Aktuálně: 3 094 inzerátů223 241 diskuzních příspěvků18 390 uživatelů

Třetí víčko

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 16.05.2024, 10:44:12 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 16.05.2024, 09:47:16

Kamarádi, sousedi taky chovaj, takže pojmenování ve stylu Klobása, Kotleta, ten půjde do chovu, tenhle do špajzu🙂 mě už “nešokuje”. Když jedou na dovču, tak se jim o zvířata staráme, vidím, že se mají dobře, konec mají s úctou a takový jaký by měl být. Hlavně soused je nadšenec, rád o zvířatech mluví, nejen o mase ale prostě co chov obnáší, co se dělalo dřív… je rád, že ho někdo poslouchá (což jako diagnóza: pejskař, chápu🤪), i když my jsme totální laici. No a za hlídání byl schopnej narvat nám skoro půlku mrazáku masa, ale už naštěstí pochopil, že to fakt nedáme😁. 

No tak ať se pupíkům dál daří.

Saga
Saga 16.05.2024, 10:47:41 xxx.xxx.167.183

Jo, takže jsem teď dočetla hlášení od Buggyry a slintám tady jak Pavlovův pes😄. No ještě, že jdu za hodinu na oběd, ale mám jen špagety ala co dům dal a on toho moc nedal, tže blbý a tady se jede výpek, brambůrky, máslíčko, no do pytle😄

lesnizinka
lesnizinka 16.05.2024, 10:50:23 xxx.xxx.90.145

Panebože, Buggyra je druhá ranařka😲 Rozežranou slepici bych hodila té lišce přes plot, ať si to laskavě dožere. Nestrčila bych to do své trouby(a to jsem regulerně prase) a při představě, že to jím, se mi žaludek vrtí jak centrifuga😛 Nechci teda radit, ale liška hlavu neukousne, to kuna. Možná někde pochodujou i ty zbylé slípky. Kolik jich vlastně nakonec chybělo? Dva došli, dva pošli…jsem se v tom ztratila😜 Chlapi odjeli, valím na ten rychlý nákup😉

Saga
Saga 16.05.2024, 10:53:13 xxx.xxx.167.183

Ronjo, tak to je skvělý! Se sousedem bych si určitě mohla povídat dlouhé hodiny! A je moc pěkné, že si takhle pomáháte! Taky jsme to dříve tak dělali, ale sousedi již nechovají, no a já už vlastně v takových počtech jako kdysi taky ne, ale je fajn, že mi hlídají koně a hlásí jakoukoliv nesrovnalost oproti normálu, už jsou za ty leta solidně vycvičený😉Každý to takhle nemá a je potřeba si dobrých sousedských vztahů vážit!

Bobca
Bobca 16.05.2024, 11:03:49 xxx.xxx.20.192

Děvčata, zapla jsem tablet, i když se mi na něm moc dobře nepíše, ale sedím u toho s nožkou na polštářku a s ledikem na koleni.. Já jsem byla už na ucnaku otrla, ohledně zákroků na zvířatech.. Měli jsme daleko vic praxe, jak na střední zemedelce.. Tahala jsem selatka z prasnice, co se nemohla oprasit, bo jsem měla úzkou ruku.. Asistovala uvyhrezu delohy, to uz teda ve 20ti,jako zootechnicka.. Nesčetněkrát telila, cvakala ocasky a zoubky selatkum, tetovala telatka.. Těhotná jsem v nedeli, kdy nejezdil vet. davala čípky do delohy kravam.. Kdo zná, vi, jak to vypadá.. Nechci, aby to vyznelo nechutne, ale to je škola zivota..od dcery kluk ve 3 týdnech mel vyvod.. Staraly jsme se o něho až v roce a půl mu to davali zpatky.. Nebudu popisovat, co tomu vrácení do původního stavu predchazelo😟co si vystal.. jsem prostě otrlejsi, zažila jsem toho dosti.. Nad spoustou věcí se nepozastavuju.. Třeba Janča fikovnice to má nastavené jinak… O Radus ani nemluvim

Taky jsem klidnější že nesleduju tu politiku.. Co je mi do Fica, to patří do politiky😟.. Tam jsem nebyla ani jednou. Hokej prožívá moje holka a Zdenka.. Nejsem ale necitelna, hodně jsem prožívala problémy s detma, ale musela jsem se smířit s tím, co mi život nabízí. Mám takové rčení.. valka je horší.. Rikam si to vzdycky, kdyz se mi něco nepovede, nebo stane. I treba to auto.. Co uz.. Na dulky bych se vyprdla, nechala opravit odřeniny, na sedačku v případě potřeby dala deku.. 😇

Saga
Saga 16.05.2024, 11:13:12 xxx.xxx.167.183

Bobčo, moje řeč, mě když je ouvej, tak si řeknu, že lidi v koncetráku na tom byli hůř! A že jsem o tomto tématu hodně načetla, neboť mě tato část nechvalné historie velmi zajímá. Tže vždycky dojdu k názoru, že jsem jenom fňukna, co jí vlastně vůbec nic nechybí a měla bych se nad sebou zamyslet. Tak se zamyslím, přijmu věci, tak jak jsou a jedu dál👍!

