Nechat třeba jako částečnej úvazek, záložní příjem? Jestli je tamta nabídka opravdu jistá.
Příbuzným jsem vezla nějaký materiál, takže když jsem v pátek za tmy dorazila, akorát jsem se svalila do postele a bylo mi všechno jedno.
V sobotu dopoledne jsme vyložili ten materiál z přívěsného vozíku a jak jsem byla po té nemoci (no ne že bych to doléčila, ještě chrchlám, a přesně jak píše Saga, nic neudejchám a ze všeho hned unavená.. hrozný), tak mi to dalo takovou čočku, že jsem si šla pak lehnout a prospala jsem i oběd.
Večer grilování, no odešla jsem jako první, protože jsem byla unavená a dělalo se chladno, tak jsem opět padla naznak a do mdlob.
V neděli jsme se pustili po vzoru žínky do kultivace políčka na brambory (asi 10x10 m). Sucho na troud a země je tam prašná a neřekla bych jílovitá, ale drží se to pohromadě bez jakýchkoli mezer. Rotavátor elektrický na šňůře, je to lehké a spíš to po té udusané zemi skákalo, než že by se to zahryzlo. No tak jsme tam s tím několik hodin zápasili na střídačku s příbuznou, obě vorvaný jak jetel, no nakonec jsme to nějak porvaly a na další grilčo jsme přišly pozdě… já si zapomněla vzít punčochy pod tepláky, takže jsem na grilču poprosila o deku, ale bylo to málo a pod deku mi zalézala zima… A to bylo špatně, už při usínání mi bylo jasno, že mi to od nemoci nepomohlo. No naštěstí jsem byla chytrá horákyně a převlíkla jsem si aspoň to propocený triko, než jsem si šla sednout…
No a v pondělí jsem teda nadělala na tom políčku malým plužíkem na tyči (to se asi nějak jmenuje, ne?) ty hrůbky a příbuzná byla spokojená. Nad políčkem má ještě tak na dva moje rotavátory a tři její rotavátory vyrobený takový “zvýšený” záhon (políčko je zakousnuté do svahu, tak je nad ním břeh), na který si natáhla geotextilii a já jsem jí pak do toho záhonu nacpala jahody. Měla dvacet sazenic a pak jsme přesadily ještě nějaké staré ze zvýšeného záhonu, které chtěla rušit, takže 1x10 m záhon jahod, to jsem zvědavá, co s tou sklizní bude dělat…
Všechno jí tam kvete. No a modřenců tam má lány, zase si na podzim od ní vyreju bednu a dám do výběhu ke koním, ať nám to tam na jaře pěkně kvete 🙂