lesnizinka: jak tak stříháte ten plot… nechystáte se pořídit si plotostřih? Mám z popisu nějak pocit, že to ťapáte nůžkama na větve :-O Plotostřih je fajn, vy byste užila nějaký profesionální, žádné Parksidy z Lidlu. S tím Parksidem jsem stříhala kamarádce plot a uvařila jsem ho. A to ten plůtek z ptačího zobu je metr široký a asi dvacet metrů dlouhý jen…
Tím plotostřihem se pak dá i ten živý plot uříznout, pokud to nejsou kmeny (u vás, jak to tak poslouchám, asi budou). Ale tak tam vlítnete motorovkou, kmeny pomlátíte, a zbytek zahladíte tím plotostřihem.
Fikovnice, já to rozšířím mezi koňákama, jestli barák pronajmete na dovolené s koňmi, a budete mít co dělat, abyste našla pár dní v sezoně, kdy byste si tam zajela sama, páč budete mít furt plno 😀
Až bude počásko (taky kvůli tobě), tak se domluvíme na nějakou tu moji návštěvu, a můžeme zajet na chalupu a provětrat a když budeš posedávat na sesli a vyprávět si se mnou, abych tam nebyla na tej zahradě sama, tak ti tam i něco posekám a poklidím 🙂 A půjdeme spolu na houby!
Barák prodej, nic ti nebrání tam na hřbitov zajet, setkat se se sousedy, příbuznýma.
A to je ale fakt, moje macecha držela leta velký třígenerační dům, který chátral a ztrácel na hodnotě, měla ho prodat, když její tatínek dožil, ale ona právě z nostalgie, jezdila tam jednou dvakrát do roka, takže zahrada zarostla, plot spadnul, omítka zvlhla. No měla co dělat to slušně prodat, protože léta přibývala a ona vlastně taky neměla, kdo by to po ní zdědil (já - haha, celá žhavá, já si myslím na mobilheim o jedné místnosti, a spadl by mi do klína strašidelný zámek, díky nechci..). Nakonec jí došlo, že je to pro ni akorát koule na noze a jak si představovala, že na důchod se tam nastěhuje, tak když ten důchod uhodil, najednou viděla, že by na to nestačila, ani jen ten barák provozovat, sama… A řešit třeba nájemníky, předtím zrekonstruovat, no myslím, že učinila dobře. No na hřbitov v oné vsi macechu vozíme střídavě otec a já, podle toho, kdo je zrovna po ruce, tak jim tam čtyřikrát do roka zajede šoupnout novou výzdobu, omést desku a tak. (a ehm vybrat z popelnice u hřbitova vyházené květináče a truhlíky, které mi pak dává 😀) No ale jestli nejsou vaši rodičové pohřbení na hřbitově, anébrž někde na parcele, tak to pak chápu, to by se muselo najmout hrobové místo a pozůstatky přeložit, a to není sranda. - jo, už to čtu… no to je další věc právě.
Dokonce ani hospoda tam není!😂
No ale to je mezera na trhu! A co takhle nabídnout barák k nájmu na hospodu - za údržbu? Toho by se tam některý bodrý usedlík mohl chytit, a v baráku by bylo hned živo! Já si myslím, že i ti chalupáři by tam rádi zaskočili. A kdyby byl ochotný pan hospodský ze zásob i prodat, co komu zrovna chybí v kuchyni a zapomněl koupit ve městě, tak si myslím, že by tam měl živo celou sezonu! Ve dvoře by mohla být odložena děcka a zvířata… A když bys tam zajela na víkend, měla bys tam fůru lidí na vybavování a ještě by ti všichni byli vděční!
Ad dědictví: dejte nějakému kočičímu depozitu. Nebo nějaké církvi. Já jsem o tom zrovna hovořila nedávno s máti, a tak jsme se shodly (a širší rodina by se s námi též shodla), že vlastně všechno můžu odkázat Boromejkám. Ony pro naši rodinu, několik generací, udělaly mnoho dobrého, a je to řád, není to člověk, kterému to z ruky jednou vypadne, takže je tam jistota nějaké kontinuity, i kdyby to prodaly a peníze dobře využily, pořád fajn kšeft. Nebo záchranná stanice volně žijících zvířat by se tam vyjímala. No a když ne staré lidi, tak co třeba startovací bydlení pro děti z děcáku?
Ad chlap: nabrnkněte si mladého a bujarého 🙂 Ten tam ještě něco podělá… Spousta mladíků teď na seznamce hledá zkušenější dámy (já o tom něco vím 😜), a jsou ochotní přiložit ruku i k nějakému tomu venkovnímu dílu.
Ad roztržky v rodinách kvůli majetku: já sourozenců nemaje nemám jaksi se s kým roztrhat, ale rodiče se několikrát vyjádřili, že svůj majetek věnují na dobročinnost, tak nad tím nedumám, a ať si to udělají, jak chtějí. Já se mám dobře, život jsem si zajistila sama dle svého, a více mi netřeba, jen vyhrát Sportku/Eurojackpot 🤣
Canka: potřebovala bych nějaky jeep sakra na takovýhle akce ještě že máte koně - a zatahané? Pokud ano, tak snadná pomoc, takové autí vytáhne i ta menší koby 🙂 No a jinak je nejlevnější řešení elektrický naviják na dálkové ovládání. Cvaknete do tažného oka na autě, na druhé straně zaháknete za strom, připojíte na autobaterii, stisknete navíjení, a ono vám to pomůže auto vyprostit. Stojí to pár tisícovek 🙂 Jinak když je výběh rozmoklý, tak tyhle věci prostě vozím v kolečku… a to mám jeep. Jenže si nechci rozjezdit rýhy po výběhu, tam pak nic neroste.
Asi všechno, kdo to dočetl, má pochvalu 🙂