Jinak Orionko-díky za tip..Nedělám nic a pouštím si ta dvojčata z Měsíčního údolí…teda celou jejich kapelu..Jsou boží!!!👌..2015 na nějakém výročí TO Měsíční údolí,i s ohněm,pravidly,co jsme dodržovali jako skauti..Posvátný oheň,jeho zapalování,zdravení mrtvých kamarádů při minutě ticha..Úžasné....V hospůdce asi 2023 jsou už starší,a hostuje s nima i jedna z Dua,jmenuje se Iveta,s těma dlouhýma vlasama…Jsem o 50 let zpátky a mám nostalgii jak prase🤔😢..vzpomínky na písničky,které jsem zpívala ještě jako “Bobina s kytarou”na různých akcích..Potlach na na Hnojníku v 1974, byl pro mě “zlomový"..já, 18letá holka jsem tenkrát vyhrála 1.místo se svou vlastní písničkou a s ”jdeš po cestách různých,přes kámen a jíl"…Placku mám na stěně dodnes..Všichni se tam podepsali..To byl můj první velký čundr..
Dnes asi vařit nebudu,zajdu si pro jídlo,nebo si usmažím vajíčka….😎
Nebe plné koní - znáte? (Ale varuji - zabrečíte si)
Jako první chci hlavně zahlásit,že dneska už měl Nikoušek ukázkový bobek😀Já vím,není to úplně zpráva dne,ale pro mě prostě ani..nikdybych nevěřila,jakou hovno může udělat radost😂 Hned jsem ho zlíbala,když vylezl ze záchodu a on naprosto nechápal😂Tak teď už je opravdu 100%…jen ho potřebuji dokrmit do původní váhy🤣
Ráno u nás taky mrzlo..Bylo teda jen -1°C,ale pofukovalo a fakt to bylo nepříjemné..ale jinak nádherně svítilo sluníčko..ale zima byla..takže můj plán jet na skútru do práce ztroskotal..bych umrzla…Bertík mě byl jako každé ráno doprovodit ,když jsem šla do práce,tak jsem vám ho blýsknula fešáka..musím mu koupit zase Foresto,protože jsem mu našla už klíště🤔
No po práci jsem skočila na skútra a jela do roho servisu..a já blbec si nevzala rukavice..no když jsem tam dojela,myslela jsem,že ty prsty nenarovnám🤣Naštěstí mi tam pomalu roztávali,když jsem mechanikovi vysvětlivala,co všechno bych chtěla opravit😂Každopádně jsem to tam docela rozjela v tom servisu,až se tsm chlapi smáli😂Říkám jim chlapi,jestli mi zavoláte,že oprava bude stát víc než skútr,tak ho rovnou schoďtě ze skály..chci,aby jste to opravili levně a kvalitně a já vám kromě peněz dám i svíčky domů pro vaše ženy😂Cenu si představuju tsk do 5000,- kč..bohužel tomu reálně nevěřím a cenu očekávám tak 8-10 000,-kč🤧
Raduš šťastná nejsem za ty sousedy,protože jsem tu chtěla mít opravdu klid..ale když už tu musi být,tak ať jsou aspoň normální..
Bobi já si říkala,že na tom videu to nejsi ty,ale radši jsem mlčela😂
Orionko…tohle taky asi musíte znát…Tuhle písničku jsem prvně slyšela před pár lety na wellnesu s kámoškou..Zpívala ji tam nějaká rodinka ,myslím z Brna..Vícehlasně..3 generace…já byla unešena..Hned jsem si ji stáhla,dala na papír a zpívali jsme ji s kapelou…Moc krásná písnička👌👍
Orionko, s písničkama vás jistě nikdo ,,vyhazovat" nebude. Někdo tu splkne o písničkách, někdo o koníčkách, někdo o vaření…prostě na co zrovna přijde řeč, není problém. Problém jsou jen lidi, co neumí diskutovat slušně.
