Aktuálně: 3 768 inzerátů209 256 diskuzních příspěvků18 238 uživatelů

Třetí víčko

Buggyra
Buggyra 14.05.2024, 08:23:13 xxx.xxx.198.226
kometa:

Však to nemusíte číst. Nikdo vás nenutí.

Mno jo, ale on člověk často zjistí, co čte, až když to přečte 🙂 Takže nakonec… proč by to dotyčný/dotyčná neohodnotila dle svého nejlepšího uvážení. V pořádku.

kometa
kometa 14.05.2024, 09:25:38 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.05.2024, 08:23:13

Máte pravdu. Je to názor.

lesnizinka
lesnizinka 14.05.2024, 10:33:58 xxx.xxx.90.145
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.05.2024, 09:25:38

Ha, ha blbý, ale je😉 Chtěla jsem Reni napsat totéž. Otevřu vlákno, vidím něco, o čem nechci slyšet a už nečtu, už nikdy neotevírám. Vyřešeno. 

Holky, u nás všechno OK, ale po obědě mají přijet chlapi na okna a brutálně nestíhám, ještě jsme chtěli nachystat ďolíky na rajčata, zatlouct roxory, no nestíhám já, nestíhá ani Tom věci do práce, tak si nejsem jistá, jestli tohle klapne. Letím, ozvu se až bude chvilku klid🙄

Buggyra
Buggyra 14.05.2024, 10:39:19 xxx.xxx.198.226

Já třeba záměrně nečtu vlákno “odchody” 🙂 Občas si odznačím Politiku, ale pak mi to nedá a nakouknu, ono je to občas lepší než Veselé okénko 🙂

Buggyra
Buggyra 14.05.2024, 10:54:50 xxx.xxx.198.226

Já jsem právě přišla z angličtiny, byla jsem tam sama s lektorkou, a protože lektorka je zároveň jedna z holčiček od koní, a máme rozdělané letáky k jezdeckým závodům, co pořádáme, tak jsme pracovaly na letácích (bavily jsme se teda anglicky, aby náhodou…) a strašně jsme s tím pohnuly a večer to snad dorazíme a bude to fertig.

Včera odpo se překvapivě objevily tři slepice, a navíc jsem objevila jednu zabitou neodnesenou, takže ztráty se tímto snížily na 4 kusy, to jde. Přežily ty nejstarší, nejostražitější a nejchytřejší. Tak jsem se pustila do odkládaného projektu, chcíplotinu jsem vzala domů, tam jsem ji stáhla (měla jsem ji stáhnout ve stáji…) a hodila do trouby. Stehna a hrudník s křidýlkama jsem dala péci na pomalu, že prubnu, jestli to bude k jídlu (slepice pochopitelně nebyla vykrvená…), no a přihodila jsem zbytek kadáveru s vnitřnostmi (všemi, žáves) do trouby do spodního fochu. Ráno říkaly soudružky, že kámoška je moc dobrá. Snad nebude lákat supy.

Teď holt bude záležet na lišce, zda přijde i přes den a nebo to nechá na ty soumraky, pokud zůstane u soumraků, tak už jsem si zařídila, aby automat slepice nepouštěl dřív, než přijdu do stáje. A holt je ráno s holkama budeme pouštět ručně. Jestli je něco sloví v době, kdy jsme v práci/škole, to holt už neovlivním.

Bobca
Bobca 14.05.2024, 15:15:03 xxx.xxx.169.99

Tak domu půjdu až zítra, měla jsem dost krve ještě v drenu.i celkove vyteklo dost.. . Tak jsem souhlasila ještě jeden den.. Co doma, kdyby me neco bolelo.. Už chodim po chodbě. Lehce se dotykam levou nohou země, zkousim ty berle do podpaží.. Jde to, citim se stabilnější.. Už 3 krát jsem přešla celou chodbu na oddělení.. Na WC uz taky sama a v poledne mi vyndali dren a zitra jdu určitě domů už muzu ohybat lehce a lezet na boku!!! Venku je nadherne, lítají nad nama vrtulniky, vedle je heliport.. 

