Aktuálně: 3 812 inzerátů208 165 diskuzních příspěvků18 226 uživatelů

Třetí víčko

Saga
Saga 19.01.2024, 11:30:15 xxx.xxx.167.183

Ženy, vy mě děsíte…asi si stopnu první raketu do Mimoňlandu😄, protože tam evidentně patřím. Já bych ráda napsala, že nechci vůbec žádný auto, jenže na vesnici to holt nejde. Musíme si svoje škodověnky a pažouty hýčkat, protože sednout si do něčeho, co mi do řízení bude kecat? I chlap to má zakázaný😄žádný auto poslouchat nebudu. Tečka!

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 11:36:32 xxx.xxx.198.226

Jako dokaď bylo Rusko “kámoš”, tak jsem si myslela na GAZ. To se pořád vyrábí jako nové, dováželo se to donedávna, má to jednoduchý atmosferický motor, žádnou elektroniku, žádné náročné zabezpečovací záležitosti, podléhá to zákonům fyziky i selského rozumu. No ale teď je Rusko v nemilosti a GAZy budou jen pro vyvolené… Tak zase nic, a já budu asi za deset let shánět regulérního veterána.

Kilian
Kilian 19.01.2024, 11:42:19 xxx.xxx.129.223
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 19.01.2024, 11:30:15

..nemám auto neb jednak  mám hromadnou po Praze už řadu let zdarma a jednak mám špatné oči a jestě horší reakce….na chalupu jednou za rok mně s celým zveřincem na měsíc odveze a přiveze kamarád, jinak vlakem a občas využívám služeb Boltu, zrovna dneska na trenink se psem, kdy se jde lesem a to ja se dopoledne bez lidí bojím…

lesnizinka
lesnizinka 19.01.2024, 12:05:13 xxx.xxx.95.194
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 19.01.2024, 11:42:19

Není to až tak dávno, co jsem byla na prochajdě v Průhonicích. No teď🙄 už bych se tam asi taky i bála, magoru s revolverem se prostě člověk nemá šanci ubránit👎 a množí se jak houby po dešti🙄Jinak po Praze využívám hromadnou hojně, to je pro nás z vesnice něco nepředstavitelného, že se člověk kdykoliv dostane kamkoliv a ještě si může většinou vybrat, který prostředek z toho použije. Já tedy nejčastěj metro, párkrát tramvaj a do těch Průhonic jede jen autobus. Jinak ale i ráda chodím pěšky, nemám problém zajít kilometr od hotelu do DMka, protože tam mám čas, tak si z toho udělám prochajdu😉

Leithian
Leithian 19.01.2024, 14:01:28 xxx.xxx.40.59
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.01.2024, 11:21:32

Tak porid nejakyho “veterana” to uz jsou i treba medacci piana a co vydrzej. Nebo neco v cupr stavu s 20 lety za sebou. Da se sehnat 

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 14:54:14 xxx.xxx.198.226

No dyk to píšu. Akorát ho budu pořizovat bez těch uvozovek, páč na to už stářím bude mít za deset let nárok každé ještě normální auto…

Orionka (neregistrovaný) 20.01.2024, 07:01:37 xxx.xxx.64.54
Buggyra:

No dyk to píšu. Akorát ho budu pořizovat bez těch uvozovek, páč na to už stářím bude mít za deset let nárok každé ještě normální auto…

Tedy dámy nechci vám do toho kecat, ale jestli se něco nestane, tak nám EU nejdříve ta stará auta znechutí a pak sešrotuje. Ale jinak hezkou sobotu. - 10 hlásím.

