Hmm, maliny máme na třech místech, podél plotu, chuťově i vzhledem jsou nejlepší žluté (pro mě). No a pak máme ty klasické a ty byly letos i slušně podhrabané a pár jich odchází. No ale přišly k nám dnes píďata a očesaly jahody i ty maliny (zatím jich bylo pár) a prý byly dobré. Na podzim k nim dávám kompost, no a protože nejsem schopná si zapamatovat, jak se mají stříhat, tak to dělá drahý, já jen vyškubu to, co se rozrůstá tam, kam nechci. Naši mají malin…no spoustu, a ty červené mají chuťově úplně jinde než my, jakože opravdu dobrý, přitom je máme od nich - tak asi půdou? No ale mají zahradu zamořenou bršlicí a to je vždycky tak na dvě lahve prosecca, když to mám plít. Malinám se samozřejmě nesmí nic stát a bršlice musí ven a maminečka má na tohle dokonalej sluch, páč když malina udělá PRASK, tak se z kuchyně ozve - že ty mi to bereš i s malinama, to nesmíš…🙄.
Jo ještě máme ostružinomalinu, taky dobrá a véliká. A už se klubou maličké melounové okurčičky, dala jsem pod ně pro jistotu granule, no zatím si je pochvaluju🙂, tak děkuju za tip. Ačokča už začíná mít slušné rozměry, za to hrášek…no někdo si nacpal pupíka asi, vyrostlo ho málo. Nevadí, když ho uchráním před píďaťama, budu snad i vědět, jak chutná.
No, Žínko, tak vy máte rajčata fakt vymazlená, já je dávám tak v březnu (letos asi až ke konci, už si ani nepamatuju), a ony dlouho vypadaj že nic, pak něco teda že jo a na záhon jdou prcci.
Bobčo, a jakou zmrzku jste měla?