Aktuálně: 3 213 inzerátů221 120 diskuzních příspěvků18 366 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 23.02.2024, 07:37:33 xxx.xxx.95.92

Naplánovala jste si Buggyro hezky, ale u vás dneska neprší? Aha, už jsem koukla na radar…neprší. Prší dneska vyjímečně u nás, zatím tedy necelé tři milimetry. Okruh ráno ruším, jdu do sklepa na pás. A nebo uvažuju, jestli nepočkat a nejít okruh až prostě přestane. Kravka jsem si zapomněla včera nakopat zeminu na výsadbu, potřebuju napikýrovat rajčata a okurky a nemám do čeho🙄 Z kompostu to teďka bude nacucané, od včera to mohlo trochu vyschnout, kdybych to dotáhnula dom. Ti poníci jsou tak pažraví? Koukaje na Niki poničku asi určitě😛

Niki, Nikouše i fénuješ? Já jen, že na mokrého kocoura bych okno neotevírala, to právě mlže skončit tím zánětem močáku, přece jen je to zhýčkaný kocour z duchen. A ne, nemocného kocoura, když ještě není jisté, co mu je bych neodčervovala. Střevům to možná je jedno, ale játrům určitě ne. 

kometa
kometa 23.02.2024, 08:41:34 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 22.02.2024, 20:57:32

Ještě mě napadlo..co odčervit?

Viz Buggyra. Určitě ne. Jednak další zbytečná zátěž pro už tak pošramocený zažívací aparát  a druhak se ta účinná látka za těchto okolností nevstřebá v dostatečné míře, takže akorát rezistence.

Max pro klid duše nechat udělat koprologii.

hmn
hmn 23.02.2024, 09:07:19 xxx.xxx.27.149

koprologie + bakteriologie
i ta krev
ono je opravdu, ale opravdu dobré vědět co léčit, anebo naopak co neléčit, a necpat do zvířete zbytečnou chemii

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 09:30:51 xxx.xxx.198.226

Dneska u nás pršet nějak zásadně nemá  - výhled přiložen 🙂

jo, zeminu mi má taky nakopat brigádník, a hlavně mi ji dovléci do toho 4. patra (každý schod s nákladem si ráda ušetřím) - jsem zvědavá, zda si vzpomenu 🙂 Ještě by to chtělo přemístit palety na hnůj, abych tam mohla postavit protisviní ohrádky na pěstování tykví a ačokči. Ale to zatím nespěchá.

Jak moc jsou poníci pažraví budiž ilustrací přiložené foto. Takovou gymnastiku kvůli tomu umějí absolvovat.

Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 23.02.2024, 10:10:02 xxx.xxx.95.92

Ale jsou strašně roztomilí👍😀 Takové chlupaté koule, vlastně něco podobného jak ti naši briťáci, viď Niki😉

Kde je zase ta Bobeš? Asi šije😉

Výhled máte pěkný, u nás má v sobotu údajně ještě prskat. To je mi jedno, to se u nás stejně nepracuje. 

Dneska ráno mi volal pán z Obleč okno(je to tam někde od vás Kometko, od Budějc) že konečně po půl roce přijedou přesně vyměřit okna a vyrobit hliníkové olištování. Tedy za týden přijedou. Mají to daleko, takže až se jim tu na Moravě konečně sešlo víc baráků, aby se to vyplatilo.  Začínám váhat, jestli mu rovnou nepřihodit i ty velké obyvčové šoupačky, protože barva na nich už také začíná oprýskávat. Bohužel při jejich velikosti(okna přes celou jednu zeď) to bude dalších sto tisíc navíc🙄Jen si říkám, že než je na ně volat za dva roky, až budou ve stavu dezolátním…raděj zrovna, asi. Tom teď řeší rovnou dva průsery v práci(mimo těch dalších pěti dlouhodobým😏) takže s ním není řeč a nebudu to moct projednat🙄

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 10:27:35 xxx.xxx.198.226

Doobjednejte ty dveře hned, protože za dva roky může být cena 120 nebo 150 tisíc.