A ještě, na statku u kraviček jsem pracovala 3 roky, moc ráda na to vzpomínám. Byl to samozřejmě soukromý subjekt, neboť se psal rok 2005-2008, tže už to bylo nejspíš jiné než za socíku, co třebas pamatujete Vy, ale kráva je furt kráva a hnůj je furt hnůj. Bez ohledu na režim. Dojení mě bavilo a ráda jsem se starala o telátka, k býkům chodili chlapi, logicky, a vždycky když je poslali na jatka, tak se mi děsně ulevilo, z býků mám fakt respekt. Jo, kam se to všechno podělo? Ale vzpomínky zůstanou!

Bobca
Bobca 16.05.2024, 11:27:40 xxx.xxx.20.192

Sago, a kde jsou fotecky ušáku… Jsem zvědavá. Jojo, to bylo v  roce 1974 az 82..pak po mateřské vzali nekoho jiného.. Ronja se ptala, jak se mi spalo.. Nové matrace super, chobota jsem mela sebou, takže dobry.. Jen 3.noc nova spolupacientka si od 4 hodin privlastnila ovladac.. Prepinala si, co chtela, byla hlucna, porad neco mlela, kecala i u filmu, takže nikdo jiný to nemohl v klidu sledovat.. mela silny hlas, smala se sama sobe.. Az jsem ji po 22hodine,když nereagovala na reklamu, takze spala u rvouci televize.. ji vzdycky prepinala, a my 3 chtely uz spat.. Že ji to sestra nastavila na samovypnuti na 23!!!!hodin.. Bezohledna.. Nepochopim.. Pořád skakala do reci. Uz jsme z ni byly nešťastné, ještě že jsme šly vsechny 3 domů.. 

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 13:19:28 xxx.xxx.177.249
lesnizinka:

Jak neni? Všude píšou, že každá si své obdivovatele najde😉 Víš jak: vašu p…jsem taky neviděl a věřím, že ju máte🤪

Raduš, tak tu píp opravdu mám… Ale tu chlapi takto navenek obvykle neobdivují…nebo se pletu??🤣

Jéžiš, to jsem zas napsala dvojsmyslně!😂

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 13:24:10 xxx.xxx.177.249
Ronja s motejlem:

Bobčo, kéž byste mohla telepaticky poslat trochu vašeho přístupu mojí mamče. Jé, a sehnala jste vozík to je super, s tím to přeci jen bude bezpečnější než se židlí, a když se budete moct dostat i ven, na čerstvý vzduch…to by bylo fajn🙂. A jak se Vám v nemocnici spalo? Já jsem nespavec i doma, někdy lepší někdy ne, ale v cizím se mi spí obzvlášt nedobře. No a moje mamča to má stejně, ale když byla na operaci - doktoři, řekli, že už nejde otálet, tak tam normálně odpadla, odpočinula si, nakonec si ten pobyt vlastně užila, prý jako někde v hotýlku. 

Fikovnice, boule po klíštěti se zvětšila a rozsvědila, v noci jsem jí poctivě podrbala😁, ale jinak dobrý.

Hrozně u nás fouká, venku se být nedalo, je to nepříjemný, nejsou slyšet blížící se auta, tak jsem ráda, že ani chlupatci se to nezdálo.

Sago, já nejsem kdovíjakej fanoušek, normálně hokej nesleduju, ale mistrovství - samozřejmě nás, ráda zkouknu, snad i musím, jinak bych si asi musela sbalit švestičky a jít bydlet do stodoly🙂.

Ronjo, u mě trochu podobná progrese, respektive u mě se rozšířil červený flek. Není velký (zatím), ale je. Bouličku v podkoží cítím také, ale malou. Já totiž klíště preparovala asi hodinu!!! Nechtěla jsem, aby mi tam zůstala kusadla. Navíc se těch potvor strašně štítím! Respektive na Fidovi mi až tak nevadí, ale na mně…to je fuuuj!🤮

V Brně zkusím vyfotit a přes kamarádku postnout foto sem. Já totiž fakt klíšťata nemívám, takže netuším, co je ještě “normální” reakce a kdy bych už měla začít uvažovat o těch ATB (do nichž se mi zatím pořád strašně nechce).

