Tak jdeme na to! 🙂
lesnizinka: nene, nekoukám ani na zprávy - bych se akorát rozčilovala, tam je jen zlo a černá kronika, už dávno nic zajímavého. To nejdůležitější se dozvím pak na irozhlasu. A o víkendu jsem vůbec na Dakar neměla čas (!), takže musím zase jindy. Dneska asi ne, dneska z práce ke koním, tam zapřáhnout přívěs, frčet s ním do Liberce, kde mám domluvené, že mi na něj uštrykují novou plachtu.
Starou jsem loni roztrženou po jedné straně už sama ze zoufalství slepovala, rok vydržela, a teď před týdnem, když už jsem měla objednanou novou, ji ji vítr roztrhnul na stejném místě znova, resp. rozlepilo se moje umělecké lepení, v povětrnostních podmínkách se není co divit, znovu lepit už bych to nechtěla, tři dny jsem chodila do práce zfetovaná z výparů z lepidla :-D ). No a to ještě nevím, jestli ten přívěs nebudu o víkendu potřebovat na první letošní závody, jedeme na vozatajské s ponýšky do Hradištka. To bude zase ostuda... Takže jestli nám servis nedá do té doby dokupy dodávku, pojede se s přívěsem a druhým vozíkem, který poveze kočár. O víkendu jsme zapřahali, resp. děti si zapřáhly včera poníky, délechodící dítě bravurně a v pohodě, dítě, co to drželo podruhé v ruce velice zdařile a talentovaně, tak mám radost. Až děcka vytloustnou nebo vyrostou z poníků, budou pěkně zapřahat.
Takže přívěs odevzdávám po páté, pak se chci v Lbc ještě stavit podívat na sáňky z druhé ruky (jedny máme, ale když je sníh a hodí se zapřáhnout oba poníky do malých sáněk, tak ať si holky nemusejí tahat svoje...). Takže domů počítám dorazím před sedmou, a to je tak na to, namazat si chleba k večeři a padnout naznak.
O víkendu jsem byla pilná, v sobotu jsem jela na koni za kamarádkou na kafe, pak vyzvedla kamaráda a pilně jsme pracovali - rozhodili jsme hnůj po políčku na brambory, objevila jsem tam dvě nesklizené paličky naklíčeného česneku v políčku, tak jsem je dozdělila a rozsadila, tak krom toho sadbového budu mít ještě tenhle, to je fajne. Ještě mám nějaké naklíčené z loňského, co mi naklíčily doma, takže ještě budu mít co sázet, až se dokopu. Což mi připomíná, že jsem taky včera neuklidila bedny se sadbou toho česneku a modřenců, válí se tam venku, no teď nepršelo, jen foukalo, tak snad mi to neodfouklo ty polystyrenové kroužky,co tam mám schované na soutěže... Takže dneska uklidit! Pršet ještě pár dní nebude, tak dobré. Vody máme teď víc než dost. Akorát nám mrazem prasknul jeden kýbl (nový, škoda) a jedna popelnice (neva, místo ní dáme barel na vodu, a popelnice bude místo barelu na krmení...). Takže v sobotu odpoledne po hnojení políčka jsme doklučili do konce cestu u výběhu, kterou si už tři roky postupně kultivujeme, a snad letos na ní poprvé uspořádám terénní překážkovou jízdu - cross. Máme tam pěkné terénní vlny, tak by se mohlo líbit :-) No a v neděli jsem po zimě poklidila mnoho drobností, co se nashromáždily, uklidila saně (velké - ty musejí tahat oba poníci) do přístřešku - v rámci úspor místa jsou zavěšené pod střechou, teď se mi povedlo je tam uvázat kratším provazem, takže jsem mohla ohradník, který se mi nechtělo stříhat, smotat a uchovat na jiné použití. No akorát ty bedny s těmi cibulovinami zůstaly venku... to dnes musím dořešit. Ale práce mě tam čeká moc. Musím udělat nové kukaně slepicím, zvýšit hřady, aby bylo vše ve stejné úrovni, vyříznout zboku kurníku díru na sbírání vajec (abych nemusela lozit dovnitř a skákat přes hřady, příp. aby dovnitř nemusely holky a hřady mi nelámaly...). Musím si koupit řetěz na zamykání sulky, když už je pojízdná, lanko k navijáku, který jsem objednala máti k natahování kočáru do dodávky, aby to tam nemusela tahat zádama, no a taky nějaké místovací hrabičky na kočkolit, které chci v kurníku používat na vybírání trusu. Mám slepice na jemných pilinách, a abych si ušetřila co nejvíc těch pilin, tak chci vybírat ty kupičky slepených bobečků nějakým drátěným verkem, který pobere trus a propadnou piliny zpět.
canka: no vidíte, na ohradu jsem úplně zapomněla, ani jsem se vzadu nebyla podívat, jestli mi od sousedů na pletivo nespadlo zase nějaké nové bidlo na překážku! Jako koně jsou vevnitř, to je v poho, ale bylo by mi líto zlámaných tyček, ty v zimě dost trpí... No o trhlé plachtě na přepravníku jsem říkala, taky mi to vyházelo z přívěsu transportní chrániče na nohy pro koně, tak ty máti posbírala, a ty druhé, co tam byly, jsem si raději taky uklidila... beztak jede přívěs do toho servisu na tu novou plachtu (to bude krása - a suchý rohlíky na talíři zase na další měsíc :-D ). Doufám, že mi ho s tou novou plachtou neukradnou! Tady se kradou přívěsy jak na běžícím pásu, Polsko za kopcem... děs.
efe: ježiš, to jsem nevěděla, že už jste bez mopsů! Ale to je škoda, měla byste se ujmout nějakých potřebných třeba :-) Já jsem si říkala, jaké to musí být pěkné se ubytovat v penzionku, kde lítá hejno těhle žoužat :-) Tady chodí paní na procházky se dvěma, krémovým a černým, předevčírem jsem šla od koní a zdravily jsme se, tak koukám, jak je zamotaná do flexin, protože jeden chce čuchat tady, druhý tam, pak letí ptáček nebo běží dítě, a oni to musejí všechno prozkoumat, a musela jsem se smát :-D