aldamax
aldamax 23.02.2024, 12:08:01 xxx.xxx.83.143

Já se pořád nemůžu zbavit pocitu, že minimálně  nějakou roli v tom  průjmu  u  kocourka  hraje stres,  psychika. Nejdřív hrůza z hnusného  hmyzu,  pak bolest  z  průjmu  a když už  se zdálo, že  hrůzy pominuly, přijdou cizí chlapi, mluví  a  dělají randál. Zkusila bych uklidnění, než dojde  k další hrůze neboli veterině.  Předpokládám tedy, že tam nechodí  rád.   Phytovet toho má  víc, jsou i určitě  i jiné  firmy, a  bylinky snad nemůžou uškodit, případně se to dá konzultovat  s vetem. Je mi  kocoura líto. 

https://www.phytovet.cz/cool-down-pro-kocky/

https://www.phytovet.cz/digestive-herbs-pro-kocky/

https://www.phytovet.cz/stay-cool-pro-kocky/

Orionka (neregistrovaný) 23.02.2024, 19:58:17 xxx.xxx.64.54
Canka:

Bugyrro musela jsem ho nacpat do sprchy..jinak to nejde..Nikouš má specifický druh srsti..třeba Pučmelda má takovou jemňoučkou plyšovou…z toho by to šlo dolů jednoduše..jenže Niky má takovou..jak to mám popsat sakra..mončičákovou😂Je strašně hustá a cokoli z ní dostat nejde..zkoušela jsem to hadrem,ručníkem,houbičkou..ani prd..okamžitě mu to tam zatvrdne a nesundáte to..pomůže jen teplá voda..a já ho neberu do sprchy,ale jen pouštím vodu z kohoutku ve vaně a tu prdku mu tam strčím a umyju zadek s ocasem a zadní nohy..nic hroznýho se mu neděje..jenže on samozřejmě šílí,protože prostě voda a jak se mrská,tak pod vodou skončí víc,než bych chtěla..ale hlavně,že je čistý..takže ať si je naštvaný jak chce,nenechám ho pokaděného..

Teď trucuje na okně😀Otevřela jsem jim okno ostatně jako každý večer a za každého počasí a on je uražený a ani se na mě nepodívá😀Ale ono ho to přejde..za chvíli se půjde nabaštit a pak stejně zaleze do pelechu chrnět..

Jinak jsem dneska volala tomu vetovi,jestli neuděláme koprošku,ale prý je to brzo,ať ho ještě nechám na dietě a pokud se to do pondělí nezlepší,tak ať přijedu..nechala bych rovnou udělat i tu krev..

Ještě mě napadlo..co odčervit?Odčervovala jsem,když se přivezla Čikitka..ale nevím,jestli by to teď pro ty streva nebyla zátěž🤔 Co myslíte?

Jinak posílam mrtvou Čikitku u televize😄Takhle mi koukáme na film😅

Obrázek Obrázek Obrázek

Je to krásný kocour. Dáváte mu do vany něco pod nohy? Kus starého froťáku, aby mu to neklouzalo? Nepouštela bych na něj vodu z kohoutku. Postavila bych ho do vany ( málo vody, nebo suché) a umyla ho vodou z lavorku vedle ( kdyby tu byla Zrzavá, krásně by to namalovala ).

lesnizinka
lesnizinka 23.02.2024, 21:27:50 xxx.xxx.95.92

Já bych si dala dole sprchu a tu prdku mu sprchovala…nemuselo by mu to téct na záda a na ocásek. A z podhledu mu to vysprchovat, by bylo asi i rychlejší…než z toho kohoutku, si myslím. Alespoň psy jsem tak umývala, kočky jsem naštěstí nikdy nemusela.

Čikitka asi odpadla u toho fotbalu jak včera já😏Jak jsem viděla, že prohrávají 1-0 a Tom nadává, jak debilně hrají, tak jsem zavřela oko a probrala se na samý závěr. Když mi pak řekl, že vyhráli 4-1, tak jsem mu nevěřila😛

Bobca
Bobca 24.02.2024, 07:52:45 xxx.xxx.20.192

ahojky holky..včera jsem jaksi zapomněla😊není o čem..

