V neděli jsem pomalu začala připravovat věci na závody, sice je pořádáme za dva týdny, ale bude tentokrát každá soutěž a kategorie dekorovaná samostatně, a já mám trošinku nervíčky, protože to vypadá, že bude nějakých 15 dekorování - teda pokud se pojedou všechny kategorie ve všech soutěžích, bylo by 20 dekorování, tak to snad nenastane, ale musím na to být připravená, protože uzávěrka přihlášek je den před soutěží, a tam už to nedoženu... (navíc připravené se bude hodit na další kola, v každém měsíci máme jedny závody) Mezitím jsem vyprala a vymyčkovala, zavolala jsem kámošce, jestli ji mohu navštívit s koněm, ale nebylo jí dobře, a byla znavena po odjezdu návštěvy svojí rodiny, tak jsem ji nechala, a měla jsem krásnou výmluvu, proč nelézt ven a na nebohého oře (myslím, že on též nebyl smutný, že mě viděl až večer při krmení).
Tenhle týden je před závody poslední "volnější", protože začínám vesele touhle nedělí, kdy jedeme na soustředění s dětmi jako přípravu na pony soutěže, v úterý, když budu mít lidi, tak jdeme vozit na čarodějnice, ve středu jedeme s poníky na dostihy do Lysé (dostihová pony liga), v sobotu se mi dost možná vmezeří ještě nějaké závody (možná jen hobby horse s plyšovými koníky na tyčce, ale odřídit to musí kdo...? Správně :-) ), no a v neděli slavně naše klubové závody. Takže dost možná tahle sobota bude poslední volnější den, kdy budu moci připravovat soutěže a vymýšlet detaily. A hlavně potřebuji vyklidit plochy, kde se bude soutěžit, naplánovat trasy soutěží, odvětvit a uklidit dvě hromady bříz, které tam překážejí, a postavit (zakopat sloupy, navrtat panty, nasadit) jednu novou bránu, kterou budeme potřebovat... Cha :-) Ještě že mám osobního asistenta, který si od novějška nechává říkat pobočník, protože prý už jako zastává vyšší funkci, tak by měl povýšit. :-D
Nové slepice "blondýny" už chodí spolehlivě spát do kurníku, takže už je na odpoledne pouštíme, a dneska ráno už je holky mohly nechat puštěné, tak jsem zvědavá, zda tu otevřenou ohrádku pochopily. Včera večer jsem jaksi zapomněla poslat sms s infem, že by to tak mohlo proběhnout... Snad jim hlavně daly krmení, protože to by byly blondýny skutečně nemile překvapené, pěkně se rozežraly, už papají i psí granule, a teď by tam k jídlu nic neměly... určitě mají po ránu hlad. Normálně jim jídlo na ráno připravuji rovnou do voliéry, ale teď, když byla otevřená, by jim to sežraly běluhy s hnědkou, protože ty už pouští automat dřív, než holky dorazí ke koním. Pokud budou dneska blondýny zase večer pěkně doma, jak žádoucno, tak jim už zruším přepážku uvnitř kurníku, a budou moci chodit ráno automatickými dvířky ven spolu se starými slepicemi. A budu moct pak zrušit i voliéru. To bude fajn hlavně proto, že pomalu začnu učit blondýny chodit do kurníku automatickými dvířky, a až budou umět, nebudu je muset chodit večer zavírat a ráno je holky nebudou muset extra otvírat :-)