Jo a Bobče gratulki, že tak dobře zvládla opku!!!💐

Saga
Saga 16.05.2024, 13:25:48 xxx.xxx.167.183

Bobčo, pokusím se cvaknout o víkendu a hodit sem. Už jsem je chtěla vyfotit, jak jsem je přivezla, ale vemu já si ven mobil?🙄

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 13:26:29 xxx.xxx.177.249

Btw, ad Ronja: Nikdy nezapomenu na Váš příspěvek do péčkovacího vlákna ještě na IF!!!👏

To bylo pro mě tehdy pochechtáníčko, teda celé to vlákno, naprosto super jsem se u něj bavila!👍 Tady se moc neuchytilo…😕

lesnizinka
lesnizinka 16.05.2024, 16:36:36 xxx.xxx.90.145

Buggyro, to je taky poník? Já tomu říkám hucul, ale vlastně nevím, co to je. Jo, to břicho    má na ty nožky tlusté, ale oni k tomu mají sklony. Sestřenka ho taky měla, od školy, je vyučená,,chovatelka koní". 

Bobi, ty jo, ty mi dáváš, tenhle tvůj popis je pro mě šílený, raděj jsem si nic z toho nepředstavovala😲 A s Evou to zřejmě šlehne😛 (Evo nic ve zlém, dělám si srandu)

Byla jsem do 15.30 venku, jen v kraťasech, svítilo slunko, bylo tak akorát. Pak se zatáhnulo, přišla si koňačka pro rajčata a jak jsme stály a plkaly, málem jsem zmrznula😲 Úkoly splněny, ještě musím na ten okap, nevzala jsem si šroubovák. 

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 17:50:30 xxx.xxx.177.249
Bobca:

Děvčata, zapla jsem tablet, i když se mi na něm moc dobře nepíše, ale sedím u toho s nožkou na polštářku a s ledikem na koleni.. Já jsem byla už na ucnaku otrla, ohledně zákroků na zvířatech.. Měli jsme daleko vic praxe, jak na střední zemedelce.. Tahala jsem selatka z prasnice, co se nemohla oprasit, bo jsem měla úzkou ruku.. Asistovala uvyhrezu delohy, to uz teda ve 20ti,jako zootechnicka.. Nesčetněkrát telila, cvakala ocasky a zoubky selatkum, tetovala telatka.. Těhotná jsem v nedeli, kdy nejezdil vet. davala čípky do delohy kravam.. Kdo zná, vi, jak to vypadá.. Nechci, aby to vyznelo nechutne, ale to je škola zivota..od dcery kluk ve 3 týdnech mel vyvod.. Staraly jsme se o něho až v roce a půl mu to davali zpatky.. Nebudu popisovat, co tomu vrácení do původního stavu predchazelo😟co si vystal.. jsem prostě otrlejsi, zažila jsem toho dosti.. Nad spoustou věcí se nepozastavuju.. Třeba Janča fikovnice to má nastavené jinak… O Radus ani nemluvim

Taky jsem klidnější že nesleduju tu politiku.. Co je mi do Fica, to patří do politiky😟.. Tam jsem nebyla ani jednou. Hokej prožívá moje holka a Zdenka.. Nejsem ale necitelna, hodně jsem prožívala problémy s detma, ale musela jsem se smířit s tím, co mi život nabízí. Mám takové rčení.. valka je horší.. Rikam si to vzdycky, kdyz se mi něco nepovede, nebo stane. I treba to auto.. Co uz.. Na dulky bych se vyprdla, nechala opravit odřeniny, na sedačku v případě potřeby dala deku.. 😇

Ale vůbec!😄

Kdybych já zde měla popisovat, co jsem zažila, viděla a dokonce dělala, tak to fakt některé osoby zde vůbec nedají!😂😉

Bohužel ale řada těch věcí je hodně hodně smutných…

Ad bezohlednost: Jsem na TOP pokoji, který má ale velkou nevýhodu - není odhlučněný strop! Doteď tu byl božský klid. Před chvílí se nastěhovalo zřejmě stádo slonů!!!😠 Takže je několik variant:

- jít jim říct, ať se zklidní

- jít to sdělit personálu (ale to vím, že je na nic)

- jít se ožrat!!!🤣

Jo a auto: Tak tam máme nastavení opravdu diametrálně odlišné!!! Ale to je proto, že u mě nefunguje téměř nic, tak jsem chtěla mít aspoň jednu věc OK, a to byl Čeněk. Bohužel to, co se mu stalo (mnohdy mojí vinou, JÁMY na kapotě zas nechutným vandalismem - to opravdu nejsou důlky!!!👎), je už teď za desítky tisíc Kč. Tak to budu muset řešit nějak postupně.