Raduš,Niki asi má co dělat,aby ho udržela,tak jednou rukou ho drží a druhou pod tekoucí vodou..Myslím by byla mokrá víc ona,jak kocour😊

Hledala jsem něco ve fotkách a narazila jsem na Mourka🐈..Kouťáku,chodíte sem ještě?už se vrátil tulák jeden??🤔

Canka
Canka 24.02.2024, 08:56:51 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Přesně jak píše Bobča,jsem ráda,že ho vůbec tou jednou rukou udržím..ta tekoucí voda je ta jediná možnost,jak ho umýt..sprchou nebo lavorem to fakt nedám..

Raduš vždycky ho hodně vysuším.a to bylo poprvý,co šel ještě vlhký na okno..jinak jsem ho žvdycky umyla hned po práci..jen teď jsem nestíhala..a okno jim otevírám až večer..

Jinak souhlasím tady s někým,kdo tady psal,že teď ho nechám fakt odpočinout ..bylo toho teď stresovýho až až.. i teď hodně spinká(né že by předtím spal málo gaučák🤣),ale ani si nehraje..jen baští,pije a spinká….a přijde se akorát vzdycky chvíli pomazlit..ráno byl na záchodě,je to lepší konzistence,ale do bobku to má ještě daleko…i jsem na víkend odvolala sraz s kamarádkama(měli jsme si udělat holčičí večer u mě),ale nechci ho teď stresovat,když je oslabený..prostě dokud nebude ready,tak žádné návštěvy..jen teda přemýšlím,jak s vetem..jako kromě toho,že ještě nemá správný bobek,tak vypadá v pořádku..nechci ho tahat znovu,protože je to pro něj stres jak blázen ..ale možná na kontrolu by měl jet…nevím

Canka
Canka 24.02.2024, 09:41:26 xxx.xxx.212.25

Teď jsem ho zasr vykoupala,už to neměl tolik tu prdku,ale furt ještě ano…budu mu muset ostríhat ty chlupy kolem zadele..má je moc husté a pak bych ho zbytečně nemusela trápit tím koupáním.. dneska se na to vrhnu…teď ho nechám,aby se umyl a až pořádně uschne,ostříhám ho…

lesnizinka
lesnizinka 24.02.2024, 11:03:28 xxx.xxx.95.92

Niki asi takto. Jestli by to bylo něco vážného, co by se následně našlo v krvi, nějakých 14dní navíc to nejspíš neřeší…a nezachrání. Podle toho nástupu, se přikláním stejně k ploštici či viroze. Naše vetka mi, když na tom byla špatně první Gucci říkala, že kočky většinou nezabije nemoc samotná, ale stres a to hlavně stres z veteriny. Že kočky to na rozdíl od psů většinou nedávají. My jsme tehdy vezli na veterinu ještě normální kočku, co vypadala, že nemůže jíst, že má nějaký problém v hubě asi, třeba něco píchlé. Přivezli jsme za dva dny domů prakticky mrtvou kočku. Měla nádor, pomoct se jí nedalo nijak, ale ani ten stejně nediagnostikovali, aby ji případně uspali. To mě vyléčilo, běhat se vším na veterinu. První zkusím sama a jedu až když všechno selže. Tím ti to nerozmlouvám, jen můj pohled na věc. 

Canka
Canka 24.02.2024, 13:38:55 xxx.xxx.212.25

Asi máš pravdu Raduš🤔Nebudu ho zbytečně stresovat..kdyby nejedl,nepil nebo nechodil na záchod,tak by jsme jet museli,to je jasné,ale on funguje normálně..jen prostě není stroprocentní..dneska už si chviličku i hrál.ale pak si šel zase lehnout..nechci ho rušit,ať odpočívá..jen prostě na něj raději dohlížet…

Obrázek Obrázek Obrázek
kometa
kometa 24.02.2024, 14:06:27 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 24.02.2024, 13:38:55

Tak nějak - žere, pije, kadí, močí - to je základ. Nechte ho odpočívat, však on si s tím organismus poradí.

Orionka (neregistrovaný) 24.02.2024, 17:09:13 xxx.xxx.131.39

Kocoura nechte, ale

…." jedu, až když všechno selže"….to je takové dvojsečné. Ani veterinář pak po té prodlevě nemůže dělat zázraky.

kometa
kometa 24.02.2024, 18:28:49 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.02.2024, 17:09:13

Tak nějak. Slovy bodlinky - lidi dorazí na veterinu s “placatým” zvířetem a pak ještě všude vyprávějí, jak mu tam stejně nepomohli.