Bobca
Bobca 20.01.2024, 07:13:15 xxx.xxx.20.192

a ještě jedna věc hrozí..že nám neprodlouží řidičák👎Já byla ve středu pro potvrzení o způsobilosti k řízení..(slyšela jsem,že jsou za to “pálky”…a málem mi ho nedala😲😈..že chodím na neurologii,že tam mám nález a to moje zapomínání…No vykulila jsem oči.."to nemyslíš vážně"😲známe se ze základky a pak ještě přes naše chlapy..Co mají společného výpadky situací?jako že bych zapoměla odbočit?to se mi taky stává,ale se někde otočím a jedu zpátky..ale to když kecáme …oči mám jak rys..A chci jet ke Zdence-sice mě ještě nestavili-ale náhoda je blbec

Buggyro,není GAZ tereňák??co si tak pamatuju😎

Fikovnice
Fikovnice 20.01.2024, 11:17:33 xxx.xxx.62.210
Buggyra:

To já se těším, že jak doplatím byt (už jen pár let), tak budu mít na splácení zubů 🙂

Takže ještě musej holkykluci vydržet do splacení bejváku, a pak může být kejváků - každý rok pak můžu dát dva zuby - chci si nechat dělat ty závity do čelistí, kam se ten zub jen našroubuje. A až se ten zub opotřebuje, našroubuje se jiný. To bude pecka! (dokud budou držet čelisti)

Buggyro, to já bych třeba ráda…ale implantáty v Brně - cena šla zase nahoru. Myslím, že teď stojí kolem padesátky… Takže mně chybí šestka vlevo dole a sedma i pětka vedle mám korunky. Z toho ta sedma bolí tak, že je nepoužitelná na kousání (jinak nebolí). Trhat si ji nenechám. Být bez šestky a sedmy…to už by bylo celkem haló!🙃

kometa
kometa 20.01.2024, 13:19:17 xxx.xxx.147.163
Orionka:

Tedy dámy nechci vám do toho kecat, ale jestli se něco nestane, tak nám EU nejdříve ta stará auta znechutí a pak sešrotuje. Ale jinak hezkou sobotu. - 10 hlásím.

Já už začala trénovat.🙂 Auto zůstalo přes víkend v servisu, takže batoh na záda, 2 km k zastávce autobusu, abych si dojela do města nakoupit. A zase zpátky. Ale je krásně.

Fikovnice
Fikovnice 20.01.2024, 13:24:06 xxx.xxx.62.210
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.01.2024, 13:19:17

A já myslela, že neřídíte…?😲

Jak jsme plánovaly ten sraz, myslím jste psala, že byste jela xy hodin vlakem/busem.

kometa
kometa 20.01.2024, 13:33:26 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.01.2024, 13:24:06

Řídím, ale jenom v okruhu 30 km od svého bydliště - dojedu do školy, na nákup, ke koním. Dlouhé trasy bych nedala, na dálnici by mě nikdo nedostal ani za zlaté prase.

Canka
Canka 20.01.2024, 15:29:11 xxx.xxx.212.178

Ahoj holky,

Tak to já zase bez chytrého telefonu ani ránu…nedovedu si to bez něj představit..ale nové auto?Ani náhodou..zlatá moje Škodovka z r.2008..neměnila bych..když jsem jezdila služebákem,nejnovější Scalou a ještě v automatu(nesnáším automat) a přesné jak říkáte,řvalo to na mě kvůli pasu,tahalo mě to furt do pruhu,furt pípalo a na něco upozorňovalo…no nervy jsem měla neskutečný..takže dokud to půjde,budu se držet starých dobrých aut… a pošta?Tak v tu už jsem úplně ztratila důvěru…zase další Vánoce,kdy mi nedoručili balíčky..ty pro vás holky..a co mě teda nejvíc vytočilo,že mi nedošlo ani to druhý pro vás😲Psali mi to včera,že se omlouvají(jsem je už dvakrát urgovala,kde balíček je),ale že zboží nakonec není skladem😠

Takže už to vzdávám,to co by se mi líbilo,mi už dvakrát nepřišlo😔Tak holky prosím vydržte a zeď v týdnu raději zajedu koupit aspoň nějakou drobnost do města osobně..už prdím na eshopy😠Jen mě to mrzí vůči vám..že Vánoce už byli skoro přes měsícem😟Jinak Raduš už mi to taky píplo,že mi to vezou,ale doma mě nezastihli..tak mi to dali na výdejní místo někam úplně do prd…kam vůbec nejezdím🙄Tak si holt udělám výlet🤪