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 18:00:07 xxx.xxx.177.249

Ono s mým povoláním, či spíše studiem, a následně nějakými praxemi, se nedá očekávat, že bych nebyla zvyklá na hrůzy života. Jsem. Pravdou ale je, že lidské utrpení mnou zamává vždycky. 😢 Možná “zamává” je nevhodné slovo, lepší je, že se mě utrpení vždy dotkne.

V tom obdivuji sestřenici a její nastavení: Třeba, když za COVIDu nestíhala vyplňovat ty úmrťáky, atd. atd. Na vedlejších postelích umřel téměř současně muž a vedle jeho syn. Prostě asi bych si časem také zvykla, ale primárně bych ARO teda dělat nechtěla…

Do toho jí vozí samozřejmě závažně zraněné lidi z autonehod, přitom její bratr (můj bratranec) zahynul vinou hajzla, který přejel dvě silné čáry a zabil jej, na místě.

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 18:05:26 xxx.xxx.177.249
lesnizinka:

Slováky sleduju, musím, bratránek mě kontroluje😉

Raduš, i Rakušáky sleduješ??

To jsem zvědavá, jak s nimi budeme hrát my. Trápí fest favority!!! Ale to je dobře, mám ráda zápasy plné napětí a nečekaného vývoje!👍

Kilian
Kilian 16.05.2024, 18:24:00 xxx:xxx.eec7:29fa
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 16.05.2024, 17:50:30

C je spravně🙂

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 16.05.2024, 19:51:10 xxx.xxx.119.6

Sago, jojo, koníky, krávy, ovce - taky hlasím, když se mi něco nezdá🙂. A jo, jsem tuze ráda, že vztahy tu máme dobrý, jako jasně, někdy se to tu neshodne, to se stává i v lepších rodinách, ale musím říct, že když je třeba, zatím se vždy, když bylo třeba, mávlo rukou. Doufám, že to tak bude i dál, věřím v to.

Fikovnice, péčkování bylo opravdu skvělý, myslím, že jsem to tam před ukončením IF psala, ale mně to tehdy pomohlo - tedy kamarádce, trochu se mi hroutila, ale při předčítání péčkování se SMÁLA a začaly jsme taky péčkovat, hodně hodně moc😁. Ráda na to vzpomínám. Pak holt moc práce, dítě, prostě život a postupně to upadalo. Nedávno jsme to zkusily a měly jsme palice prázdný přeprázdný🙂. I já jsem vděčná, že jste to tehdy rozjela.

Pokud bych měla ztroskotat na pustým ostrově tak prosím s Buggyrou. Vajíčko vydolovaný z mrtvý slepice = každý gram bílkoviny dobrý!

Buggyro, věřím, že i ta jedna ačokča se ukáže jako holka pracovitá. 

A můžu poprosit? Co používáte, nebo Žínka, za ty slimáčí granule? To jsou nějaký eko, bio, nebo to neřešíte? Já teda sbírám, ale přemýšlela jsem, že bych možná někdy zkusila k čerstvě zasazenýmu udělat taky nějakou obranu. Ale nechtěla bych, aby to ublížilo jiným tvorům. A co déšť? Ten nevadí, dostávaj se z toho nějaký fujtajbly do půdy? To je otázek 🙄, možná přeci jen zůstanu u toho sbírání😁.

Bobčo, ano spolubydlící jsou někdy doslova na zabití, dobře že už máte klid. 

Bobca
Bobca 16.05.2024, 19:57:54 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 16.05.2024, 17:50:30

Jani, nemyslela jsem to zle, určitě tvoje pracovni, jistě dost zajímavé zkušenosti, byly hodně náročné .. Jen, že vše hodně prožívás.. To právě já ne.. Jsem klidnější.. Mávnu nad hodně vecma rukou.. 

Bobca
Bobca 16.05.2024, 20:13:23 xxx.xxx.20.192

Jo, zapomněla jsem napsat, že jsem byla venku, sešla jsem ze schodů v pohodě pomaličku s berlema. Už v nemocnici jsem měla chodit po chodbě, tak jsem trenovala. Nahoru mě sousedka jistila😊já ty rehabky ani nebudu potrebovat🤭rotoped mám na chodbě, zohnu nohu vic jak 90 stupňů. Cvicit, cvičím.. Prášky od bolesti nepotřebuji.. Prostě fakt pohoda.. Teď leduju.. 

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.