Já jsem druhý extrém.

lesnizinka
lesnizinka 24.02.2024, 21:23:16 xxx.xxx.95.92

Asi jsem měla smůlu, ale jinak to nešlo. Leonka přejelo auto, 5 dní jsem ho hledala. Když jsem ho našla, vypadal dá se říct na první pohled v pořádku, ale takový zmatený a jako by padal na jednu stranu. Usoudila jsem, že může mít otok na mozku a přes Toma odpor, jsem ho s ním hnala na veterinu, já jsem z nějakého důvodu nemohla. Usoudili, že ho musí zrentgenovat atd, prostě jsme ho tam museli nechat. Druhý den jsme si jeli pro něj, ale nám ho nedali, že má zlámaná žebra. Za další dva dny, nám ho dali domů s tím, že má urvanou chlopeň, dělat se s tím nic nedá a buď se z toho dostane, nebo ne. Vypadal tak o 70 % hůř, než když jsme ho tam vezli. Přežíval někde 5 dnů, těžce zraněný, v zimě a dešti, byl to začátek prosince. Přivezli jsme z veteriny kocoura, který nebyl schopný přijímat potravu, nemohl dýchat(přitom Tomovi jako vždy řval celou cestu v autě, když ho tam vezl) Ne, nikdy si neodpustím, že jsem ho tam s ním poslala, protože kdyby na něj nesahali a bůhví, co tam s ním dělali, mohl to přežít. Myslím si, že to srdíčko mu žebra propíchla až při jejich manipulaci. Vím, potřebovali ho zrentgenovat, ale prostě, kdyby se to nedělalo, mohl to přežít, je to moje vina, že jsem ho nenechala v klidu se kurýrovat doma😢

Bobca
Bobca 25.02.2024, 08:28:40 xxx.xxx.20.192

Raduš,ale to taky nemůžeš vědět dopředu…Kdybys ho nechala doma,a on měl třeba nějaké vnitřní krvácení a umřel by ti😢…tak by sis třeba vyčítala,žes nejela…Ty máš asi fakt jenom samé negativní zkušenosti se všema doktorama(i vlastně celá vaše rodina)..ale nemůžeš vědět,jak by to dopadlo,kdybys je léčila ty-doma😇-nic ve zlém..Já brblala celý týden na ortopeda,že mi píchl koňskou injekci do kolene(stála 1080Kč)-nevím proč,nikdy žádné opichy do zad jsem neplatila..ale bolelo to jak čert,tak jsem svolila,potom to bolelo ještě víc,ale dnes už je to lepší..Nesmím s kolenem “vybočit”🤭

Holky,co se mi včera přihodilo..šila jsem,zažehlovala vliselín,dařilo se mi..Pak jsem se zadívala na “Patriota”(Mel Gibson)-film 170 minut-drsný teda..Ale najednou se mašina zbláznila..Sama od sebe začla jet..a nejvyšší rychlost😲..Jsem nevěděla, co honem,tak jsem vytáhla šňůru z motorku..Prohlídla jsem všechno..a nenašla jsem nic..A dělá to pořád!!Ještěže mám i tu Zdenčinu kufříkovou,ale to není ono-co už..No,vůbec se mi to nelíbí😏co s tím může být..Zítra pojedu na 2-3 dny na hory se podívat,tak dnes si pouklízím a pak to začnu řešit🤔

Canka
Canka 25.02.2024, 09:15:34 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Tak dneska je to zasr horší..jak mi to přišlo lepší,tak dneska zase na prd..od rána lítá na záchod..ta pasta prostě očividně nefunguje..nebo pomohla spíš jen zezačátku..a abych ho teda nestresovala a netáhla zase na veterinu,tak potřebuju radu,čím ten průjem zastavit,nebo tam prostě budu muset jet..

Kometko napadá vás,co bych mu mohla dát?

Teď ho musím jít zase umýt,je zase pokaděný🫣

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.