Já dneska nestíhám, taky se tak úplně nemůžu narovnat už. Měla jsem ,,ranní" a už toho mám plný kecky(doslova, už mám 9600kroků😉 a to u hrabání záhonů člověk moc kroků nenadělá😏) Dneska u nás zima celý den fučí severák, asi někde sněží😉protože je jen 5st👎 Noc…ani nemluvím, jsem totálně nasr…protože skoro -6st a zmrzlo všechno😟Meruňky - všechny tři stromky, všechny magnolie, co už mají velké pupny, krásně nakvetlá sakura, z kytek všechny choulostivější - srdíčka, královské koruny - zbytek jsem ani neměla sílu prohlížet to jen, co jsem viděla cestou.
A už snad skončím, ať nás s tím zpíváním nevyženou. Ale všechny jsou krásné.
Orionko..tady není určené konkrétní téma,tady se kecá o všem možném(začlo to kdysi na fauně jako problém třetího víčka,než se to zvrhlo v kecárnu,a tak ten název “třetí víčko” zůstal..a jinde by se ty písničky nemohly dát,aby se neplevelilo😊Roháče neznám,pustila jsem si kousek,ráno si to vychutnám…Klidně jen tak dál…mě třeba nenapadlo-protože neznám ty vaše trempy,tak si ani nemůžu zadat něco..Takže když mi poradíte,ráda si pustím něco jiného..budu jenom ráda👍
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 19.03.2024, 15:23:45
Tak to je p.Radko v prdeli 🤫 jestli to fakt zmrzlo😤.
Jsem zvědavá co u nás na chalupě a prosím poradíte mi jakou koupit Magnolií, aby mi přežila dlouhá léta? Bydlím v Jeseníkách. Děkuji, budu zakládat novou záhradu, budu mít na Vás více otázek 🙏.
Žínko, já na Vás myslela, fakt to všechno pomrzlo? U nás je cca od neděle každou noc kolem -6°C. Ale v našem kraji je to úplně normální a krom sněženek a olší tu nic nekvetlo, tže ztráty nula. U nás ovocnáče kvetou opravdu až v květnu, máme kvůli lokalitě samé staré a velmi pozdní odrůdy, jinak bychom neměli nikdy nic. Tže mi tyhle jarní mrazíky vůbec neřešíme. Kořenovou zeleninu + brambory sejeme/sadíme do země taky až v květnu. Tady to jinak není možné.
Malá hudební vsuvka - holky trampky, posloucháte některá taky Věru Martinovou nebo Petra Kocmana? Poslouchala jsem je dlouhá léta, teď už spíš jedu na americkou country a poslouchám právě rádio Petra Kocmana, v práci se při tom dobře dělá. Taky jsem jezdívala na Trampský širák, ale to už je dávno. Ale byla to prima akce!
Sago-Martinovou(Pacifik) jsem znala skoro všechny písničky nazpaměť,zpívala jsem si ji před asi 12lety,když jsem bydlela v Olmiku na hradbách..jen tak sama..80cm zdi😊Sháněla jsem někoho,na založení “revivalu”,bo “moji chlapi” z kapely to nedávali..Hráli jsme akorát žízeň,Jenisej,Mississippi,ďáblův vlak a ranní letadlo-občas,abych si přišla na své..Mám všechny CD pacifiku,i Marcelu Voborskou..Dík za tip rádia..Neznám..Tady nechytím ani coutry rádio-někdy si ho dám přes počítač..Martinové jsem psala i mejl,odpověděla mi..Chtěla jsem vidět koncert naživo,ale v Olomouci nikdy nevystupovali.Neviděl někdo z vás medailonek,o jejím životě,nemoci,a tak? Je to úžasná ženská,co všechno ji postihlo(myslím nemoc) a hudba jí dodávala sílu..
