Taky přeju marodům zlepšení stavu a brzké uzdravení. O víkendu jsem byla lazar přes záda, měla jsem docela pilný týden, když bylo hezky, jeden kompost prosátý a odvezen na záhony, druhý přeházen, opraven záhon, ve kterém krtek vyvalil kameny. Ostříhány stromy a větve zpracovány, máme nový drtič - miluju ho, stejně jako ochranná sluchátka😁. Doštípaný a srovnaný dřevo (bude i na příští zimu🙂), odvezeny dva valníky hlíny, dorovnány a uváleny vybagreniny, vypleto, přesázeny květináče - spousta kvítí zimu nepřežila, no jo. Jee, a s pejskem, jak jsem si ten týden venku užívala, dlouhý procházky jsme měli, fakt paráda.
No a v sobotu na nákupu, jsem dávala na stranu bednu s potlučenými jablky a lup ho, projela mnou taková bolest, až mi slzy vyhrkly😪. Myslela jsem, že tam sebou plácnu, no nějak jsme dokoupili, cestou zpět slzavý údolí při každým hrbolu na silnici, naštěstí bylo fakt hnusně, takže jsem neměla výčitky, že budu ležet a fakt jsem ani prstíkem nehnula, záda jsem si nechávala promazávat kostivalem a dost se to zlepšilo, ještě nebudu dělat nic těžkýho, ať to nepokouším a snad to bude dobrý.
Počasí o víkendu, v sobotu ráno 17 st. to jsme dali výlet a ten nákup, pak už jen lilo, včera chumelenice, pršosněžení a déšt, v noci taky. Dnes to vypadá, že by mohlo být líp.
Dávala jsem asi pozdě semínka, ale už jsou venku rajčata, kedlubny, saláty, afrikány, okrasný česneky, papriky zatím nic, ale ještě je brzy. V záhonku u jezírka je letos hezkej medvědí česnek, původně jsme ho měli u domu, tam se mu nedařilo, šel pod jabloň, tam jsme mysleli, že úplně zhynul, ale jak jsme dělali ty úpravy, našly se "cibulky něčeho”, co šlo k tomu jezírku a teď jsme zjistili, že je to ten česnek. Tak třeba tam jednou budu mít malej hájek, už se tam krásně rozrostla mařinka a lesní jahody.
Jo, taky jsem někdy psala o pořízení pokojovek do tmavší ložnice, zatím jsem vzala nějaký kapradiny, hézký, názvu si nepamatuju, u jedný ale bylo psáno, že je jedna z nejodolnějších kapradin - tak ta odešla jako první😁. Taky mi, a nevím proč, asi odchází lopetkovec - tři rostliny, přitom ten jsem měla hezkej.
Tak ještě jednou, ať je marodům líp, já bych doporučovala ještě pití cibule a česneku a mít je na nočním stolku nebo pod polštářem, ale každý má to svý, osvědčený…