Dneska i když ráno hnusná zima a mráz,tak naprostý azuro a sluníčko..nádhera…takže jsem jela s kobylkou se projet a bylo to vážně krásné,ještě na tom sněhu…kdybych nebyla tak nabalená jak eakymačka,tak řeknu,že to bylo princeznovský🤗

Buggyro už vám taky línají koně?Teď,když je největší zima a na dnes večer je u náš výstraha před vysokým mrazem,tak začali línat jak vzteklý🙄

lesnizinka
lesnizinka 20.01.2024, 16:11:41 xxx.xxx.95.194

Začnu od konce, u nás sluníčko, 1.5st. Niki nelítej, nesháněj, prostě se na to vyprdni, no a co? Mě třeba úplně stačí, že ste, i tady ostatní holky, že mám  s kým si ,,pokecat"😉👍 Nech to tak, vážně. 

Nó pokecat😏Tak hlavně, že jsem vám úplně zapomněla napsat, že Tom má dneska celý den ten tenisový turnaj, co pořádá. Včera jsem jim navečer musela napéct štrůdly, uvařila jsem si kroupy a uzený vývar. Dneska jsem do vývaru hodila uvařit uzenou krkovici, mamka(tchyně) u nás  dneska vařila k tomu houskové knedlíky a trnkovou omáčku. To bych já pro 30lidí nezvládnula, nedala bych ty pomněry😊 A musely jsme u nás, protože já mám velký sporák s prostorem kolem, na který vlezou i velké kastroly. V 8.45 letím do auta, že ji vyzvednu a u řezníka to maso, na večeři zabijačkové speciality a obložené mísy…vletím do fabky a zjistím, že sklo je ne, že namrzlé zvenku(kde jsem ho honem začala škrábat) ale i zevnitř!😲 S řevem a nadáváním jsem skočila do volva a tím to skončilo😛 nemohla jsem si v tom stresu vůbec vzpomenout, jak to rozjet, když se tam nestartuje klíčkem, jak vrátit zaklapnutá zpětná zrcátka, no po řevu, kdy Tom vyběhnul mi to říct jsem vyjela, u řezníka nedokázala otevřít kufr, doma u garáže naopak zevnitř kufr zavřít, takže jsem musela vylézt a zavřít ho zvenku🙄 a teprve jsem mohla nacouvat do garáže, kde jsem zase netušila, jak to auto vypnout, takže jsem dala ,,parking" a utekla😛 doma jsem ječela, že vrčí v garáži a nevím co s ním, ať si ho jde vypnout nějak. Jo…a ,,řadící páku" co se do ní jen tak jako ťuká, tak tu nejspíš brzo urvu, protože já s ní prostě ,,řadím"😏 Dovařily jsme to kolem jedné, přijet si pro to měl řidič ve 14, takže dobré. No knedle se nám zdrbly😟 Neptejte se mě proč, já to nevařím, netuším. Podle mé mamky sme je vařily zbytečně dlouho, tchyně se pořád bála, že jsou velké, aby byly dovařené. Tom před chvílí psal, že jsou po jídle, podrobnější komenty budou nejspíš až zítra, teď hraje, nemá čas. Kolem třetí jsem doumývala a sedla k biatlonu a sem🙂konečně😉

lesnizinka
lesnizinka 20.01.2024, 16:34:23 xxx.xxx.95.194

A ještě jsem zapomněla Niki k tomu balíčku. Já jsem ti to chtěla poslat na box naproti, ale hlásilo to ,,plný" a nepustilo mě to tam🙄 Tak dobrá, dám to na adresu, snad se s ní domluví, kdy bude doma…a dopadlo to takto, já nevím co je už, skvrny na slunci, či co?!?😲