Buggyra
Buggyra 14.05.2024, 15:41:07 xxx.xxx.198.226

Bobčo, hlavně nekomplikované a brzké uzdravení a bezbolestný další provoz 🙂

kometa
kometa 14.05.2024, 16:30:21 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 14.05.2024, 15:15:03

Na WC uz taky sama 

Pro mě to byl vždycky velký krok - dojít si sama na WC.

eva (neregistrovaný) 14.05.2024, 20:08:18 xxx.xxx.162.187
kometa:

Však to nemusíte číst. Nikdo vás nenutí.

Ale tak samozřejmě, že kdybych tušila, co tam bude napsané, nečetla bych to…to si mohla dotyčná odpustit psát do zvířecího tématu takové nechutnosti….představte si, přijde si sem někdo pro radu a vybafne na něj toto😲

Odberryho
Odberryho 14.05.2024, 21:15:18 xxx.xxx.115.82
eva:

Ale tak samozřejmě, že kdybych tušila, co tam bude napsané, nečetla bych to…to si mohla dotyčná odpustit psát do zvířecího tématu takové nechutnosti….představte si, přijde si sem někdo pro radu a vybafne na něj toto😲

Nějak mi to nepřišlo nijak nechutné. 🤷 Však jsme se nerozepisovaly o žádných detailech. Vzhledem k tomu, co vše tu se zvířaty řešíme mi přijde, že hrůzostrašnější je občas péče o ně. Ale jestli Vás toto rozhodí, tak Vám na jednu stranu závidím 🙈 a na druhou slibuji, že se budeme příště držet více u zdi. 

Pro zlepšení nálady miláček mé dcerky 😀

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 14.05.2024, 21:48:27 xxx.xxx.90.145
Bodlinka:

🌈

Obrázek Obrázek Obrázek

No neke😲to ste fotila u vás?!? Kdy? Teda i kdyby byla, já bych snad neměla ani čas kouknout🙄 Krása👍

lesnizinka
lesnizinka 14.05.2024, 21:52:21 xxx.xxx.90.145

Buggyro, teprve jsem přečetla váš víkend i následující návrat slepiček, holky šikovné👍 A koníček…ha, taky jste nefotila, fotku toho šikuly máte kde?😉

Bodlinka
Bodlinka 14.05.2024, 21:53:22 xxx.xxx.85.88
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 14.05.2024, 21:48:27

noc na sobotu 10-11.5. z pole za zahradou, protože sousedi směrem na sever mají vzrostlé a překážející stromy.

telefon umí prodlouženou expozici, takže vidí i to, co okem úplně vidět není, na druhou stranu zase vůbec neumí zachytit rozsah toho jevu a to, že se to neustále hýbe. nutila jsem telefon udělat u nějaké obyč fotky, ale to zase nevyjadřuje nijak to, že to bylo velký.

Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 14.05.2024, 21:54:12 xxx.xxx.90.145

Jasně Bobi, nijak to neuspěchej, tady jsi přeci jen pod dozorem, kdyby něco. A si šikula, když už tam poskakuješ po chodbě😀

lesnizinka
lesnizinka 14.05.2024, 22:32:38 xxx.xxx.90.145

Začnu od konce. Dneska jsme jeli k vetce o něco pozděj(nebyla doma) Viktík si asi myslel, že už se to nekoná😏takže se přišoural za mnou z venku do pracovny, když jsem doletěla od zadu. Tak jsem ho tam pěkně přibouchla a půl bylo hotovo, následně už ho jen dostat do přepravky😉 Nevím jak to, ale dneska to zvládnul bez řevu, bez problémů👍