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.03.2024, 07:12:03
Bobčo,máme pod barákem takovou malou takřka rodinnou vinárničku, kde se scházíme se sousedy z domů okolních…a většinou tak jednou měsíčně se tam hraje naživo - kytary,basa, banjo…zpívají krásně a cokoli co si člověk vzpomene….teď zrovna náměstí setkání na začátku dubna …škoda že nejste zblízka, byla by jste velmi vítanou….
Je to pouze internetové rádio, normálně ho naladit bohužel nelze, což mě dost štve, proto ho mám zaplé v práci, protože tu mám dva počítače, tak ať pěkně jedou, že jo? Je tu na 99% americká country, rádio založil Petr Kocman a občas tu zní i jeho písničky a i jiné české, ale málo. Měla jsem to štěstí, že Věrka Martinová v našem městě hrála, právě společně s P. Kocmanem, je to asi 8-9 let zpátky. Zažila jsem jí i se Schovkama právě na Trampském širáku. Kdysi na ČT jsem viděla její Třináctou komnatu. Je to prima ženská, holt první dáma country music🙂!
O věk interpreta, či jeho vizáž mi vůbec nejde, ale o hudební styl už ano😉. Ono se řekne country, ale i ta má více podob! Já třeba moc nemusím hillbilly, jižanskou country, vlastně takové ty kořeny, kde je na mě moc houslí a banja. Mám ráda moderní country - rock, můžu Alana Jacksona, Tima McGrawa, Mitchella Tenpennyho nebo třebas Luka Combse, kapelu Parmalee a mnohé jiné v podobném duchu. Ale nepohrdnu téměř ničím, hudba poslouchám prostě dle nálady. Občas je chuť i na Nightwish nebo Sabaton, nebo na devadesátky👍
Tak to je p.Radko v prdeli 🤫 jestli to fakt zmrzlo😤.
Jsem zvědavá co u nás na chalupě a prosím poradíte mi jakou koupit Magnolií, aby mi přežila dlouhá léta? Bydlím v Jeseníkách. Děkuji, budu zakládat novou záhradu, budu mít na Vás více otázek 🙏.
Bohužel zmrzlo👎 Včera jsem akorát mamce vyfotila magnolii, v neděli si z ní ustříhnula do vázy pupen a obdivovala sakuru, jak je rozkvetlá krásně. Obojí je dneska už hnědé, i pupny na všech ostatních magnoliích. Ty jsou ještě dost zavřené, takže je šance, že budou hnědé jen ty spodní a zbytek se rozvine. Uvidíme. Teď ráno jsem koukala, že i ty okrasné červenolisté myrobalány, co mám vzadu 3 jdou nějak dohněda. No ty meruňky jsou v pr…. Broskvičky mají jen poupata, takže netuším. Jak říkal pán ze Zlína včera v telce, u nás je to Sago už asi 5 rok po sobě😢 Ale taky asi ne všude, mamka včera tvrdila, že její meruňka u babči v humně zmrzlá nebyla. Nevím, jak dnes, protože byl mráz celonoční, už v 18h byl -1,5st. Ještě musím dneska obhlédnout choulostivé kytky. Nevím, jestli to na fotkách jde vůbec vidět, mě na comp teď svítí sluníčko, nevidím nic😇 Aha, fotky nedám, Tom mi určitě něco udělal z rozlišením, protože mi to píše, že fotky jsou moc velké…a to už jsem sem určitě někdy dávala. Tak až mi to přenastaví, já netuším jak😊 Jo Dájo, tak to se ptáte na magnolii té pravé - když mi všechny pomrznou😕 Já jdu vždycky po nějakých zajímavých kultivarech a po dvou letech je vyhazuju, protože je po nich👎 Teď mám druhým rokem ,,prut" Felix Jury, ale už jsem koukala, že horního třičtvrtě metru je zase suchá, uvidím dál, jestli něco opučí, tedy ještě nad roubem. Mě asi šlak už trefí. Ale doporučím Drvodělku, pracuje ve velkém zahradnictví a má výborný přehled.