Canka
Canka 20.01.2024, 18:02:40 xxx.xxx.131.0

Raduš musím vám poslat aspoň maličkost,by mě hanba fackovala!!!😀

Každopádně teď mi málem Bertík přivodil infarkt🙄Už včera večer se neukázal..ale ráno bylo jídlo snědený,tak jsem byla v klidu..ráno jsem ho teda neviděla,ani na fotopasti….no a teď jsem přišla zavřít zvířátka a Bertík mě nevítal jako vždy,ale byl zalezlý v domečku s divným výrazem..okamžitě mi bylo jasný,že se něco stalo..vytáhla jsem ho ven a měl úplně utažený obojek a mezi ním strčený nějaký kus železa!!!😲Naprosto nechápu,jak se tohle mohlo stát(napadlo mě i,že to někdo udělal schválně,ale Berťa k cizím nechodí)…okamžitě jsem to vyndala,povolila obojek raději na dost,aby byl úplně volný a celého Berťu zkontrolovala,jestli není zraněný…podle mě byl v šoki,možná se někde zachytil nebo mu prostě fakt tohle někdo udělal…pak jsem ho hladila,uklidňovala…dala mu najíst a všechno snědl…a pak si šel zase lehnout do domečku a teď odpočívá…vypadá prostě jen tak..jak to říct..přešle…no raději ho půjdu ještě třeba za hoďku nebo dvě zkontrolovat…

Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 20.01.2024, 18:07:52 xxx.xxx.60.8
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 20.01.2024, 18:02:40

Tak to je síla! Jestli mu to udělal někdo schválně a chtěl, aby se pomalu zadusil…😈👎

Canka
Canka 20.01.2024, 19:03:56 xxx:xxx.edfe:c1b7
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.01.2024, 18:07:52

No čím dál tím vìc si myslím,že to někdo udělal naschvál….jak by se mu tam to železo takhle dostalo..to není možný🙄

Každopádně teď jsem ho byla zase zkontrolovat,donesla mu ještě masíčko..tak ho spapal a šel si zase lehnout…vypadá v pořádku..snad se z toho vyspinká a bude tov pořadku…půjdu ještě tak za 2 hoďky a když už to bude v pořádku,tak až ráno…to ani neusnu dneska a budu nad tím přemýšlet,jaký sráč by tohle udělal… 

lesnizinka
lesnizinka 20.01.2024, 19:52:11 xxx.xxx.82.104
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 20.01.2024, 19:03:56

Nemyslím, že mu to někdo udělal, když k lidem nechodí. Spíš si myslím, že se někam snažil prolézt a o něco se zadrhnul, naštěstí to částečně urval a vrátil se domů, taky tam mohl zůstat ležet😲 Příklad: je to 14dní, co mi volala vyděšená mamka, že šla humnem domů a u strejdy v rohu se něco pohlo, Mandy tam letěla, mamka za ní. Byla to vyděšená kočka, s okem utaženým kolem pasu😲 Mamka letěla ke strejdovi, ať tam hned jde ji vysvobodit. Blbec to nastražil na lišku či na co, co mu chodí na slepice. Seřvala jsem mamku, která za to teda nemohla, ať mu to tlumočí😈 bylo to v těch velkých mrazech, naštěstí se asi kočička chytila až nad ránem. A naštěstí ne kolem krku. Mamka ji poznala, byla sousedky přes tři baráky. Takže takto nějak to mohlo být i s Berťou😟 Ještě, že to dopadlo takto a že jsi ho zkontrolovala👍 Niki a tento obojek není bezpečnostní??. Já vím, ztratil by čip, ale…👎Kočky se zadrhávají opravdu často, proto ty obojky dostávají bezpečnostní, protože ony prostě prolézají…

Canka
Canka 20.01.2024, 22:39:44 xxx.xxx.212.178

Raduš má právě ten bezpečnostní..měl by se rozepnout,kdyby někdo zadrhnul..doma mám další dva i náhradní magnetky..takže kdyby se chytl,podle mě by se rozepnul..

Byla jsem ho teď raději tedy ještě zkontrolovat a spinká a vypadá v pořádku…tak můžu jít v klidu domů,protože je teda hnusná zima..ukazuje mi to -10°C…brrr..běžím domů do tepla a zatopit… 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.