Takže od rána čekáme ty oknaře, nikdo se neozval. Říkala jsem si, že až to někde dodělají přijedou, tak mi to bylo řečeno. Prd. Jsem tedy móóóc zvědavá, jestli se ukážou zítra. Kdyby sme si kvůli tomu museli brát dovolenou, tak bych jim nakopala. Na toho, co mi volal ohledně termínu jsme si neuložila telefon, takže jsem nemohla zovolat, kde je jim konec. No ne, že bych neměla co dělat, však jsem se nezastavila. Po obědě v 16h jsem vytuhnula a vzbudila se skoro v 18h😏 Rajčata se přes den sadit nedala, tak jsem to měla v plánu právě takto k večeru. Jenže jak jsem zachrápala, vysadila jsem polovinu. Zítra musím druhou.

Viktíka jsem vyfotila teď, akorát je placatej😜 A Gucci jak onehdá se mnou pokládala ten obrubník(mimochodem, práce se zastavily, nestíhám, ještě mám dělat druhou polovinu) A vyfotila jsem onehdá, jak jsem šla vepředu vykopat jamku na kytku. Byly tam japonské sasanky a neprospívaly, ze tří zbyla poslední, takže jsem ji vykopala, i když v blbou dobu a napadlo mě, co by tam mohlo růst, tak jsem to tam chtěla kousek vedle vysadit. Začala jsem dloubat rýčem jamku a jen jiskry létaly. No nechtělo se mi kvůli takové jamce velikostí na rýč, letět nahoru pro krumpáč. Tady názorná ukázka, do čeho já tu sadím a proč mi to neroste, jak by mělo👎 Tohle je kamení z té jamky. Je to s hlínou tak jedna k jedné, možná ani to ne, vede kamení 🙄

Obrázek Obrázek Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 22:51:21 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 14.05.2024, 21:15:18

Odberryho - plně s Vámi souhlasím a musím napsat, že Váš kocour má mé oblíbené zbarvení👌… Mého Kukačku (Kukyho) znáte??? Už jsem jej sem dávala…

Obrázek Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 22:55:05 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 14.05.2024, 21:53:22

Bodlinko, když jste sem zavítala, mohu si dovolit dotaz? Fidovi “drží” Lantus 48h. Předpokládám, že to ale není správný postup. Nicméně vina je teď na mé straně, nebyla jsem schopná zajistit aplikaci inzulínu á 24h. 

ALE: Měření glykémie KDYKOLI - v rozmezí 6 - 7. 

Předpokládám, že správný postup by byl spíš snížit jednotky. Jenže to jsem zkoušela a prd. Dokonce se na chvíli vrátila polydipsie. Ale tady ta aplikace á 48h - příznaky nemá a glykémie jak píšu výše (vlastně nějhorší měl hodnotu 7,7). Prosím, napsala byste k tomu Váš názor?

Bodlinka
Bodlinka 14.05.2024, 23:39:22 xxx.xxx.81.201

pokud mu to drží dlouho, tak mu to drží dlouho a není to chyba. proč se pokoušet každého strkat do nějakých škatulek? klidně může dostávat inzulín každý druhý den, pokud to funguje.

Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 23:40:10 xxx.xxx.177.249
eva:

Věk padesátka…mládí v pr…., do důchodu ještě daleko…ALE: chtěla bych vidět chlapa, který bude makat na cizím baráku a cizí zahradě…ten chlap už taky bude mít nějaký věk a určitě se nebude chtít sedřít na něčem, co mu neříká pane…😏

Je sociologicky zajímavé, jak jsme každý zranitelný v něčem jiném. 😔

Já nechtěla na Evu reagovat, ale to, co napsala Odberryho, tak s tím souhlasím. Nepopisovaly jsme podrobnosti…

Mě se zas kdysi dotkl příspěvek, který cituji. Psala jsem cca o tom, že naděje umírá poslední, a že se třeba ještě může najít mužský, kterého by bavila práce na chalupě a zahradě. Ale takový, který by to dělal třeba i proto, že by měl rád mě. Podílnictví majetku pro mě není problém, ba naopak.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.