Ronja s motejlem: U nás sice pršelo, zahrada je zalitá, dvě nádrže se dopustily, v ostatních je půlka, ale koukali jsme do studny a tam voda pěkně klesla😪. V rybnících voda klesla strašně rychle (aspoň mám ten pocit) a potoky jsou vyschlé už dlouho, zaplať pánbůh za ten déšť - je čím splachovat. Ale jo, vždycky může být hůř. Asi ani netušíte, jak moc vám tam ten déšť přeju. Tak se tam držte.
Děkuju Ronjo, já vím, že vy víte…Jak jsem psala a vy jistě také, kdo to nezažil, nepochopí tu úzkost, když vidí, jak všechno ne, že doma, ale všude kolem schne. Tady není vodovod, takže když přijdem o vodu ve studních, bude zle. Zatím se to nikdy nestalo, jen v konci vesnice, kde mají o vodu nouzi už léta - těm už vodovod vybudovali, ale voda odsud postačí sotva pro ně. Do vesnice a vesnic v okolí se vodovod začal budovat před pár lety, voda se táhne z 30km vzdáleného zdroje, nic blíž tu není. Za kolik let se má zprovoznit ani nevím. Já jak ráno chodím kolem potoka, jen sleduju, jak voda rapidně ubývá na přítocích(jsou dva) a sleduju, jak mizí čůrky přes splav, včera bylo 5, dneska už jen 4, cca za týden se voda zastaví😢 Jestli se nestane zázrak a nezaprší jako, že to vůbec nevypadá, ani podle předpovědi😢
Dneska jsme byli s mamkou pro pachtovné, pšenici, co dostává z místní farmy za pole, co mají v nájmu. Všichni tam jezdí starýma autama, nebo spíš s vozíky podle toho, kolik toho mají dostat. Já jela se svým novým autem😛 Když jsem otevřela kufr, že to tam mají nějak narvat(4 pytle) kouleli kluci očima, jestli to fakt myslím vážně. No myslím, já jiné auto prostě nemám😏 Horší my to pak s mamkou vytahat a složit doma. Vytahat teda dobře, je to z roviny stáhnout dolů, jen to pak bez rudlu nějak dostat za vrata🙄 Jsme se s tím nasmýkaly jak blbé.
Jani, jsem celkem zvědavá, jak ta tvá storry s novým zaměstnáním bude pokračovat, ale věřím, že dobře, že se to usadí.