Jani, omlouvám se, že jsem nereagovala, ale u nás peklo na zemi. Potřebuju konkrétně tebe, napíšu ti potom i soukromou.
Pro ostatní. Nechtěla jsem o tom sem psát, protože jsem nebyla rozhodnutá, jak to budu řešit. Viktorek pořád nepapal dost, ty dásně má pořád, i přes léčbu červené, svoje granulky chroupat nechtěl a z těch kotěcích, co vzal na milost jich taky moc nepapal. Trochu maso a z kapsiček jako vždy jen šťávu. Nevěděla jsem už, jak do něj dostat něco víc, pořád jsem kupovala kapsičky, granule, konzervy - kdyby mu přece jen něco zachutnalo, ale žádný úspěch. Říkala jsem mu, že s takovou teda nikdy nepřibere. Rostl mu akorát pupík, tak jsem si říkala, že první pupík, je dobře, že je napapaný a pak mu to půjde na sádlo. Jenže místo toho přestával už týden zase papat, i masa míň. První, co mě napadlo, ten velký pupík - ledviny v háji. Jenže mi tam vůbec nesedělo, že čůrá normálně a teda krom té šťávy z kapsiček jsem ho neviděla nikdy pít, takže velká žízeň ne-e. A normálně měl bobky, i když ty on vždycky trochu měkčí, nebo někdy tvrdé a někdy půl bobku tvrdý a zbytek měkčí. Jenže od neděle bylo vidět, že mu nějak není dobře, odpoledne zvracel. Včera sice nezvracel, ale skoro nepapal, masa malinko a dostal průjem. Ráno byl normálně, ale odpoledne šel znova a průjem. To už jsem začínala být hysterická. Ráno, když jsem přišla za nima, sice se choval jako by nic, ale zdálo se mi, že má nějaké žluté ucho. Rychle jsem ho vzala k oknu a koukla do tlamky - a byl žlutý! Letěla jsem za mužem, že musíme okamžitě na veterinu, že je konec, má žloutenku. Mají až od 10h, tak jsme jeli. Byla jsem si jistá, že ho jedem uspat, že má něco hrozného. No…po ultrazvuku břicha mi mudr.řekla, že je to špatné, něco tam má, co tam být nemá. Něco z toho můžou být zvětšené uzliny, ale něco je masa. Je to vidět i na játrech, která mají změněnou strukturu. Jelikož Viktorek není očkovaný, tipuje FIP. Nebo lymfom či jiný druh nádoru. Jestli se chceme rozhodnout, že ho uspíme, udělala by ještě krevní obraz, k čemu by ukazoval, jestli ještě něco funguje. Byla překvapená, že funguje všechno, špatně jen rozpad bilirubinů(obě hodnoty) co prý ukazuje zase asi na FIP. Na FELV a FIV udělala nějaký ten rychlotest, říkala, že není úplně přesný, ale myslí si, že v tomto případě už by to ukázal a je nagativní. Shrnu to: doporučila zkusit tu alternativní léčbu, máme si sehnat a to ti Jani právě hned píšu soukromě. Já už jsem celou noc nespala, tušila jsem, že je něco blbě, prostě se mi nezdál, i když Tom mi tvrdil, že mu nic není a chová se normálně. Ráno mi to ta žloutenka potvrdila. V ordinaci jsem měla zase hysterák, ani jsem nemohla mluvit, abych jí popsala, co na něm všechno pozoruju, co má či nemá. Říkala, že to břicho je zlé, ale volné tekutiny tam moc nemá, aby mohla vzít vzorek na potvrzení diagnozy, spíš je tam to ,,něco". Když se nepotvrdilo selhání ledvin, upínám se k té alternativní léčbě, jen ji někde musím sehnat právě. O peníze mi určitě nejde. Jestli máte někdo kontakty, sem s nima. Mám hledat na NETu, kočičí útulky prý s tím mají zkušenosti. Hrajem teď o čas, protože je otázkou, kdy mu to cosi v bříšku naroste tak, že už nebude moci papat nic. Jsem úplně v prdeli momentálně. Asi to mám zmatené všechno, ale to teď jsem, nějak mi to úplně nemyslí.