Tak já jsem měla v pátek dovolenou, protože příprava na závody a nervy a tak, navíc měl volno osobní asistent, tak jsem využila, aby se něco málo udělalo. Výsledek víkendu tedy je:
- absolvované jezdecké závody nejnižší úrovně. Ale absolvované, tj. nebyli jsme vyloučeni pro nedodržení trasy, a taky jsme se ani jeden nezrakvili! A to byl cíl akce, a byl splněn do puntíku, kdo o svých plánech tohle může říct :-)
- poslední soubor balíků (válců) slámy, které mám jako cvičné překážky, zrenovován, následuje nudný popis renovace balíků: balíky nutno odkulit z palety, obalit další vrstvou síťky, protože ta stávající za sezonu doznala úhon, přemístit na novou paletu, pokud možno shnilou stranou navrch (aby hnití nepokračovalo), položení igelitu na balíky, aby moc nemokly svrchu (teď mám troje balíky a jedny jsou s šedivou, druhé s oranžovou a třetí nově s červenou plachtou :-) ) a převázat plachtu ze strany na stranu přes balíky provázkem, aby plachta hned neuletěla (a mohla uletět třeba až za rok, až provázky zpuchří...).
- zaseto: salát letní ledový, ředkvička, lichořeřišnice, afrikán, hrachor, doma za oknem potom další ačokča a vyhrabala jsem někde semínka, a teď si nevzpomenu, co je to za kytku, ale má to semínka taková chlupatá, je to nějaká asteracka...eeee.... česky... no takové to co vypadá jako kopretina, měsíček... aster=hvězda, hvězdnicovité? Tak nějak. Kvetoucí kytky nesnáším, pěstím jen jako okrasu na závody. Ty ryché kytky (saláty, ředkvičky) jsem zasela do zvýšeného, kde budou posléze tykve, tak doufám, že ty rychlé kytky budou fakt rychlé. Saláty můžu později přepíchat, tak ty jsem dala do prostřed, zatímco ředkvičky jsou na nejbližším kraji bedny, kde nebudou překážet. No a na nejvzdálenější kraj bedny, kde budou tykve, jsem dala zakořenit lichořeřišnice, které se pak budou rozsazovat tak různě, podle toho, kde budou třeba. Snad to půjde.
- zalila jsem si tu novou třešeň, konečně jsem si na ni vzpomněla. Nevím, zda jsem měla jahody od stařiny vyhrabané už před víkendem, ale každopádně je to hotové. A když jsem je zalila, tak vše vyteklo okolo skrz prkna zvýšeného, protože v krajích a rozích se mi propadla zemina. Takže o víkendu jsem šla doplňovat a doplnila jsem ji k své spokojenosti tak, že když zaleji, tak se voda pěkně vsákne doprostřed. - na záhon s bramborami jsem položila děravou hadici alá kapková závlaha, zatím teče jen z půlky, bylo to napojené na kubíkovou nádrž s nízkou hladinou vody, takže test byl úspěšný, ale vím, že buď to musím pustit čerpadlem anebo musím mít víc vody v nádrži, aby byl dostatečný tlak. Teď přes noc a dopoledne pršelo, tak tam napršelo víc než jsem nakapala
- doufám, že bude pršet i zbytek týdne, páč teď jsem nechala spláchnout ten prach a pyl do vany, přehodím svod z okapu do nádrže, a budu se těšit, jak se ta nádrž pěkně naplní čistou vodou :-)
- uklidila jsem trochu bordýlku okolo, tak to v tom našem chovatelském baroku vypadá o chlup lépe. Také jsme při sobotním ohýnku spálili nějaký ten dřevěný nepořádek obsahující hřebíky a vruty, to pálím, aby se to zmenšilo, a následně do hážu do popelnice, vybírat se s hřebíkama nebudu... (mohla bych to prohodit přes síto a vyhodit jen to, co zbude, ale kdo by se s tím....). Jak popálím všechen ten dřevěný odpad, pustím se do likvidace korby od avie, kterou máme už léta strašit ve výběhu, dřevěné součásti spálím, kovové nějak rozeberu nebo přijde zdatný řemeslník s akufrézou a zbytky pak rozřeže, abychom si mohli zase vydělat sběrem :-)
Měli jsme taky úklidovou akci nedávno, takže jsme v rámci ní vysbírali plochu, kterou při likvidaci vzrostlých dřevin odhalili elektrikáři pod dráty - tam bylo nadělení! Tak máme do sběru ještě pár kousků, naši spoluobčané jsou k nám laskaví a rádi se podělí o své bohatství tím, že nám ho část uloží v přírodě poblíž, jsme vděční :-)
- no, a už zase kejchám a je jasné, že jsem to nachlazení nedomlátila tak, jak jsem potřebovala - no to bych taky musela to nachlazení nějak řešit, že.