystydnout..Prostě mám silně vyvinutou slabou vůli🤔To je většinou v neděli odpoledne🤭
U nás se vždycky všechno dělilo mezi všechny členy rodiny stejným dílem. Takže dvě misky pudinku - jedna pro mě, druhá pro bratram oba dát rodičům aspon ochutnat, ale spíš byly ty misky čtyři.
Takže já to mám zafixované tak, že musím sníst svou porci celou (u nás se dojídalo), ale ani se nedotknout porce cizí. Nepřijde mi to zatěžko, když jsem to tak měla celý život.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 05.08.2024, 08:51:40
to je dobré řešení-vzpomenu si na vás,až budu dělat ten pudink🤭..ale já,že jsem sama,a “žiju,abych jedla”(je to strašné,ale mě to tak přijde),tak to nedokážu..Já chodím nakupovat jednou za 3-4 týdny..řekla bych,že doma toho moc nemám,ale stejně z toho mála stejně něco vytvořím,když mám ty chvilky..😟
to je dobré řešení-vzpomenu si na vás,až budu dělat ten pudink🤭..ale já,že jsem sama,a “žiju,abych jedla”(je to strašné,ale mě to tak přijde),tak to nedokážu..Já chodím nakupovat jednou za 3-4 týdny..řekla bych,že doma toho moc nemám,ale stejně z toho mála stejně něco vytvořím,když mám ty chvilky..😟
Dva plátky veky (housky,chleba) slepit marmeládou, obalit v těstíčku ( trojobalu), osmažit, posypat skořicovým cukrem a máte kalorickou bombu. Kam se hrabe pudink.😃
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 05.08.2024, 08:51:40
….to u nás bylo také tak…ale co jsem doma sama, udělám si ho z litru mléka, doplním piškoty a pak sním….vůle nechat si na potom nefunguje….na druhou stranu stačí si ho prostě neuvařit, když pevná vůle není ….
Já si tak blahopřeju, že si umím sladké odpustit… Když vím, že nesmím a mám chuť na sladké, tak si dám třeba jablko. Nebo zaplácnu jednou kostičkou čokolády a pak mám tu čokoládovou příchuť až do kysela v hubě tak dlouho, že si zase na dlouho odpustím. Figurky se mi válí od vánoc doma… musím se dokopat je rozpustit na nějaký moučník, jinak se jich nezbavím! Mám hodně vajec, asi umotám bábovky a popatlám je čokoládou, mohla bych prubnout čokokousky i do těsta, to je dobrý nápad, tam se toho vejde.
Moje hříchy se většinou týkají slaných křupinek jako jsou chipsy. Případně velkých porcí mých milovaných jídel jako jsou chleba ve vejci, špagety notně podlité olejem (nezvracet), různé domácí pomazánky jako vajíčková, česneková, naštěstí zpravidla s chlebem (bílé pečivo naštěstí nepotřebuji), ale majolky mám slušnou spotřebu. Díky bohu za horkovzdušnou fritézu, že aspoň ty smažené věci (smažák, hranolky, krokety…) si můžu udělat bez tuku, ani ten párek nejsem schopná strčit do vody nebo na pařník…
Mimochodem co ta bábovka s cuketou? Nebo jiný moučník. Zkoušel někdo? Možná tu cuketu spíš zdělám do bramboráků o víkendu, což. To by mohlo být méně kontroverzní.
Naštěstí tu desetikilovou si vzal kamarád na krmení šneků a stínek, brzy již také dostanu své šneky a stínky a možná, považte (!) i pár vlastních švábíků! Pro slepice (stínky a šváby). Šneky budu mít jen na likvidaci odpadu, a ještě zkusím do substrátu naházet nějaké velké žížaly, ať ten kuchyňský odpad sviští 🙂
Cukýnová bábovka je výtečná, taková vláčná, podobobná, jako když dáte do těsta jablka.
Cukeťáky jsou u nás taky moc oblíbené, dávám k nim řecký jogurt s česnekem. Dají se upéct i tak, že se těsto nalije na rozpálený plech, to jsou pak dietnější, protože míň oleje.
Taky jsem se dneska dala na hubnutí, už je to neúnosný🙂))))
jů, na zahuštění mě to nenapadlo! Skvělý nápad, díky. Už se mi ji povedlo vecpat do špaget, nechala jsem zesklovatět s cibulí - to by se dalo právě i do té omáčky nebo do toho základu pod maso - teď jsem dělala krůtí nudličky, škoda, že mě to nenapadlo…
do “hrnce” (na kousky kuřecí, brambory, žampiony, cibule, paprika, pórek, cuketa a cokoliv dle chuti ….koření, troška oleje, peču pod pokličkou a pak zapékám bez…možno přidat sýr…)